فیلم ۲۳ نفر : فیلم سینمایی 23 نفر به کارگردانی مهدی جعفری و تهیه کنندگی مجتبی فرآورده در سال 97 توسط سازمان هنری اوج تولید شده و در سی و هفتمین جشنواره فیلم فجر حضور داشته است. در روز اول تصویربرداری فیلم شهید سپهبد قاسم سلیمانی از این پروژه دیدن کرد.
از جمله جوایز کسب کرده این فیلم میتوان به سیمرغ زرین بهترین فیلم از نگاه ملی در سی و هفتمین جشنواره فیلم فجر، ششمین فیلم برتر از نگاه تماشاگران جشنواره فیلم فجر، جایزه ققنوس بهترین فیلم، دریافت 6 سیمرغ بلورین از بخش تجلی اراده ملی جشنواره فیلم فجر و دریافت نشان یونسکو از سوی کمیسیون یونسکو در ایران اشاره کرد. نسخه اصلی این فیلم تماشایی که در نوروز 1399 وارد شبکه نمایش خانگی شده است و در گیشه به فروش ۲٬۰۳۵٬۶۸۷٬۰۰۰ تومان رسید. با فیلم ماگرتا همراه باشید.
دانلود فیلم ۲۳ نفر – 23 People
- [دانلود نسخه 1080p BluRay با حجم 6.5 گیگابایت – 7.000 تومان]
- [دانلود نسخه 1080p HQ با حجم 3 گیگابایت – 6.000 تومان]
- [دانلود نسخه 1080p با حجم 1.7 گیگابایت – 5.500 تومان]
- [دانلود نسخه 720p با حجم 1.0 گیگابایت – 5.200 تومان]
- [دانلود نسخه 480p با حجم 569 مگابایت – 5.050 تومان]
رمز نسخه پیش خرید فیلم بیست و سه نفر:
atbyhdozenfsywalgg
داستان و نقد کوتاه فیلم بیست و سه نفر
خلاصه داستان:
این فیلم اقتباسی از خاطرات ۲۳ نفر از رزمندگان نوجوان ایرانی است که در جریان جنگ ایران و عراق در سال ۱۳۶۱ به اسارت نیروهای عراقی درآمدند. این گروه بین ۱۳ تا ۱۷ سال سن داشتند و…
بازیگران:
سعید آلبوعبادی، مجید پتکی، رضا نوری، عبدالحلیم تقلبی، حسین پوریده، محمد رشنو و…
نمیدانم داستان ۲۳ نفر را شنیدهاید یا نه. در سال دوم جنگ تحمیلی٬ عراق تبلیغات وسیعی روی استفاده نیروهای نظامی ایران از کودکان کرد. علاوه بر تبلیغات معمول یک گروه بیست و سه نفره از بچههای زیر ۱۵ سال ایرانی از بین اسرا انتخاب کردند و بردند جلوی دوربینها.
نقطه اوج این داستان اما وقتی بود که گروه اسرای کمسنوسال ایرانی با صدام ملاقات کردند و این ملاقات در اوج جنگ از تلویزیون عراق پخش شد و دختر خردسال صدام به هرکدام از این اسرا یک گل هدیه داد. این بچهها قرار بود آزاد شوند اما در نهایت تا سال ۶۹ و آزادی اسرای ایرانی در زندان ماندند.
فیلم ۲۳ نفر همین داستان را به صورتی کلاسیک و خطی جلوی دوربین میبرد. داستان از شب عملیات شروع میشود و فردای عملیات این بچهها مامور میشوند اسرای عراقی را به پشت جبهه برگردانند و در این میان اسیر پاتک عراقیها میشوند و به اسارت میافتند.
داستان اسارت و بعد کنفرانسهای خبری و گردشهای نمایشی گروه در بغداد و فیلم گرفتن از این گردشها و سرانجام دیدار با صدام و بعد اعتصاب غذا برای انتقال به اردوگاه بین سایر اسرا بخشهای دیگر این داستان هستند که یکی بعد از دیگری به تصویر کشیده میشوند. اما داستان یک نقطه ثقل اساسی هم دارد به نام ملا صالح قاری که داستان با شرح بازجویی او شروع میشود و با نشان دادن عاقبتش به پایان میرسد.
۲۳ نفر فیلمی است قصهگو. در بعضی جاها کمی به سانتیمانتالیسم میافتد اما استاندارد متوسطی از داستانگویی را حفظ میکند. موفق میشود به چندتا از بچهها٬ حالا از طریق لهجه یا مزهپرانی یا زبان ترکی یا تلاش برای رهبری کردن گروه٬ فردیت بدهد تا پس از پایان فیلم در ذهنها مانده باشند. اما بخش اعظم موفقیتهای فیلم به کستینگ فیلم و انتخاب بازیگر ملاصالح برمیگردد. چهره او و بازیاش و میزان راحت بودنش جلوی دوربین وجهی سمپاتیک به او میبخشد و این وجه سمپاتیک برای فیلم واجب اندر واجب است.
۲۳ نفر را سازمان اوج ساخته است. نسبت به «تنگه ابوقریب» محصول سال گذشته اوج ۲۳ نفر از حیث صحنهپردازی و کیفیت فنی کار و درآوردن صحنههای جنگی در مرتبهای به وضوح پایینتر قرار دارد. صحنههای ویدئوکلیپوار اسلوموشن با همراهی موسیقی پرحجم که محبوب فیلمسازان و بینندگان ایرانی است در فیلم بارها تکرار میشود و به خصوص در سکانسهای ابتدایی در بازسازی جنگ موفق نیست.
اما همواره سطحی از کف استانداردهای سینمایی را نگه میدارد و داستانش را با احساس برای تماشاگر تعریف میکند. فیلمی شاید کمی بالاتر از متوسط که این سطح از موفقیت را یکی مدیون همانطور که گفتیم بازی و انتخاب آلبوعبادی بازیگر نقش ملا صالح است و دیگری خود جذابیت و منحصر به فرد بودن این داستان که در برنامه ماه عسل هم بسیار مورد توجه تماشاگران قرار گرفت. اما آیا داستان این ۲۳ نفر جذابتر از آن چه در برنامه ماه عسل جلوی دوربین تعریف کردند روایت شد؟