سبک زندگی

جواب فعالیت های درس سراب تفکر هفتم صفحه ۶۵ ، ۶۶ و ۶۷

پاسخ و حل گفت و گو کنید و فعالیت های صفحه ۶۵ ، ۶۶ و ۶۷ درس سراب تفکر و سبک زندگی هفتم

جواب فعالیت های درس سراب صفحه ۶۵ ، ۶۶ و ۶۷ تفکر هفتم ؛ برای آشنایی با پاسخ و جواب سوالات گفت و گو کنید صفحه 65 ، فعالیت تکمیلی در کلاس صفحه 66 و فعالیت در خانه صفحه 67 درس سراب کتاب تفکر و سبک زندگی هفتم متوسطه اول ، در ادامه با بخش آموزش و پرورش ماگرتا همراه ما باشید.

همچنین بخوانید: جواب آزمایش کنید و گفت و گو کنید صفحه 62 درس راز تعادل تفکر هفتم

پاسخ فعالیت های درس سراب صفحه ۶۵ ، ۶۶ و ۶۷ تفکر هفتم
پاسخ فعالیت های درس سراب صفحه ۶۵ ، ۶۶ و ۶۷ تفکر هفتم

جواب سوال های گفت و گو کنید صفحه 65 درس سراب تفکر هفتم

پس از انجام آزمایش شکست نور به سؤالات زیر پاسخ دهید.

نکته: شما می توانید آزمایش شکست نور را با استفاده از یک ظرف شیشه ای، آب و چوب یا سکه، در خانه یا کلاس اجرا کنید.

سه نمونه از خطای بینایی را بیان کنید.

پاسخ: 1) دیدن سراب در روزهای گرم بر روی آسفالت خیابان ها که شبیه آب دیده می شود.
2) تشکیل شدن پدیده رنگین کمان بعد از بارش باران
3) پدیده شکست نور در آب
4) پدیده نزدیک شدن ماه به افق، که در این حالت ماه بزرگتر به نظر می رسد، در حالی که اندازه ماه در واقعیت تغییر نمی کند.

آیا حواس دیگر انسان نیز دچار خطا می شوند؟ در صورت پاسخ مثبت، مثال بزنید.

پاسخ: بله، به عنوان مثال اگر دو دست خود را یکی در آب سرد و دیگری در آب گرم فرو ببریم، و بعد از گذشت مدتی هر دو را از آب خارج کنیم و در یک ظرف آب با دمای معمولی قرار دهیم، دمایی که در کدام از دست ها حس می کنیم، متفاوت است.

حواس ما چگونه کار می کنند؟ آن را با رسم شکل نشان دهید.

پاسخ: حس بینایی: نور به چشم بر می خورد و بازتاب آن به چشم ما می رسد. چشم همه آنها را به سمت اعصاب بینایی هدایت می کند و این پیام ها توسط عصب بینایی به مغز ارسال می شود و مغز آنها را تشخیص می دهد.

حس شنوایی: صدا در هوا پخش می شود و مولکول های هوا را ارتعاش می کند (تحت تاثیر قرار می دهد)، امواج صوتی به پرده گوش می رسند، امواج صوتی وارد مجرای شنوایی می شوند و در نهایت، این امواج از طریق عصب شنوایی به مغز می رسند و مغز این پیام ها را تشخیص می دهد.

حس بویایی: اجسام ریز و ذرات معلق در هوا وارد بینی می شوند و با مواد چسبناک داخل بینی مخلوط می شوند، سپس با گیرنده های بویایی برخورد می کنند، بعد از آن گیرنده ها با سلول های عصبی به مغز پیام می فرستند و مغز آنها را تشخیص می دهد.

حس چشایی: مزه ها بر روی زبان با بزاق دهان مخلوط شده و به گیرنده های حسی روی زبان برخورد می کنند و این گیرنده ها با سلول های عصبی پیام ها را به مغز می رسانند و در نهایت مغز پیام ها را تشخیص می دهد.

حس لامسه: حس لامسه شامل حواسی همچون درد، فشار، ارتعاش و دما می شود. این حواس به وسیله دو نوع گیرنده واقع در زیر سطح پوست، تشخیص داده می شوند: انتهاهای عصبی آزاد (بدون پوشش) و انتهاهای عصبی پوشیده به صورت اجسام حسی، انواع مختلف انتهاهای عصبی یا اجسام حسی، حواس ویژه را می گیرند. تعداد گیرنده ها در بدن فرق می کند: برای مثال، نوک انگشتان دست به شدت حساس هستند و گیرنده های زیادی دارند در حالی که ناحیه میانی پشت گیرنده های کمتری دارد.

نمونه تصویر در مورد حواس پنجگانه :

تصویر در مورد حواس پنجگانه تفکر هفتم
تصویر در مورد حواس پنجگانه تفکر هفتم

با توجه به شکلی که رسم کردید، این خطا چگونه و در کجا اتّفاق میافتد؟ آیا واقعاً حواس خطا می کنند؟ اصولاً چیزی به عنوان خطای حواس داریم؟ چرا؟

پاسخ: این خطا در جمع آوری اطلاعات توسط حواس یا در انتقال آن به مغز رخ می دهد. بله، حواس اشتباه می کنند و ما خطای حواس را داریم. خطای حواس گاهی نتیجه اطلاعات غلطی است که حواس به ذهن ما می دهد. این خطاها به دلیل ناکافی بودن ابزار، محدودیت حس برای درک جامع و .. می باشد.

آیا این خطا حاصل اندیشه ماست یا نقص در حواس ماست؟

پاسخ: این خطا به دلیل نقص در حواس ما است، به عنوان مثال، سگ حس بویایی قوی تری نسبت به ما انسان ها دارد و عقاب نیز حس بینایی قوی تری دارد.

آیا در تفسیر شنیده ها (صداها، سخنان) نیز خطایی رخ می دهد؟ چگونه؟ با مثال توضیح دهید.

پاسخ: بله، خطایی که رخ می دهد در تفسیر حواس است نه در خود حواس. تجربیات و دانش قبلی، گرچه ارزشمند است، ممکن است ما را در تفسیر اطلاعات دریافتی از طریق حواس دچار سردرگمی کند. به عنوان مثال وقتی داریم عدد 69 را به کسی می گوییم، به اشتباه آن را 62 می شنود.

راه های جبران خطای تفسیر حواس چیست؟

پاسخ: برای جبران خطاهای تفسیر حواس، می توان از چندین حس به طور همزمان استفاده کرد، یا از منابع دیگرِ شناخت، مانند عقل، استفاده کرد. استفاده از ابزار دقیق و کسب مهارت و دانش و همچنین تکرار آزمایشات می تواند این خطاهای تفسیری را کاهش دهد.

همچنین بخوانید: جواب فعالیت در خانه صفحه 63 تفکر هفتم

پاسخ سوالات فعالیت تکمیلی در کلاس صفحه 66 درس سراب تفکر هفتم

افراد مختلف در مواجهه با یک موقعیت، مانند تماشای یک فیلم، دیدن وقایع و حوادث، شنیدن و خواندن سخنان دیگران و آنچه به وسیله‌ی حواس پنجگانه دریافت می‌شود، ادراکات متفاوتی دارند. اینکه این ادراک تا چه حد درست یا نادرست است، نیاز به استفاده از معیار دارد. در تفسیر خوانده‌ها، شنیده‌ها، مشاهدات و هر آنچه حس می‌کنیم، چه معیارهایی را برای بررسی درستی و نادرستی باید به کار بگیریم؟

پاسخ: معیارهای ما باید با استفاده از دانش هایی باشد که غیرقابل تغییر باشند، به عنوان مثال، علومی که منشاء انسانی دارند، قابل تغییر هستند. اما دانشی که از طریق وحی به ما می رسد و منشأ الهی دارد قابل تغییر نیست. وقتی معیار ما دانش الهی و قوانین غیرقابل تغییر است، می توان از آن برای تعیین درستی یا نادرستی ادراکات استفاده کرد.

واقعیت‌ها و حقایقی وجود دارند که به وسیله‌ی حواس پنجگانه از آنها آگاه نمی‌شویم. چند مورد نام ببرید. چگونه می‌توان درباره‌ی آنها شناخت پیدا کرد؟

پاسخ: حقایقی وجود دارد که انسان ها قادر به درک آنها از طریق حواس نیستند و یا علوم دیگری مانند وحی درک قلبی و … می توان آن را درک کرد، مانند نزول آیات قرآن که زمانی بر قلب پیامبر اکرم (ص) نازل شده بود. در دیگر داستان های قرآنی می خوانیم که خداوند از طریق وحی با انسان ارتباط برقرار کرده و مفاهیمی مانند آخرت را برای انسان شرح داده است.

جواب فعالیت در خانه صفحه 67 درس سراب تفکر هفتم

در صورتی که تصاویری درباره ی خطای حواس دارید در پیرابند زیر بچسبانید.

پاسخ: در زیر می توانید چند مورد از تصاویری که دارای خطای دید هستند را مشاهده نمایید.

جواب فعالیت در خانه صفحه 67 درس سراب تفکر هفتم
جواب فعالیت در خانه صفحه 67 درس سراب تفکر هفتم

همچنین بخوانید: جواب فعالیت و معنی درس حکایت تربیت تفکر هفتم

توجه: شما دانش آموزان عزیز می توانید برای دسترسی بهتر و سریعتر به جواب های درس تفکر و سبک زندگی هفتم ، در انتهای جواب صفحه مورد نظر خود، عبارت « ماگرتا » را نیز به همراه آن در گوگل جستجو کنید.

در انتها امیدواریم که مقاله جواب سوالات فعالیت های درس سراب صفحه ۶۵ ، ۶۶ و ۶۷ کتاب تفکر هفتم ، برای شما دانش آموزان عزیز مفید بوده باشد و توانسته باشید تا از آن استفاده و بهره برده باشید.

زنجیران

هم‌بنیانگذار ماگرتا ، عاشق دنیای وب و ۷ سالی ست که فعالیت جدی در حوزه اینترنت دارم. تخصص من تولید محتوایی‌ست که مورد نیاز مخاطبان است. مدیر ارشد تیم شبکه های اجتماعی سایت هستم. به قول ماگرتایی‌ها وقت بروز شدنه !

‫63 دیدگاه ها

  1. سلام عالی بود من وقتی توی درسام نیاز به توضیح و جواب بهتر دارم این سایت رو انتخاب میکنم واقعا دمتون گرم😊😊

  2. واقعا دستتون درد نکنه من که همیشه جواب فعالیت های درس تفکر رو از اینجا می‌نویسم
    واقعا ممنون هستم از شما

  3. عععععععععععععععععااااااااااااااااااااالللللللللِللللللللللللللللیییییییییییییییییییییی

      1. واقعا دستتون درد نکنه من که همیشه جواب فعالیت های درس تفکر رو از اینجا می‌نویسم ممنون خیلی سایت خوبیه ممنون

      2. واقعا دستتون درد نکنه من که همیشه جواب فعالیت های درس تفکر رو از اینجا می‌نویسم ممنون خیلی سایت خوبیه ممنون

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

یک + بیست =