۱۵ روش درمان خانگی لکه های پوستی در دوران بارداری
لک های حاملگی را چگونه درمان کنیم؟
شایع ترین علت لک صورت، لک حاملگی یا ملاسما است ، پوست زنان باردار در همه جای دنیا یکسان نیست. درمانی که برای یک نفر جواب میدهد ممکن است برای فردی دیگر بی تاثیر باشد .در این نوشته درمورد برخی روش های خانگی درمان لکه های بارداری صحبت میکنیم و در بخش پایانی روی موارد خاص تاکید میکنیم.
پوست بدن ما یک عضو زنده است که از چند لایه تشکیل شده است. رنگ پوست مان ناشی از رنگدانه ای به نام ملانین است و در نتیجه تماس با نور آفتاب می تواند دست خوش تغییراتی شود.ملانین نقش مهمی را برعهده دارد و آن، حفاظت از لایه های تحتانی پوست علیه نور خورشید و همچنین جذب سلول های تخریب شده است؛ برای همین تعداد رنگ دانه های پوست در نقاطی که در معرض نور خورشید هستند، دو برابر نقاط دیگر است.
لکه پوستی چیست؟
این لکه، تیره شدن رنگ پوست است. یکی از دلایل ایجاد آن بارداری است. زن باردار در این دوران نمیتواند درمانهای زیبایی داشته باشد. بنابراین در این مقاله درمورد روشهای طبیعی برای رفع لکههای بارداری صحبت میکنیم.
شایع ترین علت لک صورت، لک حاملگی یا ملاسما است که مشکل بیشتر خانم های مراجعه کننده برای درمان لک صورت را شامل می شود. این لکه ها به صورت قرینه و قهوه ای رنگ هستند. معمولا بعد از بارداری در چهره خانم ها ایجاد شده و پس از زایمان ناپدید می شوند اما ممکن است برای ماه ها یا سال ها باقی بمانند.
دلیل لکه های بارداری
موارد زیر، دلایل بروز لکههای بارداری هستند:
– قرار گرفتن طولانی مدت در برابر آفتاب در دوران بارداری
– افسردگی در دوران حاملگی
– زنانی که اولین بارداری خود را تجربه میکنند .
علت به وجود آمدن این لک چیست؟
علت اصلی لک حاملگی یا ملاسما مشخص نیست ولی در بیشتر موارد با فعالیت های هورمونی فرد مرتبط است چون این لک با مصرف قرص های جلوگیری از بارداری هم ایجاد می شود.لک حاملگی در موارد نادری میان خانم های مجرد و حتی مردان نیز دیده می شود. استفاده از داروهای حساس کننده به نور آفتاب و اختلال فعالیت تیروئید یا تخمدان نیز می تواند دلیل دیگری برای پدید آمدن لک ها باشد. به طور کلی دو عامل مهم را ذکر می کنم. اول ژنتیک و دوم تغییرات هورمونی که با اشعه ماورای بنفش خورشید ترکیب شده باشد.
درمان لکه های حاملگی
ما ۱۵ روش درمان این اختلال پوستی را در زیر توضیح دادهایم :
۱. ژل آلوئهورا
از نظر پزشکی اثبات شده است که ژل آلوئهورا خواص جادویی دارد که به روشن شدن لکههای تیره کمک میکند. آن را حدود ۲۰ دقیقه روی قسمتهای مورد نظر پوست بگذارید و سپس با آب گرم بشویید و تمام! برای کسب نتیجه سریع، این کار را هر روز انجام دهید.
۲. شیر و خامه
اسید لاکتیک یک عامل سفید کننده طبیعی پوست است که تغییر رنگ پوست را درمان کرده و در برابر بروز اختلالات از پوست محافظت میکند. این ماده یکی از موثرترین درمانهای طبیعی برای لکههای پوستی محسوب میشود. شیر و خامه حاوی این اسید هستند. این مخلوط را بر قسمتهای آسیب دیده پوست بگذارید و نتایج را ببینید.
۳. آب گوجه فرنگی یا خیار
زمانی که این ترکیب روی قسمتهای آسیب دیده گذاشته شود، لکههای پوست بدون هیچ گونه آسیبی، کم کم کاهش مییابند. این ترکیب برای همه انواع پوست مناسب است و استفاده از آن پوست را تسکین میدهد.
۴. سیب زمینی
این ماده، درمانی برای لکه پوست است. ساختار شیمیایی سیب زمینی، آن را به یک عامل روشن کننده پست تبدیل میکند و در نتیجه برای درمان لکههای پوستی دوران بارداری به کار میرود.
۵. ترکیب بادام و عسل
این دو ماده را با هم ترکیب کنید تا به صورت خمیری درآید. سپس آن را روی قسمتهای آسیب دیده پوست بگذارید. برای تاثیر بیشتر، ۲۰-۱۵ دقیقه منتظر بمانید سپس با آب گرم بشویید. این کار را چند روز تکرار کنید، نتایجش شما را خوشحال میکند.
۶. ماست
بله ماست! ممکن است باعث تعجب شما شود اما این ماده یکی از درمانهای عالی برای لکههای پوستی است. ماست سرشار از اسید لاکتیک است و خاصیت روشن کننده دارد که تولید ملانین را سرکوب میکند. بنابراین قابلیت درمان لکه پوستی را دارد. فقط آن را روی قسمتهای آسیب دید بگذارید.
۷. زردچوبه
استفاده از زردچوبه در هندوستان رواج زیادی دارد و این به دلیل توانایی در تولید ملانین و حفظ رنگ طبیعی پوست است. خمیر زردچوبه را روی قسمتهای آسیب دیده پوست بگذارید و پس از ۱۰ دقیقه با آب گرم بشویید. نتایج را خواهید دید!
۸. آبلیمو
آبلیمو ماهیت اسیدی دارد و به همین دلیل به عنوان یک عامل سفید کننده به کار میرود. زمانی که آن را بر قسمتهای آسیب دیده بگذارید، گردش خون در آن ناحیه را افزایش داده و به بهبود رنگ پوست کمک میکند. در اینجا باید احتیاط کنید. اگر پوست حساس و نازکی دارید، قبل از استفاده از آبلیمو، آن را با آب رقیق کنید.
۹. خیار
خیار خاصیت آرامبخش و روشن کنندگی پوست دارد که آن را به درمانی عالی برای لکههای پوستی تبدیل میکند. همه زنان باردار میتوانند از آن استفاده کنند. آب زیاد موجود در خیار، یک مزیت است. خیار، پوست لکهدار را آبرسانی و روشن میکند.
۱۰. روغنهای طبیعی
توصیه میشود که زنان باردار برای رفع لکههای پوستی از ترکیب روغنهای معطر با پایه لیمو و روغنها معطر مغذی استفاده کنند. فقط کافیست پوست را به آرامی با آن ماساژ دهید. نتیجه این کار حتما خوشحالتان خواهد کرد.
۱۱. عسل
عسل به دلیل داشتن خواص درمانی شناخته شده است. اگر آن را با شیر مخلوط کرده و بر پوست بزنید، به برداشته شدن پوست خشک شده و بیطراوت کمک کرده و آن را با پوستی جدید، جوانتر و روشنتر جایگزین میکند.
۱۲. عصاره دانه کاکائو
عصاره دانه کاکائو، بافتی خامهای دارد. اگر به یاد داشته باشید، گفتیم که ملانین دلیل اصلی لکه پوستی در زنان باردار است. استفاده از عصاره دانه کاکائو پوست را مرطوب کرده و مشکلات مربوط به ملانین را کاهش میدهد. این عصاره را روی قسمتهای آسیب دیده پوست بگذارید و از نتایج آن خوشحال شوید.
۱۳. چوب صندل
یک قاشق غذاخوری سرکه سیب را با چوب صندل، خوب ترکیب کنید. آن را بر قسمتهای آسیب دیده پوست بگذارید. این ترکیب درمان موثری برای رفع لکههای پوستی است.
۱۴. جو دوسر
جو دوسر را میتوان برای درمان موارد شدید لکههای بارداری به کار برد. زنانی که پوست خشکی دارند، میتوانند جو دوسر را با چند قاشق غذاخوری شیر ترکیب کرده و اگر پوستی چرب دارند آن را با ماست ترکیب کنند.
۱۵. شیر ترش
شیر ترش یکی از درمانهای برتر برای رفع لکههای بارداری محسوب میشود. زمانی که آن را بر قسمتهای آسیب دیده پوست میگذارید، سلولهای مرده پوست را لایهبرداری میکند. زیبایی واقعی پوستتان برمیگردد و پوستتان درخششی پیدا میکند که تا کنون نداشته است.
نتیجه پایانی
همه روشهای درمانی که در بالا گفته شد، موثر هستند. اما مسئله مهم در اینجا صبر است. ممکن است فورا به نتیجه نرسید اما با کمی صبر و استفاده مداوم، به نتیجه مورد نظر دست مییابید. برای همه لکههای بارداری، راه حلی وجود دارد.
استفاده از این درمانها به نوع پوست بستگی دارد. اگر پوست چربی دارید، دقت کرده و روش مناسب پوست خود را انتخاب کنید. برای پوست خشک نیز همینگونه عمل کنید
با استفاده از این درمانها، هم در بارداری و هم پس از آن، پوستی درخشان داشته باشید.