جواب فعالیت های درس ۶ تاریخ یازدهم ؛ دوره دوم مشروطه
گام به گام درس ششم تاریخ یازدهم و پاسخ فکر کنید صفحه 68 و پرسش های نمونه و اندیشه و جست و جو صفحه 72 درس دوره دوم مشروطه
گام به گام درس ششم (6) تاریخ یازدهم برای رشته انسانی، تجربی و ریاضی که شامل سوالات فکر کنید صفحه 68 و پرسش های نمونه و اندیشه و جست و جو صفحه 72 درس «دوره دوم مشروطه» می باشد را در ادامه در بخش آموزش و پرورش ماگرتا آماده کرده ایم.
درس بعدی: جواب درس هفتم تاریخ یازدهم
پاسخ پرسش های درس ششم تاریخ یازدهم
جواب فکر کنید و پاسخ دهید صفحه ۶۸ تاریخ یازدهم
به نظر شما چرا دولتهای روسیه و انگلیس به بیطرفی ایران در جنگ جهانی اول توجه نکردند؟
زیرا ایران دارای موقعیت منحصر به فرد نظامی و راهبردی بود و همچنین دولتی ضعیف داشت و اطراف آن کشور هند متسعمره انگلیس بود که جزو کشورهای طرف جنگ بودند بنابراین ایران نقطه جنگی برایشان محسوب می شد.
حل پرسش های نمونه صفحه ۷۲ تاریخ یازدهم درس ششم
۱- احمد شاه چگونه به سلطنت رسید؟
مشروطه خواهان بعد از فتح تهران محمد علی شاه را از سلطنت خلع کردند و پسر ۱۲ ساله او را به سلطنت رساندند و تا رسیدن به سن قانونی یکی از بزرگان قاجار نایب السلطنه انتخاب شد.
۲- سه نمونه از دخالت های روس و انگلیس در امور داخلی ایران را در دوره دوم مشروطه بنویسید.
اخطار و تهدید دولت روس و انگلیس بخاطر سروسامان دادن مورگان شوستر به امور داخلی و اخراج او و انحلال مجلس
تایین نخست وزیر با توافق دولت روس و انگلیس
تهدید روس و انگلیس به دلیل سروسامان دادن مجلس ملی به امور داخلی
۳- دولت روسیه در اخطاری که درسال ۱۲۹۰ ش به ایران داد، چه درخواست هایی مطرح کرد؟
توقف اقدام های شوستر و اخراج او از ایران
از استخدام اتباع خارجی بدون موافقت روس و انگلیس خودداری شود
هزینه نیروزی روسی را ایران باید بپردازد
۴- چرا نیروهای بیگانه در جنگ جهانی اول علیرغم اعلام سیاست بیطرف ایران، کشور ما را اشغال کردند؟
به دلیل موقعیت حساس ایران در جبهه های نبرد.
۵- پیامدهای قرارداد ۱۹۱۵ م چه بود؟
دو منطقه نفوذی در عهدنامه ۱۹۰۷ به مناطق اشغالی تبدیل شود
تشکیل قوای قزاق در منطقه های اشغالی روسیه و پلیس جنوب در منطقه های اشغالی انگلیس
توافق پنهانی روس و انگلیس در انتخاب نخست وزیر ایران
جواب اندیشه و جست و جو صفحه ۷۲ تاریخ یازدهم
۱- در زمینه مقاومتهای مردمی در جنوب ایران در مقابل نیروهای انگلیسی در جنگ جهانی اول گزارشی تهیه کنید.
در طول جنگ جهانی اول، جنوب ایران شاهد مقاومتهای گسترده مردمی در برابر نیروهای اشغالگر انگلیسی بود. حضور نظامیان انگلیسی و دخالت در امور داخلی مناطق جنوبی باعث نارضایتی شدید مردم شد. اعمال سیاستهای اقتصادی جدید توسط انگلیسیها و تغییر شیوه زندگی مردم، به مخالفتهای گسترده دامن زد. بسیاری از مردم جنوب، اشغالگری را تهدیدی برای استقلال و تمامیت ارضی ایران میدانستند.
مهمترین مقاومتها: یکی از مشهورترین مقاومتها، قیام مردم تنگستان بود که به رهبری شخصیتهایی چون شیخ حسین چاهکوتاهی صورت گرفت. این قیام چندین سال به طول انجامید و خسارات سنگینی به نیروهای انگلیسی وارد کرد. علاوه بر تنگستان، در مناطق دیگری مانند دشتستان، لارستان و بوشهر نیز مقاومتهای مشابهی شکل گرفت.
نتایج این مقاومتها: مقاومتهای مردمی باعث شد که انگلیسیها نتوانند به اهداف خود در جنوب ایران دست یابند و موقعیتشان تضعیف شود. این مقاومتها باعث تقویت روحیه ملی و احساس هویت ایرانی در میان مردم شد. مقاومتهای مردمی جنوب، الگویی برای مبارزات بعدی مردم ایران علیه استعمار و دخالتهای بیگانگان شد.
۲- در مورد دولت موقّت ملی (دولت مهاجرین) که در زمان جنگ جهانی اوّل در کرمانشاه تشکیل شد، مطلبی تهیّه کنید.
در جریان جنگ جهانی اول، به دلیل نقض بیطرفی ایران توسط قدرتهای بزرگ و ناآرامیهای داخلی، بسیاری از نمایندگان مجلس و شخصیتهای سیاسی ایران به کرمانشاه مهاجرت کردند. در این شهر، دولت موقت ملی به ریاست نظامالسلطنه مافی تشکیل شد.
هدف اصلی این دولت، حفظ استقلال ایران و مقابله با دخالتهای بیگانگان بود. با توجه به اشغال بخشهایی از کشور توسط نیروهای خارجی، تشکیل دولت موقت به عنوان نمادی از مقاومت ملی در برابر بیگانگان مطرح شد. این دولت تلاش میکرد تا مقاومتهای محلی را در برابر نیروهای اشغالگر هماهنگ کند.
دولت موقت به دنبال جلب حمایت قدرتهای بزرگ برای حفظ استقلال ایران بود اما دولت موقت نتوانست به اهداف خود برسد و به دلیل اختلافات داخلی و فشارهای خارجی، عمر کوتاهی داشت. با پیشروی نیروهای متفقین و شکست نیروهای عثمانی، دولت موقت مجبور به ترک کرمانشاه شد.
دولت موقت ملی، نشاندهنده تلاش مردم ایران برای حفظ استقلال و مقابله با استعمارگری در شرایط دشوار بود.
این دولت، یکی از رویدادهای مهم در تاریخ معاصر ایران است که به ما در درک بهتر مبارزات ملت ایران کمک میکند.
۳- علل اصلی ایجاد انحراف در نهضت مشروطه چه بود؟ و چه نتایجی درپیآورد؟
علل اصلی ایجاد انحراف: نفوذ بیگانگان، به ویژه انگلستان که با حمایت از جناحهای خاص و ایجاد تفرقه سعی در انحراف نهضت داشت. اختلاف بین روحانیون و روشنفکران، تضاد بین گروههای سیاسی و رقابت بر سر قدرت، از عوامل مهم انحراف بود. نبود یک رهبری قدرتمند و واحد که بتواند نهضت را به سمت اهداف مشخص هدایت کند. بسیاری از مردم از اهداف واقعی مشروطه و توطئههای دشمنان بیخبر بودند.
نتایج انحراف: انحرافات داخلی و خارجی باعث تضعیف نهضت و در نهایت شکست آن شد. با شکست مشروطه، ایران از قافله تمدن عقب ماند و فرصتهای زیادی برای توسعه از دست رفت. با از بین رفتن نظم و قانون، دیکتاتورهایی مانند رضاخان فرصت یافتند تا قدرت را در دست بگیرند. برخی از روشنفکران با تقلید کورکورانه از غرب، ارزشهای سنتی و اسلامی را زیر سوال بردند.
درس قبلی: جواب درس پنجم تاریخ یازدهم
✅ اگر سوالی در رابطه با جواب فکر کنید و پرسش های نمونه درس ۶ تاریخ یازدهم دارید آن را از قسمت دیدگاه بپرسید. همچنین جهت مشاهده گام به گام سایر درس های کتاب کافیست شماره آن را به همراه عبارت ماگرتا در گوگل جست و جو کنید.
عالی😍