جواب سوالات درس مهارت قاطعیت و جرئت ورزی تفکر هفتم صفحه ۱۲۱ تا ۱۲۴
پاسخ و حل پرسش های فعالیت های صفحه 121 ، 122 ، 123 و 124 درس مهارت قاطعیت و جرئت ورزی تفکر هفتم
جواب فعالیت های درس مهارت قاطعیت و جرئت ورزی تفکر هفتم ؛ در این نوشته به جواب و پاسخ سوالات فعالیت ۱ بحث کلاسی و فعالیت ۲ گفت و گوی کلاسی صفحه ۱۲۱ ، فعالیت ۳ و فعالیت ۴ بحث گروهی صفحه ۱۲۲ ، فعالیت ۵ گروهی صفحه ۱۲۳ و فعالیت در خانه صفحه ۱۲۴ درس مهارت قاطعیت و جرئت ورزی کتاب تفکر و سبک زندگی هفتم پرداخته ایم. در ادامه با بخش آموزش و پرورش ماگرتا همراه ما باشید.
بعدی:
جواب فعالیت ۱ بحث کلاسی صفحه ۱۲۱ تفکر هفتم
داستان زیر را بخوانید و به سؤالات زیر پاسخ دهید:
آقای خبرنگار: «به پول نیاز داشتم؛ مشکل خود را با همکلاسی ام مطرح کردم. او به من پیشنهاد کرد که من راه سادهای برای حل آن دارم. اگر حاضر شوی مثل من بسته ای را از یک فرد بگیری و به دیگری تحویل دهی، پول خوبی دریافت خواهی کرد. به من گفت سعی کن ترسو نباشی؛ اما ای کاش کمی فکر می کردم و از خودم سؤال می کردم چگونه ممکن است به خاطر حمل یک بسته، پول زیادی به تو بدهند. اصلا پول، آنقدر ارزش ندارد که ما به خاطر آن تن به هر کاری بدهیم؛ اما متأسفانه دچار وسوسه شدم. پس از گرفتن آن بسته و حمل آن، در خیابان توسط پلیس دستگیر شدم. ساک پر از مواد مخدر بود. الان مدت هاست که در کانون اصلاح تربیت بازداشت هستم. سابقه من هم خراب شده است.»
🟤 چرا برخی از اوقات باید قاطعانه رفتار کنیم و به درخواست های دیگران «نه» بگوییم؟
پاسخ: مهارت نه گفتن یکی از مهارت هایی است که افراد در مقابل خواسته های نا به جای دیگران ارائه می دهند. این مهارت اگر در فردی وجود نداشته باشد، به شخصیت و سلامت او آسیب های فراوانی وارد می شود، زیرا بعضی امور و کارها نادرست هستند و یا از توان شخص برای انجام آن خارج می باشند.
🟤 چرا نباید به افراد بیگانه اعتماد کرد؟
پاسخ: از آنجایی که افراد بیگانه هویت ناشناخته ای دارند و اهداف آنها از ارتباط با ما مشخص نیست، می توانند خطرناک باشند.
پاسخ فعالیت ۲ گفت و گوی کلاسی صفحه ۱۲۱ تفکر هفتم
به دورهای از زندگیتان فکر کنید که به طور خاصی برایتان چالش برانگیز و سخت بوده است، مثلاً در شرایط دشوار عاطفی و احساسی گرفتار شده بودید.
🟤 تجربه شما در برخورد با آن چالش چه بود و چگونه توانستید سرانجام از آن شرایط خارج شوید؟
پاسخ: یک بار وقتی در کلاس درس برای پاسخ به سوال معلم اشتباه جواب دادم، بعضی از همکلاسیهایم خندیدند. خیلی ناراحت شدم و احساس خجالت کردم. اما تصمیم گرفتم بیشتر تلاش کنم و برای درس بعدی بهتر آماده شوم. وقتی در امتحان نمره خوبی گرفتم، احساس بهتری پیدا کردم.
🟤 چه افکار و احساساتی را در آن زمان تجربه کردید؟
پاسخ: خیلی احساس شرمندگی و ناراحتی داشتم. فکر میکردم همه مرا مسخره میکنند و شاید دیگر دوست نداشته باشند با من صحبت کنند.
🟤 آیا در آن زمان کسی بود که بتوانید از حمایتش استفاده کنید؟ چه کسی؟
پاسخ: بله، مادرم با من صحبت کرد و گفت که همه اشتباه میکنند و مهم این است که از اشتباهاتمان درس بگیریم. همین حرفها به من آرامش داد.
🟤 چه مهارتهایی به شما در آن وضعیت کمک کرد؟ به طور جزئیتر، چه دیدگاهها و چه ذهنیتهایی؟
پاسخ: مهارت کنترل احساسات خیلی کمکم کرد. تصمیم گرفتم به جای ناراحت شدن، بیشتر تلاش کنم. همچنین به خودم گفتم که اشتباه کردن بخشی از یادگیری است و همه ممکن است اشتباه کنند.
🟤 به تابآوریتان در آن وضعیت نمره دهید از ۱ تا ۱۰۰.
پاسخ: فکر میکنم به خودم نمره ۸۰ میدهم، چون توانستم از آن وضعیت عبور کنم و درس بگیرم. البته هنوز جا دارم بهتر شوم.
حل فعالیت ۳ بحث گروهی صفحه ۱۲۲ تفکر هفتم
داستان دختری با ایمان و شجاع از شهر سنندج
ناهید فاتحی کرجو در سال ۱۳۴۴ در شهر سنندج متولد شد. پدرش محمد فاتحی از اهل تسنن بود. مادرش سیده زینب، شیعه بود. از پدرش وفاداری به سنت پیامبر (صلی الله علیه و آله) و از مادرش دوستی ائمه اطهار و پیروی از ولایت را به ارث برده بود. این دختر با ایمان بعد از پیروزی انقلاب اسلامی همکاریاش را با نیروهای بسیج و سپاه آغاز کرد. در دوران ناامنی کردستان و در سال ۱۳۶۰ در حالیکه به شدت بیمار بود، از سوی گروهک وطن فروش کومله ربوده شد. اخباری دهان به دهان میگشت که کومله دختر ۱۵ سالهای را در حالیکه دستانش بسته است با سری تراشیده، به جرم پیروی از امام خمینی و همکاری با سپاه در روستاهای کردستان میچرخاند و از این دختر میخواهند که در قبال آزادی خود به امام خمینی توهین کند. امّا بصیرت، ایمان، شجاعت و علاقه او به ولایت و رهبر خود موجب شد که او هرگز سخنی بر علیه امام و رهبر خود بر زبان نراند.
گروهک کومله سرانجام ۱۱ ماه بعد این دختر آزاده و با ایمان را در حالی که ناخنهای دست و پای او را کشیده بودند، شهید کردند. جسد او در سنگلاخهای اطراف روستای هشمیز (حومه سنندج) کشف شد. بنا به درخواست خانواده، جسد مطهر این شهیده بزرگوار در بهشت زهرای تهران دفن شد. ناهید امروزه الگویی برای زنان موحد و خداپرست ایران است.
پاسخ: از این داستان یاد میگیریم که ایمان، شجاعت و وفاداری به ارزشها چقدر مهم است. ناهید فاتحی کرجو به ما نشان میدهد که حتی در سختترین شرایط، نباید از باورهای درست و اعتقادات خود دست برداریم.
او حاضر شد سختیها و شکنجهها را تحمل کند، اما به امام و رهبر خود بیاحترامی نکند. این کار او به ما میآموزد که همیشه باید برای چیزی که به آن ایمان داریم، ایستادگی کنیم، حتی اگر سخت باشد. همچنین یاد میگیریم که شجاعت واقعی یعنی اینکه در برابر زور و تهدید تسلیم نشویم و به حقایق پایبند باشیم.
جواب فعالیت ۴ بحث گروهی صفحه ۱۲۲ تفکر هفتم
چرا باید به سیگار کشیدن و سایر مواد مخدر قاطعانه نه بگوییم؟
پاسخ: چون سیگار کشیدن و استعمال (مصرف) مواد مخدر باعث ایجاد مشکلات شدیدی در روان و بدن انسان می شود، آسیب های جسمی که باعث بروز انواع مختلفی از سرطان ها، به تحلیل رفتن ماهیچه ها، پوکی شدید استخوان هایمان و خراب شدن دندان ها نیز می شود.
جرئت ورزی چیست؟
پاسخ: جرئت ورزی یعنی شجاعت و شهامت گفتن حرف حق و حقیقت بدون خشم و عصبانیت یا فریاد زدن. جرئت ورزی مهارتی است که در آموزش مهارت های اجتماعی و ارتباطی به طور منظم بر آن تاکید می شود. جرئت ورزی یعنی اینکه بتوانید به شیوه ای آرام و مثبت برای احقاق حق خود و دیگران اقدام کنید، بدون اینکه پرخاشگر باشید و یا بطور منفعلانه “ناحق” را بپذیرید.
پاسخ فعالیت ۶ گروهی صفحه ۱۲۳ تفکر هفتم
به چند گروه تقسیم شوید. هر گروه نمایشنامه کوتاهی بنویسید که موضوع آن درخواست بیجا از یک دوست است. البته فراموش نکنید که شما با آن فرد رودربایستی دارید و می خواهید رابطه خود را با او حفظ کنید. پاسخ شما یکی از جملات زیر خواهد بود. حداقل چهار نمایشنامه در کلاس اجر کنید.
۱- بگویید متأسفم؛ نمی توانم این کار را انجام دهم.
۲- بله مهم نیست که شما می رنجید؛ اما من دوست ندارم این کار را برای خوشامد شما انجام دهم.
۳- دلایل نپذیرفتن این درخواست را بیان کنید.
۴- موضوع صحبت را تغییر دهید.
۵- بگویید مشکلاتی که دارم برای من کافی است؛ نمی خواهم آنها را بیشتر کنم.
۶- من انتظار نداشتم که شما چنین پیشنهادی به من بدهی.
۷- تو دوست خوبی برای من هستی، اما انتظار نداشتم که چنین حرف هایی را از تو بشنوم.
۸- من چندبار به تو گفتم که اهل این جور کارها نیستم.
۹- تو دوست خوبی نیستی.
۱۰- من و شما راهمان از یکدیگر جداست.
پاسخ: پاسخ این فعالیت به عهده خود شما دانش آموزان عزیز و کوشا می باشد، و ما در زیر چند نمونه نمایشنامه کوتاه با اشخاص خیالی را برای شما آماده کردهایم:
نمایشنامه کوتاه ۱
موضوع: درخواست تقلب در امتحان
- دوست: لطفاً فردا سر امتحان، جواب سوالات را به من بگو.
- شخصیت اصلی: متأسفم؛ نمیتوانم این کار را انجام دهم. تقلب کار درستی نیست و ممکن است هر دویمان گرفتار شویم.
- دوست: اما من خیلی درس نخواندهام!
- شخصیت اصلی: تو دوست خوبی برای من هستی، اما انتظار نداشتم که چنین حرفهایی را از تو بشنوم. دفعه بعد با هم درس میخوانیم تا این مشکل پیش نیاید.
نمایشنامه کوتاه ۲
موضوع: درخواست بیرون رفتن بدون اطلاع به خانواده
- دوست: بیا عصر بدون اینکه به خانوادهات بگویی، با هم برویم پارک.
- شخصیت اصلی: من چند بار به تو گفتم که اهل این جور کارها نیستم. خانوادهام به من اعتماد دارند و نمیخواهم این اعتماد را از دست بدهم.
- دوست: تو خیلی سختگیری!
- شخصیت اصلی: ممکن است این طور فکر کنی، اما من مشکلاتی که دارم برایم کافی است؛ نمیخواهم آنها را بیشتر کنم.
نمایشنامه کوتاه ۳
موضوع: درخواست ارسال عکس خصوصی
- دوست: لطفاً عکس خصوصیات را برایم بفرست، قول میدهم هیچکس نبیند.
- شخصیت اصلی: من انتظار نداشتم که شما چنین پیشنهادی به من بدهی. این درخواست اصلاً مناسب نیست و من نمیتوانم قبول کنم.
- دوست: فقط برای من است! چرا حساس هستی؟
- شخصیت اصلی: موضوع صحبت را تغییر بدهیم. بهتر است درباره چیزهای دیگری صحبت کنیم.
نمایشنامه کوتاه ۴
موضوع: درخواست کمک برای کار غیرقانونی
- دوست: بیا از مغازه این خوراکی را بدون پرداخت پول برداریم، هیچکس متوجه نمیشود.
- شخصیت اصلی: بله، مهم نیست که شما میرنجید؛ اما من دوست ندارم این کار را برای خوشامد شما انجام دهم. دزدی اصلاً کار درستی نیست.
- دوست: اما این فقط یک شوخی کوچک است!
- شخصیت اصلی: من و شما راهمان از یکدیگر جداست. بهتر است این بحث را تمام کنیم.
جواب فعالیت در خانه صفحه ۱۲۶ تفکر هفتم
معیارهای شجاعت از نظر شما چیست؟ دلایل خود را ذکر کنید.
پاسخ: ۱) قاطعانه نه گفتن، بدون ترس نظرات خود را بیان کردن،
۲) ایستادن در مقابل حرف زور،
۳) گرفتن حق خود و عزیزانش،
۴) دفاع از آزادی.
۵) گفتن حقیقت در بدترین شرایط.
کسی شجاع است که هرگز از چیزی ترسی نداشته باشد، شهامت شنیدن حقیقت و شهامت عمل به حقیقت را داشته باشد. و به نظر من شجاع بودن تنها به نترس بودن آن نمی باشد و بلکه درست فکر کردن و درست عمل کردن می باشد.
قبلی: جواب فعالیت های درس ناظم و منظوم تفکر هفتم
جواب فعالیت های درس مسموم کردن سرچشمه تفکر هفتم
جواب فعالیت های درس دیوار شیشه ای تفکر هفتم
جواب سوالات درس چرا این تلفن زنگ نمیزند تفکر هفتم
جواب فعالیت های درس بز یا سگ تفکر هفتم
توجه: شما دانش آموزان عزیز می توانید برای دسترسی بهتر و سریعتر به جواب های درس تفکر هفتم، در انتهای جواب صفحه مورد نظر خود، عبارت « ماگرتا » را نیز به همراه آن در گوگل جستجو کنید.
در انتها امیدواریم که مقاله پاسخ و جواب سوالات فعالیت های درس مهارت قاطعیت و جرئت ورزی تفکر هفتم ، برای شما دانش آموزان عزیز مفید بوده باشد و توانسته باشید تا از آن استفاده و بهره برده باشید.
عالی بود
سلام
خیلی ممنون از کمک شما
عالی ممنون کمک کردی
سلام .
ممنون کمک کرد :)💙
عاره عالی بود🤎
عالی بود
عالیع ۲۰
👌❤
عالی
20
عاره عالی بود