اخبارعلمی

جواب فصل اول آزمایشگاه علوم تجربی دهم ؛ کلیات

گام به گام پرسش‌های فصل 1 «کلیات» آزمایشگاه علوم تجربی دهم - صفحه 19 و 21 و 22 و 23

جواب فعالیت‌های فصل ۱ آزمایشگاه علوم تجربی دهم ؛ پاسخ فکر کنید و طراحی کنید صفحه 19 و 21 و 22 و 23 کتاب آزمایشگاه علوم تجربی (1) پایه دهم دوره دوم متوسطه از فصل اول «کلیات» را در ادامه در بخش آموزش و پرورش ماگرتا برای شما دانش‌آموز عزیز قرار داده‌ایم.

بعدی: جواب فصل دوم آزمایشگاه علوم تجربی دهم

جواب فصل اول آزمایشگاه علوم تجربی دهم

پاسخ فکر کنید صفحه ۱۹ آزمایشگاه علوم تجربی دهم

با توجه به جدول بالا، آیا فرضیه دوم عرفان تأیید می شود؟ توضیح دهید.

پرسش صفحه 19 آزمایشگاه دهم

✅ جواب: بله، نتایج آزمایش دوم نشان داد که حتی در دمای بسیار پایین ۸- درجه سلسیوس درون فریزر، آب دریاچه یخ نمی‌زند. با توجه به شوری بالای دریاچه ارومیه به عنوان دومین دریاچه

پاسخ فکر کنید صفحه ۲۱ آزمایشگاه علوم تجربی دهم

واقعیت‌های علمی مطرح شده در متن بالا را در پیرابندهای (کادرهای) کوچک و استنباط خود را در پیرابند بزرگ قرار دهید.

واقعیت علمی:
۱- سیاره عطارد هر ۸۸ روز یک‌بار به دور خورشید می‌گردد.
۲- سیاره مریخ هر ۶۸۷ روز یک‌بار به دور خورشید می‌گردد.
۳- سیارات در مدار معینی به دور خورشید می‌گردند.
استنباط:
نزدیک‌ترین سیاره به خورشید عطارد است.

پاسخ فکر کنید صفحه ۲۲ آزمایشگاه علوم تجربی دهم

در پیرابندهای کوچک بالا، واقعیت‌های علمی و مشاهدات تجربه پژوهشی پدر عرفان را قرار دهید و در پیرابند بزرگ، نتیجه‌گیری را بنویسید.

پاسخ صفحه 22 آزمایشگاه دهم با توضیح

پاسخ طراحی کنید صفحه ۲۳ آزمایشگاه علوم تجربی دهم

زمین‌لرزه به‌عنوان یکی از پدیده‌های طبیعی آفریده‌ی خداوند، هنگامی رخ می‌دهد که انرژی درونی زمین به‌صورت امواج لرزه‌ای آزاد گردد. این انرژی، حاصل شکستن ورقه‌های سنگ کره است و شکستن ورقه‌های سنگ کره ناشی از حرکت، برخورد یا کشش ورقه‌هاست. حرکت ورقه‌ها، خود تحت تأثیر جریان‌های همرفتی خمیرکُره است و این جریان‌ها به‌علت اختلاف دمای بخش‌های مختلف خمیرکُره به‌وجود می‌آید. با استفاده از مطالب، روابط علت و معلولی زیر را تکمیل کنید.

پاسخ صفحه 23 آزمایشگاه علوم پایه دهم

شما نیز پاسخ یکی از پرسش هایی را که برایتان مطرح شده است، به روش علمی پیدا کنید.
✅ برای پاسخ به این بخش از مثال زیر کمک بگیرید:

فرض کنید این سوال برای من مطرح شده است: “چرا آسمان آبی است؟”

حالا بیایید مراحل روش علمی را برای پاسخ به این سوال طی کنیم:

۱) مشاهده: هر روز آسمان را آبی می‌بینیم، مگر در شرایط خاص مانند غروب خورشید یا آلودگی هوا.

۲) طرح مسئله: چرا آسمان به طور معمول آبی است؟ چه چیزی باعث این رنگ می‌شود؟

۳) ارائه فرضیه: فرضیه‌ای که می‌توان مطرح کرد این است که: “مولکول‌های موجود در جو زمین، نور آبی خورشید را بیشتر از سایر رنگ‌ها پراکنده می‌کنند. به همین دلیل، وقتی به آسمان نگاه می‌کنیم، نور آبی بیشتری به چشم ما می‌رسد و آسمان آبی دیده می‌شود.”

۴) آزمایش: انجام یک آزمایش مستقیم برای این سوال کمی دشوار است، اما می‌توانیم به مشاهدات و آزمایش‌های دانشمندان دیگری که در این زمینه تحقیق کرده‌اند، استناد کنیم. دانشمندان با استفاده از طیف‌سنج‌ها و ابزارهای دیگر، پراکندگی نور در جو را اندازه‌گیری کرده‌اند و به این نتیجه رسیده‌اند که مولکول‌های نیتروژن و اکسیژن موجود در جو، نقش اصلی را در پراکندگی نور آبی دارند.

۵) نتیجه‌گیری: با توجه به مشاهدات و نتایج آزمایش‌های دانشمندان، می‌توانیم نتیجه بگیریم که فرضیه ما تا حد زیادی درست است. یعنی پراکندگی نور آبی توسط مولکول‌های جو، دلیل اصلی آبی بودن آسمان است. بنابراین، با استفاده از روش علمی، به سوال “چرا آسمان آبی است؟” پاسخ دادیم.

نکته: دانش آموز عزیز مطالب این صفحه صرفا جنبه کمک آموزشی دارد و شما برای استفاده از آن ها باید یک بار خودتان تمامی سوالات این صفحه را حل کنید سپس اگر مشکلی داشتید از این مطالب کمک بگیرید.

به پایان جواب سوالات فصل اول آزمایشگاه علوم تجربی دهم، رسیدیم. جهت مشاهده پاسخ سایر پرسش‌های کتاب، کافیست آن را به همراه عبارت «ماگرتا» در گوگل جست کنید و یا از قسمت دیدگاه همین مطلب با ما در ارتباط باشید.

موسوی پوران

هم‌بنیانگذار مجله ماگرتا ، زندگی ۲۴ ساعته روی خط آنلاین دهکده جهانی وب . تحلیلگر و متخصص تولید محتوای با ارزش و با کیفیت هستم و ۸ سالی می شود که وارد دنیای دیجیتال شدم. مدیر تیم تحقیق و توسعه شرکت هستم. بالاترین لذت برای من انجام کار تیمی ست.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

یک + دو =