سبک زندگیمد و زیبایی

پارچه لنین یا لینن؛ کدام تلفظ صحیح است؟ نری تو مغازه اشتباه بگیا

پارچه لینن و لنین چه تفاوت هایی با یکدیگر دارند؟

احتمالا برای شما هم سوال شده است که پارچه لینن صحیح است یا پارچه لنین. بسیاری از افراد این کلمه را به درستی تلفظ نمی کنند زیرا تفاوت صوتی آنها بسیار کم است و می‌تواند سبب سردرگمی شود. در واقع تنها شکل صحیح برای این کلمه «پارچه لینن‌» است و شکل دیگری از آن وجود ندارد.

این دو کلمه به لحاظ آواشناسی و واجشناسی به یکدیگر نزدیک هستند و این می‌تواند منجر به اشتباه در تلفظ آنها شود. برای مشاهده تاریخچه و ویژگی های کامل این پارچه در ادامه در بخش مد و زیبایی ماگرتا همراه ما باشید.

پارچه لینن یا لنین، کدام درست است؟

پارچه لینن یا لنین ؟ کدام تلفظ درست است؟

در پارچه لینن یا لنین، حروف “ی” و “ن” به صورت جا به جا قرار گرفته اند و به همین دلیل برخی افراد در تلفظ آن دچار اشتباه می‌شوند. بنابراین، تنها شکل صحیح آن پارچه لینن است.

تاریخچه پارچه لینن به هزاران سال قبل برمی‌گردد. شواهدی که در قاره اروپاشرقی، به ویژه در گرجستان امروزی، پیدا شده‌اند نشان می‌دهند که منسوجات لینن به بیش از ۳۰۰۰۰ سال قبل برمی‌گردد.

پارچه لینن در تمدن‌های باستانی مانند بین‌النهرین و مصر باستان استفاده می‌شد. در قرن ۱۸ و پس از آن، صنعت پارچه لینن در اقتصاد چند کشور در اروپا و همچنین مستعمرات آمریکا اهمیت بیشتری پیدا کرد.

کلمه لینن از کجا آمده است؟

پارچه لینن به معنای پارچه‌ای است که از الیاف کتان تهیه می‌شود و در طول تاریخ در اجتماعات مختلف به کار رفته است. در اوایل قرن ۱۴، از زبان انگلیسی قدیم، واژه “līn” به معنای “کتان، نخ کتانی، پارچه کتانی” گرفته شده و با پسوند “en” ادغام شده است. همچنین، واژه “lin” در انگلیسی قدیم از زبان پروتو-ژرمنی “linam” گرفته شده است.

منشأ این واژه به لاتین بازمی‌گردد، لذا می‌توان نتیجه گرفت که “لینن” یک واژه لاتین یا یونانی است. پسوند “en” که به واژه “lin” متصل شده و واژه “linen” را تشکیل می‌دهد.

کلمه لنین از کجا آمده است؟

لنین، نام یک رهبر انقلابی در اوایل قرن بیستم در روسیه است. او به عنوان بنیانگذار دولت مدرن شوروی در اتحاد جماهیر شوروی سابق فعالیت داشت و همواره مورد احترام بود. لنین، بنیانگذار حزب بلشویک، نقش مهمی در موفقیت انقلاب روسیه در سال ۱۹۱۷ داشت.

لنین باور داشت که یک گروه متعهد از روشنفکران باید رهبری انقلاب را بر عهده بگیرند. او پس از انقلاب به عنوان رئیس دولت اتحاد جماهیر شوروی منصوب شد و تا سال ۱۹۲۴ خدمت کرد.

آشنایی با پارچه لینن

منبع پیدایش پارچه لینن

پارچه لینن، یکی از قدیمی‌ترین و اولین الیاف موجود در جهان است. این نوع پارچه از یک گیاه به نام فلاکس استخراج می‌شود و به همین دلیل از الیاف طبیعی ساخته می‌شود.

الیاف طبیعی دارای ویژگی‌های بسیار خاصی هستند که باعث می‌شود این پارچه به عنوان یکی از بهترین نوع پارچه‌ها شناخته شود. پارچه لینن از جمله بهترین پارچه‌های ساخته شده از الیاف طبیعی است.

با توجه به داشتن الیاف طبیعی، پارچه لینن با سرعت بالا رطوبت را جذب کرده و به همین سرعت نیز خشک می‌شود. سرعت خشک شدن و مرطوب شدن پارچه لینن از سایر پارچه‌ها بیشتر است. همچنین باید توجه داشت که پارچه لینن و پارچه لنین از هم متفاوت هستند و قابل جایگزینی با یکدیگر نیستند.

به علت این ویژگی، پارچه لینن یا لنین به عنوان یک پارچه مناسب برای فصل‌های گرم سال شناخته می‌شود. همچنین این ویژگی باعث می‌شود پارچه لینن به عنوان یکی از پارچه‌های کاربردی و مناسب برای بهار و تابستان محسوب شود.

پارچه لینن، فاقد پرز بوده و با دفع گرد و غبار، توجه افراد زیادی را به خود جلب می کنند. همچنین زمانی که به این پارچه نگاه می‌کنید، می‌توانید متوجه زیبایی و دقت در دوخت آن شوید. خیاطان نیز از این ویژگی لینن استفاده کرده اند و لباس های زیبایی را با انواع مدل های خاص و تماشایی دوخته اند.

بافت پارچه لینن

با توجه به نوع بافت، پارچه لینن را به چهار دسته‌بندی ساده بافت، بافت شل، پوششی و داماسک تقسیم می‌کنیم.

ثبات: درباره ثبات این پارچه، باید گفت که ایستایی کمی دارد. این پارچه دارای خاصیت چروک‌پذیری بالایی است.

لطافت لینن: پارچه لینن در دسته‌بندی پارچه‌های لطیف قرار می‌گیرد. وزن سبک این پارچه یکی از مزایای آن است که در کنار لطافت، به عنوان یک مزیت عالی محسوب می‌شود.

چروکی و شکنندگی: پارچه لینن به عنوان یک پارچه چروک‌پذیر شناخته می‌شود. با این حال، باید توجه کنیم که همانطور که چروک می‌پذیرد، به همان سرعت نیز انعطاف‌پذیری چروک را از دست می‌دهد. این پارچه با استفاده از حرارت ملایم اتو به سرعت بسیار زیادی صاف می‌شود. حتی می‌توانید با کشیدن دست روی آن آن را صاف کنید.

در واقع، اندازه چروک‌پذیری لینن بسته به میزان الیاف مصنوعی موجود در آن متفاوت است. هر چقدر میزان الیاف مصنوعی در این پارچه بیشتر باشد، چروک‌پذیری آن کمتر خواهد بود.

ضخامت پارچه لینن یا لنین: ضخامت پارچه لینن بسته به نوع آن تعیین می‌شود. این پارچه دارای ضخامت متوسطی است. با این حال، ضخامت آن به گونه‌ای است که لباس‌هایی که با آن دوخته می‌شوند، شکل بدن را نمی‌دهند.

 بافت های پارچه لینن

انواع لینن

پارچه لینن از لحاظ طرح و جنس به انواع مختلفی تقسیم می‌شود. پارچه لینن راه‌راه از جمله مدل‌های پرطرفدار این نوع پارچه است. پارچه لینن نخ، لینن جوت و لینن ترک نیز از دیگر انواع پارچه لینن موجود هستند. ثبات لینن به صورت متوسط است و برای دوخت مانتوهای زنانه و دخترانه و حتی پیراهن‌های مردانه بسیار مناسب است.

پارچه لینن جوت از ساقه گیاه جوت ساخته می‌شود و دارای استحکام بسیار بالایی است. جنس پارچه لینن جوت خشن و انعطاف‌پذیر نیست. از این نوع لینن می‌توان برای دوخت انواع مانتو، پیراهن، شلوار، کیف و سایر موارد استفاده کرد.

پارچه لینن ترک یکی از انواع محبوب پارچه لینن است که به طور گسترده استفاده می‌شود. این پارچه دارای ضخامتی است که مناسب برای دوخت لباس‌های بهاره است. ثبات این پارچه به صورت متوسط است. با استفاده از این پارچه، مانتوهای خنک و پیراهن‌های بهاره و تابستانه بسیار شیک و جذاب می‌شوند.

کاربردهای پارچه لینن

از جمله کاربردهای مهم لینن می‌توان به دوخت لباس‌های راحت روزمره اشاره کرد. با استفاده از این پارچه، می‌توانید انواع شلوار، پیراهن، مانتو، دامن و موارد مشابه را دوخت کنید. همچنین با استفاده از این پارچه خنک، می‌توانید لباس‌های خنک بهاره و تابستانه متناسب با فصل را دوخت کنید و نگران عرق سوز شدن را هم نداشته باشید.

دوخت شومیز لینن یکی از کاربردهای برجسته این پارچه در فصل تابستان است. اگر قصد دوخت یک کت کژوال نخی و خنک را دارید، بهتر است از پارچه لینن استفاده کنید. همچنین دوخت تاپ و دامن‌های خنک و بهاره با استفاده از این پارچه زیبا و پرطرفدار پیشنهاد می‌شود.

یکی از دیگر کاربردهای پارچه لینن یا لنین در دوخت انواع پرده و ملحفه است. حتی با این پارچه زیبا و کاربردی می‌توانید انواع پرده، دستمال نظافت، ملحفه و سایر محصولات را دوخت کنید. علاوه بر این، شاید برایتان جالب باشد که بدانید این پارچه برای بوم نقاشی نیز کاربرد دارد. همچنین می‌توان از پارچه لینن ساده برای ساخت کیف و کفش استفاده کرد.

روش‌های حفاظت از پارچه لینن

برای حفظ کیفیت و دوام بالای پارچه لینن باید به خوبی از آن مراقبت کنید. یکی از ویژگی‌های مهم پارچه لینن، چروک‌پذیری بالای آن است، به همین دلیل لباس‌های لینن دارای چروک‌پذیری بیشتری هستند. اگر می‌خواهید چین و چروک‌های کمتری در لباس‌های لیننتان داشته باشید، بهتر است از پارچه لینن ترکیبی استفاده کنید.

پارچه‌های لینن ترکیبی که حاوی الیاف مصنوعی هستند، چروک‌پذیری کمتری دارند. در غیر این صورت، ممکن است نیاز به اتو کردن بیشتری برای لباس‌هایتان داشته باشید. توجه داشته باشید که هنگام پوشیدن لباس لینن، آن کاملاً خشک باشد؛ زیرا پوشیدن لباس لینن مرطوب می‌تواند منجر به ایجاد چین و چروک بیشتری شود.

روش شست‌وشو

در صورت بروز لکه‌های روی لباس لیننتان، قبل از شست‌وشو آنها را پاک کنید. می‌توانید از محلول پاک‌کننده لکه یا ترکیبی از سرکه و آب جوش استفاده کنید. البته توصیه می‌شود قبل از شست‌وشو و پاک‌کردن لکه، به برچسب روی لباستان توجه کنید. می‌توانید لباس لینن را به صورت دستی بشویید یا آن را در ماشین لباسشویی قرار دهید. اما بهتر است لباس‌های مجلسی و کت و شلوار لینن را به خشکشویی بسپارید.

در قرار دادن لباس‌های لینن در ماشین لباسشویی، توجه داشته باشید که ابتدا آنها را بر اساس رنگشان جدا کنید. دمای مناسب برای شستن لباس‌های لینن، در دمای متوسط قرار می‌گیرد. از مواد شوینده قوی استفاده نکنید و بهتر است یک شوینده مناسب برای لباس‌های حساس انتخاب کنید.

پس از اتمام شست‌وشو در ماشین لباسشویی، لباس‌های خود را به سرعت از داخل آن خارج کرده و آنها را آویزان کنید. علاوه بر این، توجه کنید که با آویزان کردن لباس‌های لینن به صورت نم، پارچه لینن را به خوبی نگه دارید و روش‌های مراقبت از آن را اجرا کنید تا دوام بالایی داشته باشد.

روش اتوکشی

پارچه لینن یک نوع پارچه‌ی چروک‌پذیر است و به بستگی به نوع و ضخامت آن، روش اتوکشی نیز متفاوت است. قبل از اتوکشی لباس‌های لینن، آن‌ها را بر اساس نیازشان به اتوکشی دسته‌بندی کنید.

به عنوان مثال، لباس‌های لینن نازک به راحتی قابل اتوکشی هستند و به سرعت صاف می‌شوند. پارچه لینن هندی که کمی نازکتر است، باید با دمای متوسط اتوکشی شود. در صورتی که پارچه لینن ضخیمی دارد، آن را قبل از اتوکشی به طور مرطوب کنید.

روش خشک کردن

پس از شستشو، پارچه لینن باید به سرعت خشک شود؛ لباس‌های این چنینی را پس از شستشو بلافاصله آویزان کنید. اگر لباس‌هایتان را دیر آویزان کنید، خشک و خشن می‌شوند. در صورت استفاده از خشک‌کن ماشین لباسشویی، دمای آن را در حداقل تنظیم کنید.

برای خشک کردن پارچه لینن و هر نوع لباس لیننی دیگر، از اتو استفاده کنید. با اتوکشی، علاوه بر خشک کردن پارچه، از ایجاد چروک در آن نیز جلوگیری می‌کنید.

دوخت پارچه لینن

نکات مهم در دوخت لباس‌های لینن

یکی از نخ‌های مناسب برای دوخت پارچه لینن، نخ پنبه‌ای است. حتی خیاطان مبتدی نیز می‌توانند به راحتی لباس‌های لینن را بدوزند. در هنگام دوخت لینن، به نکات زیر توجه کنید:

۱. در نظر گرفتن وزن پارچه: اگر قصد دوخت لباس‌های لینن تابستانی را دارید، از پارچه‌های لینن با وزن سبک استفاده کنید. اما برای دوخت کت و شلوار، بهتر است از پارچه‌های لینن هندی با وزن متوسط استفاده کنید. این نوع پارچه‌ها در برابر سایش مقاوم هستند.

۲. شست‌وشوی پارچه قبل از برش: با توجه به آبرفت داشتن پارچه لینن، قبل از برش آن را بشویید. اگر لباس لینن را پس از دوخت بشویید، ممکن است سایز آن تغییر کند. بنابراین، توصیه می‌شود پارچه را قبل از دوخت بشویید.

۳. نکات خرید پارچه لینن: هنگام خرید پارچه لینن، نوع پارچه را مد نظر داشته باشید. برای مثال، به نیاز دوخت چه نوع لباسی دارید. اگر قصد دوخت کت و شلوار را دارید، به سراغ پارچه‌های لینن با ضخامت بیشتر بروید. اما اگر قصد دوخت لباس‌های تابستانی خنک را دارید، پارچه لینن با ضخامت کمتر را انتخاب کنید.

سخن آخر

بعضی از افراد به اشتباه، پارچه لینن را به عنوان پارچه لنین تلفظ می‌کنند. اما جالب است بدانید که این دو کلمه، نه تنها قابل جابه‌جایی با یکدیگر نیستند، بلکه دو مفهوم متفاوتی را نمایان می‌سازند. در این نوشتار، تلاش کرده‌ایم تا این موضوع را که پارچه درست لینن یا لنین است، بررسی کنیم.

در این مقاله، ریشه‌شناسی کلمه لینن را بررسی کرده‌ایم. واژه لینن به پارچه‌ای اشاره دارد که از الیاف گیاهی ساخته شده است. همچنین، کلمه لنین نیز یک واژه با معنای خاص است؛ اما به مفهوم یک نوع پارچه اشاره نمی‌کند.

لنین در واقع نام رهبر انقلابی روسیه در اوایل قرن بیست است که در طول زندگی خود در مقابل تلاش‌های فراوانی قرار گرفته است. بنابراین، اختلاف بین دو کلمه لینن و لنین را مشاهده می‌کنیم.

مهمترین نکته آن است که ((پارچه لینن)) تنها صورت درست است و هیچ پارچه‌ای با نام پارچه لنین وجود ندارد. فقط تلفظ تکراری افراد باعث شده است که این دو نام پارچه، یعنی لینن و لنین، به جای یکدیگر استفاده شوند و بسیاری از افراد به اشتباه ((لنین)) را به جای ((لینن)) به کار ببرند.

به انتهای مقاله رسیدیم، اگر از مطالب گفته شده در این نوشته خوشتان آمد حتما آن را با دوستانتان به اشتراک بگذارید. همچنین اگر نظری دارید آن را از بخش دیدگاه برای ما بنویسید.

موسوی پوران

هم‌بنیانگذار مجله ماگرتا ، زندگی ۲۴ ساعته روی خط آنلاین دهکده جهانی وب . تحلیلگر و متخصص تولید محتوای با ارزش و با کیفیت هستم و ۸ سالی می شود که وارد دنیای دیجیتال شدم. مدیر تیم تحقیق و توسعه شرکت هستم. بالاترین لذت برای من انجام کار تیمی ست.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

پانزده + 12 =