جواب فعالیت های درس ۵ تاریخ یازدهم ؛ مشروطه در دوره محمدعلی شاه
گام به گام درس پنجم تاریخ یازدهم و پاسخ فکر کنید صفحه 54 و پرسش های نمونه و اندیشه و جست و جو صفحه 60 درس مشروطه در دوره محمدعلی شاه
گام به گام درس پنجم (5) تاریخ یازدهم برای رشته انسانی، تجربی و ریاضی که شامل سوالات فکر کنید صفحه 54 و پرسش های نمونه و اندیشه و جست و جو صفحه 60 درس «مشروطه در دوره محمدعلی شاه» می باشد را در ادامه در بخش آموزش و پرورش ماگرتا آماده کرده ایم.
درس بعدی: جواب درس ششم تاریخ یازدهم
پاسخ سوال های درس پنجم کتاب تاریخ یازدهم
جواب فکر کنید و پاسخ دهید صفحه ۵۴ تاریخ یازدهم
به نظر شما چرا شیخ فضل الله نوری به اجرای این اصل اصرار داشت؟
به دلیل نفوذ عناصر غربی در انقلاب مشروطه ، آنها می خواستند برخی از اندیشه های غربی را در بدنه انقلاب جایگزین کنند، اما رهبران مذهبی مشروطه قصد وارد کردن قوانین اسلامی را در مشروطیت داشتند.
جواب پرسش های نمونه صفحه ۶۰ تاریخ یازدهم
۱- دو مورد از بی اعتنایی های محمدعلی شاه نسبت به نظام مشروطه و نمایندگان مجلس شورای ملی را ذکر کنید.
دعوت نکردن نمایندگان مجلس به جشن تاجگذاری
خودداری از امضای متمم قانون اساسی
۲- اصل دوم متمم قانون اساسی دربارهی چه موضوعی بود؟
نظارت ۵ نفر از مجتهدان بر قوانین مجلس به منظور خلاف شرع نبودن قوانین تصویبی.
۳- دولت روسیه به چه دلایلی با انقلاب مشروطه ایران مخالفت می کرد؟
جلوگیری از نفوذ انگلیس
کمک به محمد علی شاه که طرفدار روس ها بود
پیشگیری از قیام ملت های قفقاز با تاثیر گرفتن از پیروزی مشروطه خواهان ایران.
۴- روسیه و انگلستان بر اساس قرارداد ۱۹۰۷ چرا و چگونه ایران را میان خود تقسیم کردند؟
به خاطر ترسیدن از قدرت های دیگر همچون اروپا و آمریکا ایران را به سه منطقه کردند : الف) شمال ایران از قصر شیرین و اصفهان و یزد تحت نفوذ روس ب) قسمت مرکزی بیطرف ج) منطقه جنوب شرقی و استان سیستان بلوچستان جزو انگلستان.
۵- نمایندگان اولین دورهی مجلس شورای ملی در قبال سیاست های استعماری روس و انگلیس چه تصمیماتی گرفتند؟
دریافت وام از دولت های خارجی را رد و برای حل این مشکل به تاسیس بانک ملی اقدام کردند، اخراج نوزبلژیکی که پست مهم مالی ایران در دست او بود.
جواب اندیشه و جست و جو صفحه ۶۰ تاریخ یازدهم
۱- درباره زندگی و مبارزات مشروطهخواهی ستارخان و یا باقرخان مطلبی تهیّه کنید.
ستارخان، مشهور به سردار ملی، یکی از چهرههای شاخص انقلاب مشروطه ایران بود. او با جسارت و شجاعت خود، نقش بسیار مهمی در دفاع از مشروطه و مبارزه با استبداد ایفا کرد. ستارخان در تبریز متولد شد و از طبقهی پایین جامعه برخاست. او به دلیل روحیهی عدالتخواهی و شجاعتش، به یکی از رهبران مشروطه خواهان تبریز تبدیل شد.
پس از کودتای محمدعلی شاه و آغاز استبداد صغیر، ستارخان با تشکیل نیرویی از داوطلبان، به مقاومت در برابر قوای دولتی در تبریز پرداخت. تبریز به مدت ۱۱ ماه تحت محاصرهی نیروهای دولتی قرار داشت که ستارخان و یارانش با شجاعت از شهر دفاع کردند.
مقاومت طولانی تبریزیها در نهایت به پیروزی مشروطه و بازگشت محمدعلی شاه به سلطنت منجر شد. ستارخان نماد مقاومت و مبارزه برای آزادی و عدالت در ایران شد. او با شجاعت خود، روحیهی مبارزهطلبی را در مردم ایران زنده کرد. ستارخان به عنوان یکی از قهرمانان ملی ایران، همواره در تاریخ این کشور گرامی داشته میشود.
۲- درباره جریان فتح تهران توسّط مجاهدان هوادار مشروطه، گزارشی تهیّه کنید.
پس از به توپ بستن مجلس شورای ملی توسط محمدعلی شاه قاجار و نقض مشروطیت، مجاهدان مشروطه به رهبری سردار اسعد بختیاری (صمصامالسلطنه) و سپهدار اعظم (محمدولیخان تنکابنی) برای بازگرداندن مشروطیت به پا خاستند.
رویدادها: مجاهدان پس از پیروزی در چندین نبرد، شهرهای مهمی مانند اصفهان، گیلان، قزوین و… را به تصرف خود درآوردند. با نزدیک شدن مجاهدان به تهران، محمدعلی شاه که خود را در تنگنا میدید به سفارت روسیه پناه برد. در نهایت، مجاهدان مشروطه وارد تهران شدند و بدون درگیری عمدهای بر شهر مسلط شدند.
نتیجه: با ورود مجاهدان به تهران، محمدعلی شاه از سلطنت خلع شد و احمد میرزا ولیعهد به جای او بر تخت نشست. فتح تهران به پیروزی مشروطه و استقرار نظام مشروطه در ایران منجر شد.
اهمیت تاریخی این رویداد: فتح تهران یکی از مهمترین رویدادهای تاریخ معاصر ایران است که نشاندهنده پیروزی مردم بر استبداد و تلاش برای ایجاد یک نظام سیاسی مبتنی بر قانون بود. با پیروزی مشروطه، دوره جدیدی در تاریخ ایران آغاز شد که در آن تلاش برای ایجاد یک جامعه مدرن و دموکراتیک شدت گرفت.
۳- درباره چگونگی و چرایی تأسیس بانک ملی در دوره مشروطه، گزارشی تهیّه کنید.
یکی از مهمترین دلایل تأسیس بانک ملی، رهایی از سلطه اقتصادی کشورهای خارجی و ایجاد یک نهاد مالی مستقل بود. بانک ملی با فراهم کردن تسهیلات مالی، به توسعه صنایع و تجارت داخلی کمک شایانی کرد. همچنین این بانک با ایجاد یک سیستم پولی واحد و کنترل نرخ ارز، به ثبات اقتصادی کشور کمک کرد.
چگونه بانک ملی تأسیس شد؟ نمایندگان مجلس شورای ملی در دوره اول، با توجه به نیازهای کشور و مشکلات اقتصادی، طرح تأسیس بانک ملی را مطرح کردند. بانکهای خارجی که در ایران نفوذ داشتند، با این طرح مخالفت کردند و تلاش کردند تا جلوی تأسیس آن را بگیرند. با وجود مخالفتها، قانون تأسیس بانک ملی به تصویب رسید و در نهایت، بانک ملی با سرمایه اولیه اندک و حمایت مردم افتتاح شد.
نتایج تأسیس بانک ملی: تأسیس بانک ملی، یکی از مهمترین گامها در مسیر استقلال اقتصادی ایران بود. با تأسیس این بانک، زیرساختهای مالی کشور تقویت شد و زمینه برای توسعه اقتصادی فراهم شد و به تدریج توانست جایگاه خود را در نظام بانکی ایران تثبیت کند و صنعت بانکداری را ملی کند.
درس قبلی: جواب درس چهارم تاریخ یازدهم
✅ اگر سوالی در رابطه با جواب فکر کنید و پرسش های نمونه درس ۵ تاریخ یازدهم دارید آن را از قسمت دیدگاه بپرسید. همچنین جهت مشاهده گام به گام سایر درس های کتاب کافیست شماره درس را به همراه عبارت ماگرتا در گوگل جست و جو کنید.
یه قسمت اشکال داره ، روس و انگلیس از آمریکا نترسیدن از آلمان ترسیدن و ایران و به سه قسمت تقسیم کردند
سلام همه چی عالی