سبک زندگیسلامت

قرص باکلوفن چیست ؟ درمان دردهای عضلانی و اسپاسم + عوارض

آشنایی با قرص باکلوفن و موارد مصرف و عوارض آن

قرص باکلوفن Baclofen از گروه داروهای شل‌ کننده عضلات است که موجب کاهش تواتر و دامنه اسپاسم عضلانی می شود. این دارو به خصوص در درمان اسپاسم عضلانی ناشی از آسیب نخاعی بسیار تاثیر گذار است. چنانچه قصد مصرف این دارو را دارید در ادامه با بخش دارونامه ماگرتا جهت بررسی موارد مصرف و عوارض احتمالی آن همراه ما باشید.

[su_box title=” اطلاعات دارو” box_color=”#B6D9F8″ title_color=”#000000″ radius=”7″]

  • نام‌های تجاری : Lioresal – Gablofen – Lioresal
  • تداخل دارویی : داروهای مضعف سیستم اعصاب مرکزی نظیر آنتی هیستامین‌ها، مخدرها و داروهای خواب آور یا آرامبخش‌ها، مهارکننده‌های منوآمین‌اکسیداز، آنتی‌دیابتیک‌ها و انسولین
  • عوارض شایع باکلوفن : خواب آلودگی ،گیجی و ضعف
  • اشکال دارو :  باکلوفن قرص 25 میلی گرم ،  باکلوفن قرص 10 میلی گرم

[/su_box]

موارد مصرف قرص باکلوفن

قرص باکلوفن برای درمان علائم عضلانی مانند اسپاسم، درد و سختی ناشی از مالتیپل اسکلروزیس، جراحات ستون فقرات، یا دیگر اختلالات ستون فقرات، به کار میرود. این دارو همچنین می‌تواند گرفتگی‌ها و دردهای عضلانی را تسکین داده و فعالیت ماهیچه‌ها را بهبود بخشد.

مکانیسم اثر باکلوفن

اسپاسم عضلانی
اسپاسم عضلانی

این دارو به صورت نخاعی (مستقیما به ستون فقرات) یا خوراکی تجویز میشود. باکلوفن احتمالا در سطح نخاع عمل کرده و عبور بازتاب تک سیناپسی و چند سیناپسی را مهار می کند و به وسیله هیپرپولاریزه کردن انتهای رشته عصبی آوران مانع از آزاد شدن واسطه های محرک احتمالی (اسید گلوتامیک و اسید آسپارتیک ) می گردد. این دارو بر نواحی فوق نخاعی نیز ممکن است اثر بگذارد.

روش مصرف باکلوفن و نکات مهم

💡 روش دقیق مصرف این دارو توسط پزشک تعیین شده و شما باید طبق دستورات نسخهٔ تجویزی‌ شده این دارو را مصرف کنید.

💡 گاهی‌اوقات پزشک، برای رسیدن به بهترین نتیجه، مقدار مصرف دارو را تغییر می‌دهد. نباید باکلوفن را بیشتر یا کمتر از مقدار توصیه شده مصرف کنید.

💡 سوسپانسیون خوراکی (مایع) باکلوفن را پیش از مصرف کاملا تکان دهید. سپس با استفاده از سرنگ مدرج یا ابزارهایی که مقدار دقیق دارو را تعیین می‌کنند، آن را مصرف کنید (هرگز از قاشق استفاده نکنید).

💡 اگر سابقه بیماری کلیوی، تشنج، اختلالات خلق، سابقه سکته مغزی و یا لخته شدن خون در رگ ها و یا به هر دارویی حساسیت دارید آن را قبل از مصرف باکلوفن به پزشک خود بگویید.

مصرف باکلوفن در دوران بارداری و شیردهی

📌مصرف دارو برای زنان حامله: مفید بودن یا مضر بودن دارو برای اینگونه افراد ثابت نشده است، پس بهتر است با پزشک مشورت شود.
📌مصرف دارو برای زنان شیرده: چون دارو در شیر مادر ترشح می شود، لذا بهتر است اینگونه زنان برای مصرف دارو با پزشک مشورت نمایید.

در صورت مصرف بیش از حد باکلوفن امکان مشکلات تنفسی شدید وجود دارد لذا حتماً با مرکز مسمومیت دارویی و یا مرکز اورژانس تماس بگیرید.

عوارض قرص باکلوفن

  • ادرار خونی یا تیره رنگ
  • وز وز یا سوت کشیدن گوش‌ها
  • افسردگی یا تغییرات خلقی
  • راش یا خارش پوستی
  • درد قفسه سینه
  • غش
  • توهم

به هیچ عنوان قرص شل‌ کننده عضلات باکلوفن را بدون تجویز پزشک مصرف نکنید.

موسوی پوران

هم‌بنیانگذار مجله ماگرتا ، زندگی ۲۴ ساعته روی خط آنلاین دهکده جهانی وب . تحلیلگر و متخصص تولید محتوای با ارزش و با کیفیت هستم و ۸ سالی می شود که وارد دنیای دیجیتال شدم. مدیر تیم تحقیق و توسعه شرکت هستم. بالاترین لذت برای من انجام کار تیمی ست.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دو × یک =