ترفندفناوری

نکات کلیدی هنگام عکاسی با موبایل

تکینک های عکاسی با تلفن همراه

عکاسی با گوشی هوشمند امروزی تبدیل به امری بدیهی شده است، اما همه کاربران، عکس‌هایی باکیفیت و زیبا ثبت نمی‌کنند. در این مطلب به بررسی نکاتی مهم حین عکس گرفتن با گوشی هوشمند می‌پردازیم. برای گرفتن عکس‌های حرفه‌ای، بیشتر از یک دوربین موبایل حرفه‌ای، به رعایت تکنیک‌های مهم نیازمند هستید. با ماگرتا همراه باشید.



این روز ها دوربین های دیجیتالی در بسیاری از وسایل دیگر هم دیده می شود، یکی از این وسایل موبایل است. در حقیقت دوربین موبایل ها یکی از چند شاخه دوربین های دیجیتال است که به سرعت در حال پیشرفت است و با پیشرفت های چشمگیری که در بعضی موبایل ها داشته است (تعداد پیکسل بیشتر، لنز بهتر، حافظه بیشتر برای ذخیره عکس) بعضی ها معتقدند که این موبایل ها می توانند رقبای دوربین های دیجیتالی بعضی از شرکت ها باشند. در یک نظرسنجی صورت گرفته درباره «عکس گرفتن در هر جایی (به صورت سیار)» نشان می دهد که بسیاری از افراد به طور معمول برای عکاسی از دوربین موبایل خود استفاده می کنند.

متأسفانه اکثر عکس هایی که با دوربین گرفته می شوند از کیفیت خوبی برخوردار نیستند. می تواند یکی از دلایل این ضعف کیفیت پایین بعضی از دوربین ها باشد، اما دلیل عمده آن تکنیک ضعیف عکاسی است.


نور مناسبی به سوژه خود بدهید

هر چه سوژه شما روشن تر باشد احتمال اینکه وضوح عکس شما بیشتر باشد هم بیشتر می شود. در صورت امکان در محیط بیرون در شرایطی که نور بیشتری دارد عکس بگیرید، یا اگر در خانه هستید چراغ ها را روشن کنید.

اگر در خانه هستید و برای عکس گرفتن چراغ را روشن می کنید حوساتان به این نکته باشد که نور چراغ بر روی رنگ ها در عکستان تأثیر می گذارد و شاید مجبور شوید که از تراز سفیدی (White Balance) برای اصلاح آن استفاده کنید.

بعضی دوربین ها بر روی خود فلاش دارند، که استفاده از این فلاش ها (حتی در محیط باز با نور نسبتآً مناسب به عنوان نور مکمل) می تواند به شفافیت بیشتر عکس کمک کند. اگر دوربین شما فلاش ندارد نباید رو به نور عکس بگیرید چرا که با این کار سوژه شما ضد نور (سیلوئت) خواهد شد و در عکس تاریک ثبت خواهد شد.

همیشه لنز دوربین خود را تمیز کنید

اگر عادت دارید گوشی هوشمند خود را در جیب‌تان بگذارید، خوب است. اما اگر این‌طور نیست و بیشتر از گوشی خود برای عکاسی استفاده می‌کنید، سعی کنید، به‌طور مرتب لنز گوشی را تمیز کنید. در غیر این صورت، ممکن است عکس‌هایی که می‌گیرید، ناواضح و تار شوند و مراقب باشید بر روی لنز گوشی آسیبی نرسانید.

فوکوس را به دلخواه انتخاب کنید

فرقی ندارد که از گوشی اندرویدی استفاده می کنید یا آیفون، این را بدانید تشخیص شما از اشیاء بدون شک ارجحیت دارد بر تشخیص خود دوربین و شما باید تایین کنید که از چه چیزی عکس میگیرید و تمرکز عکس روی چیست! تنها کافی است قبل از فشار دادن دکمه شاتر بر روی صفحه نمایش روی آبجکتی که قصد ثبت تصویرش را دارید یک بار تپ کنید تا Focus لنز شما بر روی آن گیرد.

صدها عکس بگیرید

سعی کنید از سوژه های مورد نظرتان به تعداد بالا عکس بگیرید که غالبا بین این تصاویر چندین تصویر خوب پیدا می شود ،

همچنین تغییر موقعیت، نقطه‌ی کانونی یا زاویه در زمان عکس گرفتن باعث می‌شود گزینه‌های بیشتری را از یک سوژه‌ی خاص در اختیار داشته باشید.

زوم نکنید

دوربین های تلفن همراه برخلاف دوربین های حرفه ای، زوم اپیتکال (زوم به کمک تغییر فاصله کانونی لنز) ندارند و از زوم دیجیتال استفاده می کنند. شاید زوم دیجیتال، شما را چند قدم نزدیک بیندازد، اما عکس تان را خراب می کند. مشکل زوم دیجیتال این است که عکس را کشیده تر نشان می دهد و در نتیجه از کیفیت و شفافیت عکس کاسته می شود. پس برای متمایز کردن سوژه ای خاص از محیط اطرافش بدون از بین رفتن کیفیت عکس چه باید کرد؟

استفاده از حالت های مختلف دوربین

اپ دوربین هر گوشی هوشمندی قابلیت تصویربرداری با حالت های مختلف در شرایط های مختلف را دارد؛ مانند حالت تصویربرداری در شب یا در روزهای برفی که نویزهای مربوط به آن شرایط یا در روزهای برفی که نویزهای مربوط به آن شرایط را کاهش می دهند و موجب شفافیت بیشتر عکس می شوند. به عنوان نمونه حالت HDR یا محدوده دینامیکی گسترده (High dynamic range) یکی از حالت هایی است که ممکن است از آن به موقع استفاده نشود. این حالت برای مواقعی مناسب است که تصویر در معرض سایه ها و بازتاب های نور بیش از حد است، به طوری که تصویر واضحی دیده نمی شود (مثلا هنگام غروب آفتاب) با استفاده از این حالت عکس به شکل متعادل در می آید.

یکی دیگر از حالت های جالبی که در سال های اخیر به قابلیت های دوربین های تلفن همراه اضافه شده است، تصویربرداری با حالت پانوراماست. این حالت به خصوص در مواقعی که قصد عکسبرداری از یک چشم انداز وسیع را دارید، بسیار موثر است. شاید با حالت های معمولی عکسبرداری نتوانید همه تصویر را در یک قاب جای دهید، اما با حالت پانوراما چشم اندازی وسیع و زیبا را می توانید در یک عکس بگنجانید اگرچه اپلیکیشن های دوربین گوشی های هوشمند حالت های مختلف عکسبرداری را پوشش می دهند، اما برای دسترسی به فرم های بیشتر و فیلترهای جالب در عکسبرداری می توانید اپ های مختلف را دانلود و از آن ها استفاده کنید.

ثابت نگه داشتن گوشی

دقت در چگونگی نگاه داشتن گوشی در دست، یکی دیگر از اقدامات اولیه برای عکسبرداری است، اگرچه دوربین گوشی های هوشمند به گونه ای طراحی شده است که جلوی کمترین لرزش ها را بگیرد. بیشتر گوشی های هوشمند مجهز به سیستم «لرزش گیر اپتیکال» (Optical Imag Stabilizer) یا «لرزش گیر دیجیتال» (Digital Image Stabilizer) هستند و به این ترتیب باعث کاهش اثر لرزش دست و ثبت تصاویر با کیفیت تر می شوند اما مسئله این جاست که این لرزش گیرها نمی توانند اثر لرزش دست را کاملا از بین ببرند. به همین دلیل گرفتن گوشی با هر دو دست احتمال ثبت تصاویر با لرزش و تار را به کمترین حد می رساند.

گرفتن عکس با شاتر لمسی در گوشی های هوشمند یکی از دلایل ثبت تصاویر بی کیفیت است. از طرفی عکس گرفتن در گوشی های با صفحه نمایش بزرگ از این هم سخت تر است، چون در آخرین لحظه و پیش از فشار دادن دکمه به خاطر بزرگی ابعاد صفحه نمایش، کنترل گوشی در دست کار دشوارتری می شود و احتمال تکان خوردن و ثبت تصاویر تار افزایش پیدا می کند. در چنین حالت هایی یا از سه پایه برای عکسبرداری استفاده کنید یا دست کم گوشی هایی را انتخاب کنید که شاتر فیزیکی دارند که بتوانید با فشردن شان بدون نگرانی، تصاویری واضح و زیبا خلق کنید.

ابزار سلفی

یکی از وسایل جانبی دوربین های تلفن همراه که در همین چند سال اخیر وارد بازار شده است و طرفداران بسیاری هم دارد، مونوپاد است. تا دو سه سال پیش و قبل از آن سلفی معروف در مراسم اسکار، سلفی گرفتن چندان شناخته شده نبود. اما ناگهان، شاهد حجم عظیمی از سلفی ها در فضای مجازی بودیم و به این ترتیب سلفی گرفتن وارد زندگی مان شد. مونوپادها ایده آل ترین وسیله برای گرفتن عکس های سلفی هستند و بیشتر اوقات همراه خود شاتری مخصوص دارند که بدون لرزش دست و نگرانی می توانید سلفی های دسته جمعی و زیبا بگیرید.

سلفی با موبایل

اگر شما هم ایده هایی در عکاسی با تلفن همراه داشتین در قسمت دیدگاه به اشتراک بگذارید.

زنجیران

هم‌بنیانگذار ماگرتا ، عاشق دنیای وب و ۷ سالی ست که فعالیت جدی در حوزه اینترنت دارم. تخصص من تولید محتوایی‌ست که مورد نیاز مخاطبان است. مدیر ارشد تیم شبکه های اجتماعی سایت هستم. به قول ماگرتایی‌ها وقت بروز شدنه !

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

سیزده − 12 =