ترفندفناوری

آموزش نصب SSL در وردپرس ☑️ نحوه تبدیل http به HTTPS

چگونه گواهینامه SSL را در وردپرس نصب کنیم؟ بالا بردن امنیت Secure سایت وردپرسی با تبدیل HTTP به HTTPS

آموزش نصب ssl در وردپرس : در این مقاله به شما یاد خواهیم داد تا بتوانید بر روی وب سایت خودتون SSL نصب کنید؛ ولی اولین سوالی که پیش میاد اینه : اصلا چرا باید ssl نصب کنیم و اگر نباشد چه میشود ؟

خب قبل از اینکه به سوال بالا پاسخ بدیم باید خیلی خلاصه بگیم ssl چیست: اس اس ال از لحاظ لغت مخفف سه کلمه ی Secure Socket Layer هست و پروتکلی ایمن برای برقراری ارتباط بین سرویس دهنده و سرویس گیرنده در فضای اینترنتی است.

همینکه کلمه ی امنیت و ایمنی در توضیحات این پروتکل اومده یعنی ما باید به اون دقت کنیم و از نصبش غافل نشیم.

همچنین بخوانید : بهترین قالب های فروشگاهی وردپرس

نصب گواهی SSL در وردپرس
نصب گواهی SSL در وردپرس

تاثیر ssl بر سئو

چگونه https را فعال کنیم؟ در واقع https یا همان ssl به وبسایت شما حریم خصوصی و امنیت میبخشه و این امر میتونه خیال کاربران رو تا حد زیادی راحت کنه؛ مخصوصا اگر شما یک سایت فروشگاهی داشته باشید وجود ssl و رنگ سبز رنگ اون باعث دادن قوت قلب به کاربران میشه. شاید بپرسید خب کدوم شون به سئو مرتبط بود؟

سئو رو بهتره اینطوری تعریف کنیم که اگر کاربر رو بتونیم راضی نگه داریم یعنی برنده ایم و رتبه ی بهتری داریم؛ وقتی کاربر احساس امنیت در سایت ما داشته باشد یعنی رضایت از وبسایت ما. البته این مورد به تنهایی تاثیرگذار نیست و ما خیلی خلاصه در موردش نظر دادیم.

آموزش نصب SSL در cPanel

در مرحله ی اول باید SSL برای دامنه ی ما ثبت شود و سپس اونو فعال کنیم. کاربرانی که دارای سایت هستن معمولا از cPanel استفاده میکنن و برخی از کنترل پنل directadmin.

در ابتدا ما برای شما آموزش نصب ssl در سی پنل رو شرح خواهیم داد.

  • ابتدا وارد کنترل پنل هاست خود بشید. ( معمولا با قرار دادن :2082  یا :2083 در انتهای آدرس سایت خودتون به صفحه ی لاگین cpanel منتقل میشین. )
  • یوزرنیم و پسوورد خودتون رو وارد و وارد شوید.
  • سپس کنترل پنل cpanel برای شما باز میشود.
نصب SSL در cPanel

نکته: اکثر هاستینگ ها بصورت خودکار ssl هاست شمارو فعال میکنند و اگر همانند تصویر بالا در کنار آدرس سایت شما قفل بصورت بسته بود و متن نوشته شده سبز رنگ باشه این یعنی ssl در وبسایت شما نصب هست و نیازی به انجام بقیه ی مراحل در cpanel ندارید.

اگر اس اس ال شما نصب نبود باید صفحه را به پایین اسکرول کنید و یا اینکه در باکس جستجو عبارت ssl را وارد کنید. سپس بر روی SSL/TLS Status کلیک کنید.

نصب اس اس ال

سپس در صفحه ی باز شده تیک دامنه ی مد نظر خودتون رو بزنید ( ترجیحا خود دامنه + تمامی سابدامین ها انتخاب شود )

سپس بر روی Run AutoSsl کلیک کنید و صبر کنید تا ssl نصب شود. ( البته اگر صفحه رو ترک کنید باز هم بصورت خودکار عملیات اجرا خواهد شد و نیازی به حضور شما در اون صفحه نیست )

بعد از نصب ssl در صفحه ی اصلی cpanel اون موردی که گفته شد تغییر خواهد کرد و یا در همین صفحه همانند تصویر زیر رو به روی تمامی دامنه و سابدامین ها عبارت  AutoSSL Domain Validated نوشته خواهد شد.

نحوه نصب گواهینامه اس اس ال

نکته: اگر هاست شما cpanel بود و ssl رو نصب کردید بهتره که از آموزش نصب ssl در directadmin پرش کرده و به قسمت فعالسازی ssl بروید.

نکته: ممکن است که هاست شما از ssl رایگان پشتیبانی نکند؛ در اینصورت شما باید از سایتی همانند sslforfree استفاده کنید و یا اینکه یک ssl برای سایت خودتون خریداری کنید.

همچنین بخوانید : بهترین افزونه های صفحه ساز وردپرس چیست؟

آموزش نصب ssl در دایرکت ادمین DirectAdmin

مراحل نصب ssl در نسخه ی جدید دایرکت ادمین بصورت زیر است :

  • ابتدا به پنل خود وارد شوید.
  • از بخش Account Manager بر روی SSL Certificate کلیک کنید.
  • در صفحه ی باز شده بر روی عبارت ENABLE SSL کلیک کنید.
  • در صفحه ی باز شده چندین سربرگ مرتبط با نصب ssl وجود داره که فقط اولین سربرگ یعنی Let’s Encrypt به کار ما خواهد آمد. ( چون نیاز به نصب ssl بصورت رایگان داریم )
  • اطلاعاتی که درون فیلد ها وجود داره رو بررسی کنید که کامل و صحیح باشن. ( البته فیلد key size ممکن است در هاست های مختلف متفاوت باشد و اگر به ارور برخورد کردید بهتر است از هاستینگ سوال خودتون رو بپرسید )
  • سپس بر روی save کلیک کنید تا ssl شما فعال شود.

اولین گام برای نصب ssl و تبدیل http به https رو برداشتیم و تا این مرحله اس اس ال سایت ما فعال شده.

در مرحله ی بعدی باید ریدایرکت هایی انجام شود که بطور کامل توضیح خواهیم داد.

آموزش نصب افزونه SSL در وردپرس

اگر شما از cms یا همان سیستم مدیریت محتوای وردپرس استفاده میکنید، ساده ترین راه برای فعال کردن ssl و ریدایرکت سایت شما به پروتکل امن https نصب افزونه ی ” ssl واقعا ساده ” است.  پس مراحل زیر رو برای فعالسازی ssl پیش برید:

ابتدا برای نصب افزونه به قسمت افزونه ها > افزودن رفته و در باکس جستجو عبارت ssl رو سرچ کنید.

نصب افزونه SSL در دایرکت ادمین

ابتدا افزونه رو نصب و سپس اون رو فعال کنید.

از پیشخوان وردپرس به سربرگ تنظیمات مراجعه کنید و ssl رو انتخاب کنید. ( البته بعد از این کار خود افزونه به شما پیغامی جهت تنظیم کردن تنظیمات و نصب ssl خواهد داد که میتوانید از همونجا مستقیما به تنظیمات این افزونه مراجعه کنید. )

از بخش تنظیمات گزینه دوم و سوم را فعال کنید تا ssl سایت شما فعال شود. ( الباقی گزینه بصورت دلخواه و در صورت نیاز فعال میشود؛ توضیحات بخش های دیگر با توجه به فارسی بودن افزونه واضح است. )

سپس ذخیره کنید. ( بعد از این کار شما از پنل وردپرس خارج شده و باید دوباره لاگین کنید؛ اگر توجه کنید یک قفل بسته در کنار url “آدرس” سایت شما دیده میشود که با کلیک کردن روی اون و دیدن جمله ی Connection is secure میتوانید از نصب بودن ssl اطمینان حاصل کنید )

نحوه فعال سازی SSL

همچنین بخوانید : افزونه انتشار خودکار مطالب وردپرس در شبکه های اجتماعی

کد ریدایرکت http به https

در صورتی که تمایل داشتین از افزونه ی گفته شده استفاده نکنید و یا حتی اگر کاربر وردپرس نیستید بهتره که با استفاده htaccess انتقال سایت خودتون رو به پروتکل امن https داشته باشید. برای این امر میتونید از آموزشی که در ادامه وجود دارد استفاده کنید تا ssl سایت شما بخوبی فعال شود.

آموزش ریدایرکت HTTP به HTTPS در سی پنل

  • ابتدا وارد cpanel و در ابتدای صفحه بر روی file manager کلیک کنید.
  • به پوشه ی public_html مراجعه کنید.
  • به دنبال فایل htaccess.  بگردید و با راست کلیک روی اون گزینه ی edit رو انتخاب کنید.
  • اگر فایل htaccess. رو پیدا نکردید بر روی settings در گوشه ی بالا سمت چپ کلیک کنید و تیک گزینه ی Show Hidden Files رو بزنید.
فعال کردن اس اس ال

بعد از زدن edit و باز شدن ویرایشگر cpanel باید قطع کد زیر را در ابتدای فایل قرار داده و ذخیره را بزنید.

RewriteEngine On
RewriteCond %{HTTPS} off
RewriteRule ^(.*)$ https://%{HTTP_HOST}%{REQUEST_URI} [L,R=301]

حال به سایت خودتون رفته و از نصب بودن ssl  اطمینان حاصل کنید.

همچنین بخوانید : چگونه امنیت وردپرس را بالا ببریم؟

کلام و نکته ی آخر: مدتی هست که مروگر گوگل کروم به دانلود فایل ها از دامنه هایی که ssl ندارند واکنش نشون داده و یجورایی ناامن میدونه این موارد رو؛ بنابراین با توجه به کم اهمیت بودن ssl در هاست های دانلود ولی توجه مرورگر به اون میتونیم نتیجه بگیریم که نصب ssl یکی از آن چیز هایی شده که دیگر دلخواه نیست و میشه گفت یجورایی تبدیل به نون شب شده.

طهرانی

بنیانگذار مجله اینترنتی ماگرتا و متخصص سئو ، کارشناس تولید محتوا ، هم‌چنین ۱۰ سال تجربه سئو ، تحلیل و آنالیز سایت ها را دارم و رشته من فناوری اطلاعات (IT) است . حدود ۵ سال است که بازاریابی دیجیتال را شروع کردم. هدف من بالا بردن سرانه مطالعه کشور است و اون هدف الان ماگرتا ست.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

یک × 2 =