با ورمیکولیت و پرلیت معجزه رشد انفجاری گیاهان را تجربه کنید
هر آنچه که باید در مورد پرلیت و ورمیکولیت برای رشد گیاهان آپارتمانی خود بدانید
در باغبانی، استفاده از مواد افزودنی خاک میتواند به طرز چشمگیری رشد گیاهان را افزایش دهد. ورمیکولیت و پرلیت نیز دو ماده معدنی مفید هستند که به بهبود ساختار خاک، محافظت از نهالها و ایجاد شرایط مناسب رشد برای گیاهان کمک می کنند. در ادامه با بخش گل و گیاه ماگرتا همراه باشید.
ورمیکولیت چیست و چرا باید از آن استفاده کنیم؟
ورمیکولیت یک ماده معدنی طبیعی است که در جذب مایعات عملکرد بسیار خوبی دارد و در عین حال سبک می باشد. ورمیکولیت، زمینهای مناسب را برای رشد گیاهان فراهم میکند و معمولاً در خاک پرورش گیاهان استفاده میشود. ورمیکولیت به رشد ریشهها کمک میکند و باعث میشود گیاهان سریعتر ریشه بزنند.
مزایا:
- ظرفیت نگهداری آب بالا
- ظرفیت نگهداری هوا
- غیر ساینده و غیر تحریک کننده
- مواد مغذی اضافی را جذب می کند
- خیس شدن مجدد را تسهیل می کند
- ظرفیت تبادل کاتیونی بالا
- قلیاییت خنثی
- در انبار خراب نمی شود (در صورت خشک نگه داشتن)
- عاری از بیماری، علف های هرز و حشرات
- وعایق و به حداقل رساندن نوسانات دمای خاک غیر آلی و استریل
- سمی نمی باشد و خطر آتش سوزی ندارد
پرلیت چیست و چرا مهم است؟
پرلیت نام یک سنگ سیلیسیومی طبیعی است که هنگام گرم شدن، توانایی انبساط چهار تا بیست برابر حجم اولیه خود را دارد. این انبساط سریع آب در پرلیت باعث سبکی بسیار زیاد آن میشود که در باغبانی استفاده میشود. عمده وظیفه پرلیت برای باغبانان، کمک به نگهداری آب و هوا و بهبود ترکیب خاک است.
مزایا:
- جلوگیری از متلاشی شدن خاک
- بهبود عملکرد هوازی و زهکشی بهتر از ورمیکولیت
- تحریک رشد ریشه
- رطوبت را نگه می دارد اما خیس نمی شود
- PH تقریبا خنثی
- تجزیه نمی شود
- عاری از بیماری، علف های هرز و حشرات
- عایق بندی شده و نوسانات دما را به حداقل می رساند
- غیر آلی، بی اثر و استریل
- سمی نمی باشد و خطر آتش سوزی ندارد
شباهت و تفاوت ورمیکولیت و پرلیت
ورمیکولیت و پرلیت، هر دو از کانی های استخراج شده با ویژگی های مشابه هستند و می توان از آن ها برای مرطوب نگه داشتن قلمه ها در حین رشد ریشه استفاده کرد. البته باید توجه داشت که پرلیت در مقایسه با ورمیکولیت راحت تر پیدا می شود و دسترسی به آن سختی زیادی ندارد.
ورمیکولیت و پرلیت ظرفیت نگهداری آب متفاوتی دارند به طوری که ورمیکولیت رطوبت بیشتری را در خود نگه می دارد و پرلیت زهکشی بهتری را فراهم می کند. در کل، ورمیکولیت برای حفظ آب و مواد مغذی بهتر است، در حالی که پرلیت برای هوادهی و زهکشی بهتر است.
پرلیت را می توان با کمپوست بذر و قلمه مخلوط کرد تا یک محیط مرطوب مناسب برای ریشه های ظریف نهال ایجاد کند. همچنین می توان از آن به عنوان یک لایه ریز برای پوشش بذرهایی که برای جوانه زدن به نور نیاز دارند استفاده کرد.
امیدواریم که با مطالعه نکاتی که در این مقاله گفته شد بتوانید از ورمیکولیت و پرلیت برای رشد بهتر گیاهان خود استفاده کنید. اگر سوالی دارید حتما آن را از بخش نظرات بپرسید تا کارشناسان ما پاسخگوی شما باشند.