سبک زندگیسلامت

علت فراموشی در جوانی و روش های درمان آن

علت فراموشی در جوانی، یکی از سوالات رایج افراد است که در این مطلب می‌خواهیم به آن بپردازیم. در واقع اغلب افراد تصور می‌کنند که فراموشی یکی از عوارض کهولت سن است.

خلاف تصور رایج، تحقیقات نشان می‌دهد که بسیاری از اشخاص، این مشکل را در دهه 40 زندگی یا حتی سنین کمتر تجربه می‌کنند. اگر شما هم به‌دنبال علل فراموشی در سنین جوانی و راه‌های درمان آن هستید با ما همراه باشید.

علت فراموشی در جوانی و روش های درمان آن

فراموشی چیست؟

قبل از اینکه به بررسی علت فراموشی در جوانی بپردازیم اول باید بدانیم که منظور از فراموشی چیست؟ در پاسخ باید گفت که به اختلال در به‌خاطر آوردن اتفاق‌ها یا رویداد‌ها فراموشی می‌گویند. این مشکل می‌تواند از اثرات پیری، سبک زندگی غلط یا ناشی از یک بیماری باشد.

وقتی این مشکل برای یک فرد پیش می‌آید، نمی‌تواند اتفاقات و رویدادهای جدید زندگی خود را به‌یاد آورد. همچنین در یادگیری مطالب جدید با مشکل رو به‌رو خواهد شد.

البته مواردی مثل استرس، کمبود استراحت و مصرف برخی داروها می‌تواند علت فراموشی کوتاه‌ مدت در جوانان باشد؛ اما اگر فراموشی شدید یا ادامه‌دار باشد باید حتما آن را با پزشک مطرح کرد.

اگر در تهران هستید و با این مشکل مواجه شدید، می‌توانید برای بررسی علت فراموشی در جوانی به متخصص مغز و اعصاب تهران مراجعه کنید و مراحل درمان را پیگیری کنید.

منظور از فراموشی لحظه‌ای یا ناگهانی

گاهی ممکن است که کلمه‌ای را به‌خاطر نیاورید یا اینکه یکی از وسایل خود را جا بگذارید. در این مواقع، علت فراموشی لحظه‌ ای مسئله پیچیده‌ای نیست. بسیاری از افراد با این مشکل مواجه می‌شوند.

اگر فراموشی لحظه‌ای برای شما بارها تکرار می‌شود باید حتما علت آن را پیگیری کنید. زیرا شاید مشاهده این علائم ناشی از آلزایمر باشد.

علت فراموشی در جوانی

در ادامه به برخی از مهم‌ترین علت‌‌های فراموشی در جوانی اشاره می‌کنیم:

کمبود خواب

یکی از علت‌های فراموشی در جوانی نداشتن استراحت کافی است. طبق نظر برخی از پزشکان خواب عاملی موثر در سلامت فرد است و کمبود خواب یکی از علل اصلی فراموشی در بین جوانان است.

مصرف الکل

مصرف زیاد الکل یکی دیگر از علت‌های این مشکل است. در واقع الکل می‌تواند روی حافظه‌ فرد اثر بگذارد و حتی بعد از اینکه آثار موقت مصرف آن از بین رفت، عوارضی مثل ضعف حافظه در فرد باقی می‌ماند.

افسردگی

افسردگی می‌تواند منجر به فراموشی در جوانی شود. افسردگی به‌معنای غم و اندوه، نداشتن انگیزه و لذت‌نبردن از کارهایی است که قبلا از انجام آن لذت می‌بردید.

کمبود ویتامین B12

طبق نظر پزشکان کمبود ویتامین B12 می‌تواند علت فراموشی در جوانی باشد. چراکه این ویتامین علاوه‌بر اینکه برای سلامتی ضروری است تاثیر زیادی در عملکرد مغز نیز دارد.

ویتامین B12 به سالم‌ ماندن سلول‌های عصبی و گلبول‌های قرمز کمک می‌کند و اگر این ویتامین به‌اندازه مورد نیاز در بدن وجود نداشته باشد، با گذشت زمان باعث به‌وجود آمدن اختلالات حافظه در فرد شود.

سکته

سکته مهم‌ترین عامل فراموشی در سنین جوانی است. زیرا این عارضه در بسیاری از موارد باعث اختلال در عملکرد مغز و به‌دنبال آن فراموشی می‌شود.

بیماری پارکینسون

بیماری پارکینسون باعث ایجاد اختلالات عصبی در مغز فرد می‌شود. ارتعاش اعضای بدن نیز که از عوارض این بیماری است به‌علت همین اختلالات عصبی است.

اختلالات عصبی ناشی از این بیماری باعث فراموشی نیز می‌شود و فرد بسیاری از اتفاقات را به‌خاطر نمی‌آورد.

استفاده زیاد از وسایل الکترونیکی

استفاده بیش‌ از حد از وسایل الکترونیکی مثل گوشی و لپ‌تاپ باعث فراموشی در بین جوانان است. کسانی که مدام در فضای مجازی هستند یا کار آن‌ها به‌گونه‌ای است که بیش از حد از گوشی و لپ‌تاپ استفاده می‌کنند در معرض فراموشی قرار دارند.

مصرف غذاهای ناسالم

غذاهای ناسالمی که در سبد مصرفی بسیاری از جوانان است، یکی دیگر از علت‌های فراموشی است. در واقع مصرف غذاهای ناسالم باعث ایجاد بسیاری از بیماری‌ها می‌شود که فراموشی تنها یکی از آن‌هاست.

بیماری‌های مغزی

بیماری‌های مغزی مثل تومور یا عفونت در مغز می‌تواند باعث اختلال در عملکرد مغز و فراموشی شود.

ضربه به سر

ضربه به سر نیز می‌تواند باعث ایجاد فراموشی در سن جوانی شود. حتما افرادی را دیده‌اید که در اثر تصادف و ضربه به سر، به فراموشی‌ دچار شده‌اند. حتی در صورتی که این ضربه و آسیب باعث بیهوشی شما نشود، همچنان خطر ابتلا به فراموشی وجود دارد.

استرس و اضطراب

استرس و اضطراب زیادی می‌تواند فراموشی را به‌دنبال داشته باشد. زیرا استرس مغز را به‌شدت درگیر می‌کند؛ بنابراین بر عملکرد آن تاثیر منفی گذاشته و باعث فراموشی می‌شود.

استرس باعث می‌شود که اغلب خاطرات خود را فراموش کنید و فقط به موضوعی که باعث ایجاد استرس در شما شده‌ است، توجه کنید.

کم‌کاری تیروئید

طبق برخی گزارش‌ها، کم‌کاری تیروئید منجر به کاهش حافظه شده است. این بیماری همچنین می‌تواند باعث به‌وجود آمدن مشکلات خواب و مسائل روحی در فرد شود.

مصرف برخی داروها

یکی دیگر از علل شیوع فراموشی در جوانی مصرف بعضی از داروها به‌خصوص داروهای ضد افسردگی و آرام‌بخش است. زیرا این داروها باعث ایجاد بی‌خیالی و گیجی در فرد و زوال حافظه می‌شود.

اگر بعد از مصرف برخی داروها احساس می‌کنید که حافظه شما کمتر شده‌است حتما با دکتر خود یا داروساز مشورت کنید.

انجام‌ دادن چندین کار مختلف با هم

اینکه بتوانید چندین کار را هم‌زمان انجام بدهید حتی اگر همه آن‌ها به بهترین شکل صورت گیرد، همیشه یک مزیت نیست. چرا که تکرار این کار به دفعات می‌تواند باعث کاهش حافظه شود.

وقتی چندین کار را با هم انجام دهید، مغز استرس و خستگی بیشتری را تجربه می‌کند و این می‌تواند یکی از علت‌های فراموشی در جوانی باشد.

علائمی که ممکن است همراه با فراموشی در فرد ایجاد شود

فراموشی گاهی با علائم دیگری نیز همراه است که عبارت‌اند از:

  • تغییر در رفتار و شخصیت
  • اختلال در فهم و درک مطلب
  • اختلال در توانایی گفتاری
  • مشکل در محاسبه کردن

راه های درمان فراموشی در جوانی

برای درمان فراموشی حتما باید به دکتر نورولوژی تهران مراجعه کرد تا علت بررسی و متناسب با آن فرایند درمانی آغاز شود؛ اما موارد زیر می‌تواند به جلوگیری از فراموشی و درمان آن کمک کند:

  • عوامل حواس‌پرتی را از بین ببرید و در لحظه زندگی کنید.
  • از تکنیک تداعی شخصی استفاده کنید.
  • مطالبی که می‌دانید را به دیگران آموزش دهید.
  • خواب کافی و باکیفیت داشته باشید.
  • با صدای بلند صحبت کنید. به‌خصوص زمانی که می‌خواهید چیزی را به‌خاطر بسپارید آن را با صدای بلند تکرار کنید.
  • معما حل کنید.
  • سعی کنید که برخی از کارها را برعکس انجام دهید؛ مثل شانه کردن موها با دست دیگر.
  • ورزش‌های هوازی انجام دهید.
  • ساعاتی از وقت خود را به طبیعت‌گردی اختصاص دهید.
راه های درمان فراموشی در جوانی

در مطلب حاضر به پاسخ به بررسی علت فراموشی در جوانی پرداختیم. همچنین به برخی از روش‌هایی که می‌تواند به جلوگیری از ایجاد این مشکل و درمان آن کمک کند اشاره کردیم.

فراموشی در جوانی یک اتفاق بسیار ناراحت‌کننده است که می‌تواند تاثیری جدی در کیفیت زندگی فرد داشته باشد و در صورت عدم درمان، به‌مرور بدتر شود.

البته گاهی نیز این فراموشی طبیعی بوده و ناشی از مواردی مثل استرس زیاد یا خواب ناکافی باشد؛ در هر صورت اگر با علائم این مشکل مواجه شدید، حتما به متخصص مغز و اعصاب مراجعه کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

شانزده − 3 =