ادبیاتفرهنگ و هنر

معنی ضرب المثل نیش عقرب نه از ره کین است، اقتضای طبیعتش این است

داستان و مفهوم ضرب المثل نیش عقرب نه از ره کین است اقتضای طبیعتش این است

معنی ضرب المثل نیش عقرب نه از ره کین است اقتضای طبیعتش این است را به همراه داستان و ریشه کامل آن در ادامه در بخش ضرب المثل ماگرتا برای شما نوشته شده است، همراه ما باشید.

معنی المثل گنه کرد در بلخ آهنگری به شوشتر زدند گردن مسگری

حکایت نیش عقرب نه از ره کین است، اقتضای طبیعتش این است

معنی ضرب المثل نیش عقرب

کنایه از افرادی دارد که بدون هیچ قصد و غرض خاصی کاری را انجام می دهند که باعث ناراحتی یا ضرر رساندن به کسی می شود. به عنوان مثال زمانی که عقرب به کسی نیش می زند کاری ندارد که آن شخص دشمن است یا دوست بلکه بر اساس غریزه ای که دارد به او نیش می زند حتی اگر قصد کمک کردن داشته باشد.

کاربرد این ضرب المثل برای کسانی است که لطف و زحمت دیگران را با گستاخی جواب می دهند و باعث می شوند آدم احساس پشیمانی کند. این شخص آنقدر به توهین کردن و گستاخی عادت کرده است که دست خودش نیست و بدون فکر کردن همه این کارها را انجام می دهد و به گونه ای جزو طبیعتش شده است.

البته برخی افراد این حکایت را برای کسانی که بدون داشتن هیچ عمدی با زدن زخم زبان و نیش باعث ناراحتی دیگران می شوند نیز به کار می برند. این کار زشت در ناخود آگاه این گونه انسان ها رفته است و بدون اینکه دست خودشان باشند به دیگران حرفه هایی میزنند که ناراحت می شوند.

داستان ضرب المثل نیش عقرب نه از ره کین است

در حکایت های دور آمده است روزی عقربی به نزد قورباغه ای که بر لب برکه نشسته بود می آید و از آن می خواهد که او را بر پشت خود سوار کرده و به خانه اش که در طرف دیگر برکه بود ببرد. قورباغه دوست داشت که این کار را بکند اما می ترسید که غریزه عقرب باعث شود وسط راه او را نیش بزند و بکشد.

قورباغه گفت : من چگونه باید به تو اعتماد کنم؟ اگر من تو را کول کردم و تو وسط آب من را نیش زدی چکار کنم؟ عقرب گفت : امکان ندارد، تو داری به من کمک می کنی که به خانه ام بروم من اینقدر نمک نشناس نیستم که تو را نیش بزنم.

بالاخره قورباغه قبول کردن که عقرب کول کند اما همین که کمی از برکه دور شدند عقرب بدون اینکه قصدی داشته باشد از روی غریزه نیش خود را بر بدن قورباغه فرو کرد. قورباغه با ناراحتی گفت دیدی نامردی کردی. در همین زمان عقرب نیش دومش را نیز به او زد و قورباغه به زیر آب رفت.

عقرب نیز با قورباغه در زیر آب دست و پا می زد. قورباغه که هنوز نیم نفسی داشت ، فریاد بر آورد : ای بد طینت در چه حالی؟!

عقرب گفت : دارم غرق می شوم! قورباغه گفت : رفتن زیر آب نه از غرض است، ترک عادت موجب مرض است.

عقرب هم درجواب گفت : نیش عقرب نه از ره کین است، اقتضای طبیعتش این است.

نتیجه گیری از این حکایت

در بسیاری از مواقع حرکت ها و کارهایی از دیگران می بینیم که باعث ناراحتی ما می شود، در اینگونه مواقع باید ببینیم طرف مقابل این کار را عامدانه انجام داده و یا بدون اینکه بداند ما را ناراحت کرده است. اگر بدون قصد و نیت بود نباید زیاد اهمیت بدهیم، بلکه باید این کار او را بهش گوشزد کنیم تا به جز ما دیگران را بدون اینکه خبر داشته باشد ناراحت نکند و این عادت خود را ترک کند.

✅ در این نوشته ضرب المثل نیش عقرب نه از ره کین است، اقتضای طبیعتش این است را بررسی کردیم. اگر شما نیز صحبتی در این رابطه دارید آن را از قسمت دیدگاه با ما و سایر کاربران به اشتراک بگذارید.

موسوی پوران

هم‌بنیانگذار مجله ماگرتا ، زندگی ۲۴ ساعته روی خط آنلاین دهکده جهانی وب . تحلیلگر و متخصص تولید محتوای با ارزش و با کیفیت هستم و ۸ سالی می شود که وارد دنیای دیجیتال شدم. مدیر تیم تحقیق و توسعه شرکت هستم. بالاترین لذت برای من انجام کار تیمی ست.

یک دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

ده + شش =