سبک زندگی

جواب فعالیت های درس مهار عصبانیت تفکر هفتم صفحه ۹۷ ، ۹۸ ، ۹۹ و ۱۰۲

پاسخ و حل پرسش های فعالیت های درس مهار عصبانیت صفحه 97 ، 98 ، 99 و 102 تفکر و سبک زندگی پایه هفتم

جواب فعالیت های درس مهار عصبانیت تفکر هفتم ؛ در این نوشته به جواب و پاسخ سوالات فعالیت ۱ بحث کلاسی صفحه ۹۲ ، فعالیت ۲ بحث کلاسی صفحه ۹۸ ، فعالیت ۳ انتخابی صفحه ۹۹ و فعالیت در خانه صفحه ۱۰۲ درس مهار عصبانیت کتاب تفکر و سبک زندگی هفتم پرداخته ایم. در ادامه با بخش آموزش و پرورش ماگرتا همراه ما باشید.

بعدی:

جواب فعالیت های درس مهار عصبانیت تفکر هفتم

پاسخ فعالیت ۱ بحث کلاسی صفحه ۹۷ تفکر هفتم درس مهار عصبانیت

حامد را راهنمایی کنید.
خانوادهٔ حامد به تازگی از یک شهرستان دور به تهران منتقل شده‌اند. برای همین حامد در این دبیرستان هیچ دوست و آشنایی ندارد. برخی از همکلاسی‌ها او را به خاطر نوع صحبت کردن خاصی که دارد مسخره می‌کنند. آیا می‌توانید احساسات حامد را در این‌باره بیان کنید؟

پاسخ: احساس طرد شدگی، احساس تحقیر شدن، احساس غریبی کردن.

او با این مشکل چگونه باید برخورد کند؛ بدون اینکه با همکلاسی‌هایش دعوا کند؟

پاسخ: او می‌تواند با صحبت کردن و متقاعد کردن دیگران از طریق روش خاص بیان خود، مشکل را با آن‌ها در میان بگذارد.

حامد چگونه می‌تواند از کسانی که او را مسخره می‌کنند، برای خودش دوستانی بسازد و آنها را متوجه کار اشتباه خودشان بکند؟

پاسخ: ما یک حدیث داریم که می‌گوید: «الانسان عبید الاحسان»؛ یعنی انسان در برابر مهربانی و نیکی کردن دلش نرم می‌شود و وابسته می‌شود. اگر کسی به دیگران خوبی کند، می‌تواند کاری کند که آن‌ها دوستش داشته باشند. مثلاً حامد می‌تواند با مهربانی و کمک کردن به کسانی که او را مسخره می‌کنند (البته با بزرگواری و بدون اینکه خودش را کوچک کند)، کاری کند که آن‌ها بفهمند اشتباه کرده‌اند و شاید حتی دوستش شوند.

حل فعالیت ۲ بحث کلاسی صفحه ۹۸ درس مهار عصبانیت تفکر هفتم

عده‌ای معتقد هستند که عصبانیت جنبهٔ مثبت هم دارد و لازم است که انسان در برخی مواقع عصبانی، یا حتی خشمگین شود. اما عده‌ای معتقد هستند که عصبانیت و خشم جنبه منفی دارد. شما با کدام نظر موافق هستید؟ نمونه‌هایی از جنبه‌های مثبت، یا منفی عصبانیت را روی تابلوی کلاس بنویسید.

پاسخ: من فکر می‌کنم که عصبانیت هم می‌تواند جنبه مثبت داشته باشد و هم منفی. اگر عصبانیت به ما کمک کند که از حق خودمان دفاع کنیم یا جلوی یک اشتباه بزرگ را بگیریم، این جنبه مثبت آن است. اما اگر باعث شود با دیگران رفتار بدی کنیم یا به آن‌ها آسیب بزنیم، این جنبه منفی دارد.

نمونه جنبه‌های مثبت:

  • وقتی کسی بی‌عدالتی می‌کند و ما با عصبانیت و جدیت اعتراض می‌کنیم.
  • اگر کسی به دیگران ظلم کند و ما با خشم جلوی او بایستیم.

نمونه جنبه‌های منفی:

  • وقتی در عصبانیت حرفی می‌زنیم که دل دیگران را می‌شکند.
  • وقتی بدون فکر کردن به کسی توهین یا پرخاش می‌کنیم.

افراد وقتی عصبانی می‌شوند، ممکن است به دو شیوه عمل کنند؛ یا عصبانیت و خشم خود را مهار می‌کنند و عکس‌العمل مناسبی (منطقی) از خود نشان می‌دهند، یا اینکه رفتاری غیر معمول (غیرمنطقی) از آنها سر می‌زند.

مثال:

یکی از همکلاسی‌ها بدون اجازهٔ شما در زنگ تفریح یکی از کتاب‌هایتان را از داخل کیف شما برداشته است، ناگهان کتاب خود را در دست او می‌بینید. شما از رفتار همکلاسی خود می‌رنجید، اما سعی می‌کنید که عکس‌العمل منطقی از خود نشان دهید. مثلا سؤال می‌کنید که
۱- چرا بدون اجازهٔ من به کیفم دست زدی؟
۲- اگر من بدون اجازه از داخل کیف تو، وسیله‌ای بردارم، ناراحت نمی‌شوی؟

پاسخ: با صحبت کردن هم مشکلم را به او می‌گویم و هم به او فکر کردن درباره کارش را یاد می‌دهم. بهتر است به جای دعوا کردن، با حرف زدن مشکل را حل کنیم.

جواب فعالیت ۳ انتخابی صفحه ۹۹ تفکر هفتم درس مهار عصبانیت

نمایشی در کلاس ترتیب دهید که فردی شما را ناراحت کرده است؛ امّا شما احساسات خود را به گونه‌ای بیان می‌کنید که طرف مقابل متوجه اشتباه خود می‌شود؛ بدون آنکه احساسات او جریحه‌دار شود.

پاسخ: در این نمایش، من و دوستم نقش بازی می‌کنیم.

صحنه: دوستم بدون اینکه از من اجازه بگیرد، دفتر مشق من را برداشته و چیزی در آن نوشته است. وقتی متوجه می‌شوم، احساس ناراحتی می‌کنم، اما تصمیم می‌گیرم با آرامش صحبت کنم.

شروع نمایش: (من دفتر را در دست دوستم می‌بینم و به سمتش می‌روم.)

  • من: سلام، می‌تونم بپرسم چرا دفتر من پیش تو هست؟
  • دوست: آهان، ببخشید، می‌خواستم یه چیزی یادداشت کنم و فکر کردم اشکالی نداره.
  • من: می‌فهمم که عجله داشتی، اما اینکه بدون اجازه دفترم رو برداشتی، من رو ناراحت کرد. چون این دفتر برای من مهمه و دوست دارم کسی به وسایلم دست نزنه.
  • دوست: حق با توئه، معذرت می‌خوام، دفعه بعد حتماً اجازه می‌گیرم.
  • من: ممنونم که درک کردی. منم خوشحالم که تونستیم این موضوع رو با حرف زدن حل کنیم.

پایان نمایش: در این نمایش سعی کردم ناراحتی خودم را بگویم، اما با لحن آرام و محترمانه، طوری که دوستم متوجه اشتباهش شود و احساس بدی نکند.

پاسخ فعالیت در خانه صفحه ۱۰۲ درس مهار عصبانیت تفکر هفتم

به دلخواه خود به یکی از این سؤالات پاسخ دهید:

⚫️ والدین شما برای کاهش عصبانیت یکدیگر چه کاری انجام می‌دهند؟

پاسخ: والدین من برای کاهش عصبانیت یکدیگر معمولاً چند کار انجام می‌دهند. وقتی هر کدام عصبانی می‌شوند، به همدیگر فرصت می‌دهند تا آرام شوند. مثلاً یکی از آن‌ها می‌گوید: “بیایید چند دقیقه تنها باشیم تا عصبانیت کم بشه.” یا اینکه خیلی وقت‌ها برای اینکه عصبانیت را کنترل کنند، با هم صحبت می‌کنند و نظراتشان را با احترام به هم می‌گویند. وقتی هم خیلی ناراحت می‌شوند، برای مدتی از هم جدا می‌شوند و به خودشان فرصت می‌دهند تا آرام شوند. این کار باعث می‌شود که بعداً راحت‌تر با هم صحبت کنند و مشکل حل شود.

⚫️ دربارهٔ پیامد عصبانیت شدید یک خاطرهٔ کوتاه بنویسید.

پاسخ: یک بار وقتی من و خواهرم با هم دعوا کردیم و هر دو عصبی شده بودیم، خیلی داد و فریاد کردیم. بعد از چند دقیقه، مادرم که خیلی عصبی شده بود، از اتاقش بیرون آمد و با صدای بلند گفت: “چرا اینقدر پرخاش می‌کنید؟ شما هیچ وقت با اینطور رفتار کردن مشکل حل نمی‌کنید!” بعد به ما گفت که اگر ادامه بدیم، باید به اتاق خودمان برویم و آرام بشویم. بعد از اینکه کمی آرام شدیم، فهمیدیم که این رفتارها هیچ فایده‌ای ندارد و فقط باعث ناراحتی بیشتر می‌شود. از آن روز به بعد سعی کردیم وقتی عصبی می‌شویم، ابتدا نفس عمیق بکشیم و بعد با هم حرف بزنیم.

قبلی: جواب فعالیت در خانه صفحه ۹۵ تفکر هفتم
جواب فعالیت های صفحه ۸۸ ، ۸۹ ، ۹۰ و ۹۱ تفکر هفتم
جواب فعالیت های صفحه ۸۳ ، ۸۴ ، ۸۵ ، ۸۶ و ۸۷ تفکر هفتم
جواب فعالیت های درس مهارت های ارتباطی و آداب معاشرت تفکر هفتم
جواب درس سبک های ارتباطی ما با دیگران تفکر هفتم

توجه: اگر می خواهید به راحتی به تمام جواب های فعالیت های درس تفکر هفتم دسترسی داشته باشید، تنها کافیه که عبارت و کلمه « ماگرتا » را به همراه صفحه جواب فعالیت مورد نظر در گوگل جستجو کنید.

در انتها امیدواریم که مطلب پاسخ و جواب سوال های فعالیت های درس مهار عصبانیت تفکر هفتم ، برای شما دانش آموزان عزیز مفید بوده باشد و شما می توانید نظرات خود را در بخش دیدگاه به اشتراک بگذارید.

زنجیران

هم‌بنیانگذار ماگرتا ، عاشق دنیای وب و ۷ سالی ست که فعالیت جدی در حوزه اینترنت دارم. تخصص من تولید محتوایی‌ست که مورد نیاز مخاطبان است. مدیر ارشد تیم شبکه های اجتماعی سایت هستم. به قول ماگرتایی‌ها وقت بروز شدنه !

‫۴۷ دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

3 × چهار =