چرا غذا در دیگ زودپز زودتر پخته می شود 🕵️ فیزیک دهم
چرا دیگ زودپز موجب می شود غذا زودتر پخته شود؟ فیزیک کلاس دهم دبیرستان
چرا غذا در دیگ زودپز زودتر پخته می شود؟ در زودپز به علت وجود نداشتن راه ورود هوا، دما افزایش پیدا کرده و در نتیجه آن فشار نیز زیاد می شود به همین علت نقطه جوش زیاد شده و گرما در زمان خیلی کمتری به غذا می رسد و باعث پخته شدن آن می شود. در ادامه با آموزش و پرورش ماگرتا همراه باشید.
علت سریع پخته شدن غذا در دیگ زودپز
یکی از عوامل موثر در تبخیر، بالا بودن فشار سطح می باشد. زمانی که درب زودپز بسته می شود دیگر بخاری از آن خارج نشده و فشار سطح زیاد می شود و در نتیجه آن باعث دیرتر جوش آمدن آب شده و غذا سریع پخته می شود. در واقع هر چقدر که فشار هوا بر روی ماده بیشتر شود دیرتر می جوشد زیرا برای مقابله با فشار هوا به گرمای بیشتر نیاز دارد.
مراحل کار زودپز به این صورت است که اول مقداری غذا را به همراه آب در آن قرار می دهیم و سپس حرارت زیر آن را روشن می کنیم، بعد از مدتی آب زودپز شروع به جوشیدن و بخار شدن می کند. با گذشت زمان و زیاد شدن بخار آب فشار داخل زودپز بیشتر می شود به این ترتیب، نقطه جوش آب بالا می رود و به 130 درجه سانتی گراد می رسد و غذا خیلی سریع تر آماده می شود.
نقطه جوش آب 100 درجه سانتیگراد است. آزمایشات نشان می دهد که نقطه جوش با فشار رابطه مستقیم و زودپز نیز بر اساس همین خاصیت مایعات ساخته شده است.
✅ در این مقاله به بررسی سوال چرا غذا در دیگ زودپز زودتر پخته می شود، پرداختم اگر شما نیز پیشنهادی در این رابطه دارید آن را از قسمت دیدگاه با سایر کاربران به اشتراک گذارید. برای مشاهده پاسخ سایر مطالب درسی آن را به همراه عبارت ماگرتا سرچ کنید.