سبک زندگی

جواب درس چرا باید به همدیگر احترام بگذاریم تفکر هشتم صفحه ۱۴۶ تا ۱۴۸

پاسخ و حل پرسش های فعالیت های صفحه 146 ، 147 و 148 درس چرا باید به همدیگر احترام بگذاریم تفکر و سبک زندگی هشتم

جواب فعالیت های درس چرا باید به همدیگر احترام بگذاریم تفکر هشتم ؛ در این مقاله از بخش آموزش و پرورش ماگرتا به پاسخ و جواب فعالیت ۱ بحث کلاسی ، فعالیت ۲ انتخابی و فعالیت ۳ بحث گروهی صفحه ۱۴۶ ، فعالیت ۴ بحث گروهی صفحه ۱۴۷ ، فعالیت ۵ انتخابی و فعالیت در منزل صفحه ۱۴۸ درس چرا باید به همدیگر احترام بگذاریم کتاب تفکر و سبک زندگی هشتم متوسطه اول پرداخته ایم. در ادامه با ما همراه باشید.

پاسخ درس بعدی:

جواب درس چرا باید به همدیگر احترام بگذاریم تفکر هشتم

جواب فعالیت ۱ بحث کلاسی صفحه ۱۴۶ تفکر هشتم

◀️ عده ای معتقدند که در جامعه ما احترام گذاشتن به ‌دیگران کم رنگ شده است. شما تا چه اندازه با این نظر موافق اید؟

پاسخ: من هم به مقداری زیادی با این نظر موافقم، زیرا در جامعه امروزی با افزایش جمعیت و مشکلات پیرامون آن دیگر، احترام گذاشتن به افراد مسن و پیر کمتر از گذشته شده است.

◀️ فهرست افرادی را که باید با توجه به دستورات اسلام حرمت آنها را حفظ کرد و حقوق آنها را رعایت کرد، نام ببرید.

پاسخ: پدرو مادر، پدربزرگ و مادربزرگ، بزرگترها و افراد مسن، سادات (سیدها)، همسایگان، مومنین، و ….

◀️ چند نمونه دیگر از مصداق‌های احترام گذاشتن مانند وفا به قول و عهد و پیمان، احترام به قانون و مقررات را نام ببرید.

پاسخ: قوانین راهنمایی و رانندگی، قوانین شهروندی، به موقع پرداخت کردن قبض یا قسط، احترام به قوانین آپارتمان نشینی، پرداخت به موقع اجاره بها و قبوض، احترام به حقوق دیگران، احترام به محیط زیست و دیگر حیوانات

پاسخ فعالیت ۲ انتخابی صفحه ۱۴۶ تفکر هشتم

در یک نمایش دو نفره، محترمانه صحبت کردن را در کلاس نمایش دهید.

پاسخ: برای نمایش محترمانه صحبت کردن در کلاس، می‌توانیم یک سناریو ساده داشته باشیم که در آن دو نفر با ادب و احترام با هم صحبت می‌کنند. در اینجا یک مثال از یک مکالمه محترمانه بین دو نفر آورده شده است:

سناریو: دو نفر در حال گفتگو درباره تکلیف مدرسه هستند.

شخص اول (با لبخند و آرامش):
سلام! خوبی؟ امیدوارم روز خوبی داشته باشی.
می‌خواستم بپرسم که آیا تونستی تکلیف ریاضی رو انجام بدی؟

شخص دوم (با ادب و توجه):
سلام! مرسی که پرسیدی، بله، الحمدلله خوبم. بله، تکلیف ریاضی رو انجام دادم، اما چند سوال داشتم که اگر وقت داری، می‌خواستم ازت کمک بگیرم.

شخص اول (با حوصله):
حتماً! خیلی خوشحال می‌شم کمکت کنم. چی مشکلی داری؟ بگو تا با هم حل کنیم.

شخص دوم (با تشکر):
ممنون از کمکت. مسئله اول رو متوجه نشدم. می‌شه توضیح بدی که چطور باید این رو حل کنم؟

شخص اول (با دقت و آرامش):
بله، حتماً. در این نوع مسائل ابتدا باید… (شروع به توضیح می‌کند)

در این نمایش، هر دو نفر با ادب و احترام با یکدیگر صحبت می‌کنند. این نوع مکالمه نشان‌دهنده توجه به احساسات و نیازهای طرف مقابل است و همچنین از زبان محترمانه و مودبانه استفاده می‌شود.

حل فعالیت ۳ بحث گروهی انتخابی صفحه ۱۴۶ تفکر هشتم

درباره راه های مختلف احترام گذاشتن به افراد بزرگسال، والدین، میهمانان، اقلیت‌های دینی و بیماران بحث کنید و نتیجه را به کلاس گزارش کنید.

پاسخ: می توانیم در سالگرد تولد پدر و مادر یا مادر بزرگ و پدر بزرگمان برای آنها هدیه مناسبی خریداری کنیم و یا می توانیم با کمک کردن به آنها در کار ها به نوعی به آنها احترام بگذاریم. همچنین از میهمانان هم با رعایت احترام و روی خوش پذیرایی کنیم و با آنها درست و با نهایت ادب و احترام صحبت کنیم. از بیماران نیز عیادت کنیم و برای آنها گل و … ببریم که آنها را خوشحال و شاد می کند.

پاسخ دیگر: احترام گذاشتن به افراد مختلف مانند والدین، میهمانان، اقلیت‌های دینی و بیماران، باعث تقویت روابط انسانی و ایجاد محیطی سالم و مهربان می‌شود. برای احترام به والدین، باید به خواسته‌ها و نگرانی‌های آن‌ها توجه کرده و همیشه با ادب و محبت با آن‌ها رفتار کنیم. همچنین برای میهمانان، باید از آن‌ها به بهترین نحو استقبال کرده و نیازهایشان را برآورده کنیم تا احساس راحتی کنند.

احترام به اقلیت‌های دینی نیز مهم است؛ باید باورها و اعتقادات آن‌ها را بدون پیش‌داوری یا تبعیض بپذیریم و در روابط اجتماعی با آن‌ها مودب و محترم باشیم. به بیماران هم باید با دلسوزی و توجه رفتار کنیم و در صورت نیاز، به آن‌ها کمک کنیم تا دوران بیماری را با آرامش بیشتری سپری کنند.

در نهایت، احترام به دیگران نه تنها روابط اجتماعی را بهبود می‌بخشد، بلکه باعث ایجاد حس همدلی و محبت در جامعه می‌شود.

جواب فعالیت ۴ بحث گروهی صفحه ۱۴۷ تفکر هشتم

توصیه و رهنمودهابرداشت من
حق خردسال این است که با او مهربان باشی و از او در گذری؛ عیبش را بپوشانی و با وی مدارا کنی. (امام سجاد)به کودکان احترام بگذاریم و به آنها سخت نگیریم.
کودکان را دوست بدارید و به آنان مهربانی کنید. (پیامبر اسلام)کودکان را دوست داشته باشیم و با آنها مهربان باشیم.
اگر پیران عابد و جوانان خاشع و کودکان شیرخوار نبودند، هر آینه عذابی سخت بر شما فرو می ریخت. (پیامبر اسلام)به کودکان مهرورزی و مهربانی کنیم.
تا زنده هستم پنج سنت را رها نخواهم کرد، تا پس از من سنت شود؛ یکی از آنها سالم کردن به کودکان است. (پیامبر اسلام)سلام کردن به کودکان
هر کس کودکی دارد، با وی کودکانه رفتار کند. (پیامبر اسلام)با کودکان بازی کردن
به راستی خدای بزرگ آن گونه که برای زنان و کودکان به خشم می آید برای هیچ چیزی به خشم نمی آید. (امام کاظم)مهرورزی و مهربانی به کودکان
در بهشت خانه ای است که به آن خانه شادی می گویند، به آن خانه در نمی آید، مگر آن کس که کودکان را شاد کند. (پیامبر اسلام)پاداش شاد و خوشحال کردن کودکان

پاسخ فعالیت ۵ بحث گروهی صفحه ۱۴۸ تفکر هشتم

چه اتفاقی خواهد افتاد اگر:

‍‍۱- به خاطر آلودگی هوا در هر هفته شهرهای بزرگ دو روز تعطیل شوند؟

پاسخ: بزرگ دو روز تعطیل شوند، ممکن است تاثیرات مثبتی در کوتاه‌مدت داشته باشد. این تعطیلی‌ها می‌تواند باعث کاهش آلودگی هوا در این روزها شود و به مردم فرصت دهد تا از هوای پاک‌تری تنفس کنند. همچنین، فعالیت‌های صنعتی و ترافیک کاهش پیدا می‌کند و هوا تمیزتر می‌شود. با این حال، این تصمیم ممکن است مشکلات اقتصادی و اجتماعی ایجاد کند، زیرا تعطیلی مداوم ممکن است به کسب‌وکارها و شاغلان آسیب بزند و برای بسیاری از مردم مشکلاتی در پیدا کردن کار و تامین نیازهای روزانه پیش آید.

۲- تعداد بیماری‌های تنفسی و قلبی در بین مردم هر سال افزایش یابد؟

پاسخ: در بین مردم هر سال افزایش یابد، این نشان‌دهنده مشکلات جدی در سلامت عمومی خواهد بود. این افزایش می‌تواند به دلیل آلودگی هوا، تغذیه ناسالم، استرس‌های روزانه یا سبک زندگی نادرست باشد. در نتیجه، فشار بیشتری بر سیستم بهداشت و درمان وارد می‌شود و هزینه‌های درمانی افزایش می‌یابد. همچنین، مردم ممکن است کیفیت زندگی پایین‌تری داشته باشند و بسیاری از افراد مجبور به ترک کار یا فعالیت‌های روزمره خود شوند. برای مقابله با این وضعیت، نیاز است که تدابیر جدی برای بهبود کیفیت هوا، سلامت عمومی و سبک زندگی مردم اندیشیده شود.

جواب فعالیت در منزل صفحه ۱۴۸ تفکر هشتم

یکی از دو فعّالیت زیر را به دلخواه انتخاب کنید.

۱- درباره فواید احترام گذاشتن به دیگران تحقیق کنید.

پاسخ: با احترام گذاشتن به دیگران در واقع ما به خودمان احترام می گذاریم و شان خودمان را بالا می بریم. احترام به دیگران نشان می دهد که ما ارزشمند هستیم و برای دیگران نیز ارزش قائل می شویم.

همچنین احترام گذاشتن یعنی اینکه ما دیگران را دوست داریم و آنها شایسته دوست داشته شدن هستند، پس آنها نیز به ما مهر و محبت می کنند. ما با احترام گذاشتن به دیگران حقوق آنها را رعایت می کنیم و همچنین نشان می دهد که ما به دیگران اهمیت می دهیم بنابراین آنها هم برای ما ارزش قائل می شوند.

و همچنین احترام گذاشتن در بسیاری احادیث و آیات مورد تاکید واقع شده و بسیار به آن سفارش شده و از آن به عنوان عملی شایسته و مورد پسند خداوند یاد شده، بنابراین ما با احترام گذاشتن به دیگران، به یکی از دستورات خداوند عمل می کنیم.

پاسخ دیگر: ما با احترام گذاشتن به دیگران ، نه بلکه به خودمان احترام گذاشتیم بلکه به نسل های بعد و به جامعه احترام گذاشتیم پس بیایید به همه احترام بگذاریم تا وطنی پر از زیبایی داشته باشیم. به طور کلی با احترام گذاشتن به دیگران عزت نفس خود را بالا می بریم، چون آنها هم به ما احترام می گذارند.

۲- داستان کوتاهی درباره نتایج بی‌احترامی به دیگران بنویسید و نتیجه را به کلاس گزارش کنید.

پاسخ: مرد مؤمن و صالحی که از خوبان روزگار بود در خواب باغ وسیعی را دید که قصر با شکوهی در آن ساخته بودند. در تعجب بود که این قصر زیبا از آن کیست. به او گفتند این قصر متعلّق به حبیب نجار است. با شگفتی به قصر نگاه می­ کرد که ناگهان صاعقه­ ای در باغ افتاد و همه­ ی باغ و قصر را به آتش کشید.

وحشت­ زده از خواب بیدار شد و متوجه شد که این خواب رویایی صادقه بوده است. فردای آن روز بلافاصله سراغ حبیب نجار رفت و به او گفت: شب گذشته چه خطایی از تو سر زده! او ابتدا کتمان می­ کرد و چیزی نمی­گفت. امّا در نهایت لب باز کرد و گفت: دیشب با مادرم مشاجره می­ کردم و در حین مشاجره دست خود را به روی او بلند کردم!

مرد صالح خواب دیشب خود را برای حبیب تعریف کرد و به او گفت که چنین مقامی نزد خداوند داشتی، امّا به خاطر عمل دیشب خود همه­ را از دست دادی.

پیامبر اکرم چند نمونه از گناهان را نام می­ برند که از کبیره ­ترین گناهان کبیره است. «شرک به خداوند»، «کشتن یک مؤمن» و «عاقّ والدین» از جمله­ ی آن گناهان است. در روایت دیگری آمده است که اگر کسی والدین خود را محزون کند، عاق والدین شده است.

والدین هر کس، اساس و ریشه­ ی جسمانی او هستند. کسی که به والدین خود بی­ احترامی می­ کند در واقع خود را بی­ ارزش، و بنیان خود را سُست کرده است. شاید روی همین اساس باشد که در روایات می­ فرمایند: بی­ احترامی به والدین، عمر را کوتاه، و روزی ـ مادّی و معنوی ـ را کم می­ کند. اگر کسی از روی خشم به والدین خود نگاه کند، خداوند او را از حوزه­ ی رحمت خود دور کرده و نمازش را نمی­ پذیرد.»

از سوی دیگر، کسی که حرمت «رَحِم» خود را نگاه دارد، و والدین خود را «محترم» بشمارد، در واقع به «رحمت» بی­کران الهی وصل شده و بهره­ های مادّی و معنوی فراوانی هم در این راه خواهد برد.

پیامبر اکرم می­ فرماید: «اگر فرزند نیکوکاری با نگاه رحمت به والدین خود بنگرد، خدای متعال در مقابل هر نگاهش برای وی یک حج مقبول می­ نویسد. و اگر در طول روز صد بار هم این کار را انجام دهد، خداوند هم صد حج مقبول برای وی در نظر می­ گیرد».

قبلی: جواب درس چگونه از افراد بزرگسال مراقبت کنیم تفکر هشتم
جواب فعالیت های درس مهار افسردگی تفکر هشتم
جواب فعالیت های درس شادی تفکر هشتم
جواب فعالیت های درس آن پسرک انار ندارد تفکر هشتم
جواب گفت و گو کنید و فعالیت درس اثر تفکر هشتم

توجه: شما دانش آموز پایه هشتم متوسطه اول می توانید برای دسترسی سریع و آسان تر به جواب سوالات فعالیت های کتاب تفکر و سبک زندگی پایه هشتم متوسطه اول ، در انتهای عنوان خود عبارت «ماگرتا» را نیز در گوگل جستجو کنید.

در انتها امیدواریم که مقاله پاسخ و جواب سوال های فعالیت های درس چرا باید به همدیگر احترام بگذاریم کتاب تفکر و سبک زندگی هشتم ؛ برای شما دانش آموزان عزیز مفید بوده باشد. نظرات خود را در بخش دیدگاه بنویسید.

زنجیران

هم‌بنیانگذار ماگرتا ، عاشق دنیای وب و ۷ سالی ست که فعالیت جدی در حوزه اینترنت دارم. تخصص من تولید محتوایی‌ست که مورد نیاز مخاطبان است. مدیر ارشد تیم شبکه های اجتماعی سایت هستم. به قول ماگرتایی‌ها وقت بروز شدنه !

‫۲۷ دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

4 × یک =