حمل کیف به طریق غیر استاندارد یا نادرست در هر سنی میتواند به بدن آسیب برساند. اما وقتی به بچهها، به ویژه در مقاطع ابتدایی، فکر میکنیم این مسئله اهمیت و حساسیت بیشتری پیدا میکند. زیرا استخوانهای آنها در حال رشد هستند و هرگونه حرکت نادرست میتواند تأثیر منفی و دائمی بر رشد استخوانها داشته باشد.
همچنین به دلیل رشد استخوانها و انعطاف تاندونها، درد و ناراحتی ناشی از آسیبهای شدیدتر، برای بچهها بیشتر است. از این رو، رعایت درستی در حمل کوله پشتی از اهمیت ویژهای برخوردار است. از سوی دیگر، کیف مدرسه وسیلهای است که بچهها تقریباً تمام روزهای سال، طی دوازده یا سیزده سال، با خود حمل میکنند. با آموزش و پرورش ماگرتا همراه باشید.
استفاده صحیح از کوله پشتی برای دانشآموزان
رعایت این نکات میتواند کمک کند تا بچهها کیف مدرسه خود را به راحتی حمل کنند:
۱. بررسی مرتب بندها: به طور معمول، بعد از چند روز استفاده، بندهای کوله پشتی ممکن است شل شوند. بنابراین، برای استفاده از کوله پشتی خود، باید همیشه مراقب باشید که بندها به درستی تنظیم شده باشند.
۲. حمل حتما روی هردو شانه: گاهی اوقات، بچهها ممکن است خسته شوند و تنها یکی از بندهای کوله پشتی را روی یک شانه قرار دهند. این روش به هیچ عنوان صحیح تلقی نمیشود و ممکن است فشار بیشتری به کیف وارد کند. بنابراین، باید با جدیت نظارت کنید که کوله پشتی را به درستی روی هر دو شانه قرار دهند.
۳. استفاده از بند کمر و سینه: استفاده از بند کمری نیز ضروری است و در تمامی کولهپشتیها باید حتما استفاده شود. برخی از کولهپشتیها همچنین دارای بندی بر روی قفسه سینه هستند که در حمل آسان تر کیف مؤثر است و به ستون فقرات بچهها کمک بیشتری میکند.
۴. تنظیم صحیح بندها: بهتر است بندها را به طور کاملاً مساوی تنظیم کنید و آنها را با بدنتان هماهنگ کنید. برخی از افراد علاقه دارند کوله پشتی را به نحوی قرار دهند که پایینتر از کمر باشد و به نوعی آویزان باشد. این روش صحیح حمل کوله پشتی نیست. باید بندها را به گونهای تنظیم کنید که کوله پشتی، پشت بدن شما را بپوشاند و همچنین به یک طرف خم نشود.
۵. توجه به ضخامت لباسها در تنظیم بند: اگر در فصل سرما هستید و لباسهای ضخیم بر روی خود دارید، باید در تنظیم بند کوله پشتی با توجه به فصل گرما که در آن لباسهای نازکتر و کمحجمتر را پوشیدهاید، تفاوت قائل شوید.
۶. حمل با استراحت: یک نکته دیگر که باید در روش صحیح حمل کوله پشتی توجه کنید، استراحت در مسافتهای بلند است. اگر دانشآموز پیاده به مدرسه میرود و مسیر طولانی است، باید یک نقطه استراحت را به عنوان ایستگاه بین راهی در نظر بگیرید. از دانشآموز بخواهید که هربار که به آن نقطه برسد، ایستاده و کوله پشتی خود را برای چند دقیقه از روی شانهها بردارد.
نحوه صحیح حمل کیف مدرسه و چیدمان وسایل
دانستن ویژگیهای کوله پشتی استاندارد و نحوه صحیح حمل آن به دانشآموزان کمک میکند تا ستون فقرات، کتف، کمر، گردن و شانههای خود را در برابر آسیب حفظ کنند. همچنین، نکات دیگری در قرار دادن وسایل و تنظیم وزن کیف نیز وجود دارد. از این نکات نیز غافل نشوید:
در تنظیم وزن کیف دانش آموز، دقت کنید که وزنی بیش از ده درصد وزن خودشان برای آنان سنگین است. تا جایی که میشود، حتی وزن را به این ده درصد نیز نرسانید. چیدمان وسایل میتواند در میزان فشاری که به بدن دانشآموز وارد میآید، تأثیرگذار باشد پس به آن دقت کنید.
در چیدمان وسایل، حتماً وسایل سنگین را در قسمت عقب کوله پشتی قرار دهید. منظور از قسمت عقب، قسمتی از کوله پشتی است که به بدن نزدیکتر است. در غیر این صورت، سنگینی جلوی کوله پشتی میتواند کمر فرد را به عقب بکشد یا او را وادار به امتداد جلویی برای حمل کوله پشتی کند.
به همان ترتیب، وسایل متوسط را در قسمت میانی کوله پشتی قرار داده و سبکترین وسایل را در قسمت جلوی کوله پشتی که از بدن دورتر است، قرار دهید. اگر پس از چیدمان کوله پشتی متوجه شدید که وزن آن زیاد است، وسایل اضافی را تا جای ممکن خارج کنید و با دست حمل کنید. البته، فشار روی دستها نیز باید متعادل و به طور استاندارد تقسیم شود.
سخن آخر
با نحوه صحیح حمل کوله پشتی آشنا شدیم و دانستیم که باید چه نکاتی را رعایت کنیم تا کمترین آسیب به ستون فقرات دانشآموز وارد شود و چه چیدمانی را به کار ببریم تا فشار بیهوده به او وارد نگردد. بهتر است اولیای مدرسه نیز تا حد امکان به این موضوع اهمیت دهند. همچنین، مربیان ورزش و بهداشت میتوانند در این زمینه آموزشهای لازم را به دانشآموزان ارائه دهند.
✅ به انتهای مقاله نحوه صحیح انداختن کوله پشتی و حمل کیف مدرسه رسیدیم، اگر دیدگاهی در این رابطه دارید حتما آن را از بخش نظرات با ما و سایر کاربران به اشتراک بگذارید.