سبک زندگی

جواب فعالیت های درس ششم اقتصاد دهم انسانی صفحه ۵۶ تا ۶۸

پاسخ و حل فعالیت های فردی و گروهی ، تفکر و تمرین و تحلیل کنید درس 6 شش کتاب اقتصاد پایه دهم

جواب فعالیت های درس ششم اقتصاد دهم انسانی ؛ در این مطلب به پاسخ و جواب سوالات گفت و گو در کلاس ، فعالیت فردی در کلاس ، برای تفکر و تمرین و تحلیل کنید صفحه ۵۶ ، ۵۸ ، ۶۷ و ۶۸ درس ۶ ششم «نقش دولت در اقتصاد چیست؟» کتاب اقتصاد پایه دهم رشته انسانی پرداخته ایم. در ادامه با بخش آموزش و پرورش ماگرتا ، همراه ما باشید.

بعدی: جواب فعالیت های درس هفتم اقتصاد دهم انسانی

جواب فعالیت های درس ششم اقتصاد دهم انسانی

جواب گفت و گو درس کلاس صفحه ۵۶ درس ۶ اقتصاد دهم

۱- به نظر شما چرا آقای محمدی باید به دولت مالیات بدهد؟

پاسخ: همان‌طور که می‌دانید دولت به‌عنوان متولی اصلی قدرت در یک کشور وظیفه تامین امنیت، تولید کالاهای عمومی مثل پارک، ایجاد راه‌ها، ایجاد ثبات و نظم در بازارها و… را برعهده دارد. دولت نیز همانند هر بنگاه دیگری در اقتصاد برای انجام این امور نیازمند وجود منابع مالی یا درآمدهای قابل اتکا است. بخشی از این درآمدها از منابعی که در اختیار خود دولت است فراهم می‌شود؛ اما این منابع نمی‌تواند جوابگوی حجم بالای هزینه‌های دولت باشد. یکی از منابع مهم درآمدی دولت‌ها اخذ مالیات از مردم است. مالیات در حقیقت بخشی از درآمدهای افراد جامعه یا سود فعالیت‌های اقتصادی است که به‌صورت اجباری و بلاعوض در اختیار دولت قرار می‌گیرد. دولت موظف است این درآمدها را برای بهره‌وری بهتر از منابع موجود و ایجاد بستری مناسب برای بهبود امکانات و شرایط لازم، در فعالیت‌های مختلف اقتصادی صرف کند. تصمیمات دولت به دلیل انسجام بالا و دید کلانی که نسبت به جامعه دارد بهتر از رفتار فردی مردم می‌تواند این امر را محقق کند. به این دلیل که آقای محمدی یک فعال اقتصادی است، باید به دولت مالیات بدهد.

۲- به نظر شما دولت با چه انگیزه‌ای باید وارد بازی میان عرضه‌کننده و تقاضاکننده شود؟ این کار برای او چه نفعی دارد؟

پاسخ: باید به گونه ای وارد بازی میان عرضه کننده و تقاضا کننده بشود که مابین عرضه کننده ها برای علاقه مند کردن تقاضا کنندگان به کالای تولیدیشان رقابت بوجود بیاید. این کار باعث ایجاد گردش مالی می شود که در نهایت به ایجاد رشد اقتصادی می شود.

پاسخ فعالیت فردی در کلاس صفحه ۵۸ درس ششم اقتصاد دهم

اگر کشوری ارتش نداشته باشد و برای خود تجهیزات دفاعی تدارک نبیند، چه اتفاقی برایش می‌افتد؟ آیا دیگر کشورها نیز به صلح و رعایت حقوق او پایبند خواهند ماند؟ هزینه‌های تأمین نیروهای نظامی و تجهیزات و امکانات موردنیاز آن‌ها را چگونه باید تأمین کرد؟

پاسخ: کشوری که ارتش و تجهیزات دفاعی نداشته باشد امنیت نخواهد داشت و در فضایی که امنیت نداشته باشد، اهداف اقتصادی مانند تولید بیشتر و با کیفیت تر، اشتغال کامل و غیره محقق نخواهد شد. به علاوه در زمینه های اجتماعی و فرهنگی نیز دچار بحران خواهد شد، پس تامین امنیت به عنوان یکی از وظایف دولت می باشد و از دیگر کشورها نیز برای صلح و رعایت حقوق انتظاری نمی رود. بنابراین هر کشور باید به فکر امنیت خود باشد و امکانات آن را نیز باید از طریق درآمدهای دولت تامین کند. یکی از درآمدهای دولت اخذ مالیات است که می تواند به عنوان منبعی برای تامین امکانات دفاعی و نظامی باشد.

حل برای تفکر و تمرین صفحه ۶۷ و ۶۸ درس ۶ اقتصاد دهم

۱- هریک از موارد زیر را تحلیل کنید و مشخص کنید که آیا این تغییر می‌تواند یک فعالیت اقتصادی را که مشمول مالیات می‌شود، تشویق یا دلسرد کند؟ پاسخ را توضیح دهید.

⭕️ دولت مالیات ۱۰۰۰ تومانی بر بطری‌ها و قوطی‌های پلاستیکی وضع می‌کند.

پاسخ: وضع مالیات تولید کننده را تشویق می کند تا جایگزینی برای تولید پیدا کند که به منجر به آلودگی محیط زیست نشود.

⭕️ دولت مبلغ کمک‌های خیریه را که می‌تواند هنگام محاسبه مالیات بر درآمد از درآمد کسر شود افزایش می‌دهد.

پاسخ: افزایش مالیات تشویق کننده است، در صورتی که منجر به توزیع عادلانه درآمد در جامعه شود.

⭕️ دولت مالیات حقوق و دستمزد کارفرمایان را کاهش می‌دهد.

پاسخ: کاهش مالیات می تواند کارفرما را تشویق به افزایش حجم تولید و استخدام نیروی کار بیشتر کند که منجر به رونق اقتصادی و افزایش رفاه جامعه می شود.

⭕️ دولت بر غذاهایی که حاوی سطوح بالای چربی و سطح بالایی از سدیم هستند، مالیات اعمال می‌کند.

پاسخ: مالیات دلسرد کننده برای مصرف کنندگان این غذاها است که در نهایت به بالا رفتن سطح سلامتی جامعه از طری کاهش مصرف این غذاها کمک می کند.

⭕️ دولت قوانین را تغییر می‌دهد تا شرکت‌ها مالیات بیشتری بپردازند.

پاسخ: این مالیات برای تولید کنندگان کالا و خدمات دلسرد کننده است و در نهایت حجم تولیدات را کاهش خواهد داد و شاید منجر به رکود اقتصادی شود.

⭕️ دولت مالیات بر فروش خودروهای جدید را حذف می‌کند.

پاسخ: اعمال این مالیات، مصرف کنندگان خودروهای دید را تشویق می کند و مصرف خودروی دست دوم کمتر شده و مصرف کالای جدید جایگزین آن می شود که می تواند سطح تولید را بالا ببرد.

⭕️ دولت نرخ مالیات املاک برای کارخانجات جدید را کاهش می‌دهد.

پاسخ: این مالیات تولید کنندگان جدید را برای احداث کارخانه های جدید تشویق می کند و می تواند سطح تولید را افزایش دهد.

۲- نوع مالیات را در هر یک از موارد زیر تعیین کنید.

⭕️ کارفرمایان باید درصدی از دستمزد کارکنان خود را به دولت پرداخت کنند. پاسخ: مالیات بر درآمد
⭕️ دولت تصمیم می‌گیرد که فقط کالاهای خاصی در مقادیر مشخصی پس از خرید مالیات بپردازند. پاسخ: مالیات بر مصرف
⭕️ شرکت‌ها باید درصدی از سود خودشان را به دولت بپردازند. پاسخ: مالیات بر درآمد (درآمد مشاغل)
⭕️ کارکنان باید بخشی از درآمد خود را به عنوان مالیات به دولت پرداخت کنند. پاسخ: مالیات بر درآمد

۳- کارگاه ایران سبز، به همراه سه کارگاه مجاور دیگر، از مجموع کالاها و امکانات عمومی که دولت در اختیار آن‌ها قرار داده است، مطابق با موارد زیر از مزایای آن بهره‌مند می‌شود.

–  احداث و تجهیز جاده‌ای که برای تسهیل حمل‌ونقل در کنار کارخانه احداث شده است، به ارزش سالانه ۵۰ میلیون تومان
–  احداث و تجهیز مجموعه سامانه روشنایی بیرون از کارخانه به ارزش سالانه ۳۰ میلیون تومان
–  تأمین امنیت‌راه‌ها و بازار خرید مواد اولیه و فروش محصولات به ارزش سالانه ۳۰ میلیون تومان
– ایجاد و نگهداری امکانات رفاهی‌ و بهداشتی در نزدیکی کارخانه به ارزش سالانه ۲۰ میلیون تومان

⭕️ اگر قرار بود آقای محمدی به عنوان مدیرعامل کارگاه، خودش هزینه این موارد را پرداخت کند، چه تغییری در درآمد و سود و زیان سالانه شرکت او حاصل می‌شد؟ (اطلاعات مربوط به هزینه‌ها و درآمد شرکت در تمرین درس اول آمده است.)

⭕️ اکنون فرض کنید دولت، مالیاتی معادل ۵ درصد به طور سالانه، بر درآمدهای شرکت تولیدی آقای محمدی وضع کرده است. با فرض اینکه درآمد مشمول مالیات این شرکت ۱۰۰ میلیون تومان باشد، اولاً تأثیر این مالیات را بر سود و زیان سالانه شرکت محاسبه کنید. ثانیاً هزینه مالیات را با منافع به دست آمده از امکانات عمومی مقایسه کنید و تحلیل کنید که آیا پرداخت مالیات به نفع شرکت است یا به ضرر آن.

پاسخ:

مجموع هزینه های داخلی بنگاه: ۲۴۸۰ میلیون تومان
مجموع هزینه های دولت: میلیون تومان ۱۳۰,۰۰۰,۰۰۰ = ۵۰,۰۰۰,۰۰۰ + ۳۰,۰۰۰,۰۰۰ + ۳۰,۰۰۰,۰۰۰ + ۲۰,۰۰۰,۰۰۰
مجموع هزینه ها در کل: میلیون تومان ۲,۶۱۰,۰۰۰,۰۰۰ = ۲,۴۸۰,۰۰۰,۰۰۰ + ۱۳۰,۰۰۰,۰۰۰
عملکرد بنگاه آقای محمدی: میلیون تومان (ضرر یا زیان) ۱۱۰,۰۰۰,۰۰۰− = ۲,۵۰۰,۰۰۰,۰۰۰ – ۲,۶۱۰,۰۰۰,۰۰۰

اگر قرار باشد آقای محمدی خودش هزینه این خدمات عمومی را پرداخت کند، به میزان ۱۱۰,۰۰۰,۰۰۰ تومان ضرر و زیان خواهد کرد. چون میزان هزینه ها از درآمد شرکت بیشتر خواهد شد.

درآمد سالانه شرکت: ۲۵۰۰۰۰۰۰۰۰
مالیات بر درآمد سالانه شرکت: ۱۲۵۰۰۰۰۰۰ = ۰/۰۵ × ۲۵۰۰۰۰۰۰۰۰
مجموع هزینه ها بدون مالیات: ۲۴۸۰۰۰۰۰۰۰
مجموع هزینه ها با احتساب مالیات: ۲۶۰۵ = ۱۲۵ + ۲۴۸۰
نتیجه عملکرد بنگاه آقای محمدی (سود یا زیان): ۱۰۵۰۰۰۰۰۰- = ۲۶۰۵۰۰۰۰۰۰ – ۲۵۰۰۰۰۰۰۰۰

پرداخت مالیات شاید در کوتاه مدت به ظاهر به ضرر شرکت باشد ولی در بلند مدت امکانات ایجاد شده توسط دولت که از طریق اخذ مالیات فراهم شده، به تولید کننده این امکان را می دهد که در آینده بتواند هزینه های مستقیم خود را کاهش دهد و با برنامه ریزی به سود دهی برسد.

جواب تحلیل کنید صفحه ۶۸ درس ششم اقتصاد دهم

⭕️ چرا دولت به عنوان یکی از بازیگران، باید در میدان کسب‌وکار حضور داشته باشد؟

پاسخ: زیرا با وارد به بازی میان عرضه کننده و تقاضا کننده با تدابیر صحیح باعث بشود که مابین عرضه کننده ها برای علاقه مند کردن تقاضا کنندگان به کالای تولیدیشان رقابت بوجود آید. این کار باعث ایجاد گردش مالی می شود که در نهایت به ایجاد رشد اقتصادی می شود.

⭕️ چرا کسب و کارهای گوناگون، باید به دولت مالیات بدهند؟

پاسخ: همان‌طور که می‌دانید دولت به‌ عنوان متولی اصلی قدرت در یک کشور وظیفه تامین امنیت، تولید کالاهای عمومی مثل پارک، ایجاد راه‌ها، ایجاد ثبات و نظم در بازارها و… را برعهده دارد. دولت نیز همانند هر بنگاه دیگری در اقتصاد برای انجام این امور نیازمند وجود منابع مالی یا درآمدهای قابل اتکا است. بخشی از این درآمدها از منابعی که در اختیار خود دولت است فراهم می‌شود؛ اما این منابع نمی‌تواند جوابگوی حجم بالای هزینه‌های دولت باشد. یکی از منابع مهم درآمدی دولت‌ها اخذ مالیات از مردم است. مالیات در حقیقت بخشی از درآمدهای افراد جامعه یا سود فعالیت‌های اقتصادی است که به‌ صورت اجباری و بلاعوض در اختیار دولت قرار می‌گیرد. دولت موظف است این درآمدها را برای بهره‌وری بهتر از منابع موجود و ایجاد بستری مناسب برای بهبود امکانات و شرایط لازم، در فعالیت‌های مختلف اقتصادی صرف کند. تصمیمات دولت به دلیل انسجام بالا و دید کلانی که نسبت به جامعه دارد بهتر از رفتار فردی مردم می‌تواند این امر را محقق کند. به همین دلیل باید به دولت مالیات بدهند.

قبلی: جواب فعالیت های درس پنجم اقتصاد دهم انسانی

توجه: شما دانش آموز پایه دهم رشته علوم انسانی می توانید برای دسترسی سریع و آسان تر به جواب تمرینات و فعالیت های دروس کتاب اقتصاد دهم متوسطه دوم ، در انتهای عنوان خود عبارت «ماگرتا» را نیز در گوگل جستجو کنید.

✅ در انتها امیدواریم که مقاله جواب سوالات فعالیت های درس ۶ ششم کتاب اقتصاد پایه دهم متوسطه دوم ؛ برای شما دانش آموزان عزیز مفید بوده باشد. شما می توانید سوالات خود را در بخش نظرات بیان کنید. 💕

زنجیران

هم‌بنیانگذار ماگرتا ، عاشق دنیای وب و ۷ سالی ست که فعالیت جدی در حوزه اینترنت دارم. تخصص من تولید محتوایی‌ست که مورد نیاز مخاطبان است. مدیر ارشد تیم شبکه های اجتماعی سایت هستم. به قول ماگرتایی‌ها وقت بروز شدنه !

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

3 + 9 =