ادبیاتفرهنگ و هنر

معنی ضرب المثل پاشنه آشیل ⚜️ + داستان و گسترش

ریشه و مفهوم حکایت قدیمی «پاشنه آشیل» به همراه گسترش و بازآفرینی آن

معنی ضرب المثل پاشنه آشیل : همه افراد موجود در کل دنیا دارای ایراد و ضعف‌هایی هستند که نباید بخاطر آن‌ها خود را باخته و بازنده شوند. شما باید بتوانید با اعتماد به نفس بالا، زمانی که افراد راجع به نقاط ضعف شما صحبت می‌کنند به خوبی پاسخ داده و هیچ آتویی به دست کسی ندهید.

به این وسیله شما فردی موفق خواهید بود و هیچ فردی اجازه دخالت در حریم شما را نخواهد داشت. برای مشاهده مفهوم کامل تر، داستان و گسترش این حکایت در ادامه با بخش ضرب المثل ماگرتا همراه ما باشید.

مطلب پیشنهادی: معنی ضرب المثل در مثل جای مناقشه نیست

معنی ضرب المثل پاشنه آشیل

مفهوم ضرب المثل پاشنه آشیل

مفهوم این ضرب المثل به این شکل است که برخی افرادی وجود دارند که همیشه بر علیه شما رفتار کرده و قصد ضعیف کردن شما را دارند، ولی شما باید بتوانید با مقابله با این افراد در زندگی خود به فردی موفق تبدیل شوید. برای مثال برخی افراد با داشتن توانایی و مهارت‌های بسیاری، دارای نقاط ضعفی نیز هستند.

زمانی که افراد از توانایی‌های او سخن می‌گویند روحیه می‌گیرد. ولی وقتی که فردی از نقاط ضعف او سخن بگوید، او به ضعیف‌ترین فرد جهان تبدیل می‌شود و قادر به دفاع از خود نیست. به این منظور شما نباید چنین فردی باشید و آتویی دست کسی بدهید. باید بتوانید تا در برابر نقاط ضعف خود ایستادگی کرده و آن‌ها را به نقاط قوتتان تبدیل کنید.

داستان و ریشه حکایت پاشنه آشیل

این ضرب المثل یکی از ضرب المثل هایی است که داستان افسانه‌ای و اسطوره‌ای دارد. آشیل نام فردی از فرماندهان بزرگ کشور یونان بوده که وقتی پا به جهان گذاشته، مادر او از پاشنه پایش گرفته و کل بدن کودک را در یک شط افسانه‌ای فرو کرده است. به این وسیله او قصد داشت تا فرزندش نیروی بزرگی بگیرد و بتواند با همه مبارزه کرده و برنده شود.

پس از بیرون آوردن کودک از شط افسانه‌ای، تمامی اجزای بدن او به جز جایی که دست مادرش بوده (پاشنه پا) محکم و ضد ضربه شده بود. آشیل بعد از بزرگ شدن به فرمانده یونانی تبدیل شد و در تمامی جنگ های خود پیروز میدان شده بود و توانسته بود تا به یکی از فرماندهان بزرگ و توانمند یونانی تبدیل شود. او توانست تا با تلاش و به خاطر ضد ضربه بودنش سرزمین‌های بسیاری را فتح کند.

ولی پس از چندین سال دشمنان او پی بردند که بدن آشیل به کلی ضد ضربه است به غیر پاشنه پایش و به همین خاطر همیشه پیروز میدان می‌شود. آن‌ها قصد کردند که این بار به جای حمله به بدنش، پاشنه پایش را در تیررس قرار دهند. در یکی از جنگ‌ها دشمن توانست تا با پرتاب تیری به پشت پای او، آشیل را از پای درآورد. این موضوع سبب شد تا آشیل به زمین افتاده و از دشمن خود برای نخستین بار شکست بخورد.

از آن پس استفاده از این ضرب المثل رایج شد و هر وقت افراد می‌خواهند تا به نقاط ضعف کسی اشاره کنند، می‌گویند که برای مثال فلان چیز، پاشنه آشیل فلان شخص است.

گسترش و بازآفرینی ضرب المثل پاشنه آشیل

هر آدمی دارای نقاط ضعف و نقاط قوتی است که می‌تواند از نقاط قوت خود استفاده کرده و نقاط ضعف را به قوت خود تبدیل کند. به این وسیله نباید هیچ وقت در برابر کسی یا حتی نقاط ضعف خود ضعیف شده و از پای در بیایید. همیشه سعی کنید تا فردی قوی باشید و بتوانید کاری کنید که کسی به ظاهر شما توجهی نکند.

مَثَل های پیشنهادی:
معنی ضرب المثل به گردن گرفتن
و
معنی ضرب المثل صد نفر تنها دو نفر همراه

☑️ به پایان معنی ضرب المثل پاشنه آشیل رسیدیم، اگر دیدگاهی درباره این ضرب المثل قدیمی داشتید حتما آن را در بخش نظرات با ما به اشتراک بگذارید.

موسوی پوران

هم‌بنیانگذار مجله ماگرتا ، زندگی ۲۴ ساعته روی خط آنلاین دهکده جهانی وب . تحلیلگر و متخصص تولید محتوای با ارزش و با کیفیت هستم و ۸ سالی می شود که وارد دنیای دیجیتال شدم. مدیر تیم تحقیق و توسعه شرکت هستم. بالاترین لذت برای من انجام کار تیمی ست.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

7 − دو =