امسال تو خرخون کلاس باش! با این ۳ تکنیک نابغه شو
درس خواندن برایت سخته؟ یه راه ساده و سریع سراغ دارم!
همه دانشآموزان توی دوران تحصیل یه همکلاسی داشتن که همیشه سرش توی کتاب بود و انگار کل کلیدهای موفقیت رو تو جیبش قایم کرده بود! بهشون میگفتن «خرخون کلاس» و خب، راستش رو بخواهیم، کدوم دانشآموزی دلش نمیخواد جای اون باشه؟ اینکه سر امتحانا با خیال راحت بری و بهترین نتیجه رو بگیری، آرزوی هر دانشآموزه. اما راز موفقیت این دانشآموزان چیه؟ آیا یه نیروی ماورایی دارن یا یه فرمول جادویی بلدن؟
قطعا نه! این دانشآموزان موفق، علاوه بر پشتکار و برنامهریزی درست، از یه سری اصول به ظاهر ساده پیروی میکنن که باعث میشه توی درس خوندن، نظم و ثبات داشته باشن. حالا که سال تحصیلی جدید شروع شده، بهترین فرصته که پرده از این رازها برداریم و بهتون کمک کنیم با سه تا تکنیک جادویی، امسال تو خرخون کلاس خودتون باشین! پس تا آخر این مقاله با ما همراه باشید. در ادامه با آموزش و پرورش ماگرتا همراه باشید.
اصلا خرخون بودن چه فایدهای داره؟
شاید بپرسین خب، چرا اصلا لازمه که خرخون باشم؟ همهی ما میدونیم که راه رسیدن به رشته و دانشگاه مورد علاقهمون، درس خوندنه. اما یه اشتباه رایج بین خیلی از دانشآموزان اینه که فکر میکنن عادت درس خوندن رو باید همون سال کنکور تو خودشون ایجاد کنن. در صورتی که اصلا اینطور نیست!
هیچ رتبهی برتری توی کنکور وجود نداره که سال آخر یهو درسخون شده باشه. برعکس، اکثر دانشآموزان موفق از همون اول جزو بهترینهای کلاس بودن یا حداقل دوست داشتن که باشن. دلیل دیگهی درس خوندن اینه که شب امتحان استرس نداشته باشین. حتما برای همه تون پیش اومده که یه درسی رو مونده دقیقهی نودی بخونین و انقدر استرس بگیرین که نصف بازدهی حالت عادیتون رو هم نداشته باشین. تو اون شرایط فقط یه آرزو دارین: کاش تو طول سال درس میخوندم!
عادتهای یه خرخون واقعی چیه؟
حالا بریم سراغ عادتهای دانشآموزان موفق و خرخون کلاس. لازمه بدونین که این عادتها رو میتونین کمکم تو خودتون ایجاد کنین و اصلا سخت نیستن.
برنامهریزی و مدیریت زمان: کلید موفقیت
اولین قدم برای رسیدن به هر هدفی، داشتن برنامهای مشخص و قابل اجراست. برای درس خوندن هم همینطوره. تهیهی یه برنامهی درسی جامع و واقعبینانه، خیلی مهمه.
برنامهریزی واقعبینانه
اول کار، لیستی از تموم درسهای امتحانیتون تهیه کنین. بعد با توجه به حجم مطالب، سختی درس و نقاط ضعف و قوتتون تو هر درس، برای هر هفته یا هر ماه برنامهریزی کنید. یادتون نره که برنامهی شما باید انعطافپذیر باشه تا بتونین تو صورت لزوم، با توجه به پیشرفتتون اون رو تغییر بدین.
مدیریت زمان
یکی از مهمترین بخشهای برنامهریزی، مدیریت زمانه. برای هر درس، یه تایم مشخص در نظر بگیرین و به اون پایبند باشین. تکنیکهایی مثل پومودورو (Pomodoro) میتونه تو این زمینه کمکتون کنه. تو این روش، ۲۵ دقیقه رو به مطالعهی متمرکز اختصاص میدین و بعدش ۵ دقیقه استراحت میکنین. این چرخه رو چند بار تکرار کنین تا از خستگی ذهنی جلوگیری کنین و بازدهی مطالعهتون رو بالا ببرین.
خلاصهنویسی و نکتهبرداری
فکر نکنین که هر چقدر بیشتر بخونین، موفقتر میشین. یادگیری فعال و به کارگیری روشهای صحیح مطالعه، کلید موفقیت شماست. هنگام مطالعه، نکات کلیدی و مهم رو به زبان خودتون یادداشت کنین. خلاصهنویسی با زبانی ساده و قابل فهم، به شما کمک میکنه تا مطالب رو بهتر درک کرده و به خاطر بسپارید.
حل تمرین و تستزنی
بعد از اینکه یه مبحث رو مطالعه کردین، حتما برای اون تمرین حل کنین و تست بزنین. این کار به شما کمک میکنه تا نقاط قوت و ضعف خودتون رو شناسایی کرده و برای رفع اشکالاتتون تلاش کنید.
استفاده از منابع آموزشی متنوع
فقط به کتاب درسی اکتفا نکنید. از منابع کمک آموزشی مثل جزوه، فیلمهای آموزشی، سایتهای اینترنتی و… هم استفاده کنید. این کار باعث میشه دیدگاههای مختلف رو نسبت به یه مبحث پیدا کرده و درک عمیقتر و کاملتری از اون داشته باشید.
فضای آرام و ساکت
محیط مطالعهی شما نقش مهمی در تمرکز و بازدهی شما داره. محیط مطالعهتون باید تا حد امکان آرام و ساکت باشه. از درس خوندن تو مکانهای پر سر و صدا یا شلوغ خودداری کنید.
نور کافی و تهویهی مناسب
نور کافی و تهویهی مناسب، برای سلامتی جسم و ذهنتون ضروریه. سعی کنید تو جایی مطالعه کنید که نور کافی داشته باشه و هوا به خوبی در اون جریان داشته باشه.
جمع و جور کردن وسایل اضافی
وسایل اضافی و غیرضروری رو از روی میز مطالعهتون بردارین. هر چیزی که میتونه تمرکز شما رو به هم بزنه، از جلوی چشمتون دور کنید.
غذاهای سالم و مغذی
تغذیه و خواب کافی، برای سلامتی جسم و ذهن شما و افزایش تمرکز در حین مطالعه ضروریه. تو برنامهی غذایی خودتون از میوهها، سبزیجات، غلات کامل و پروتئین بدون چربی استفاده کنید. از مصرف فستفود، غذاهای چرب و شیرین و نوشابههای گازدار خودداری کنید.
خواب کافی و باکیفیت
به طور کلی، ۷ تا ۸ ساعت خواب در شب برای افراد بالغ مناسب است. قبل از خواب از مصرف کافئین و الکل خودداری کنید و سعی کنید یه برنامهی خواب منظم داشته باشید.
به خودتون ایمان داشته باشید
نگرش مثبت و داشتن انگیزه نقش کلیدی در موفقیت شما داره. به تواناییهای خودتون ایمان داشته باشید و برای رسیدن به اهدافتون تلاش کنید. از مقایسهی خود با دیگران پرهیز کنید و به جای تمرکز بر نقاط ضعف، بر نقاط قوت خودتون تمرکز کنید.
اهداف واقعبینانه تعیین کنید
برای خودتون اهداف واقعبینانه و قابل دسترس تعیین کنید. رسیدن به هر هدفی، یه سری قدمهای کوچک و بزرگی داره. سعی کنید هر روز یه قدم به سمت اهدافتون بردارید.
از سختیها نترسید
تو مسیر یادگیری، قطعا با چالشها و سختیهایی روبرو میشید. اما مهم اینه که از سختیها نترسید و با پشتکار به تلاش خودتون ادامه بدین.
جمعبندی
امسال میتونید با به کارگیری این سه تکنیک جادویی، به یه خرخون واقعی تو کلاس خودتون تبدیل بشین. یادتون باشه که موفقیت یه شبه به دست نمیاد و نیاز به تلاش و پشتکار داره. اما مطمئن باشین که با برنامهریزی درست، استفاده از روشهای صحیح مطالعه و داشتن نگرشی مثبت، میتونید به هر چیزی که میخواید برسید.