داریوش اسدزاده بازیگر تئاتر، سینما و تلویزیون درگذشت
داریوش اسدزاده، بازیگر پیشکسوت سینما و تلویزیون ایران امروز یکشنبه سوم شهریور در سن ۹۶ سالگی درگذشت.
داریوش اسدزاده بازیگر پیشکسوت تئاتر، سینما و تلویزیون ایران در سن ۹۶ سالگی درگذشت.با چهره ها ماگرتا همراه باشید.
وکیل خانوادگی این هنرمند که مدتی قبل هم در بیمارستان بستری بود در گفتوگو با ایسنا، این خبر را تایید کرد و گفت او یکشنبه (سوم شهریور ماه) در منزل خود چشم از دنیا فرو بسته است.
او در خصوص احتمال تشییع پیکر این هنرمند پیشکسوت توضیح داد: هنوز معلوم نیست اما احتمالاً مشکلی نباشد فردا این اتفاق بیفتد.
داریوش اسدزاده چندی پیش در گفتگویی گفته بود: حالش خوب شده و دوست دارد با تشخیص پزشکان یک کار دیگری را در کارنامه خودش ثبت کند.
اسدزاده سال ۱۳۰۲ در کرمانشاه متولد شده بود. بازیگری را با تئاتر شروع کرد در حالی که حدودا ۲۰ ساله بود. پیش از انقلاب هم بازیگر پرکاری در سینما شد اما بیشتر نقشهایش فرعی بودند. قبل از انقلاب به آمریکا رفت و برای ده سال در آنجا بود. سال ۱۳۶۵ بود که به ایران بازگشت.
بیوگرافی کوتاه داریوش اسدزاده
داریوش اسدزاده، بازیگر تئاتر، سینما و تلویزیون، متولد یکم آذرماه ۱۳۰۲ در کرمانشاه بود. او در ۲۰ سالگی وارد عرصه بازیگری شد و سالها در مقام بازیگر، نویسنده و کارگردان در تئاتر تهران (نصر) فعالیت کرد. در دهه ۴۰ و ۵۰ شمسی در بیش از ۵۰ فیلم سینمایی ایفای نقش کرد.
پدرش ارتشی و مادرش خانه دار هر دو اهل تهران بود و دو خواهر و یک برادر کوچکتر از خود داشت و تا ۵ سالگی در کرمانشاه بود سپس به تهران بازگشتند و مقطع ابتدایی را در دبستان ترفی و دبیرستان را در دارالفنون به پایان رساند.
او پیش از پیروزی انقلاب اسلامی، ایران را ترک کرد و در سال ۱۳۶۵ پس از ۱۰ سال اقامت در آمریکا بازگشت و در دو سریال «سمندون» و «خانه سبز» و فیلمهای سینمایی زیادی مثل دو نیمه سیب، همسر، قلادههای طلا، یتیمخانه ایران، زمان از دسترفته و بوی کافور عطر یاس بازی کرده است. آخرین فیلم او هم «حکایت دریا» به کارگردانی بهمن فرمانآرا بوده است.
علاقه به تئاتر از کودکی :
علاقه اش به هنر بازیگری از زمانی که به همراه پدر برای تماشای تئاترهای سنتی مثل سیاه بازی میرفت در وجودش شکل گرفت.
میگفت پدرم برای اینکه مرا تشویق به درس خواندن کند، میگفت: اگر درس هایت را خوب بخوانی شب جمعه میبرمت تئاتر تا نمایش ببینیم
شروع فعالیت هنری داریوش اسد زاده :
با نفوذی که پدرش داشت و بواسطه تحصیلات خود در دوره دبیرستان در وزارات دارایی مشغول بکار شد و همزمان در مدرسه هنرپیشکی نیز تحصیل میکرد.
نهایتا در سال ۱۳۲۱ وقتی ۱۹ ساله بود بازیگری و نویسندگی را در تئاتر لاله زار شروع کرد و همان سال با نمایش لیلی و مجمون اولین بار روی صحنه رفت.
پدرش، اما مخالف بازیگری اش شد و او مجبور بود پنهانی کار کند.
یک کمپانی فیلمسازی آمریکایی کار اسدزاده را پسندید و فیلمنامهی فیلم «در آمریکا اتفاق افتاد» را برایشان نوشت و در همان فیلم بازی هم کرد.
در تئاتر همیشه موفقتر از سینما بود و تلاشهایش بیشتر به چشم آمد و دیده شد. سال ۱۳۵۵ برای مطالعه و پژوهش در زمینهی تئاتر به دعوت یک پروفسور آمریکایی به آمریکا رفت. یک سال بعد از بازگشتش در سال ۱۳۶۶ در فیلم «گل مریم» بازی کرد.
او با کارگردانان مطرحی مثل بهروز افخمی و بهمن فرمانآرا در فیلمهایی مثل «روز شیطان» و «بوی کافور، عطر یاس» همکاری کرد اما واقعیت این است که در سینمای بعد از انقلاب نتوانست بدرخشد. در عوض سالهای ۱۳۷۹ و ۱۳۸۰ رییس انجمن بازیگران ایران شد و پنج دوره هم عضو داوران خانهی سینما بود.
سال ۱۳۹۵ ابراهیم شفیعی مستند «مرگ و دیگر هیچ» را دربارهی داریوش اسدزاده و فعالیتهایش در سینما ساخت.
تحصیلات داریوش اسدزاده در آمریکا در دانشگاه تهران معادل دکترای ادبیات هنر در نظر گرفته شد و او در دانشگاه تهران ادبیات و تئاتر درس میداد.
اسدزاده از نیمهی دههی هشتاد به بعد بیشتر در تلویزیون فعالیت داشت و به خصوص دو سریال «خانه سبز» و «سمندون» با بازی او به شدت محبوب شدند.
آقای اسدزاده در سال ۱۳۹۱ وقتی ۸۹ ساله بود نشان درجه یک هنری را از محمود احمدی نژاد دریافت کرد و سال ه. درس تئاتر و ادبیات تئاتر را در دانشگاه تهران تدریس میکرد.
در سال ۱۳۹۵ فیلم مستند «زندگی و دیگر هیچ» به نویسندگی و کارگردانی ابراهیم شفیعی دربارهٔ زندگی داریوش اسدزاده و تقدیر از هفتاد سال فعالیت او در سینما، ساخته شد. در مراسم اکران این فیلم، ابراهیم شفیعی از داریوش اسدزاده به عنوان «پدر معنوی تیم تولید و هنر» یاد کرد.