سبک زندگی

جواب فعالیت های درس حکایت راستی تفکر هفتم صفحه ۱۰۵ و ۱۰۶

پاسخ های پرسش های فعالیت های صفحه ی 105 و 106 درس حکایت راستی کتاب تفکر و سبک زندگی هفتم

جواب فعالیت های درس حکایت راستی تفکر هفتم ؛ در این نوشته به جواب و پاسخ سوالات گفت و گو کنید صفحه ۱۰۵ ، فعالیت تکمیلی در کلاس و فعالیت در خانه صفحه ۱۰۶ درس حکایت راستی کتاب تفکر و سبک زندگی هفتم پرداخته ایم. در ادامه با بخش آموزش و پرورش ماگرتا همراه ما باشید.

بعدی:

جواب فعالیت های درس حکایت راستی تفکر هفتم

پاسخ گفت و گو کنید درس حکایت راستی صفحه ۱۰۵ تفکر هفتم

⚫️ دریافت شما از این حکایت چیست؟

پاسخ: دریافت من از حکایت راستی این است که در برخی واقع استفاده از دروغ مصلحتی از ایجاد اتفاقات تلخ و ناراحت کننده جلوگیری می کند و از گفتن راستگویی برای ایجاد فتنه و بحث و جدل بهتر می باشد.

⚫️ شما با روش کدام یک از وزرا موافقید؟ چرا؟

پاسخ: من با آن وزیر که از پادشاه درخواست چشم پوشی داشت موافقم، چون رفتار او به مصلحت همگان بود.

⚫️ نیت هر یک از وزرا برای دروغگویی و راستگویی چه بود؟

پاسخ: نیت وزیر اول برای دروغگویی، مصلحت اندیشی و خیرخواهی همگان بود و قصد این را داشت که از ایجاد بحث و درگیری و اتفاقات تلخ و ناگوار جلوگیری کند. ولی نیت وزیر دیگر برای راستگویی، ایجاد فتنه و پلیدی بود.

⚫️ رفتار هر یک از وزرا چه پیامدی برای اسیر می توانست داشته باشد؟

پاسخ: راستگویی آن وزیر بدون در نظر گرفتن همه جوانب و مصلحت اندیشی، می توانست موجب کشته شدن آن اسیر شود، ولی دروغگویی مصلحتی وزیر دیگر، می توانست مانند آبی بر روی آتش خشم و عصبانیت پادشاه باشد و باعث نجات جان آن اسیر شود.

⚫️ آیا شیوه رفتار هر یک از آنها در همه زمان‌ها، مکان‌ها و شرایط قابل انجام است؟ توضیح دهید.

پاسخ: خیر، هر حرف و سخنی باید با توجه با مکان و موقعیت آن گفته شود و به گونه ای باشد که نتیجه آن باعث افزایش دوستی و مروت بین افراد باشد، و از ایجاد اختلاف و درگیری میان افراد و بروز هرگونه رویداد تلخ و ناگوار جلوگیری کند. پس ما باید بدانیم که چه زمانی، کجا و چگونه از گفتن یا نگفتن حرف راست و درست استفاده کنیم.

⚫️ چرا گاهی افراد در بیان واقعیت دچار تردید میشوند؟

پاسخ: زیرا در بعضی موارد افراد بر اساس احساس یا دودل بودن یا ترسی که که دارند باعث تردید و شک آن فرد می شود. شاید به نوعی اگر واقعیت را بگویند دچار مشکل می‌شوند، مثلاً باعث می‌شود تا آن فرد تنبیه شود و یا اگر دروغ بگوید به نفع خودش می باشد.

پاسخ دیگر: گاهی موقعیت هایی پیش می آید که انسان در گفتی یا نگفتن حقیقت دچار تردید می شود، که ممکن است این اتفاق به دلایل زیادی به وجود می آید، مانند ترس و دلهره و یا اینکه فرد با خودش فکر می کند اگر این حقیقت آشکار شود به سود شخصی است که با او دشمنی دارد.

⚫️ بعضی از افراد با نیت حفظ منافع شخصی، از بیان واقعیت خودداری میکنند. پیامدهای چنین نیتی برای فرد و جامعه چیست؟

پاسخ: این افراد به خود و جامعه آسیب زیادی می رسانند، چون با خودداری از بیان واقعیت و دروغ گفتن در جایی که موجب ایجاد ضایع شدن حق دیگران ، بی عدالتی و از بین رفتن اعتماد می شود، کار اشتباهی می باشد.

⚫️ با چه معیاری می توان درباره گفتن یا نگفتن واقعیت، تصمیم گرفت؟ با مثال پاسخ خود را توضیح دهید (در پاسخ خود به سه مفهوم واقعیت، نیت و پیامد توجه کنید).

پاسخ: جلوگیری از گفتن حقیقت و واقعیت ها با نیت خیر و خوب، در صورتی که بازتاب مثبتی به همراه داشته باشد و از وقوع اتفاقات تلخ و ناگوار جلوگیری کند و به کسی آسیبی نرساند، مصلحت می باشد؛ بنابراین با توجه به پیامد واقعیت و حقیقتی که قصد داریم بگوییم، می‌توانیم نسبت به گفتن یا نگفتن آن تصمیم گیری کنیم.

به عنوان مثال می‌توانید به موارد گفته شده در جدول زیر توجه کنید:

مثال از یک واقعیتواقعیتنیتپیامد آن برای فردپیامد آن برای دیگران
دانش آموزی که می گوید تکالیف و کتاب هایش را در خانه جا گذاشته است.آن دانش آموز تکالیفش را انجام نداده است.منافع شخصی برای خود دانش آموزشرهایی دانش آموز از تنبیه شدن و کم شدن نمرهکاهش اعتماد همکلاسی هاش و معلمش به او و یا تقلید از کار او توسط دیگران و رواج دروغگویی
مریم هنگام قهر بین زهرا و فاطمه به زهرا می گوید که زهرا همیشه از تو تعریف می کند.زهرا و فاطمه پشت سر همدیگر صحبت می کنند.آشتی دادن دو دوست خودرضایت خاطر مریمآشتی دو دوست
شخصی که به دروغ پول هنگفتی برای انجام کارهای خیر از مردم جمع می کند.استفاده از آن پول برای منافع خودشمنافع شخصیبا دروغ پول ها را جمع کرده و برای خودش خرج می کند.آن پول به افراد نیازمند نمی رسد.

پاسخ فعالیت تکمیلی در کلاس صفحه ۱۰۶ تفکر هفتم درس حکایت راستی

درباره این موضوع چه سوالاتی ذهن شما را به خود مشغول نگه‌داشته است؟ آنها را بنویسید و در کلاس درباره آنها گفت و گو کنید.

پاسخ: بعضی سوالاتی که درباره این موضوع ذهن من را مشغول کرده‌اند عبارتند از:

  1. آیا همیشه باید راست بگوییم یا گاهی دروغ گفتن بهتر است؟
  2. اگر راست گفتن باعث آسیب به کسی شود، آیا باید آن را گفت؟
  3. چرا گاهی در موقعیت‌های دشوار، انسان‌ها ممکن است دروغ بگویند؟
  4. آیا در هر شرایطی راستگویی از دروغ بهتر است یا بعضی وقت‌ها دروغ می‌تواند باعث حفظ آرامش باشد؟
  5. چرا پادشاه در این حکایت تصمیم گرفت که از دروغ وزیر خوشش بیاید و آن را بپذیرد؟

این سوالات می‌توانند باعث شوند که در کلاس درباره اخلاقیات و تصمیم‌گیری‌های درست و غلط صحبت کنیم و به نتایج جالبی برسیم.

جواب فعالیت در خانه درس حکایت راستی صفحه ۱۰۶ تفکر هفتم

این داستان را به همراه خلاصه‌ای از گفت‌وگوهای کلاس، برای خانواده خود بیان کنید. نظر آنها در این مورد چیست؟

پاسخ: بعد از خواندن داستان و بحث در کلاس، من این حکایت را برای خانواده‌ام تعریف کردم و از آنها خواستم نظرشان را بگویند. آنها گفتند که راستگویی همیشه خوب است، ولی در بعضی موقعیت‌ها اگر راست گفتن باعث دردسر یا ناراحتی کسی شود، گاهی بهتر است که دروغ گفته شود تا از آسیب بیشتر جلوگیری شود. مادرم گفت که در بعضی مواقع باید به احساسات دیگران توجه کنیم و تصمیم بگیریم که چه چیزی به نفع همه است. پدرم هم اضافه کرد که راستگویی باید با احترام و ملاحظه باشد و باید حواسمان باشد که راست گفتن همیشه باعث بهبود شرایط نمی‌شود.

قبلی: جواب فعالیت های درس مهار عصبانیت تفکر هفتم
جواب فعالیت در خانه صفحه ۹۵ تفکر هفتم
جواب فعالیت های صفحه ۸۸ ، ۸۹ ، ۹۰ و ۹۱ تفکر هفتم
جواب فعالیت های صفحه ۸۳ ، ۸۴ ، ۸۵ ، ۸۶ و ۸۷ تفکر هفتم
جواب فعالیت های درس مهارت های ارتباطی و آداب معاشرت تفکر هفتم

توجه: اگر می خواهید به راحتی به تمام جواب های فعالیت های درس تفکر هفتم دسترسی داشته باشید، تنها کافیه که عبارت و کلمه « ماگرتا » را به همراه صفحه جواب فعالیت مورد نظر در گوگل جستجو کنید.

در انتها امیدواریم که مطلب پاسخ و جواب سوال های فعالیت های درس حکایت راستی تفکر هفتم ، برای شما دانش آموزان عزیز مفید بوده باشد و شما می توانید نظرات خود را در بخش دیدگاه به اشتراک بگذارید.

زنجیران

هم‌بنیانگذار ماگرتا ، عاشق دنیای وب و ۷ سالی ست که فعالیت جدی در حوزه اینترنت دارم. تخصص من تولید محتوایی‌ست که مورد نیاز مخاطبان است. مدیر ارشد تیم شبکه های اجتماعی سایت هستم. به قول ماگرتایی‌ها وقت بروز شدنه !

‫۲۸ دیدگاه

  1. لطفا اگه میشه با توجه به فضایی که برای جواب دادن در اختیار دانش آموز قرار داده شده پاسخ بدین چون پاسخ ها واقعا طولانی هستند

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دو − 2 =