سبک زندگی

جواب فعالیت های درس پنجم اقتصاد دهم انسانی صفحه ۴۵ تا ۵۴

پاسخ و حل فعالیت های فردی و گروهی ، تفکر و تمرین و تحلیل کنید درس 5 پنج کتاب اقتصاد پایه دهم

جواب فعالیت های درس پنجم اقتصاد دهم انسانی ؛ در این مطلب به پاسخ و جواب سوالات گفت و گو در کلاس ، فعالیت فردی در کلاس ، برای تفکر و تمرین و تحلیل کنید صفحه ۴۵ ، ۴۷ ، ۴۹ و ۵۴ درس ۵ پنجم «بازار چیست و چگونه عمل می‌کند؟» کتاب اقتصاد پایه دهم رشته انسانی پرداخته ایم. در ادامه با بخش آموزش و پرورش ماگرتا ، همراه ما باشید.

بعدی: جواب فعالیت های درس ششم اقتصاد دهم انسانی

جواب فعالیت های درس پنجم اقتصاد دهم انسانی

جواب گفت و گو در کلاس صفحه ۴۵ درس ۵ اقتصاد دهم

۱- به‌ نظر شما چه وقت هر دو طرف یک معامله به خواسته‌های خودشان می‌رسند؟

پاسخ: زمانی که هر دو طرف از انجام آن معامله به چیزی که می خواهند می رسند و توافق لازم بین هر دو طرف صورت می گیرد و به خواسته هایشان می رسند.

۲- دست کدام یک از طرفین برای تحمیل قیمت پیشنهادی خود بازتر است؟

پاسخ: برای سمت عرضه کننده کالا یا آن کار در تحمیل کردن قیمت پیشنهادی بازتر است.

۳- نهایتاً قیمت پیشنهادی چگونه تعیین می‌شود؟

پاسخ: قیمت پیشنهادی مطابق با میزان مقدار کالا، زمانی که برایش گذاشته می شود و میزان عرضه آن در بازار تعیین می شود.

پاسخ فعالیت گروهی در کلاس صفحه ۴۷ درس پنجم اقتصاد دهم

درباره بازار منابع تولید (جریانات نیمه پایینی تصویر) در گروه خود بررسی کنید. چه چیزهایی موردنیاز هر کدام از طرفین است و در کدام بخش بازار در حال مبادله است؟ سپس نتایج خود را در کنار پیکان‌ها یادداشت کنید و جدول زیر را کامل کنید.

پاسخ فعالیت گروهی در کلاس صفحه ۴۷ درس ۵ اقتصاد دهم

پرداخت‌هایی که بابت خرید منابع تولید به خانوارها پرداخت می‌شود.

ردیفعنوانعلت
۱دستمزددریافتی خانوارها بابت فروش نیروی‌کار
۲قیمت خدمات و سرمایهدریافتی خانوارها بابت اجاره – فروش سرمایه
۳اجارهدریافتی خانوارها بابت فروش – اجاره منابع طبیعی

پاسخ سوال متن صفحه ۴۹ درس ۵ اقتصاد دهم

کالای معمولی و پست را بشناسید!

آیا با افزایش درآمد مقدار خرید ما از همه انواع کالاها می‌تواند بیشتر شود یا در مورد برخی کالاها ممکن است حتی کمتر شود؟ مثلا درباره خرید نوع مرغوب و پست برنج فکر کنید.

پاسخ: معمولاً با افزایش درآمد، تقاضا و خرید ما برای همه کالاها به یک اندازه افزایش نمی‌یابد. در این شرایط، تمایل ما به خرید کالاهای باکیفیت بیشتر شده و نسبت به کالاهای بی‌کیفیت کاهش می‌یابد. به عنوان مثال، با افزایش درآمد، خرید ما برای برنج مرغوب بیشتر و برای برنج‌های بی‌کیفیت و ارزان‌تر کمتر خواهد شد.

کالاهای جانشین و مکمل را بشناسید!

دربارە کالاهایی که با هم مصرف می‌شوند، فکر کنید و درباره اثر تغییر قیمت یکی بر میزان خرید دیگری بحث کنید. مثلا وقتی میخواهید چای بخرید، به بازار قند و شکر هم نیم نگاهی دارید یا وقتی خودرو میخرید حواس تان به قیمت بنزین هم هست؛ اما چگونه؟

پاسخ: وقتی دو کالا مکمل یکدیگر باشند، افزایش قیمت یکی از آن‌ها باعث کاهش تقاضا برای کالای مکمل می‌شود. به عنوان مثال، افزایش قیمت بنزین باعث کاهش تمایل به خرید خودرو می‌شود یا افزایش قیمت چای موجب کاهش تقاضا برای قند خواهد شد.

حل برای تفکر و تمرین صفحه ۵۴ درس ۵ اقتصاد دهم

یکی از محصولاتی که در کارگاه آقای محمدی (شرکت ایران سبز) تولید می‌شود، کودهای زیستی برای گیاهان آپارتمانی است. قیمت و مقدار تعادلی این محصول در بازار رقابتی، به وسیله نمودار زیر نشان داده شده است.

حل برای تفکر و تمرین صفحه ۵۴ درس پنجم اقتصاد دهم

اگر شرکت ایران سبز تصمیم بگیرد قیمت محصول را ۴۰۰۰۰ تومان تعیین کند، در این قیمت تحلیل کنید که چه شرایطی پیش می‌آید و کارخانه ممکن است با چه مشکلاتی مواجه شود؟

پاسخ: با توجه به نمودار، قیمت تعادلی بازار ۳۰ هزار تومان و مقدار تعادلی ۴۰ کیلوگرم است. افزایش قیمت به قیمت ۴۰ هزار تومان باعث کاهش تقاضا به ۳۰ کیلوگرم می شود. در حالتی که مقدار عرضه به اندازه ۵۰ کیلوگرم می باشد. در این شرایط مازاد عرضه در بازار به وجود می آید. برای بازگشت به وضعیت تعادلی تولید کننده با کاهش خرید مصرف کنندگان مواجه می شود، باید قیمت را کاهش دهد تا انگیزه ای در مشتری باری خرید به وجود بیاید و این کاهش قیمت تا ۳۰ هزار تومان ادامه پیدا می کند و مقدار نیز به حالت تعادلی می رسد.

جواب تحلیل کنید صفحه ۵۴ درس پنجم اقتصاد دهم

⭕️ خریداران و فروشندگان در بازار چگونه با یکدیگر تعامل می‌کنند؟

پاسخ: عرضه کنندگان و تقاضا کنندگان باید باهم هماهنگ باشند و به عبارتی عرضه و تقاضا باید با یکدیگر در تعامل باشند.

⭕️ قیمت تعادلی چیست و اگر عرضه یا تقاضا بیش از قیمت تعادلی باشد چه روی می‌دهد؟

پاسخ: قیمت تعادلی، قیمتی است که خریدار و فروشنده با هم به توافق رسیدند و مقدار معینی کالا را با هم مبادله می کنند در صورتی که مقدار عرضه بیشتر از مقدار تعادلی باشد یعنی قیمت افزایش یافته و عرضه کننده مقدار عرضه خود را افزایش داده که در این حالت مازاد عرضه اتفاق می افتد و برعکس در صورتی که میزان تقاضا از مقدار تعادل بیشتر شود یعنی قیمت از قیمت تعادلی کمتر است، میزان عرضه کاهش یافته و میزان تقاضا افزایش یافته است که در این صورت مازاد تقاضا داریم.

⭕️ بازار چیست و چگونه مقدار و قیمت تعادلی در آن مشخص می‌شود؟

پاسخ: به مجموعه خریداران و فروشندگان هر چیزی در هر جایی «بازار» گفته می شود. محل برخورد منحنی عرضه و تقاضا در بازار نقطه تعادل را به وجود می آورد امتداد افقی از نقطه تعادل و برخورد به محور عمودی، قیمت تعادل و امتداد عمودی از نقطه تعادل و برخورد به محور افقی مقدار تعادل را مشخص می‌کند.

قبلی: جواب فعالیت های درس ۴ چهارم اقتصاد دهم انسانی

توجه: شما دانش آموز پایه دهم رشته علوم انسانی می توانید برای دسترسی سریع و آسان تر به جواب تمرینات و فعالیت های دروس کتاب اقتصاد دهم متوسطه دوم ، در انتهای عنوان خود عبارت «ماگرتا» را نیز در گوگل جستجو کنید.

✅ در انتها امیدواریم که مقاله جواب سوالات فعالیت های درس ۵ پنجم کتاب اقتصاد پایه دهم متوسطه دوم ؛ برای شما دانش آموزان عزیز مفید بوده باشد. شما می توانید سوالات خود را در بخش نظرات بیان کنید. 💖

زنجیران

هم‌بنیانگذار ماگرتا ، عاشق دنیای وب و ۷ سالی ست که فعالیت جدی در حوزه اینترنت دارم. تخصص من تولید محتوایی‌ست که مورد نیاز مخاطبان است. مدیر ارشد تیم شبکه های اجتماعی سایت هستم. به قول ماگرتایی‌ها وقت بروز شدنه !

یک دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

بیست + 13 =