اخبارعلمی

جواب پرسش و فعالیت‌های تکمیلی صفحه ۱۱۰ آزمایشگاه علوم تجربی دهم

گام به گام پرسش صفحه 110 آزمایشگاه علوم تجربی دهم - فصل (3) آزمایش‌های دستورالعملی

جواب پرسش و فعالیت‌های تکمیلی صفحه ۱۱۰ آزمایشگاه علوم تجربی دهم ؛ پاسخ پرسش صفحه 110 کتاب آزمایشگاه علوم تجربی (1) پایه دهم دوره دوم متوسطه از فصل سوم «آزمایش‌های دستورالعملی» را در ادامه در بخش آموزش و پرورش ماگرتا برای شما دانش‌آموز عزیز قرار داده‌ایم.

بعدی: پاسخ پرسش و فعالیت‌های تکمیلی صفحه ۱۱۲ آزمایشگاه علوم تجربی دهم

جواب پرسش و فعالیت‌های تکمیلی صفحه ۱۱۰ آزمایشگاه علوم تجربی دهم

پاسخ پرسش صفحه ۱۱۰ آزمایشگاه علوم تجربی دهم

۱- چه عواملی بر نقطه ذوب یخ و جوش آب، موثر است؟

✅ پاسخ: عوامل مختلفی بر روی نقطه ذوب و جوش مواد تأثیرگذار هستند. به عنوان مثال، افزایش فشار، نقطه ذوب یخ را بالا می‌برد اما ناخالصی‌ها آن را کاهش می‌دهند. در مورد آب نیز، افزایش فشار نقطه جوش را افزایش می‌دهد و ناخالصی‌ها نیز بر روی آن تأثیر مشابهی دارند. برای مثال، اضافه کردن نمک به آب یا اتیلن گلیکول به ضد یخ، دمای جوش آب را بالا برده و دمای انجماد آن را پایین می‌آورد.

۲- به کمک دماسنجی که دو مقیاس دمایی (سلسیوس و فارنهایت) دارد، دمای آزمایشگاه را اندازه بگیرید و آنها را با هم مقایسه کنید.

✅ پاسخ: در کتاب فیزیک ۱ پایه دهم مقیاس‌های سیلسیوس، فارنهایت و کلوین معرفی شده و رابطه بین آن‌ها هم
آورده شده است. دماسنج ۲۶ درجه فارنهایت و ۷۹ درجه سیلسیوس را نشان می‌دهد.
۳۲+۵÷(F×۹)=C

۳- گستره یا حدود اندازه‌گیری دماسنج به چه عواملی بستگی دارد؟

✅ پاسخ: گستره دماسنجی یک دماسنج توسط چند عامل (مثل کمیت دماسنجی و جنس ماده دماسنج) محدود می‌شود. یکی از مهم‌ترین عوامل کمیت دماسنجی است. مثلاً اگر از انبساط و انقباض مایعی مثل جیوه یا الکل برای اندازه‌گیری دما استفاده کنیم، دمای جوش و انجماد این مایعات محدودیت‌هایی برای ما ایجاد می‌کند. هر دماسنجی برای اندازه‌گیری یک بازه دمایی خاص طراحی می‌شود که روی آن مشخص شده است. استفاده از دماسنج خارج از این محدوده، نتایج نادرستی را به همراه خواهد داشت.

نکته: دانش آموز عزیز مطالب این صفحه صرفا جنبه کمک آموزشی دارد و شما برای استفاده از آن ها باید یک بار خودتان تمامی سوالات این صفحه را حل کنید سپس اگر مشکلی داشتید از این مطالب کمک بگیرید.

قبلی: جواب پرسش و فعالیت‌های تکمیلی صفحه ۱۰۸ آزمایشگاه علوم تجربی دهم

به پایان جواب پرسش و فعالیت‌های تکمیلی صفحه ۱۱۰ آزمایشگاه علوم تجربی دهم، رسیدیم. جهت مشاهده پاسخ سایر پرسش‌های کتاب، کافیست آن را به همراه عبارت «ماگرتا» در گوگل جست کنید و یا از قسمت دیدگاه همین مطلب با ما در ارتباط باشید.

موسوی پوران

هم‌بنیانگذار مجله ماگرتا ، زندگی ۲۴ ساعته روی خط آنلاین دهکده جهانی وب . تحلیلگر و متخصص تولید محتوای با ارزش و با کیفیت هستم و ۸ سالی می شود که وارد دنیای دیجیتال شدم. مدیر تیم تحقیق و توسعه شرکت هستم. بالاترین لذت برای من انجام کار تیمی ست.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

نه − 8 =