سبک زندگیگردشگری

مهمترین قوانین سفرهای هوایی که باید بدانید!

اگر جزو افرادی هستید که می‌خواهند برای اولین بار با هواپیما سفر کنند، احتمالا با خود فکر می‌کنید که چمدان خود را چطور ببندید تا دچار جریمه اضافه بار نشود؟ یا اینکه چه وسایلی را می‌توانید در سفر هوایی حمل کنید؟ از طرفی ممکن است به واسطه کودک، خانم باردار یا فرد سالمندی که همراه دارید، نگران قوانین مرتبط با آن‌ها باشید.

ما در این مطلب، مهم‌ترین قوانین پروازهای داخلی و خارجی را توضیح می‌دهیم. البته، بهتر است پس از مطالعه این موارد، به بخش قوانین ایرلاین انتخابی خود مراجعه کنید تا هیچ موردی از قلم نیفتد و سفر راحتی را آغاز کنید.

مهمترین قوانین سفرهای هوایی

مهمترین قوانین سفرهای هوایی

قوانین، بخشی جدایی‌ناپذیر از روند خرید بلیط هواپیما هستند که نظم را به سفر می‌افزایند و موجب افزایش رضایت مسافران و تامین امنیت سفر هوایی می‌شوند. این قوانین که از سوی شرکت هواپیمایی تعیین می‌شوند، باید قبل از رزرو بلیط پرواز توسط مسافران مورد مطالعه قرار گیرند تا در طول سفر، مشکلاتی مانند اضافه برای هیچ مسافری ایجاد نشود.

البته علاوه بر این قوانین، هر هواپیما موظف است خدماتی مانند پذیرایی از مسافران، وسایل استراحت و در برخی مواقع وسایل سرگرم‌کننده را برای مسافران مهیا کند.

مهمترین قوانین سفرهای هوایی در ایران

اگر برای اولین بار با هدف سفر داخلی میان نقاط مختلف ایران سوار هواپیما شده باشید، حتما از شنیدن قوانین متعدد و البته کارآمد تعجب کرده‌اید. این قوانین که با هدف مدیریت هر‌چه بهتر محیط پرواز و حفظ امنیت و آسایش مسافران تدوین شده‌اند، عبارتند از:

  • قوانین حمل بار

به طور کلی قوانین حمل بار، میزان بار مجاز قابل حمل برای هر مسافر را نشان می‌دهند. بار مجاز در هر پرواز متناسب با کلاس پروازی، نوع هواپیما، قوانین ایرلاین و مقصد سفر تعیین می‌شود. هر مسافر قادر است، بار‌ی بین ۵ تا ۷ کیلوگرم را در قالب کیف یا ساک دستی، به داخل کابین هواپیما ببرد و بخش اعظمی از بار خود را در قالب چمدان، کوله‌پشتی و دیگر موارد به کانتر مخصوص بار منتقل کند. توجه داشته باشید که علاوه بر وزن، ابعاد چمدان و وسایل از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است. معمولا بار مجاز قابل حمل در پروازهای داخلی بر اساس کلاس‌های پروازی اکونومی و بیزینس بین ۲۵ تا ۴۵ کیلو‌گرم است.

لازم به ذکر است، حمل اضافه بار در اغلب خطوط هواپیمایی تنها با پرداخت هزینه‌ای تحت عنوان جریمه اضافه بار همراه است. طبق این قانون در صورتی که بیش‌تر از حد تعیین‌شده، بار داشته باشید باید به ازای هر کیلوگرم، یک درصد از هزینه کل بلیط آن پرواز را پرداخت کنید. بنابراین، بهتر است هنگام رزرو بلیط هواپیما، اطلاعات خود را در خصوص قوانین حمل بار ایرلاین مد‌نظر تکمیل کنید.

  • قوانین حمل اشیا

سفر هوایی باعث ایجاد محدودیت‌های در حمل بار می‌شود. در واقع، شما نمی‌توانید تمام وسایل مد‌نظر خود را به داخل کابین یا بخش قابل حمل ببرید. زیرا ممکن است بهداشت، سلامت و امنیت مسافران و کابین هواپیما را به خطر بیندازد. برخی از مهم‌ترین اشیا ممنوع عبارتند از:

  • وسایل تیز و برنده شامل چاقو، اره و موارد دیگر
  • عناصر سمی یا مواد آزمایشگاهی واکنش‌گرا مانند سرب
  • مواد قابل اشتعال مانند فشفشه و فندک
  • انواع سلاح گرم و سرد
  • مواد خوراکی فاسد شدنی
  • مدارک شناسایی

ورود به هواپیما و شروع سفر هوایی، نیازمند ارائه بلیط و مدرک شناسایی برای تطبیق با اطلاعات موجود در بلیط است. از آنجایی‌که امروزه تمایل به رزرو آنلاین بلیط، افزایش یافته است؛ می‌توانید تصویر بلیط یا کد رهگیری را به همراه داشته باشید. از طرفی، می‌توانید قبل از عبور از گیت، نسخه پرینت‌شده از بلیط پرواز را تهیه کنید. اما مدارک شناسایی هویتی برای پرواز داخلی می‌تواند کارت ملی یا شناسنامه باشد.

  • قوانین حمل حیوانات

بسیاری از افراد که به حیوانات خانگی خود وابستگی دارند، قبل از آغاز سفر هوایی این سوال را می‌پرسند که آیا می‌توانند آن حیوان را با خود حمل کنند؟ در پاسخ به این سوال باید گفت که معمولا ایرلاین‌های مختلف، قوانین حمل حیوان را فراهم کرده‌اند؛ اما باید حیوان را در قفس یا کارگو به بخش حمل بار تحویل دهند و در نهایت، پس از اتمام پرواز تحویل بگیرند.

البته، حیوان خانگی که قرار است در پرواز هوایی قرار بگیرد، باید دارای مدرک شناسایی و کارت واکسنی باشد که سلامتی و بهداشت او را تضمین کند‌. ضمنا، حیوانات قابل حمل در پروازهای داخلی شامل جانوران اهلی مانند سگ، گربه، پرنده، خرگوش و دیگر موارد می‌شود. بنابراین، حمل جانوران وحشی و خطر‌آفرین مانند مار یا نیازمند بستر خاص مانند آبزیان در پرواز امکان‌پذیر نیست.

قوانین حمل حیوانات خانگی با هواپیما
  • قوانین سفر با کودکان

به طور کلی، کودکان تازه به دنیا آمده تا دو سال نیازمند خرید بلیط پرواز نیستید. اما کودکان بین ۲ تا ۱۲ سال که به صندلی اختصاصی نیاز دارند، موظف به تهیه بلیط با بهای کم‌تر هستند و می‌توانند باری معادل ۱۰ کیلوگرم به همراه داشته باشند‌. از طرفی، نوزادان نارس یا مواردی که منحنی رشد مطلوبی ندارند، تنها با به همراه داشتن گواهی کتبی از جانب پزشک، امکان حضور در پرواز را دارند.

در برخی موارد مشاهده می‌شود که کودک قرار است بدون حضور والدین در پرواز شرکت کند. در چنین شرایطی، برای آن کودک شخصی به عنوان همراه در نظر گرفته می‌شود که تمام طول پرواز را در کنار اوست. از طرفی، از والدین نیز رضایت‌نامه‌ای کتبی دریافت می‌شود تا فرزند اجازه حضور در پرواز را به دست آورد. هزینه بلیط هواپیما برای این کودکان کامل محاسبه می‌شود.

  • قوانین پرواز بانوان باردار

بهتر است حضور بانوان باردار در هر پرواز، بنا بر دوره حساسی که در آن قرار دارند، متناسب با نظر پزشک متخصص انجام شود. از طرفی قوانین هر ایرلاین برای خانم‌های باردار متفاوت است و بر حسب هفته بارداری، تدوین می‌شود. در ادامه، جزئیات این قوانین را توضیح می‌دهیم:

  • در صورتی که مدت زمان بارداری به ۲۸ هفته نرسیده است و مشکل خاصی ندارید، می‌توانید در پروازهای مختلف حاصل شوید.
  • بین هفته ۲۸ تا ۳۲ بارداری، تنها پروازهای داخلی تا مدت زمان حداکثر ۲ ساعت امکان‌پذیر است.
  • بین هفته ۳۲ تا ۳۵ بارداری، تنها در موارد ضروری و با دریافت مجوز از پزشک می‌توانید در پرواز شرکت کنید. البته، این مجوز تنها مدت محدودی انقضا دارد و پس از گذشت آن زمان، دیگر قابل استفاده نیست.
  • قوانین پرواز برای سالمندان و افراد کم‌توان

همانطور که می‌دانید، به همراه داشتن برخی از دارو و قرص‌ها در پرواز غیر‌مجاز است. در صورتی که همراهی سالمند یا دارای بیماری خاص دارید که باید از داروهای خود در طول پرواز استفاده کند، ۴۸ ساعت قبل از شروع حرکت هواپیما با ایرلاین در میان بگذارید تا مجوز حمل دارو به شما داده شود. به طور کلی، سالمندان و بیماران خاص، امکان استفاده از ویلچر تا پای پرواز را دارند که حمل‌و‌نقل آنان را آسان می‌کند.

مهمترین قوانین سفرهای هوایی بین المللی

حضور در پروازهای خارجی که معمولا با توقف در فرودگاه‌های بین مسیر و مشارکت ایرلاین‌های یین‌المللی امکان‌پذیر است، قوانین متفاوتی دارد که رعایت آن‌ها الزامی است. برخی از این موارد، عبارتند از:

  • قانون حمل بار

معمولا بار قابل حمل در پروازهای خارجی نسبت به پروازهای داخلی، بیش‌تر و بین ۳۰ تا ۵۰ کیلو‌گرم است. وزن بار قابل حمل در پروازهای خارجی متناسب با نوع هواپیما، تعداد توقف میان مسیر و قوانین ایرلاین انتخابی تعیین می‌شود.

تعیین بار مجاز قابل حمل در سفرهای خارجی متناسب با نوع ایرلاین
  • قوانین پذیرش حیوان خانگی

به طور کلی، قوانین حمل حیوانات خانگی متناسب با قوانین کشور مقصد و هواپیمایی حمل‌کننده مشخص می‌شود و باید قبل از رزرو بلیط، اطلاعات خود را در این بخش تکمیل کنید. معمولا کشورهای مجاز، حمل حیوان خانگی را از طریق کارگو یا قفس انجام می‌دهند. ضمنا این جانور خانگی باید مدارک شناسایی مانند پاسپورت، گواهی سلامت یا کارت واکسن و مجوز ورود به پرواز را به همراه داشته باشد.

  • مدارک شناسایی

به طور کلی، حضور در پروازهای خارجی به پاسپورت تاریخ‌دار و اخذ ویزا نیاز دارد. البته ورود به برخی از کشورهای خارجی برای ایرانیان بدون ویزا امکان‌پذیر است؛ اما توجه داشته باشید که اگر پرواز توقف‌دار است، فرودگاه بین مسیر نسبت به اخذ ویزا اقدام نکند.

جمع‌بندی

سفر با هواپیما، نیازمند رعایت قوانینی است که عدم توجه به آن‌ها، ضمن بر هم زدن آسایش کلی مسافران، موجب ایجاد جرایم نقدی یا غیر‌نقدی برای شخص برهم‌زننده قوانین می‌شود. ما در این مطلب، به بررسی کامل قوانین پروازهای داخلی و خارجی پرداختیم تا بتوانید با بررسی آن‌ها، سفر خود را به خوبی آغاز کنید و مشکلی برایتان ایجاد نشود.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

18 + بیست =