طرز تهیه فلافل خانگی با نخود به سبک رستورانی خوشمزه
طرز تهیه فلافل آبادانی خوشمزه اصل با نخود پخته
طرز تهیه فلافل یکی از خوشمزه ترین غذاهایی است که شهرت و محبوبیت آن در سراسر دنیا پخش شده و جزو غذاهای بین المللی محسوب می شود. این غذای خوشمزه و دوست داشتنی در ایران نیز طرفداران بسیار زیادی داشته و دستور پخت های مختلفی هم دارد.
سلایق غذایی شهرهای گوناگون ایران، از تبریز تا بوشهر و آبادان موجب شده شکل های مختلفی از فلافل ایجاد شود. ما در این مقاله از سایت بزرگ ماگرتا با طرز تهیه فلافل خوشمزه و لذیذ لبنانی در خدمت شما باشیم. اگر شما هم جزو علاقه مندان این غذا بوده و تمایل دارید خودتان آن را تهیه کنید، حتماً در ادامه همراه طرز تهیه ماگرتا باشید.
همچنین بخوانید : طرز تهیه کباب کوبیده مرغ رستورانی
مواد لازم برای تهیه فلافل
همان طور که گفته شد، برای تهیه فلافل می توان مواد اولیه مختلفی را به کار برد و ما در این قسمت مواد اولیه برای تهیه فلافل لبنانی که از نخود تهیه می شود را ذکر کرده ایم. ناگفته نماند فلافل لبنانی همان فلافلی است که در اغلب اغذیه فروشی ها به مشتریان ارائه شده و طرفداران زیادی در ایران دارد. مواد لازم برای تهیه این فلافل عبارتند از:
- نخود: دو فنجان
- آب: ۲ قاشق غذا خوری
- جعفری: ۴ قاشق غذا خوری
- پیاز: یک عدد
- سیر: ۳ حبه
- سیب زمینی: یک عدد
- بیکینگ پودر: یک قاشق چای خوری
- فلفل و نمک: به مقدار لازم
همچنین بخوانید : طرز تهیه پاستیل
دستور پخت فلافل
- ابتدا باید توجه داشت نخود ها را به مدت دو روز کامل داخل آب ولرم بگذاریم تا حسابی نرم شوند.
- سپس نخودها را داخل آبکش ریخته، با آب سرد می شوییم و می گذاریم به طور کامل آبشان کشیده شود.
- حال نخودها را چرخ می کنیم تا خمیری شکل شده و یک عدد سیب زمینی آب پز را درون ظرف نخودها رنده می کنیم. بد نیست بدانید سیب زمینی به ترد شدن فلافل کمک می کند.
- همراه با سیب زمینی، جعفری، پیاز و سیر چرخ شده را به خمیرمان اضافه کرده و خوب ورز می دهیم تا یکدست شوند.
- حال نوبت اضافه کردن بیکینگ پودر، نمک و فلفل به خمیرمان است. اگر خمیرمان خشک شد با اضافه کردن آب می توانیم میزان نرمی آن را متعادل کنیم.
- پس از این که مایه فلافل آماده شد، روی ظرف را با سلفون می پوشانیم و به مدت دو ساعت در یخچال می گذاریم تا مواد به خوبی مزه دار شوند.
- پس از این مرحله روغن را داخل تابه می ریزیم و صبر می کنیم تا داغ شود.
- سپس به وسیله دستگاه یا با دست فلافل ها را قالب می زنیم و به مقداری درون روغن سرخ می کنیم که درونشان پوک شود.
- پس از سرخ شدن فلافل ها می توانیم آن ها را درون آبکش فلزی بگذاریم تا روغن آن گرفته شود.
- وقتی فلافل ها آماده شد می توان آن ها را کنار، گوجه، خیار شور و سایر مخلفات سرو کرد.
همچنین بخوانید : طرز تهیه پنکیک ساده خانگی خوشمزه
ترفندهای طلایی در تهیه فلافل
1. در طرز تهیه فلافل نخود یکی از عناصر نفاخ است و برای از بین بردن نفاخی آن، بهتر است آن را چند روز قبل از تهیه فلافل خیس کرده و در این مدت هر از چندگاهی آب آن را عوض کنید.
جوشاندن نخود و خالی کردن آب آن یکی دیگر از راهکارهایی است که نفاخی نخود را کاهش می دهد. با انجام این کار، وقتی نخودها نرم تر از حالت عادی شدند می توانید آن ها را چرخ کرده و استفاده کنید.
2. در کنار فلافل می توانید از انواع ترشی، خیارشور، گوجه، کاهو و … استفاده نمایید. همچنین بهترین نان برای فلافل نان باگت بوده و نوشیدنی مناسب این غذا نیز بسته به ذائقه هر شخص متفاوت است.
3. فلافل از آن دست غذاهاست که برای تهیه آن می توان از انواع ادویه استفاده کرد. به همین خاطر علاوه بر ادویه هایی که در این بخش به آن ها اشاره کردیم، می توانید ادویه های دیگری که با سلیقه غذایی تان مطابقت دارند را در تهیه این غذای خوشمزه بکار بگیرید.
در این بین به یاد داشته باشید بکارگیری بیش از اندازه ادویه باعث از بین رفتن طعم اصلی فلافل شده و پیشنهاد نمی شود. سعی کنید حد تعادل را در استفاده از ادویه جات مختلف برای تهیه فلافل رعایت کنید.
4. برای سرخ کردن فلافل حتماً از ظروف نچسب استفاده کنید. در این صورت به راحتی می توانید جهت سرخ شدن فلافل را بدون آن که مایه آن به ته ماهیتابه بچسبد عوض کنید.
علاوه بر این، بکارگیری قالب های مخصوصی که شکل ظاهری فلافل را زیباتر و مرتب تر می کنند نیز باعث تسریع در امر تهیه فلافل می شود. استفاده از این قالب ها شکل فلافل ها را یکدست می کند.
5. اضافه کردن کمی تخم مرغ به مایه فلافل علاوه بر جلوگیری از خشک شدن بیش از اندازه آن، باعث حفظ شکل و شمایل آن شده و از وا رفتن مایه فلافل جلوگیری می کند.
همچنین بیکینگ پودر نیز ماده ای است که اضافه کردن آن به مایه فلافل باعث پف کردن آن شده و شکل ظاهری آن را جذاب تر می کند.
6. یکی از ادویه های فوق العاده خوش طعم و لذیذ برای تهیه فلافل، زیر است. شما می توانید با اضافه کردن کمی زیره به فلافل نه تنها هضم آن را بهتر و سریع تر نمایید، بلکه عطر و طعم جدیدی به غذای خود بخشیده و آن را لذیذتر کنید.
7. یکی از مشکلات رایجی که افراد مختلف در تهیه فلافل خانگی با آن روبرو می شوند، وا رفتن مایه فلافل یا سفت شدن بیش از حد آن است.
برای حل این موضوع در هنگام تهیه فلافل حتماً این نکته را مدنظر داشته باشید که نخود را به اندازه کافی چرخ کنید. اگر نخودها بیش از اندازه چرخ شوند، باعث وا رفتن مایه فلافل شده و ظاهر آن را به هم می زنند.
اگر هم نخودها کمتر از میزان مناسب چرخ شوند، زیر دندان احساس شده و لذت خوردن غذا را کم می کنند. بهترین اندازه برای دانه های نخود در فلافل، کمی درشت تر از دانه های شکر است. سعی کنید نخود را کمتر یا بیشتر از این میزان خرد نکنید.
همچنین بخوانید : طرز تهیه سوپ شیر رستورانی
خب این بود از طرز تهیه فلافل خانگی ساده که می توانید در منزل درست کنید و از کنار خانواده بودن لذت ببرید. حتما به دیگر طرز تهیه های ماگرتا سر بزنید.