آموزش تصویری ساخت درگاه پرداخت اینترنتی
بیمقدمه باید بگوییم ساخت درگاه پرداخت اینترنتی جزو اقدامات اصلی در راهاندازی تمام کسبوکارهای اینترنتی است. حتی اگر شما بهترین تکنیکهای بازاریابی و جذب مشتری را در فروشگاهتان به کار ببرید اما در زمان پرداخت پول راحتترین مسیر را که همان درگاه پرداخت اینترنتی است در اختیار مشتری قرار ندهید، هر چه رشته کرده باشید، پنبه میشود. چرا؟
برایاینکه احتمال انصراف و رها کردن سبد خرید را بالا خواهید برد. در واقع نیاز است در جای درست و به سرعت مشتری را به سمت پرداخت پول کالا، آن هم به شکلی آسان هدایت کنید. با این توضیح شمایی که به سراغ این مطلب آمدهاید اگر به دنبال آموزش تصویری ساخت درگاه پرداخت اینترنتی مناسب با کسبوکارتان هستید باید بدانید که خوب جایی دست گذاشتهاید؛ چرا که در ادامه میخواهیم بهطور جامع به این موضوع بپردازیم.
مراحل ساخت درگاه پرداخت اینترنتی
بدون شک هر کاری یک سری پیشنیازها و مراحل را در برمیگیرد، از این جهت باید بدانید که به طور کلی ساخت درگاه پرداخت به ترتیب زیر انجام میشود:
- ثبت نام اولیه (برای شروع ساخت درگاه وارد سایت rayanpay.com شوید)
- اپلود مدارک هویتی یا حقوقی
- احراز هویت
- نصب درگاه روی سایت
البته برای شروع نیاز دارید با انواع درگاه آشنا بشوید و درگاه مناسب را انتخاب کنید.
۱.انتخاب درگاه مناسب قبل از ساخت درگاه پرداخت
یادتان باشد درگاههای اینترنتی در دو دستهی کلی یعنی درگاه پرداخت مستقیم و درگاه پرداخت واسط قرار میگیرند. حالا شما به دنبال کدام یک هستید؟ ادامهی مطلب را بخوانید تا جواب را بیابید.
درگاه پرداخت مستقیم: در ایران دوازده شرکت با نام psp به عنوان ارائهدهندگان اصلی و مادر شناخته میشوند که تحت کنترل و نظارت بانک مرکزی و سایت شاپرک فعالیت دارند. اگر شما شرایط و مدارک لازم را داشته باشید از جمله داشتن وبسایت فعال، اینماد و مجوزهای کسبوکار میتوانید به یکی از این دوازده شرکت مراجعه کنید و با طی مراحل مشخص، درگاه مستقیم بگیرید. از مزایای اصلی درگاه پرداخت مستقیم این است که نام برند شما روی صفحه اضافه میشود و کارمزد تمام تراکنشها صفر است. اما دریافت این نوع درگاه نسبتاً سخت و زمانبر است.
درگاه پرداخت واسط یا غیر مستقیم: اگر شما شرایط و مدارک لازم را برای دریافت درگاه مستقیم ندارید و اصلاً یک شرکت نوپا هستید هیچ نگران نباشید؛ چراکه به راحتی میتوانید از طریق شرکتهای پرداختیار، درگاه پرداخت واسط دریافت کنید. این شرکتها با یک یا چند شرکت مادر یعنی psp قرارداد میبندند و با حذف یک سری شرایط به عنوان واسط به متقاضیان درگاه ارائه میدهند؛ البته در برابر خدمات خود، مقدار کارمزدی را هم از تراکنشها کسر میکنند.
توجه داشته باشید تفاوت اصلی درگاه مستقیم و واسط در وجود کارمزد و شرایط دریافت آنها است. ولی از آنجایی که دریافت و ایجاد درگاههای واسط آسانتر است و از افزونههای بیشتری پشتیبانی میکنند، در نتیجه متقاصیان بیشتری هم دارند. از طرفی شرکتهای پرداختیار به افرادی که در پلتفرمهایی مثل تلگرام یا اینستاگرام فعال هستند درگاه پرداخت بدون سایت یا همان لینک پرداخت ارائه میدهند.
۲.نحوه دریافت درگاه واسط از شرکتهای پرداختیار
وقتی تصمیم گرفتید که چه نوع درگاه پرداختی برای کسبوکارتان مناسب است حالا نوبت آن رسیده که درگاه مد نظر را طبق مراحل زیر تهیه کنید. برای دریافت درگاه واسط که حداکثر یک روز کاری طول میکشد، باید به یکی از پرداختیارهای معتبری مراجعه کنید که نامشان در سایت شاپرک ثبت شده است. برای اینکه موضوع برایتان جا بیفتد ما با ساخت درگاه پرداخت رایانپی مطلب را ادامه میدهیم که در سه مرحله به راحتی درگاه خود را بگیرید.
- ثبت اطلاعات اولیه و ارسال درخواست
- ثبت اطلاعات کسب و کار
- احراز هویت
- ثبت اطلاعات درگاه مستقیم
- پیاده سازی درگاه پرداخت
آموزش تصویری ساخت درگاه پرداخت اینترنتی رایان پی
برای اشنایی بیشتر لازم است بدانید شرکت رایانپی یکی از شرکتهای پرداخت یار است که با به پرداخت بانک ملت همکاری دارد که علاوه بر ارائهی درگاه واسط و لینک پرداخت شرایط را برای دریافت درگاه مستقیم نیز مهیا میکند.
مرحله اول : ثبت اطلاعات اولیه
ابتدا وارد وبسایت شرکت پرداختیار رایانپی به آدرس rayanpay.com شوید و گزینهی “درخواست درگاه پرداخت” را انتخاب کنید. در صفحهای که باز میشود، نیاز است اطلاعات اولیه و درخواست خود را مبنی بر درخواست درگاه پرداخت یا لینک پرداخت وارد کنید و در انتها گزینهی “ثبت و انتقال به مرحله بعد” را بزنید.
مرحله دوم : ثبت اطلاعات کسب و کار
در این فرم، اطلاعات اولیه کسب و کار شما مانند اسم دامنه، موضوع کسب و کار و بستر استفاده از درگاه پرداخت را نیاز هستش ثبت نمایید.
مرحله سوم : احراز هویت
در این مرحله شما با فرم احراز هویت روبهرو هستید. این فرم را باید با بارگذاری مدارک مربوط به هویت و اسکن شناسنامه و همچنین کارت ملی اشخاص حقیقی یا حقوقی تکمیل و ارسال کنید. افراد حقیقی به صاحبان یک کسبوکار به شکل شخصی گفته میشود و افراد حقوقی صاحبان یک شرکت یا موسسه هستند که در هنگام دریافت درگاه مدیر شرکت یا شخصی به عنوان نماینده میتواند اقدام به دریافت درگاه پرداخت کند.
تصویر احراز هویت یکی مهمترین بخشهای احراز میباشد، برای اینکه چهره شما با کارت ملی، و حقیقی بودن فردیت شما، تصویر باید شامل چهره، کارت ملی و متن تعهد نامه باشد.
در متن تعهدنامه، شما متعهد میشوید قوانین رایان پی را رعایت میکنید و همچنین فقط در دامنه خود از این درگاه استفاده خواهید کرد.
پیشنهاد میشود قبل از شروع فرآیند ساخت درگاه پرداخت، تصویر احراز خود را آماده نمایید، برای کسب اطلاعات بیشتر میتوانید به ادرس راهنمای احراز هویت مراجعه نمایید.
https://rayanpay.com/image-authentication-guide
مرحله چهارم : ثبت اطلاعات برای درگاه مستقیم یا اختصاصی
در این مرحله اطلاعات لازم برای دریافت درگاه مستقیم، مانند کد مالیاتی، نماد الکترونیک، کد صنف و کد اقتصادی نیاز است که شما با ارائه این اطلاعات از درگاه مستقیم با کارمزد 1 درصد تا سقف 2 هزارتومان خواهید بهره برد.
پایان دریافت درگاه پرداخت رایان پی
بعد از تایید فرم احراز هویت و در نهایت تایید آن توسط شبکه شاپرک، درگاه پرداخت یا لینک پرداخت در اختیار پذیرنده قرار میگیرد. در واقع بعد از درخواست درگاه شما یک ایمیل دریافت میکنید که حاوی فایل دریافت درگاه است.
- کد مرچنت
- یوزر و پسورد مربوط به پنل مدیریت رایان پی
- مستندات مربوط به پیاده سازی درگاه پرداخت
نکتهی مهم این است که برای نصب درگاه روی وبسایت فروشگاهی نیاز است، سایت از طرف شرکت پرداختیار تایید شود و شما دارای فروش محصول و خدمات قانونی باشید.
مراحل نصب درگاه پرداخت اینترنتی در وردپرس
برای اینکه بتوانید درگاه پرداخت را به وبسایت خود متصل کنید نیاز به افزونه پرداخت دارید. از آنجایی که فروشگاه ساز ووکامرس در سیستم محتوایی وردپرس بسیار محبوب است میتوانید به راحتی افزونه پرداخت ووکامرس را تهیه و استفاده کنید. در چند مرحله ساده میتوانید وبسایت وردپرسی خود را به درگاه پرداخت آنلاین مجهز کنید.
نصب افزونه پرداخت مد نظر
بعد از تهیه و دریافت درگاه پرداخت مد نظرتان لازم است افزونهی آن را در سایت وردپرس خود نصب کنید. برای این کار از داشبورد وردپرس به قسمت “افزونهها” بروید و روی “اضافه کردن” کلیک کنید. سپس نام درگاه پرداخت رایان پی را جستجو و افزونه را نصب کنید.
پیکربندی افزونه پرداخت
در این مرحله باید به پیکربندی تنظیمات افزونه بپردازید؛ البته ممکن است این کار در هر کدام از درگاههای پرداختی تفاوتهایی داشته باشد، اما به طور کلی باید اطلاعات حساب خود را وارد و گزینه های پرداخت را تنظیم کنید.
به پیشخوان وردپرس بروید و گزینههای پیکربندی و زبانه پرداخت را انتخاب کنید. سپس قسمت مربوط به درگاه پرداخت را فعال کنید تا به دنبال آن بتوانید گزینهی مدیریت را انتخاب کنید.
کد مرچنت خود را در تنظیمات مربوط قرار دهید و تغییرات را ذخیره کنید. در این لحظه به همین راحتی به فروشگاه شما به درگاه پرداخت مجهز خواهد شد.
آزمایش سیستم پرداخت
برای اینکه بدانید درگاه پرداخت شما روی سایت وردپرس به درستی نصب شده است و فرایند پرداخت در آن به طور کامل انجام میشود، نیاز دارید آن را تست کنید. برای این منظور میتوانید از طریق سیستم پرداخت یک خرید آزمایشی انجام بدهید.
در صورت موفق آمیز بودن پرداخت و چک کردن تراکنش در پنل مدیریت، حالا میتوانید فروش خود را استارت بزنید.