با کاشت سبزه درختی، زیباترین سفره هفت سین را برای عید داشته باشید
با سبزه درختی و تنه دار برای سال ۱۴۰۳ سفره هفت سینی جدید و خاص داشته باشید
نوروز، جشن باستانی ایرانیان، با بوی شکوفههای بهاری و چیدن سبزههای عید عجین شده است. سبزه نماد رویش دوباره و نو شدن طبیعت است و قرار دادن آن بر سفره هفت سین، سنتی زیبا و پرمعنا به شمار میرود. امسال، با کاشت سبزه درختی، جلوهای خاص و متفاوت به سفره هفت سین خود ببخشید. با گل و گیاه ماگرتا همراه باشید.
نحوه کاشت سبزه درختی
برای درست کردن سبزه درختی، قبل از هرکاری به یک جوراب نازک زنانه، چسب حرارتی، چوب به قطر 1/5 سانتیمتر، گلدان سفالی، اسفنج و تخم شاهی نیاز داریم.
اسفنج را با استفاده از چاقو یا کاتر، به اندازهی دلخواه و به شکل تخممرغ برش بزنید. چوب یا تنهی مصنوعی را با چسب حرارتی به مرکز اسفنج بچسبانید تا شبیه به تنهی درخت شود. یک جوراب نازک را به طور کامل روی سطح اسفنج بکشید و انتهای آن را با چسب حرارتی یا نخ و سوزن به اسفنج محکم کنید.
سپس اسفنج را به مدت چند ساعت در آب خیس کنید تا به طور کامل مرطوب شود. بذر شاهی (یا بذر دلخواه خود) را به مدت 2 تا 4 ساعت در آب خیس کنید تا لعابدار و چسبنده شود. اسفنج را از آب خارج کرده و تمام سطح جوراب را با بذر شاهی خیس و لعابدار بپوشانید.
پس از انجام کارهای گفته شده، انتهای چوب را در گلدان سفالی قرار دهید. سپس فضای خالی داخل گلدان را با گچ پر کنید تا تنهی درختچه ثابت شود. فراموش نکنید که هر روز با استفاده از آبپاش، سبزه را به طور کامل مرطوب کنید تا جوانهها به سرعت رشد کنند.
نحوه کاشت سبزه خاکشیر سه طبقه
اگر می خواهید سبزه سفره هفت سینتان از این هم زیباتر شود، می توانید درختچه خود را به صورت چند طبقه بسازید. برای این منظور، به یک میله فلزی نازک به طول دلخواه، یک صفحه فلزی مانند سینی، سه عدد سبد پلاستیکی، یک عدد قیف، یک لوله پلیکا باریک، الیاف درخت خرما، پوست درخت مو، چسب حرارتی، پنبه، تنظیف و خاکشیر نیاز خواهید داشت.
برای ساخت این نوع سبزه درختی، ابتدا باید مانند روش قبلی ماکت سبزه را آماده کنیم. برای این کار، میله را به صفحه فلزی جوش میدهیم تا شبیه به تنه درخت شود. سپس، سبد بزرگتر را به اندازهی میله سوراخ میکنیم و آن را از میله رد میکنیم تا روی صفحه قرار گیرد. در مرحله بعد، لوله پلیکا را با الیاف خرما میپوشانیم و از میله رد میکنیم. در نهایت، لوله پلیکا را با چسب حرارتی بالاتر از سبد بزرگ در جای خود محکم میکنیم.
در مرحلهی بعد، یک تکه دیگر لوله پلیکا را از میله رد میکنیم. سپس، سر قیف را میبریم و آن را روی سبد کوچکتر میچسبانیم تا به شکل کله قندی در آید. سبد کوچکتر را نیز داخل میله فرو میکنیم. پس از آماده شدن ماکت، سبدها را با پنبه و تنظیف روکش میکنیم. بذر خاکشیر را که از قبل خیس کردهایم، مانند روش قبلی روی ماکت خیس شده میمالیم.
در این مرحله، مهمترین نکته این است که بذرها را به صورت چند لایه روی ماکت نریزید، زیرا باعث گندیدگی سبزه عید شما میشود. پس از کاشت بذر، با آبپاش آن را به طور کامل خیس کنید و سپس یک نایلون روی آن بکشید. دقت کنید که نایلون با سطح ماکت تماس نداشته باشد، زیرا باعث خرابی سبزه میشود. برای تهویه مناسب، دو سوراخ به ابعاد 3×3 سانتیمتر در نایلون ایجاد کنید و اضافههای آن را در زیر کار جمع کنید. در نهایت، سبزه را در محیطی خنک قرار دهید تا به طور صحیح رشد کند.
روش آبیاری سبزه خاکشیر درختی
برای آبیاری سبزههای عید که با بذرهای لعابدار کاشته میشوند، در سه روز اول باید آنها را به طور مداوم با آبپاش آبیاری کنید و یک لایه پلاستیک شفاف روی آنها بگذارید؛ سپس بعد از آنکه سبزه ریشه زده و سبزه روی سطح ظاهر شد، دیگر نیازی به روکش نایلونی نخواهد بود. در این مرحله، سبزه به اندازهای رشد کرده است که به روزی دو بار آبیاری نیاز دارد. در روزهای بعد، سبزه به حد کافی رشد کرده است و در این مرحله به روزی دو بار آبیاری نیاز دارد.