سبک زندگیسلامت

۱۱ دلیل اصلی عرق کردن زیاد بدن، سر و صورت 😓

چرا زیاد عرق می کنیم؟ علت تعریق بالا و ناگهانی زیر بغل ، بدن و سر و صورت

علت عرق کردن و تعریق زیاد بدن در آقایان و خانمها – تعریق، فرآیندی است که باعث خنک شدن بدن می شود. هنگامی که فعالیت اندامهای داخلی بدن شما دچار اختلال شود، گرمای بدن افزایش پیدا کرده و سیستم تعریق فعال می شود. با فعال شدن این سیستم، مقداری رطوبت روی پوست شما ظاهر می شود که با تبخیر این رطوبت احساس گرما می کنید.

علت های عرق کردن زیاد بدن
دلایل تعریق زیاد بدن

در این مقاله از بخش سلامت ماگرتا قصد داریم به مواردی اشاره کنیم که باعث عرق کردن زیاد شما می شود. برخی از این موارد طبیعی بوده و وجود آن نیز لازم است اما برخی از آنها، به دلیل بر هم خوردن فعالیتهای داخلی بدن بر اثر عوامل خارجی است که شما در این موارد باید بیشتر رعایت کنید.

عصبانیت و تندخویی

عصبانیت و تندخویی نه تنها در افزایش تعریق بدن تأثیرگذار است، بلکه باعث برهم خوردن نظم بدن و ایجاد مشکلات و بیماری‌های مختلفی می شود. هنگامی که شما دچار عصبانیت می شوید، هورمون‌های، استرس زا در بدن شما ترشح و آزاد می شود.

این هورمون‌ها موجب افزایش ضربان قلب و فشار خون شده و دمای بدن را به سرعت بالا می‌برند. به همین علت سیستم تعریق بدن برای خنک سازی آن فعال و در نهایت موجب عرق کردن شما می شود.

توصیه ما این است با افزایش کاسه صبرتان، کمتر دچار عصبانیت شوید. عصبانی شدن امری طبیعی و لازم است و در برخی مواقع نیز اگر نباشد خوب نیست؛ اما وقتی که همیشه و به طور منظم عصبانی شوید، می‌تواند نشانه‌ای از یک مشکل روانشناسی باشد و برای رفع آن حتماً باید تحت درمان قرار بگیرید.

مصرف غذاهای خیلی تند از علل عرق کردن زیاد

غذاهای تند که در آنها از مقدار زیادی ادویه‌های تند مثل کاری، فلفل سیاه و فلفل قرمز استفاده شده است، باعث تحریک گیرنده‌های عصبی شده و سیستم تعریق بدن را فعال می کنند که در نتیجه آن باعث عرق کردن زیاد بدن می شود.

مصرف این غذاها بدن را گرم میکند و عرق کردن راهی برای خنک تر شدن بدن است. مزاج ایرانیها به شکلی است که آنها علاقه چندانی به مصرف غذاهای تند ندارند. اما در کشورهایی مثل هند، مصرف غذاهای تند به نوعی عادی و رایج است و افراد با مصرف این غذاها خیلی احساس گرمی نمی کنند..

استرس و فشار کاذب

استرس و عرق کردن زیاد
استرس

شاید کمی جالب به نظر برسد اما استرس، عصبانیت و خجالت نیز می‌تواند جزو عواملی برای عرق کردن شما باشد. همان طور که می دانید، سیستم تعریق بدن هنگامی فعال می شود که دمای داخلی بدن افزایش پیدا کند و عوامل یاد شده جزو مواردی هستند که دمای بدن را افزایش می‌دهند. پس بدن راهی جز تعریق نخواهد داشت.

علاوه بر این، فشار روحی بیش از حد باعث فعالیت غدد عرق در کف دستها و پاها می شود. به همین علت است که در هنگام عصبانیت یا استرس کف دستها عرق می کند.

حتماً شنیده‌اید که می گویند اگر می خواهید تشخیص دهید فردی دروغ می گوید یا خیر، به کف دستان او نگاه کنید. اگر دچار عرق کردن زیاد شده باشد دروغ گفته است و اگر نه راست؛ چرا که دروغ همواره با استرس همراه است و استرس کاذب باعث تعریق کف دست می شود. لرزش دستها نتیجه دیگری است که از موارد یاد شده به دست می آید.

عادت ماهیانه خانم ها

هنگامی که خانم‌ها دچار عادت ماهیانه می شوند، هورمون استروژن در کمترین مقدار خود ترشح می شود و این اتفاق باعث تأثیرگذاری بر هیپوتالاموس و دمای می شود. به همین علت است خانمهایی که در این دوره قرار دارند مدام احساس گرما و عرق کردن زیاد می کنند.

بدن خانم ها برای رد شدن از این اتفاق، رگ‌های خونی را گشادتر کرده و غده‌های تعریق را به فعالیت وادار می‌ کند. با شروع تعریق و خنک شدن داخل بدن، شما هم عرق می کنید و این موضوع امری عادی است.

نشانه های بیماری از جمله دلایل عرق کردن زیاد

بیماریهایی مثل سرماخوردگی، آنفولانزا و … باعث افزایش دمای بدن و تعریق آن می شود. هنگامی که شما تب می‌کنید، مغز درجه حرارت بدن را کمی بالا می برد تا با ویروسهایی که در داخل بدن نفوذ پیدا کرده‌اند مبارزه کند.

وقتی مغز درجه حرارت را افزایش میدهد، شما احساس سرما و لرز می کنید. این احساس تب و لرز برای این است که بدن برای ورود میکروبها در حال دفاع می باشد.

وقتی تب و لرز شما پایان یافت، دمای طبیعی بدن به دمای عادی 37 درجه باز خواهد گشت و در این هنگام شما احساس گرما می کنید. عرق کردن شما در این وضعیت باعث خنک شدن آن می شود. بنابراین اگر در هنگام مریضی دچار تعریق شدید، اصلاً جای نگرانی نیست.

دمای بیش از حد

نقش بالا بودن حرارت بدن در عرق کردن زیاد
بالا بودن حرارت بدن

شایع ترین و رایج ترین دلیلی که باعث می شود شما دچار تعریق شوید، گرمای هوا است. هنگامی که هوا گرم باشد، غده‌هایی که به تعریق اختصاص دارند شروع به فعالیت کرده و باعث عرق کردن شما می‌شوند.

شاید برایتان جالب باشد که بدانید عرق کردن، یک روش طبیعی و غیر ارادی است که بدن برای خنک کردن خود از آن استفاده میکند. پس اگر تعریق نکنید، مطمئناً دچار مشکلات زیادی خواهید شد.

در واقع این تبخیر عرق است که باعث می شود شما احساس گرما کنید و هنگامی که هوا مرطوب و شرجی است، این احساس گرما بسیار شدیدتر بوده و برایتان ناخوشایند است. چرا که تبخیر عرق در هوای شرجی بسیار سخت تر از هوای معمولی است.

استعمال دخانیات و مواد مخدر

استعمال دخانیات و مواد مخدر نه تنها در سلامت قسمت های مختلف بدن مثل دندان، ریه‌ها، قلب و … تأثیر منفی می‌گذارد، بلکه با فعال کردن غده‌های تعریق باعث عرق کردن شما می شود. در اکثر ماده های دخانیاتی مثل سیگار، مقداری نیکوتین وجود دارد که وقتی وارد بدن می شود، باعث آزاد شدن ماده دیگری به نام آستین کولین خواهد شد.

این ماده ضربان قلب را افزایش داده و فشار خون را بالا می‌برد. به همین علت بدن شما احساس گرمای بیشتری کرده و برای خنک کردن خود، مجبور به استفاده از سیستم تعریق می شود. سیستم تعریق نیز باعث عرق کردن شما می شود. بنابراین کسانی که دچار اعتیاد به این مواد هستند، بیشتر از افراد معمولی عرق می کنند و این هم یکی دیگر از ضررهای دخانیات برای بدن است.

احساسات درونی مثل عشق و محبت

سیستم تعریق بدن، همیشه بر اثر اتفاقات فیزیکی رخ نمی‌دهد و گاهی اوقات یک احساس در شما موجب فعال شدن این قسمت خواهد شد. همان طور که در قسمت‌های بالاتر گفتیم، احساساتی مثل ترس، اضطراب و فشار روحی می‌تواند سیستم تعریق بدن شما را فعال کند. علاوه بر این احساسات، عواطفی مثل عشق، محبت، خجالت و شرم نیز باعث عرق کردن شما می شود

. وقتی شما با شخصی روبرو می‌شوید که عاشق او هستید و نسبت به وی محبت زیادی دارید، هورمون‌هایی مثل آدرنالین در بدن شما ترشح می شود.

این هورمون‌ها به مواد شیمیایی عشق معروف هستند و باعث افزایش ضربان قلب، لرزیدن دست‌ها و عرق کردن می شود. خجالت و شرم نیز این حالت را در بدن ایجاد می‌کند. اصطلاح عرق شرم دقیقاً از این رخداد اقتباس گرفته و هنگامی که شما دچار شرم و پشیمانی می‌شوید، در قسمت پیشانی و کف دست‌ها عرق خواهید کرد.

عرق کردن زیاد و پرکاری تیروئید

علت و دلیل عرق زیاد بدن
علت و دلیل عرق زیاد بدن

پرکاری تیروئید یکی از رایج ترین مشکلاتی است که امروزه در بسیاری از خانم‌ها و آقایان دیده می شود. این بیماری، به تنهایی می‌تواند بیماری های دیگری را در بدن شما ایجاد کند.

هنگامی که غده تیروئید شما بیش از اندازه فعالیت می کند، هورمون‌های متابولیک تیروکسین و تری یدوتیرونین بیشتر از آن چه باید باشد تولید می شود. این هورمون‌ها وظیفه تنظیم سرعت فعالیت های بدن را دارند و اگر بیش از اندازه تولید شوند، سوخت و ساز بدن شما با سرعت بیشتری انجام می شود.

همین امر موجب تولید گرمای بیشتر در اندامهای داخلی شده و گرمای بدن را افزایش میدهد. با گرم شدن بدن، سیستم تعریق فعال می شود و نمود آن عرق کردنتان است. بنابراین اگر دچار این بیماری هستید حتماً راهکارهای درمانی آن را دنبال کنید.

بارداری در خانم ها

خیلی از خانم‌هایی که در دوران بارداری به سر می برند از ما میپرسند که چرا بیش از دوران قبل از بارداری دچار تعریق می‌شوند؟ در جواب این دوستان باید گفت که بارداری نیز یکی دیگر از دلایل پنهان تعریق بیش از حد می باشد.

هنگامی که فردی باردار است، اتفاقات شیمیایی در بدن وی بیش از پیش رخ می‌دهد و همین امر موجب افزایش دمای بدن و عرق کردن زیاد می شود. همچنین در این دوره خون بیشتری در بدن خانمها گردش پیدا کرده و افزایش گردش خون باعث احساس گرمای بیش از حد معمول می شود. افزایش متابولیسم و تغییر هورمون‌ها در طول بارداری نیز از دیگر عوامل تعریق زیاد در خانم ها است.

مصرف برخی از داروها

مصرف دارو و عرق کردن زیاد
مصرف دارو

داروهای شیمیایی، گاهی اوقات از ترکیباتی تشکیل می‌شوند که موجب تعریق بدن می شود. برای مثال ممکن است با مصرف یک قرص یا شربت، سوخت و ساز بدن شما افزایش پیدا کند و این فرآیند موجب گرم شدن اندام‌های داخلی شود.

اگرچه امروزه داروهای بسیار کمی هستند که فرد را دچار این حالات می کنند اما اگر با مصرف دارویی خاص تعریقتان شدت گرفت، حتماً با مشورت یک پزشک معالج سعی در مصرف داروهای دیگری داشته باشید.

✅ از این که تا پایان مطلب عرق کردن زیاد 😓 همراه ما بودید از شما متشکریم. نظرات و انتقادات خود را از طریق بخش نظرات به اطلاع ما برسانید.

موسوی پوران

هم‌بنیانگذار مجله ماگرتا ، زندگی ۲۴ ساعته روی خط آنلاین دهکده جهانی وب . تحلیلگر و متخصص تولید محتوای با ارزش و با کیفیت هستم و ۸ سالی می شود که وارد دنیای دیجیتال شدم. مدیر تیم تحقیق و توسعه شرکت هستم. بالاترین لذت برای من انجام کار تیمی ست.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

نوزده − 14 =