جواب درس آزاد هشتم فارسی چهارم ابتدایی صفحه ۷۴ ، ۷۵ و ۷۶
پاسخ متن درسی، درست و نادرست، درک مطلب، مثل و بخوان و حفظ کن صفحه 74 ، 75 و 76 درس 8 آزاد فارسی کلاس چهارم دبستان
جواب درس آزاد 8 هشتم فارسی چهارم ابتدایی ؛ در این مقاله متن درسی، درست و نادرست، درک مطلب، مثل و بخوان و حفظ کن صفحه ۷۴ ، ۷۵ و ۷۶ درس ازاد ۸ هشتم کتاب فارسی کلاس چهارم ابتدایی را فراهم کرده ایم. در ادامه با بخش آموزش و پرورش ماگرتا همراه ما باشید.
قبلی: جواب درک و دریافت درس انتظار و مثل صفحه ۷۱ و ۷۲ فارسی چهارم
معنی کلمات درس انتظار فارسی کلاس چهارم
جواب درک مطلب و گوش کن و بگو درس هفتم فارسی چهارم
جواب درک مطلب و گوش کن و بگو درس هفتم فارسی چهارم
متن درس ۸ آزاد فارسی کلاس چهارم دبستان صفحه ۷۴
نام درس: «شب یلدا»
بزرگترین جشن ما ایرانیان که سالهاست با شکوه برگزار میشود، شب یلدا است. این شب که طولانیترین شب سال است، به «شب چله» نیز معروف است. طول این شب نزدیک به ۱۴ ساعت است. ایرانیان قدیم این شب را به دلیل تولد خورشید و مهر شکستناپذیر جشن میگرفتند.
یلدا به معنای «ولادت» است. در این شب، اعضای خانوادهها در خانهی بزرگترهای فامیل، مانند پدربزرگ و مادربزرگ، جمع میشوند و از داستانها و قصههای قدیمی میگویند و میشنوند و لذت میبرند. جشن میگیرند و با خوردن آجیل و میوههای فصل، مانند انار و هندوانه، این شب را گرامی میدارند. فال حافظ میگیرند و شاهنامه هم میخوانند.
وظیفهی ما ایرانیان است که اینگونه رسوم را بهتر و بیشتر بشناسیم و به آنها عمل کنیم و به دیگران هم یادآوری کنیم تا برای نسلهای آینده درس زندگی باشد.
جواب درست و نادرست صفحه ۷۵ درس ۸ آزاد فارسی چهارم
۱- شب یلدا کوتاه ترین شب سال است.
پاسخ: نادرست
۲- یلدا به شب چله نیز معروف است.
پاسخ: درست
۳- شب یلدا یک رسم جدید است.
پاسخ: نادرست
۴- میوههای معروف شب یلدا انار و هندوانه است.
پاسخ: درست
پاسخ درک مطلب صفحه ۷۵ درس ۸ آزاد فارسی چهارم
۱. بلندترین و طولانی ترین شب سال کدام است؟
پاسخ: شب یلدا
۲- چرا ایرانیان شب یلدا را جشن میگیرند؟
پاسخ: به علت این که تولد خورشید و مهر شکست ناپذیر است.
۳. در شب یلدا خانوادهها چه میکنند؟
پاسخ: افراد خانوادهها در خانهی بزرگترهای فامیل مانند پدر بزرگ و مادربزرگها جمع میشوند و از داستانها و قصههای قدیمی میگویند و میشنوند و لذت میبرند.
جواب مثل صفحه ۷۵ درس هشتم آزاد فارسی چهارم
روزی انوشیروان با همراهان خود به شکار رفت. در راه، دهقان پیر و فروتنی را دید که نهال گردویی میکاشت. به سوی او رفت و گفت: «مگر نمیدانی که سالها طول میکشد تا درخت گردو ثمر دهد؟ این چه رنج بیهودهای است که میبری؟»
دهقان گفت: «دیگران کاشتند و ما خوردیم؛ ما نیز بکاریم تا دیگران بخورند.» انوشیروان سخن دهقان را پسندید و هزار سکه به او بخشید. دهقان با شادمانی گفت: «دیدی که چگونه گردو ثمر بخشید و من از حاصل آن برخوردار شدم.» انوشیروان از سخن او بیشتر خوشش آمد و دستور داد هزار سکهی دیگر به او بدهند.
نکته: این ضربالمثل «دیگران کاشتند و ما خوردیم؛ ما نیز بکاریم تا دیگران بخورند» بیشتر در مواردی استفاده میشود که بخواهیم اهمیت کارهای نیک و سودمند برای آیندگان را بیان کنیم. زمانی که شخصی بدون انتظار نتیجهی فوری و فقط با هدف منفعترسانی به دیگران تلاش میکند، این ضربالمثل به کار میرود.
همچنین میتوان در موقعیتهایی استفاده کرد که فردی بهخاطر زحمات دیگران به رفاه یا موقعیتی خوب رسیده است و قدردان آن است.
توجه: اینگونه جملههای کوتاه، شیرین و دلچسب را در زبان فارسی «مثل» یا «ضربالمثل» مینامند. چون ذهن خواننده و شنونده با این جملهها آشناست، خیلی زود مقصود گوینده را درک میکند. شاید یک ضربالمثل از حرفها و نوشتههای طولانی مؤثرتر باشد.
جواب شعر بخوان و حفظ کن صفحه ۷۶ درس ۸ آزاد فارسی چهارم
شب یلدا شده باز / بچهها خبر خبر
ننه سرما دوباره / بر میگرده از سفر
بابا امشب خریده / آجیل و یه هندونه
مامان مهربونم / فال حافظ میخونه
ننه جون کنار من / میشینه قصه می گه
همه با هم دور هم / میره تا سال دیگه
بعدی: معنی کلمات درس دهم فارسی چهارم دبستان
جواب درک مطلب و دانش زبانی درس دهم فارسی چهارم ابتدایی
جواب درس آزاد نهم فارسی چهارم ابتدایی
توجه: شما دانش آموزان عزیز و کوشا می توانید برای دسترسی سریع تر و بهتر به مطالب کمک درسی کتاب فارسی چهارم دبستان ، کلمه و عبارت « ماگرتا » را به همراه مطلب مورد نظر خود سرچ (جستجو) کنید.
در انتها امیدواریم که مقاله جواب درس آزاد درس هشتم فارسی چهارم ابتدایی ، برای شما دانش آموزان عزیز مفید بوده باشد. نظرات و پیشنهادات خود را در بخش دیدگاه به اشتراک بگذارید.