بهبود فردی و انگیزشیکسب و کار

با انجام این نکات عملی ، رشد فردی خود را ارتقا دهید – از همین الان شروع کنید !

چگونه قادر به به ارتقای رشد توسعه فردی خواهیم شد؟

اگر شما فردی هستید که علاقه مند به رشد کردن و ارتقا یافتن است، با انجام دادن 42 نکته عملی این مقاله، برای ارتقای رشد توسعه فردی خود تلاش کنید. پس مطالب این مقاله را تا انتها بخوانید، با ماگرتا همراه باشید.

رشد توسعه فردی
رشد توسعه فردی

همچنین مطالب زیر را بخوایند:

جملات انگیزشی که شما را به سمت موفقیت وا می‌دارد – پیش بسوی موفقیت

افکار منفی چیست و چگونه از شر افکار منفی خلاص شویم؟

خصوصیاتی که نشان می دهد هوش هیجانی (EQ)بالایی دارید

پیشنهاد تیم تحریریه

42 نکته عملی برای رشد توسعه فردی

رشد توسعه فردی
رشد توسعه فردی

42 نکته کلیدی که ما برای رشد توسعه فردی کمک می‌کند. بعضی از آن‌ها انقدر ساده هستند که می‌توانید از همین الان شروع کنید و بعضی‌هایشان هم به تلاش بیشتری نیاز دارند. تا انتها تمام نکات را با دقت بخوانید و سعی کنید که آنها را انجام دهید.

1. عادت های بدتان را ترک کنید

آیا عادت های بدی دارید که می توانید آنها را ترک کنید؟ مانند خوابیدن بیش از حد، ورزش نکردن، دیر رسیدن سر قرار، شل و ول بودن، جویدن ناخن، سیگار کشیدن و ….

2. از افرادی که الهام بخش‌تان هستند بیاموزید

افرادی که مورد قبولتان هستند را در نظر بگیرید، افرادی که تحسینشان می‌کنید. آن‌ها ویژگی‌هایی دارند که شما هم احتمالاً برای خودتان می‌خواهید. کدام ویژگی‌های‌شان را دوست دارید که داشته باشید؟ چطور می‌توانید این ویژگی‌ها را به دست آورید؟

3. از دوستان‌تان بیاموزید

هر شخص قدرت ها و ویژگی های فوق العاده ای درون خودش دارد. اینکه چگونه از این ویژگی ها بهره برداری کنیم به عهده ی ماست. دوستانی که دور و بر شما هستند، مطمئنا خصلت ها و چیزهایی دارند که می‌توانید از آنها بیاموزید. همین الآن به یکی از دوستان خوبتان فکر کنید. فقط درباره ی یک ویژگی خوب که او دارد و شما دوست دارید که داشته باشید فکر کنید. چگونه می توانید از او این مهارت را بیاموزید؟ با آنها در این مورد حرف بزنید. به طور حتم، از کمک کردن به شما خوشحال خواهند شد!

4. طرز برخورد با افراد دارای شخصیت های خاص را یاد بگیرید

این افراد، افرادی هستند که ارتباط برقرار کردن با آنها کمی مشکل است، ولی خیلی مواقع ارتباط با آنها اجتناب ناپذیر است، مانند محل کارتان، یا موقعی که آن شخص جزو دایره ی ارتباطی شماست. طرز برخورد با آنها را بیاموزید. اگر بتوانید با آنها درست ارتباط برقرار کنید، مهارت ارتباطی شما بسیار بالا می رود و در آینده با افراد مختلفی می توانید ارتباط برقرار کنید.

5. یک سرگرمی جدید برگزینید

به‌جز سرگرمی‌های معمول‌تان چیز جدیدی هست که بتوانید انتخاب کنید؟ یا یک ورزش جدید؟ مثل فوتبال، اسکی، اسب سواری و… . یا اینکه یک سرگرمی تفریحی انتخاب کنید، مثل سفالگری، آشپزی، رقص و طراحی وب. یادگرفتن چیزهای جدید جنبه‌های مختلف شما را رشد می‌دهد، جنبه‌های فیزیکی، روحی و احساسی.

رشد توسعه فردی

6. مهارت هایتان را ارتقاء دهید

هرچقدر بیشتر تمرین کنید، در مهارت‌هایتان بهتر و قوی‌تر می‌شوید. پس حتما به فکر تمرین و بهتر کردن مهارت‌هایتان باشید.

رشد توسعه فردی

7. کتاب زندگی‌تان را بنویسید

شروع کنید به نوشتن چیزهای ضروری که زندگی شما را کامل می‌کند. مثلا از اهداف، ارزش‌ها و مقاصدتان بنویسید، درست مثل یک دفترچه راهنما برای زندگی. هر از چندگاهی به آن مراجعه کنید و ببینید چقدر طبق آن عمل می‌کنید.

رشد توسعه فردی

8. با یک نفر رقابت کنید

رقابت یکی از بهترین راه های پیشرفت است. یک چالش تعیین کنید (کاهش وزن، ورزش، رقابت مالی و …) و با یک دوستی که تمایل داشته باشد در آن مورد رقابت کنید و ببینید چه کسی زودتر به هدف تعیین شده می‌رسد. در طول این روند، هر دو نفر شما بیشتر از زمانی که تنهایی هدف مشخص کرده بودید، منفعت خواهید برد.

رشد توسعه فردی

9. هدف های بزرگ و جسورانه داشته باشید

اهداف بزرگ و جسورانه ظرفیت شما را افزایش می دهد. این اهداف، هدف هایی هستند که شما با تلاش عادی و معمولی به آنها نمی رسید. به این فکر کنید که چه هدف های بزرگ و جسورانه ای می توانید انتخاب کنید که وقتی به آنها رسیدید احساس کنید که در بالاترین درجه هستید، گویی که دنیا را به شما داده اند؟ این اهداف را مشخص کنید و برای رسیدن به آنها تلاش کنید.

10. از آدم های منفی دوری کنید

جیمز رآن نویسنده معروف می‌گوید “ما متوسط ۵ فردی هستیم که بیشتر وقتمان را با آن‌ها می‌گذرانیم”. هرجا که بروید آدم‌های منفی هستند، اگر حس می‌کنید حال شما هم تحت تاثیر قرار می‌دهند از آن‌ها فاصله بگیرید.

11. یک مربی انتخاب کنید

داشتن مربی که بتواند به شما برای رسیدن به اهدافتان کمک کند، یک راه سریع برای پیشرفت و ارتقایتان است. خیلی از افرادی که به من رجوع می کنند از من می خواهند که برای رسیدن به اهدافشان آنها را مربی گری کنم و آنها اینگونه  نسبت به وقتی که تنها هستند به طور قابل ملاحظه ای نتیجه ی بیشتری می گیرند.

12. یک چالش ۳۰ روزه را آغاز کنید

یک هدف تعیین کنید و به خودتان سی روز برای رسیدن به آن زمان بدهید. هدف شما می تواند فراگیری یک عادت جدید یا انجام کاری باشد که همیشه می‌خواستید، ولی انجام نداده بودید. سی روز برای طرح ریزی، برنامه ریزی، اقدام، تجدید نظر و رسیدن به هدف زمان خوب و مناسبی است.

13. گذشته را رها کنید

اگر از گذشته ناراحتی و شکایتی دارید وقتش است که آن را رها کنید. چسبیدن به آن‌ها، شما را از پیش رفتن و بهتر شدن باز می‌دارد. گذشته را فراموش کنید، خودتان را ببخشید و به راهتان ادامه دهید.

14. هر روز کتاب بخوانید

کتاب‌ها منبع دانش و خرد هستند. هرچه بیشتر کتاب بخوانید، دانش بیشتری در چنته خواهید داشت. می‌توانید از کتاب‌هایی مثل “چه کسي پنير مرا جابجا کرد؟” و “هفت عادت” شروع کنید و بعد طبق سلیقه خودتان پیش بروید.

رشد توسعه فردی

15. دوره های آموزشی جدیدی بگذرانید

آیا دوره ی جدیدی وجود دارد که بتوانید در آن شرکت کنید؟ دوره های آموزشی بهترین راه برای کسب اطلاعات و دانش و مهارت های جدید است. نیازی نیست که در دوره ی طولانی مدتی شرکت کنید، سمینارها یا کارگاه های آموزشی نیز مناسب هستند. من به کارگاه های متعددی رفتم و این کارگاه ها به من کمک کردند تا به بینشی برسم که تا آن لحظه درکش نکرده بودم.

رشد توسعه فردی

16. سحرخیز باشید

زود بیدار شدن (مثلا ۵-۶ صبح) واقعا به کارآمدی و کیفیت زندگی شما کمک می‌کند. وقتی که صبح زود از خواب بیدار می‌شوید، انرژی و سرزندگیتان تا شب ادامه پیدا می‌کند و به همه کارهای روزانه‌تان می‌رسید.

17. برای آینده ی خودتان نامه بنویسید

خودتان را در پنج سال آینده کجا می بینید و چقدر با الآن تفاوت دارید؟ چگونه انسانی خواهید بود؟

نامه ای برای آینده ی خودتان بنویسید (مثلا یکسال آینده تان برای شروع خوب است). تاریخی در تقویم تان را علامت بزنید تا یکسال آینده نامه را بخوانید. سپس برای تغییر و تبدیل شدن به فردی که در نامه نوشته اید تلاش کنید.

18. بازی شطرنج را یاد بگیرید. (یا هر نوع بازی استراتژی دیگر)

شطرنج یکی از بازی‌های عالی برای یاد گرفتن استراتژی و بهبود قدرت ذهن است. نه تنها لذت بخش است، بلکه مهارت‌های تحلیلی‌تان را هم تمرین می‌دهد. استراتژی را می‌توانید از بازی‌های کامپیوتری مثل Othello، Chinese Chess، WarCraft هم یاد بگیرید.

19. با افراد دور و برتان مهربان باشید

در واقع، اکثر ما به اندازه ی کافی با افراد دور و برمان مهربان نیستیم. مهربان بودن به ما کمک می کند که خصلت های دیگری مثل دلسوزی، صبر، و عشق را به دست آوریم. بعد از خواندن این مقاله، محبت و مهربانی تان را به آدم های اطرافتان عرضه کنید، و واکنش آنها را ببینید.

نه تنها واکنش آنها، بلکه توجه کنید که وقتی با دیگران مهربان هستید خودتان چه حسی خواهید داشت. مطمئنا حس بهتری خواهید داشت.

رشد توسعه فردی

20. زمانی را به استراحت تان اختصاص دهید

شما هم خیلی سخت کار می‌کنید؟ اگر می‌خواهید رشد کنید باید نیازهایتان را بشناسید. اگر ماشینتان بنزین نداشته باشید، نمی‌توانید جایی بروید. شما هم به انرژی نیاز دارید. پس زمانی را در هفته برای خودتان در نظر بگیرید، استراحت کنید و برای کارهای پیش رو آماده شوید.

21. یک وبلاگ شخصی برای پیشرفت روزانه تان داشته باشید

برای کمک به رشد دیگران، شما اول خودتان باید شبیه حرفتان باشید (رشد کرده باشید). یکسری توقع هایی وجود دارد که شما باید آنها را برآورده سازید.

مانند توقعاتی که از خودتان دارید یا از دیگران. من در وبلاگ شخصی خودم، اتفاقات و ماجراهای شخصی و بینش هایم برای زندگی بهتر را با دیگران در میان می گذارم. خواننده ها به دنبال این مقالات من هستند تا شخصیت شان را ارتقاء دهند، که این کار باعث می شود که خودم هم ارتقاء پیدا کنم، چه برای خودم (به خاطر خودم) و چه برای افراد دیگری که این توقعات را از من دارند.

22. عیب هایتان را بشناسید

هر فردی عیب هایی دارد. چیزی که مهم است شناسایی آنها، پذیرفتن و برطرف کردن آنها است. فکر می کنید عیب‌های شما چه هستند؟ یا نقاط ضعفی که می توانید روی آنها کار کنید چیستند؟ چگونه می خواهید آنها را برطرف کنید

23. به دنبال بازخورد باشید

هر چقدر هم که برای بهبود و ارتقای خودمان تلاش کنیم، همیشه نقاط کوری خواهیم داشت. گرفتن بازخورد از دیگران، به ما دید وسیع تری می دهد. دیگران مثلا دوستان، خانواده، هم کلاسی ها، رییس یا حتی آشنایان چون زمینه‌ی قبلی از شما ندارند می توانند بازخورد خوبی به شما بدهند.

24. از حاشیه ی امن‌تان بیرون بیایید

رشد واقعی با تلاش و پشتکار همراه است. راحتی بیش از حد به رشد ما کمکی نمی‌کند و ما را راکد نگه می دارد.

حاشیه ی امن چیست؟ آیا شما در حاشیه ی امن تان هستید ؟ آیا هنگام بیرون رفتن با بقیه ی افراد معمولا حفاظ و نرده ای دور خود می کشید؟ این عادات خود را عوض کنید.

کار متفاوتی انجام دهید. خودتان را در شرایط و زمینه های جدیدی قرار دهید. به این صورت شما کم کم چگونگی رفتار در محیط و شرایط جدید را یاد می‌گیرید و اینگونه رشد خواهید کرد.

25. بر ترس هایتان غلبه کنید

همه ما ترس‌هایی داریم، ترس از صحبت در جمع، ترس از بلاتکلیفی، ترس از ریسک کردن. این ترس‌ها ما را متوقف می‌کنند. اگر ترس‌هایتان را شناسایی کنید، حوزه‌هایی که نیاز به رشد دارید هم خواهید شناخت. در واقع ترس مثل قطب‌نمای رشد عمل می‌کند. اگر از چیزی می‌ترسیم، نشان‌دهنده چیزی است که باید در آن زمینه رشد کنیم.

رشد توسعه فردی

26. روزانه حداقل یک مقاله ی رشد شخصی بخوانید

سعی کنید روزانه یک مقاله و یا ملطب خاصی درباره رشد توسعه فردی بخوانید، در دنیای اینترنت مقالات خوبی وجود دارند که با کمی گشتن به مطالب خوبی دست پیدا می کنید.

27. پذیرای افرادی که از شما متنفرند، باشید

شما طرفدار هر چیزی که باشید، یکسری افراد هستند که از شما بدشان بیاید. متنفر بودن از افرادی که از ما متنفرند کار ساده ای ست. ولی اینکه آنها را دوست داشته باشید، کار چالش برانگیزی است.

توانایی بخشش، رها کردن نفرت و ابراز محبت به این افراد به بخشندگی و قلب بزرگی احتیاج دارد. آیا شخصی در زندگی تان وجود دارد که از شما بدش بیاید یا متنفر باشد؟ اگر چنین است، نزد آنها بروید. به آنها محبت کنید.

به دنبال راه حلی بگردید و به مسائل گذشته پایان دهید. حتی اگر آنها مایل به جبران نبودند، باز هم دوستشان داشته باشید. اینگونه نسبت به وقتی که حس بدی به آنها دارید، احساس رهایی بیشتری می کنید.

28. یک زبان جدید یاد بگیرید

یادگیری زبان یک تجربه عالیست. فرآیند آشنا شدن با یک زبان جدید و یک فرهنگ جدید، ذهن شما را باز می‌کند.

29. نقاط کورتان را بشناسید

همانطور که از اسمش معلوم است، نقطه کور را نمی‌توانیم ببینیم. از نظر رشد فردی، نقاط کور چیزهایی هستند که از آن‌ها بی‌اطلاع هستیم. شناختن نقاط کور به ما کمک می‌کند تا در واقع چیزهایی که به بهبود نیاز دارند را بشناسیم.

یکی از تمرین‌هایی که می‌توانید در این زمینه انجام دهید این است که تمام چیزها، اتفاقات و افرادی که در طول روز شما را خسته، عصبی یا ناراحت می‌کنند شناسایی کنید. همین‌ها نقاط کور ما هستند. در قدم بعدی باید به آن‌ها رسیدگی کنیم.

30. هدف های بزرگ و جسورانه داشته باشید

اهداف بزرگ و جسورانه شما را از مرزهایتان خارج می‌کنند، یعنی ممکن است کمی خارج از توانایی شما باشند و باید بیشتر از معمول تلاش کنید تا بتوانید به آن‌ها دست یابید.

31. وارد عمل شوید

بهترین راه برای یاد گرفتن و بهتر شدن این است که وارد عمل شویم. قصد انجام چه کارهایی را داشته‌اید و هنوز شروع نکرده‌اید؟ چطور می‌توانید سریع وارد عمل شوید؟ صبر کردن دردی را دوا نمی‌کند. وارد عمل شدن به شما نتایج سریعی می‌دهد که می‌توانید از آن‌ها چیزهای زیادی یاد بگیرید.

32. دفتر وقایع روزانه داشته باشید

نوشتن یک راه عالی برای رسیدن به خود آگاهی است. وقتی که می‌نویسید، فکرتان را آزاد بگذارید و بعد از نوشتن از دیدگاه شخص سوم آن را بخوانید تا بینش بیشتری نسبت به خودتان به دست آورید.

می‌توانید دفترخاطراتتان را خصوصی نگه دارید یا آن را منتشر کنید، مثلا وبلاگ بنویسید و از پیشرفت‌هایتان را برای همه بگویید، شاید به افراد دیگری هم کمک کند.

33. سخنرانی در مقابل جمع را بیاموزید

ترس از صحبت کردن جلوی جمع به طور قابل توجهی اولین مورد از لیست ترس های مردم جهان است، در حالی که ترس از مردن شماره ی دوم این لیست است.

دوره هایی وجود دارد که آموزش سخنرانی و صحبت جلوی جمع را برای شما فراهم کرده است، پیشنهاد می کنم حتما به آنها مراجعه کنید.

رشد توسعه فردی

34. زمان کمتری را به برنامه های چت اختصاص دهید

اکثر افراد وقت زیادی را در برنامه‌های چت تلف می‌کنند، وایبر، واتس‌آپ. می‌توانید این وقت را صرف فعالیت‌های بهتری کنید و به کارهای مهم‌تری برسید. بهتر است گزینه باز شدن خودکار (start-up) این برنامه‌ها را غیرفعال کنید و هر وقت واقعاً لازم است، آن‌‌ها را باز کنید.

35. با نوشتن لیست کارهایی که باید انجام دهید ، متمرکز بمانید

روزتان را با نوشتن لیست کارهایی که باید انجام دهید شروع کنید و در طول روز روی آن‌ها متمرکز بمانید. اگر برای روزتان برنامه‌ای نداشته باشید، زمان بیشتری تلف می‌شود. می‌توانید از برنامه‌هایی مثل Free Sticky Notes استفاده کنید که رایگان هستند و استفاده از آن راحت است.

رشد توسعه فردی

36. یک اتاق الهام بخش درست کنید

اتاق شما روحیه و حالات شما را تعیین می‌کند. اگر در یک محیط الهام‌بخش زندگی کنید، واقعاً چیزهای جدید به ذهنتان می‌رسد.

مثلاً پرده‌ها را کنار بزنید تا نور خورشید اتاق‌تان را روشن کند، تابلوهایی با نوشته‌ها یا عکس‌های الهام‌بخش به دیوارتان بزنید٬ برای مبل‌ها و صندلی از رنگ‌های روشن استفاده کنید و

37. عادت های جدیدی ترویج دهید

در رشد توسعه فردی بعضی از عادت های خوب و جدیدی که می توانید ترویج دهید عبارت است از خواندن کتاب، سحرخیز بودن، ورزش کردن، خواندن روزانه ی یک مقاله ی موفقیت و پیشرفت و مدیتیشن. آیا عادت های جدید دیگری که بشود ترویج و تبلیغ شان کرد به ذهنتان می رسد؟

38. تلویزیون تماشا نکنید

ترک کردن تلویزیون یکی از تجربه‌های رهایی بخش است، پیشنهاد می‌کنم حتماً امتحان کنید! برنامه‌ها و تبلیغات تلویزیونی واقعاً ارزش چندانی ندارند. همین وقت را می‌توانید صرف کارهای دیگر مثل ورزش، تماس گرفتن با دوستان نزدیک و خانواده و کارهای لذت‌بخش دیگر کنید.

39. مدیتیشن کنید

مدیتیشن به شما کمک می‌کند که آرام‌تر و آگاه‌تر باشید.

رشد توسعه فردی

40. با کسانی که در زمینه ی خودشان بهترین هستند، دوست شوید

رشد توسعه فردی که این افراد به اهداف و نتایج دلخواهشان رسیده اند به دلیل اینکه نگرش صحیح، مهارت و اطلاعات داشته اند. برای آموختن و یادگیری مهارت شان چه کسی بهتر از این افراد وجود دارد؟

با کمک آنها به بینش قوی تری در مورد اینکه چگونه مهارت هایتان را ارتقاء ببخشید و نتایج آنها را کسب کنید، برسی

41. یک معامله ی تجاری را شروع کنید

آیا چیزی هست که به آن علاقه داشته باشید؟ می توانید آن را به یک معامله تبدیل کنید و از آن پول دربیاورید در حالی که همزمان آن را یاد می‌گیرید.

شروع یک معامله ی تجاری نیازمند این است که مهارت های مدیریت شغلی را آموخته باشید، تیزهوشی تان را افزایش دهید و یک دید رقابتی داشته باشید. روند آغاز و توسعه ی تجارت شخصی ام مرا با مهارت هایی مثل انضباط شخصی، رهبری، سازماندهی و مدیریت آشنا کرده است.

42. به رشد شخصی‌تان تعهد داشته باشید

در رشد توسعه فردی هیچکس به جز خودتان مسئول رشد فردی شما نیست. پس باید تصمیم بگیرید که می‌خواهید رشد کنید و به تصمیم‌تان پایبند بمانید. یادتان باشد که این یک برنامه یک روزه نیست، باید برای تمام عمر روی آن برنامه ریزی کنید.

ممکن است که بلافاصله تغییری احساس نکنید، اما بعد از مدتی تاثیر این برنامه را در خودتان و زندگی‌تان خواهید دید.

زنجیران

هم‌بنیانگذار ماگرتا ، عاشق دنیای وب و ۷ سالی ست که فعالیت جدی در حوزه اینترنت دارم. تخصص من تولید محتوایی‌ست که مورد نیاز مخاطبان است. مدیر ارشد تیم شبکه های اجتماعی سایت هستم. به قول ماگرتایی‌ها وقت بروز شدنه !

‫۳ دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

پنج × 5 =