جواب فعالیت های درس ۱۳ پیام های آسمانی هشتم صفحه ۱۳۳ تا ۱۳۶
گام به گام پاسخ و حل پرسش های فعالیت کلاسی و خودت را امتحان و پیشنهاد صفحه 133 ، 134 و 136 درس 13 سیزدهم پیام و دینی هشتم
جواب درس ۱۳ سیزدهم پیام های آسمانی هشتم ؛ در این مطلب پاسخ و جواب فعالیت های کلاسی صفحه ۱۳۳ و ۱۳۴ و خودت را امتحان کن و پیشنهاد صفحه ۱۳۶ درس سیزدهم کلید گنج ها کتاب پیام های آسمان و دینی هشتم متوسطه اول را قرار داده ایم. در ادامه با بخش آموزش و پرورش ماگرتا همراه ما باشید.
پاسخ درس بعدی: جواب درس چهاردهم پیام های آسمان هشتم
جواب فعالیت کلاسی صفحه ۱۳۳ درس ۱۳ پیام های آسمانی هشتم
به محتوای نماز دقت کنید و دعاهایی که در هر شبانه روز در نماز از خداوند می خواهید، بیان کنید.
توجه داشته باشیم که صلوات فرستادن بر پیامبر خدا و خاندان پاکش از بهترین دعاهاست.
پاسخ: ایاک نعبد و ایاک نستعین
اهدنا الصراط المستقیم
صلوات
دعای قنوت نماز
جواب فعالیت کلاسی صفحه ۱۳۴ درس سیزدهم پیام هشتم
با توجه به احادیثی که خواندیم، فهرستی از آداب دعا تهیه کنید و آن را برای دوستانتان در کلاس بیان کنید. میتوانید بهترین فهرست را در کلاس نصب کنید.
پاسخ: ۱- پاک گرداندن درآمد
۲- دادن حق الناس
۳- فرستادن صلوات قبل و بعد از دعا
۴- دعا کردن در هنگام قرائت قرآن
۵- دعا کردن در هنگام اذان
۶- دعا کردن در موقع بارش باران
۷- دعا کردن هنگام روبرو شدن سپاه ایمان و کفر
۸- دعا کردن بعد از دادن صدقه
۹- دعا کردن در حق دیگران
جواب خودت را امتحان کن صفحه ۱۳۶ درس ۱۳ پیام هشتم
۱) دعا کردن چه فایده هایی دارد؟ به دو مورد اشاره کنید.
پاسخ: ما با دعا کردن مورد توجه خدا قرار می گیریم – علاوه بر بهره مندی از پاداش در روز قیامت در همین دنیا نیز پاداش دارد – آرامش روحی
۲) چهار مورد از آداب دعا را بیان کنید.
پاسخ: ۱) دعا را با صلوات بر پیامبر (ص) آغاز کرد ۲) دعا باید در زمان خاصی صورت پذیرد مانند قرائت قرآن، اذان، بارش باران ۳) دعا را همراه با صدقه دادن انجام دهیم ۴) دعا بهتر است در پنهانی و ابتدا برای دیگران خوانده شود.
۳) بنابر فرمایش حضرت علی (ع)، چرا برخی از دعاها فوری برآورده نمی شوند؟
پاسخ: اجابت دعا به تأخیر می افتد تا ثواب درخواست کننده بیشتر و قسمت های مورد نظر کاملتر شود. گاهی چیزی را خواستهای ولی به تو ندادهاند و در عوض در دنیا و آخرت بهتر از این به تو دادهاند و گاهی دعا مستجاب نمیشود چون چیزی خواستهای که اگر داده شود، دین شما را تباه می کند. پس چیزی بخواه که خوبی و زیبایی آن برایت ماندگار و رنج و سختی آن از تو دور باشد.
جواب پیشنهاد صفحه ۱۳۶ درس سیزدهم پیام های آسمانی هشتم
در کتاب مفاتیح الجنان برای هر یک از روزهای هفته، دعایی از امامان معصوم آورده شده است. شما میتوانید با مراجعه به این کتاب، ترجمه یکی از این دعاها را یادداشت کنید و آن را در کلاس برای دوستانتان بخوانید.
دعای رزق و روزی بعد از نماز عشا : اللّٰهُمَّ إِنَّهُ لَيْسَ لِى عِلْمٌ بِمَوْضِعِ رِزْقِى، وَإِنَّما أَطْلُبُهُ بِخَطَراتٍ تَخْطُرُ عَلَىٰ قَلْبِى، فَأَجُولُ فِى طَلَبِهِ الْبُلْدانَ، فَأَنَا فِيَما أَنَا طالِبٌ كَالْحَيْرانِ، لَاأَدْرِى أَفِى سَهْلٍ هُوَ أَمْ فِى جَبَلٍ، أَمْ فِى أَرْضٍ أَمْ فِى سَماءٍ، أَمْ فِى بَرٍّ أَمْ فِى بَحْرٍ، وَعَلَىٰ يَدَيْ مَنْ، وَمِنْ قِبَلِ مَنْ، وَقَدْ عَلِمْتُ أَنَّ عِلْمَهُ عِنْدَكَ، وَأَسْبابَهُ بِيَدِكَ، وَ أَنْتَ الَّذِى تَقْسِمُهُ بِلُطْفِكَ، وَتُسَبِّبُهُ بِرَحْمَتِكَ، اللّٰهُمَّ فَصَلِّ عَلىٰ مُحَمَّدٍ وَآلِهِ، وَاجْعَلْ يا رَبِّ رِزْقَكَ لِى وَاسِعاً، وَمَطْلَبَهُ سَهْلاً، وَمَأْخَذَهُ قَرِيباً، وَلَا تُعَنِّنِى بِطَلبِ مَا لَمْ تُقَدِّرْ لِى فِيهِ رِزْقاً، فَإِنَّكَ غَنِيٌّ عَنْ عَذَابِي وَ أَنَا فَقِيرٌ إِلَىٰ رَحْمَتِكَ، فَصَلِّ عَلىٰ مُحَمَّدٍ وَآلِهِ، وَجُدْ عَلَىٰ عَبْدِكَ بِفَضْلِكَ، إِنَّكَ ذُو فَضْلٍ عَظِيمٍ.
ترجمه: خدایا من نمیدانم روزیام در کجاست و آن را تنها بر پایه گمانهایی که بر خاطرم میگذرد میجویم و ازاینرو در جستجوی آن شهرها را زیر پا میگذارم، پس در آنچه که خواهان آنم همچون حیرت زدگانم، نمیدانم آیا در دشت است یا در کوه؟ در زمین است یا در آسمان؟ در خشکی است یا در دریا؟ نمیدانم به دست کیست و از سوی چه کسی است، ولی بهیقین میدانم که دانش آن نزد تو و اسباب آن به دست توست و تویی که آن را با لطف خویش تقسیم میکنی و با رحمت خود برای آن سبب فراهم میسازی؛ خدایا، پس بر محمد و خاندان او درود فرست و پروردگارا، روزی خود را بر من گستردهساز و به دست آوردنش را برایم آسان کن و جای دریافتش را نزدیک قرار ده و با جستجوی آنچه برایم در آن روزی مقدر نکردهای به زحمتم میفکن، چه تو از آزردن من بینیازی و من به رحمتت نیازمندم، پس بر محمد و خاندان او درود فرست و با احسان و فضل خویش بر بندهات کرم کن، تو صاحب بخشش بزرگ هستی.
دعای حاجت بعد از نماز صبح : بِسْمِ اللّٰهِ وَصَلَّى اللّٰهُ عَلى مُحَمَّدٍ وَآلِهِ، ﴿وَأُفَوِّضُ أَمْرِى إِلَى اللّٰهِ إِنَّ اللّٰهَ بَصِيرٌ بِالْعِبادِ، فَوَقَاهُ اللّٰهُ سَيِّئاتِ مَا مَكَرُوا﴾، ﴿لَاإِلٰهَ إِلّا أَنْتَ سُبْحانَكَ إِنِّى كُنْتُ مِنَ الظَّالِمِينَ، فَاسْتَجَبْنَا لَهُ وَ نَجَّيْناهُ مِنَ الْغَمِّ وَكَذَلِكَ نُنْجِى الْمُؤْمِنِينَ﴾. ﴿حَسْبُنَا اللّٰهُ وَنِعْمَ الْوَكيلُ، فَانْقَلَبُوا بِنِعْمةٍ مِنَ اللّٰهِ وَفَضْلٍ لَمْ يَمْسَسْهُمْ سُوءٌ﴾، مَا شَاءَ اللّٰهُ لَا حَوْلَ وَلَا قُوَّةَ إِلّا بِاللّٰهِ، مَا شَاءَ اللّٰهُ لَامَا شَاءَ النَّاسُ؛
ترجمه: به نام خدا، درود خدا بر محمد و خاندانش، «من کارم را به خداوند وامی گذارم؛ زیرا خداوند به بندگان بیناست؛ پس [در نتیجۀ واگذاری کارش به خداوند] خداوند او را از نقشه های شوم آنان [که می خواستند بر ضد وی به کار گیرند] حفظ کرد»، «معبودی جز تو نیست، تو [از هر عیب و نقصی] منزّهی، همانا من [به سبب کناره گیری از قومم بدون اِذن تو،] از ستمکاران بر خود هستم؛ پس دعایش را مستجاب کردیم و از اندوه نجاتش دادیم و مؤمنان را این گونه نجات می دهیم»، «خداوند برای ما بس است و او نیکو کارسازی است؛ [آنان بدون توجه به سخنان منافقان و عوامل نفوذی در جنگ «حَمراءُ الاَسَد» شرکت کردند]، پس با نعمت و احسانی بزرگ از سوی خدا [از جبهۀ جنگ] بازگشتند درحالی که هیچ آسیبی به آنان نرسیده بود» آنچه خدا بخواهد همان میشود، هیچ نیرو و توانی نیست جز به خدای [بلندمرتبه بزرگ]؛ آنچه خدا بخواهد آن میشود نه آنچه مردمان بخواهند؛
مَا شَاءَ اللّٰهُ وَإِنْ كَرِهَ النَّاسُ، حَسْبِىَ الرَّبُّ مِنَ الْمَرْبُوبِينَ، حَسْبِىَ الْخالِقُ مِنَ الْمَخْلُوقِينَ، حَسْبِىَ الرَّازِقُ مِنَ الْمَرْزُوقِينَ، حَسْبِىَ اللّٰهُ رَبُّ الْعالَمِينَ، حَسْبِى مَنْ هُوَ حَسْبِى، حَسْبِى مَنْ لَمْ يَزَلْ حَسْبِى، حَسْبِى مَنْ كَانَ مُذْ كُنْتُ لَمْ يَزَلْ حَسْبِى، حَسْبِىَ اللّٰهُ، لَاإِلٰهَ إِلّا هُوَ، عَلَيْهِ تَوَكَّلْتُ، وَهُوَ رَبُّ الْعَرْشِ الْعَظِيمِ.
ترجمه: آنچه خدا بخواهد خواهد شد گرچه مردمان خوش ندارند، کفایت میکند پروردگار مرا از یاری پروردگان، آفریدگار مرا از کمک آفریدهها، روزی دهنده مرا از لطف روزیخواران، خدای یکتا پروردگار جهانیان کفایتم میکند، مرا بس است آنکه بهحقیقت مرا بس است، مرا بس است آنکه همواره مرا بس است، مرا بس است آنکه همواره از آنگاهکه بودهام مرا بس بوده است، مرا بس است خدایی که معبودی جز او نیست، بر او توکل نمودم و اوست پروردگار عرش بزرگ.
پاسخ درس قبلی: جواب درس دوازدهم پیام های آسمان هشتم
توجه: شما دانش آموزان عزیز پایه هشتم متوسطه اول می توانید برای دسترسی بهتر و سریع تر به جواب فعالیت های کتاب پیام های آسمان هشتم ، در انتهای جواب فعالیت درس مورد نظر خود، عبارت « ماگرتا » را نیز به همراه آن در گوگل جستجو کنید.
در انتها امیدواریم که مقاله جواب درس ۱۳ سیزدهم کلید گنج ها پیام های آسمانی و دینی هشتم متوسطه اول ، برای شما دانش آموزان عزیز مفید بوده باشد. سوالات خود را در بخش نظرات بیان کنید. 😊