مدیریت زمان در کنکور: ۴ کلید طلایی که قفل رتبه برتر را میشکند!
رازهای مدیریت زمان در کنکور: چطور به همه سوالات برسیم و نمره کامل را کسب کنیم؟
میدونیم که نزدیک شدن به کنکور، استرس و فشار زیادی رو به همراه داره. یکی از مهمترین دغدغههای شما تو این دوران، مدیریت زمان سر جلسه امتحانه. اینکه چطور بتونین تو مدت زمان محدود کنکور، به همه سوالات برسین و به بهترین نتیجه دست پیدا کنین.
خبر خوب اینکه با به کار بردن چندتا تکنیک ساده، میتونین مدیریت زمانتون رو تو کنکور به طور قابل توجهی بالا ببرین. در این مقاله، ۴ تا از مهمترین و آسانترین تکنیکهای مدیریت زمان رو بهتون یاد میدیم که با تمرین و تکرار، میتونین استاد زمان بشین و با خیال راحتتر به سوالات کنکور پاسخ بدین. در ادامه با آموزش و پرورش ماگرتا همراه باشید.
چرا مدیریت زمان در کنکور مهمه؟
شاید این سوال براتون پیش بیاد که چرا مدیریت زمان انقدر تو کنکور اهمیت داره؟ در جواب باید بگیم که کمبود وقت میتونه به چند دلیل موفقیت شما رو تو کنکور به خطر بندازه:
استرس و فشار: وقتی زمان کافی برای پاسخ دادن به همه سوالات نداشته باشین، استرس و فشار زیادی رو تحمل میکنین که میتونه باعث کاهش تمرکز و افت عملکرد شما بشه.
پاسخ ندادن به سوالات: تو کنکور، هر سوال یه فرصته که میتونه شمارو به رتبهی بهتر نزدیک کنه. کمبود وقت باعث میشه که نسبت به بعضی از سوالات بیتفاوت بشین و فرصت کسب نمره رو از دست بدین.
پاسخهای اشتباه ناشی از عجله: وقتی برای پاسخ دادن به سوالات عجله دارین، احتمال اینکه اشتباه کنید و نمره از دست بدین بیشتر میشه.
۴ تکنیک کلیدی برای مدیریت زمان در کنکور
حالا که با اهمیت مدیریت زمان در کنکور آشنا شدیم، بریم سراغ اینکه چطوری میتونیم این مهارت رو تو خودمون تقویت کنیم:
۱. تکنیک ضربدر و منها
این تکنیک بهتون کمک میکنه که اول به سوالات آسان و بلد خودتون پاسخ بدین و بعد سراغ سوالات سختتر برین. مراحل انجام این تکنیک به شرح زیره:
مرحلهی اول: بررسی سوالات: با دقت به تمام سوالات دفترچهی مربوطه نگاه کنین و سوالاتی رو که کاملا بلدید و میتونین به راحتی بهشون پاسخ بدین رو با علامت ضربدر (×) مشخص کنین.
مرحلهی دوم: پاسخ به سوالات با علامت ضربدر: اول به تمام سوالاتی که با علامت ضربدر مشخص کردین پاسخ بدین. این کار باعث میشه که اعتماد به نفس شما بالا بره و استرستون کم بشه.
مرحلهی سوم: بررسی سوالات باقیمانده: حالا برین سراغ سوالاتی که علامت ندارن. سوالاتی رو که قسمتی ازشون رو بلدید با علامت منها (-) مشخص کنین.
مرحلهی چهارم: پاسخ به سوالات با علامت منها: به سوالاتی که با علامت منها مشخص کردین پاسخ بدین. حتی اگه به جواب کامل نرسیدین، مراحل حل رو تا جایی که میتونین بنویسین. ممکنه استاد به روند حل شما نمره بده.
مرحلهی پنجم: پاسخ به سوالات باقی مانده: در نهایت، اگه وقت اضافی داشتین، به سوالاتی که هیچ علامتی ندارن پاسخ بدین.
۲. تکنیک زمانهای نقصانی
این تکنیک بهتون کمک میکنه که برای هر درس یه زمان مشخص رو در نظر بگیرین. به این ترتیب، مجبور میشین که تو اون زمان محدود، به تمام سوالات اون درس پاسخ بدین.
مرحلهی اول: تقسیم بندی زمان کل: با توجه به تعداد سوالات و ضرایب هر درس، زمان کل کنکور رو بین دروس مختلف تقسیم بندی کنین. دفترچهی عمومی و اختصاصی رو جداگانه در نظر بگیرین.
مرحلهی دوم: مشخص کردن زمان هر درس: برای هر درس یه زمان مشخص در نظر بگیرین. مثلا برای درس ریاضی که 30 سوال داره، میتونین 60 دقیقه زمان در نظر بگیرین.
مرحلهی سوم: کنترل زمان: از یه ساعت یا کرنومتر برای کنترل زمان استفاده کنین. بعد از گذشت هر 10 دقیقه، ببینین که چندتا سوال رو جواب دادین. اگه از برنامهی زمانی خودتون عقب افتادین، سرعت خودتون رو بیشتر کنین.
۳. تکنیک مرور سریع
این تکنیک بهتون کمک میکنه که بعد از پاسخ دادن به تمام سوالات، دوباره به برگه امتحانتون مرور اجمالی کنین و از درست بودن جواباتتون مطمئن بشین.
مرحلهی اول: مرور سریع: بعد از اینکه به تمام سوالات پاسخ دادین، چند دقیقه وقت بذارین و به طور سریع به تمام سوالات دفترچه نگاه کنین. ببینین که هیچ سوالی رو از قلم نیاوردین و هیچ اشتباه آشکاری تو جواباتتون نیست.
مرحلهی دوم: بررسی سوالات با علامت منها: به سوالاتی که با علامت منها مشخص کردین دوباره نگاه کنین. ببینین که میتونین جواب رو کامل کنین یا نه.
مرحلهی سوم: اصلاح اشتباهات: اگه متوجه شدین که تو جواب یکی از سوالات اشتباه کردین، حتما اون رو اصلاح کنین. یادتون باشه که حتی یه نمره میتونه تفاوت زیادی تو رتبهی شما ایجاد کنه.
۴. تکنیک آرامش و تمرکز
کنکور یه میدان جنگه و شما باید با ذهنی آرام و متمرکز تو این میدان حاضر بشین. استرس و اضطراب میتونه تمرکز شما رو از بین ببره و باعث افت عملکردتون بشه.
مرحلهی اول: تنفس عمیق: قبل از شروع امتحان چند دقیقه وقت بذارین و تمرین تنفس عمیق کنین. این کار به آرامش ذهن و کاهش استرس شما کمک میکنه.
مرحلهی دوم: تفکر مثبت: به خودتون ایمان داشته باشین و با تفکر مثبت به سوالات پاسخ بدین. یادتون باشه که شما برای این روز زحمت کشیدین و مطمئنا میتونین از پسش بربیاین.
مرحلهی سوم: حرکتهای ورزشی: اگه احساس استرس و اضطراب کردین، چندتا حرکت ورزشی ساده انجام بدین. این کار به افزایش خونرسانی به مغز و بهبود تمرکز شما کمک میکنه.
جمع بندی
در این مقاله، ۴ تا از مهمترین و آسانترین تکنیکهای مدیریت زمان رو بهتون معرفی کردیم. با تمرین و تکرار این تکنیکها میتونین مهارت مدیریت زمان خودتون رو تقویت کنین و با اعتماد به نفس بیشتر تو کنکور حاضر بشین. یادتون باشه که موفقیت فقط به مدیریت زمان محدود نمیشه و شما باید مطالعهی منظم و هدفمند داشته باشین.
چند نکته اولاً این که در کنکور پاسخ نامه یا علامت گذاری میشه یا نمیشه پس معنی ندارد راه حل را تا هرجا بلدید برید بلکه تا حدی نمره را بگیرید در ثانی الان که دیگه کنکور عمومی نداره و دفترچه اختصاصی هم چند تاست