کسب و کارمهارت

راهکار های ساده افزایش اعتماد به نفس تنها با کمی تمرین کردن

چگونه با چند روش به سادگی با اعتماد به نفس شویم ؟

افراد موفق اغلب از اعتماد به نفس بالا برخوردار می باشند و روزانه سعی در افزایش اعتماد به نفس خود دارند. در واقع اعتماد به نفس بالا یک جور طرز فکر مثبت راجع به خودتان و توانایی‌هایتان است که باعث می شود ارزش خود را بداند و بخاطر قابلیت ها، مهارت ها و موفقیت هایتان احساس غرور و رضایت کنید ، در مقابل آن کسی که اعتماد به نفس ضعیفی دارد، احساس می کند مورد قبول و علاقه ی هیچ کس نیست و نمی تواند هیچ کاری را درست انجام دهد. 

بسیاری از افراد دوست دارند اعتماد به نفس داشته باشند اما حتی حاضر نیستند به خود زحمت این را بدهند که این نوشته را تا انتها مطالعه کنند و خود را در مسیر افزایش اعتماد به نفس قرار دهند اگر شما منکر این جمله هستید پس در ادامه همراه ماگرتا باشید !

اعتماد به نفس یا عزت نفس

اعتماد به نفس میزان زیادی مترادف با عزت نفس است. با این تفاوت که در اعتماد به نفس فرد راجع به یک توانایی خاص فکر می کند اما در عزت نفس تعداد شکست ها و پیروزی های کلی خود را در نظر می گیرد. اعتماد به نفس یک خودباوریست که در آن فرد توانایی خود را نسبت به دیگران بهتر ارزیابی می کند.

اعتماد به نفس یا عزت نفس
اعتماد به نفس یا عزت نفس

افرادی که اعتماد به نفس بیشتری در خود احساس می کنند، در زمان تصمیم گیری، کمتر از دیگران راجع به شکست خوردن نگران هستند. این افراد اگر فکر می کنند لازم است با جایی تماس بگیرند؛ به دلایل خود اعتماد می کنند و به کاری که مناسب می دانند، عمل می کنند .

اهمیت اعتماد به نفس

اهمیت اعتماد به نفس بر هیچ کسی پوشیده نیست و مشخص است . در حقیقت اگر شما اعتماد به نفس کافی برای انجام کاری را نداشته باشید دو اتفاق رخ خواهد داد:

  • یا هیچگاه به انجام کاری دست نخواهید زد و هیچ کاری را شروع نخواهید کرد و از انجام آن فرار می‌کنید.
  • یا آن کار را با اشتباه و کیفیت بسیار پایینی انجام خواهید داد و همین باعث می‌شود که اعتماد به نفس شما همینطور کاهش پیدا کند و این یک چرخه معیوب را شکل می‌دهد:
چرخه معیوب اعتماد به نفس
چرخه معیوب اعتماد به نفس

 در حقیقت اگر شما با اعتماد به نفس پایین شروع به انجام کاری بکنید، از آنجایی که درست انجام دادن آن بسیار غیر ممکن است، شما آن را با کیفیت خوبی انجام نخواهید داد (زیرا یا مهارت کافی ندارید و یا تصوّر درستی از مهارت‌های خود ندارید)‌ و همین موضوع باعث می‌شود که یک تصویر ذهنی منفی دیگر در ذهن شما شکل بگیرد که باعث می‌شود اعتماد به نفس شما روز به روز کمتر و ضعیف تر شود.

به این نکته هم توجه داشته باشید که ممکن است ، در مسیر موفقیت برای افراد اتفاقات گوناگونی رخ دهد اگر افراد اعتماد به نفس کافی نداشته باشند با از راه رسیدن اولین سختی ها و دشواری ها دست از تلاش می کشند و نمی توانند طعم شیرین موفقیت را حس کنند.

نا امید نشدن
نا امید نشدن

برای مثال یک قهرمان ورزشی را در نظر بگیرید، این فرد قبل از قهرمانی بارها در رقابت ها شکست خورده، احتمالا بارها تا مرز رسیدن به موفقیت پیش آمده و هربار اتفاقی رخ داده که نتوانسته موفق شود، اما دست از تلاش و پشت کار نکشیده و آنقدر ادامه داده تا به نتیجه رسیده است و امروز قهرمان شده است. وقتی امروز  به گذشته ی خود نگاه می کند احتمالا می گوید اگر آن روز دست از تلاش بر میداشتم احتمالا امروز اینقدر موفق نبودم.

اعتماد به نفس اکتسابی است یا ذاتی ؟

پاسخ این سوال که آیا می‌شود اعتماد به نفس را یاد گرفت به طور واضح بله می‌ باشد، با تمرینات ذهنی و فیزیکی می‌توان در هر زمینه‌ای اعتماد به نفس خود را بهبود بخشید اما نباید این مورد را هم از یاد ببریم که بخشی از اعتماد به نفس به استعدادهای ما مربوط است، فردی که به‌طور ذاتی استعداد بسیار بالایی در فوتبال دارد اگر ذهن باورهای ذهنی خود را تقویت کند و به تمرینات فیزیکی هم بپردازد بیشتر از کسی پیشرفت می‌کند که استعداد ندارد.

برای مثال فردی که درزمینه‌ی فوتبال به‌ شدت بی‌استعداد می باشد می تواند با اصلاح باورهای ذهنی و هم‌چنین تمرین کردن زیاد مهارت فوتبال بازی کردن خود را ارتقا بخشد و بسیار بهتر از قبل بازی کند اما اگر به خود بگوید که من استعداد خاصی در فوتبال ندارم و حداکثر یک بازیکن معمولی می‌شوم و احتمالا هیچ گاه تبدیل به یک ستاره ی فوتبال نشوم قطعا شکست می خورد.

این نکته را به یاد داشته باشید که شما در هر زمینه‌ای می‌توانید اعتماد به نفس خود را بهبود .

 همان‌طور که بیان شد اعتماد به نفس موردی است برای مثل ممکن است شما در زمینه‌های زیر دارای اعتماد به نفس بالایی باشید :

  1. رانندگی
  2. فوتبال بازی کردن
  3. نویسندگی
  4. خوانندگی

اما در عوض  بخش‌هایی هم دارای اعتماد به نفس بسیار پایین باشید مثلاً:

  1. فروشندگی
  2. برقراری رابطه با افراد جدید
  3. سخنرانی

این نکته را فراموش نکنید که با تمرین و تکرار می‌توان هر مهارتی را به دست آورد و اعتماد به نفس خودتان را در آن افزایش دهید.اما باید بهای آن را بپردازید.ممکن است در اوایل کار اشتباه کنید و گند بزنید اما نباید پا پس بکشید و باید ادامه دهید تا اعتماد به نفس خود را افزایش دهید و به سطح مهارتی که می‌خواهید برسید.

ایجاد اعتماد به نفس برای جذابیت های ظاهری

به طور منظم ورزش کنید

مطالعات انجام شده در مؤسسه ی تحقیقاتی اونتاریو نشان می دهد افرادی به مدت 10 هفته و هقته ای 2 بار ورزش می کنند، به مراتب از نظر اجتماعی، هوشی و جسمانی توانمندی بیشتری دارند. ورزش کردن علاوه بر اینکه تناسب اندام شما را حفظ می کند، اعتماد به نفستان را نیز بالا می برد.

تمرینات بدنی سبب آزاد سازی اندورفین در بدن نیز می شوند و روحیه ی شما را مثبت و پر نشاط خواهند کرد. بنابراین همواره برای تمرینات ورزشی خود برنامه ریزی کنید؛ خواهید دید که اعتماد به نفستان بالا خواهد رفت.

همیشه برای گفتن یک ماجرای خوب آماده باشید

حتی اگر زندگی آرامی دارید و هیچ ماجراجویی و داستانی در آن رخ نمی دهد، همیشه باید بتوانید که پاسخ به سوال “چه خبر” را به بهترین حالت ارائه دهید. افرادی که اعتماد به نفس بالایی دارند، در گفتگوها و مکالمه ها ماهر هستند، اما برخی افراد به تمرین بیشتری نیاز دارند.

آیا برای یک تعطیلات برنامه ریزی کرده اید؟ دکور قسمتی از خانه ی خود را تغییر داده اید؟ فرزندان خود را در رویدادهای ورزشی شرکت داده اید؟ روی یک پروژه ی بزرگ سرمایه گذاری کرده اید که به توجه شما نیاز دارد؟ زمانی که دیگران مکالمه ای را آغاز می کنند، باید ماجرای جالبی را برای آنها تعریف کنید و حرفی برای گفتن داشته باشید.

  • یک لحن جسورانه، جذاب و در عین حال مؤدبانه برای صحبت کردن انتخاب کنید تا اعتماد به نفس‌تان را نمایش بدهید. این‌ طوری عزت نفس‌تان بیشتر می‌شود و به خودتان ایمان می‌آورید. برای اینکه جدی به نظر برسید، خیلی هیجان‌زده و عصبی نباشید و زیادی نخندید. اگر مردم حس رهبری را در شما ببینند به صحبت‌هایتان بیشتر توجه می‌کنند.

 شیک پوش باشید

چه بخواهید چه نخواهید، طرز لباس پوشیدنتان تأثیر بسزایی در نگرش مردم نسبت شما دارد. رنگ، برش و نوع لباس و حتی اکسسوری هایی که استفاده می کنید نیز بیانگر نوع ارتباطی است که می خواهید با دیگران برقرار کنید. از طرف دیگر، نحوه ی لباس پوشیدن هر فرد نشانگر دیدگاهی است که نسبت به خودش دارد. مطالعات نشان داده اند افراد، زمانی که رسمی لباس می پوشند در مقایسه با زمانی که لباس های معمولی خود را به تن می کنند، لحن و طرز حرف زدنشان فرق می کند.

شیک پوش بودن برای ایجاد اعتماد به نفس
شیک پوش بودن برای ایجاد اعتماد به نفس

لباس‌ها و لوازم مناسب انتخاب کنید، زندگی و کارتان را جوری نظم و ترتیب بدهید که در خور شخصیت شما باشد و احساس بهتری نسبت به خودتان پیدا کنید، همه‌ی اینها باعث تقویت اعتماد به نفس شما می‌شود. لباس‌تان باید طوری باشد که موفقیت را نشان بدهد. لوازم شخصی شما نشان‌دهنده‌ی شخصیت‌تان هستند پس در انتخاب‌شان دقت کنید.

برای افزایش اعتماد به نفس، شیک لباس بپوشید. خوش پوش بودن یکی از راه های ساده برای افزایش اعتماد به نفس است. لباسی را انتخاب کنید که نشان دهنده ی شخصیت شماست، حتی اگر مجبور باشید زمان بیشتری را برای انتخاب لباس در مراکز خرید صرف کنید یا صبح ها زودتر از خواب بیدار شوید.

کنجکاوی خود را ابراز کنید

این روش نیز به منظور مکالمه های جذاب تر ارائه می شود، تلاش کنید که میزان علاقه ی خود به موضوع و گفتگو را به سایر افراد نشان دهید. در ادامه، با نمونه ای از سوالاتی آشنا می شوید که باعث می شود مردم درباره ی خودشان حرف بزنند: بیشتر راجع به چه چیزی هیجان زده هستید؟ در حال حاضر با چه چیزی دست و پنجه نرم می کنید؟ مرحله ی بعد چه خواهد شد؟

علاوه بر این، خودتان نیز باید برای پاسخ دادن به این سوال ها آماده باشید، این آمادگی باعث می شود که داستان خوبی را تعریف کنید.

برای داشتن یک حالت بدن خوب تمرین کنید

قوز نکنید، این کار در زمانی که در حال گفتگو با دیگران هستید نشان از عدم باور به خودتان دارد. با یک ماژیک قرمز، علامت فلش به سمت بالا را روی یک برچسب بکشید و آن را روی نمایشگر کامپیوتر خود بچسبانید. با این کار به خودتان یادآوری می کنید که درست بنشینید و شانه هایتان را عقب ببرید. حالت درست ستون فقرات و بالا نگه داشتن چانه، باعث می شود که حالت درست صورت را به نمایش بگذارید.

برای کسب اطلاعات بیشتر در این زمینه حتما مقاله هر آنچه که باید در مورد زبان بدن بدانید! را مطالعه کنید.

اصل مطلب ، راهکار های افزایش اعتماد به نفس

وانمود کنید که اعتماد به نفس دارید

 پیشنهاد می کنیم یک قدم درست خارج از محدوده آرامشتان بردارید این روش به شما کمک می کند تا از محدودیت هایی که برای خودتان ساخته اید بیرون بیایید.شاید به نظر غیر ممکن بیاید اما عملی است. پس اگر احساس اعتماد ندارید حداقل جوری رفتار و تظاهر کنید که انگار کوهی از توانایی و استعداد هستید و بر حسب آن رفتار کنید و این باعث می شود در مدت خیلی کم به یک اعتماد به نفس واقعی دست یابید.

اعتماد به نفس
اعتماد به نفس

با لحن مناسبی صحبت کنید

فراموش نکنید در هر موقعیت لازم است از نوع مناسبی از لحن و گفتار بهره ببرید. ما از یک نوع گفتار برای یک پیرمرد و یک کودک استفاده نمی کنیم. برای این منظور ابتدا به تمرین گوش کردن و سپس مزه مزه کردن گفتار بپردازید. در این تمرینات آنچه را می آموزید به عمل درآورده و آنچه مناسب است را استفاده کنید. در این بین نکات مهمی مثل قاطعانه به جای تهاجمی؛ محکم اما مودب را فراموش نکنید.

به دنبال پیروزی های کوچک باشید

افرادی که اعتماد به نفس دارند همواره خود را به چالش می کشند و در برابر دیگران روحیه ای رقابتی دارند؛ هرچند تلاش شان به موفقیت های کوچک ختم شود. گفتنی است پیروزی های کوچک می توانند سبب ایجاد گیرنده های آندروژنی جدیدی در مغز شوند که باعث به وجود آمدن روحیه ی قدردانی و افزایش انگیزه خواهد شد.

این افزایش تعداد گیرنده های آندروژنی باعث اثربخشی بیشتر هورمون تستوسترون شده و در نتیجه اعتماد به نفس و اشتیاقتان برای مواجه با چالش های پیش رو بیشتر خواهد شد. بخاطر داشته باشید وقتی موفقیت های کوچکی را پشت سر هم طی کرده باشید، این افزایش اعتماد به نفس برای مدتی طولانی با شما خواهد بود.

مثبت فکر کنید، مثبت عمل کنید

انرژی مثبت باعث نتیجه‌ی مثبت هم می‌شود، پس سعی کنید نیمه‌ی پر لیوان را ببینید و به مسائل منفی فکر نکنید.

  • همیشه لبخند بزنید، بخندید و با آدم‌های مثبت معاشرت کنید تا هم خودتان حس بهتری داشته باشید و هم کسانی که دور و برتان هستند.
  • یک دفترچه‌ی یادداشت داشته باشید و هدف‌ها و موفقیت‌های روزانه‌تان را در آن بنویسید. شکرگزاری و رضایت بابت هر کار مثبتی که انجام می‌دهید، باعث تقویت اعتماد به نفس و آرامش درونی شما خواهد شد.

[su_highlight background=”#ff6d70″]ذهن تو بسیار قوی است وقتیکه با افکار مثبت آن را پر کنی زندگی تو شروع به تغییر خواهد کرد.[/su_highlight]

قاطعانه صحبت کردن با تهاجمی صحبت کردن متفاوت است

داشتن روحیه ی پرخاشگری نشان دهنده ی اعتماد به نفس نیست؛ بلکه زورگویی شما را نشان می دهد. هنگامی که خودتان را باور نداشته باشید، به راحتی و بدون اینکه بخواهید، قلدری و دیگران را تهدید می کنید. سعی کنید در اظهار نظر های خود، بدون اینکه تهاجمی عمل کنید و شخصیت دیگران را زیر سوال ببرید قاطعانه سخن گفتن را تمرین کنید.

بخاطر داشته باشید هیچگاه نمی توانید بدون اینکه روی خودتان کنترل داشته باشید، اعتماد به نفستان را افزایش دهید. همواره با صدا و لحن مناسب حرف بزنید و نسبت به طرز ایستادن خود حساس باشید. حالت بازوها، دست ها و استفاده ی بجا از آنها در هنگام حرف زدن، می تواند اعتماد به نفس را در ظاهر شما نمایان کند.

با همه این تفاسیر، اعتماد به نفس صفتی است که خود شما آن را یا تقویت می کنید، یا از بین می برید. به یاد داشته باشید اعتماد به نفس ریشه در واقعیات دارد. این ویژگی مانند دانشی است که به مرور زمان بیشتر می شود. مطمئن باشید اگر با قدرت اعتماد به نفس، رو به جلو حرکت کنید، از عهده ی هر کاری برخواهید آمد.

هر نکته مکانی دارد

وقتی می‌خواهید درباره‌ی مشکلی با دوست خود صحبت کنید، باید بدانید که «هر سخن وقتی و هر نکته مکانی دارد.» طبیعتا مطرح کردن موضوع در حضور دیگران درست و منطقی نیست. برای اینکه حرف‌‌هایتان خریدار داشته باشد باید در مکان و وقت مناسب مشکل را بازگو کنید.

موقعیت‌شناس باشید و قبل از حرف زدن فکر کنید تا دیگران بیشتر روی شما حساب کنند. وقتی دیگران به حرف‌های شما اهمیت بدهند، اعتماد به نفس‌تان ناخودآگاه بالاتر می‌رود. پس اگر طرف مقابل شما عجله دارد، حواسش پرت است و … سکوت کنید و بیهوده ارزش خود و کلام‌تان را پایین نیاورید.

حرف های منفی که به خودتان می زنید را حذف کنید

به حرف هایی که در ذهن به خودتان می گویید توجه کنید. هر زمان که به این فکر می کنید که “نمی توانم این کار را انجام دهد”، باید آن را با چیز مثبتی مثل “بهترین تلاشم را به کار می گیرم” جایگزین کنید. برای این کار باید از خودتان خارج شده و از بیرون به خودتان نگاه کنید.

اگر کسی کنار شما بنشیند و بگوید که “من خیلی چاق، احمق، زشت، کند و غیره هستم”، چه احساسی در شما شکل می گیرد؟ کاملا ظالمانه است. خودتان را با حرف های خوب تغذیه کنید. آیا در صحبت با دیگران، چنین کلماتی را به کار می گیرید؟ خیر، پس به همان شکلی که با دیگران حرف می زنید، با خودتان صحبت کنید.

 از اشتباهات خود درس بگیرید اما روی آنها تمرکز نکنید

چگونگی روبرو شدن با فراز و نشیب های زندگی نیز از اهمیت ویژه ای برخوردار است. افرادی که اعتماد به نفس بالایی دارند به خوبی می دانند که هیچ کس کامل نیست؛ هرچقدر هم که اشتباه کرده باشید، باز هم پایان دنیا نخواهد بود. از خودتان بپرسید که این اشتباه تا سه ماه آینده، چه اهمیتی خواهد داشت؟ اگر در زمینه ی کار اشتباه کرده اید، آن را بپذیرید و مراقب باشید که دفعات بعد نیز آن را تکرار نکنید.

درس گرفتن از اشتباهات
درس گرفتن از اشتباهات

 از زبان بدن‌تان به درستی استفاده کنید

زبان بدن هر کس نشان می‌دهد که آن فرد چقدر به خودش اطمینان دارد. از چهره‌ی بعضی آدم‌ها می‌شود فهمید که حتی خودشان هم خودشان را قبول ندارند! طوری خودتان را نشان بدهید که همه بدانند می‌توانید هر موقعیتی را مدیریت کنید و بر اوضاع کاملا مسلط هستید. اگر اعتماد به نفس را در ظاهرتان نشان بدهید و از زبان بدن‌تان به درستی استفاده کنید، نه تنها حس می‌کنید که از پس هر چیزی برمی‌آیید، بلکه دیدگاه دیگران هم نسبت به شما تغییر می‌کند و به توانایی‌هایتان اعتماد می‌کنند.

  • سرتان را بالا بگیرید، صاف بنشینید، به آرامی شانه‌هایتان را عقب ببرید تا در راستای ستون فقرات‌تان قرار بگیرند، شل و ول دست ندهید و وقتی صحبت می‌کنید مستقیما به فرد مقابل‌تان نگاه کنید.

جمع بندی

همین حالا این سوال را از خودتان بپرسید:
در کدام قسمت های زندگی تان، اگر کمی اعتماد به نفس بالا داشتید به نظرتان امروز موفق تر بودید؟
برای مثال در زمینه ی روابط، تحصیلات یا شغل خود را می توانید در نظر بگیرید.
اگر دوست داشتید می توانید جواب خودتان را در قسمت نظرات همین مقاله برای ما بنویسید

موسوی پوران

هم‌بنیانگذار مجله ماگرتا ، زندگی ۲۴ ساعته روی خط آنلاین دهکده جهانی وب . تحلیلگر و متخصص تولید محتوای با ارزش و با کیفیت هستم و ۸ سالی می شود که وارد دنیای دیجیتال شدم. مدیر تیم تحقیق و توسعه شرکت هستم. بالاترین لذت برای من انجام کار تیمی ست.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

سه × 5 =