چای ترش دارای خواص بسیار متععد و بی نظیری است. این گیاه دارای رنگی قرمز و طعمی ترش است که نه تنها در ایران بلکه در سراسر جهان طرفداران خاص خود را دارد. این چای با عنوانهایی همچون:
چای مکی، چای قرمزو یا چای روزل نیز شناخته میشود. چای ترش از کاسبرگ گل جامائیکا و یا گیاه چای ترش تهیه و به عمل آورده میشود. در ادامه این بخش سلامت ماگرتا با ما همراه باشید تا چند نمونه از خواص و مزیتهای این چای خاص و نیز برخی عوارض آن را برای شما عزیزان شرح دهیم.
همچنین بخوانید : خواص برگ انجیر
مواد معدنی موجود در چای ترش
- انرژی
در هر 100 گرم چای ترش، سی و هفت کیلوکالری انرژی وجود دارد. - چربی
چربی کل هر 100 گرم این نوع چایی، هفت دهم گرم است. چربی اشباع آن سه دهم گرم میباشد. - سدیم
- هر 100 گرم چای قرمز، دارای سه میلیگرم سدیم است که باعث تقویت پیامرسانی عصبی در مغز میشود.
- پتاسیم
در هر 100 گرم این چایی نه میلیگرم پتاسیم وجود دارد. - کربوهیدرات
چای ترش دارای هفت گرم کربوهیدرات است. - فیبر خوراکی
فیبر خوراکی این نوع چایی نه دهم میلیگرم میباشد. - قند
هر 100 گرم چای ترش دارای شش گرم قند میباشد. - پروتئین
در هر 100 گرم چای ترش نه دهم میلی گرم پروتئین وجود دارد.
بیان و معرفی خواص و فواید چای ترش یا چای قرمز
این چای را هم میتوان به صورت گرم و هم به صورت سرد سرو کرد و از آن لذت برد. این نوشیدنی دارای کالری بسیار کمی است و جزو دسته نوشیدنیهای بدون کافئین محسوب میشود.
ترکیباتی که در چای ترش وجود دارد در بسیاری دیگر از میوهها همچون انگور نیز یافت میشود. البته لازم به ذکر است که این چای علاوه بر خاصیت و فواید فراوانی که دارد میتواند دارای عوارضی نیز باشد و برای افرادی که بیماریهای خاص دارند مفید نیست و نباید از آن استفاده کنند.
مناسب برای کنترل قند خون
این چای یا نوشیدنی برای افرادی که مبتلا به دیابت نوع دوم هستند میتواند بسیار مفید و موثر واقع شود و به کنترل قند و تنظیم آن بسیار کمک خواهد کرد.زیرا عامل اصلی دیابت، بالا رفتن قند خون است که با استفاده از چای ترش تا حد زیادی کنترل میشود.
درمان و بهبود افسردگی
بسیاری از افراد وقتی موقعیتهای استرسزا قرار میگیرند و یا فشار روحی زیادی را روی دوش خود تحمل میکنند، ممکن است دچار بیماری روحی افسردگی شوند. برای درمان اینگونه افراد میتوان از چای ترش استفاده کرد.
جلوگیری از فشار خون
اگر شما از فشار خون بالا رنج میبرید و به صورت مداوم احساس سرگبجه و افزایش فشار خون ناگهانی مینمایید، بدانید که بیماری فشار خون دارید. شما میتوانید از این چای پر خاصیت بنوشید تا میزان فشار خون شما را تا حد مطلوبی کنترل شود.
دارای خاصیت پاکسازی پوست صورت
چای ترش را میتوان به عنوان یک اسکراب و تمیز کننده پوست طبیعی و گیاهی دانست و دارای خاصیت از بین برندگی سلولهای مرده پوست است.
تقویت و افزایش رشد مو
برگهای چای ترش باعث افزایش رشد مو و تقویت ریشهی آنها میشود همچنین از ریزش مو نیز جلوگیری به عمل میآورد.
درمان کبد چرب
تحقیقات نشان داده که چای ترش برای افرادی که دچار بیماری کبد چرب شده اند بسیار مفید و موثر است. چای ترش با خاصیت آنتی اکسیدانی خودش به درمان کبد چرب و بهبودی آن کمک بسیاری خواهد کرد.
کمک به بهبود کم خونی
چای ترش برای تشکیل شدن گلبولهای قرمز خون بسیار موثر است و به دلیل اینکه داشتن میزان زیادی آهن در ترکیبات خود به کم خونی بسیار کمک خواهد کرد.
درمان گرفتگیهای قاعدگی
نوشیدن چای ترش به صورت گرم، به گرفتگی عضلات در هنگام قاعدگی کمک میکند. البته برای اینکه درد شما سریع تشکین یابد به هیچ عنوان میزان آن را زیاد نکنید.
کمک به کنترل وزن
همانطور که میدانید چای ترش یک نوشیدنی بدون کافئین هست و به همین دلیل نیز میتوان از آن برای کمک به بدن خودتان، در زمان رژیمهای لاغری استفاده نمود تا تاثیر رژیم و ورزش را شما بیشتر شود.
همچنین بخوانید : خواص سیاه دانه
مناسب برای رفع چین و چروک صورت
بسیاری از افراد برای درمان چین و چروک به بوتاکس و عملهای جراحی که دارای هزینههای بسیار گزافی است اقبال نشان میدهند. شما باید قبل از اینکه پوستتان دچار چین و چروکهای فراوان شود به فکر رسیدگی به آن باشید.
برای درمان این چین و چروکها شما میتوانید از درمانهای گیاهی همچون چای ترش استفاده کنید و با چین و چروکها خداحافظی نمایید.
کاهش کلسترول خون
امروز در حال مشاهده بسیاری از افراد هستیم که در حال مبارزه با کلسترول خون و در حال تلاش برای پایین آوردن آن هستند. داروهای شیمیایی و تجاری زیادی به این منظور روانه بازار شده اما شما میتوانید برای کنترل و کاهش کلسترول خونتان از چای ترش استفاده کنید چون تاثیر فوقالعادهای برای شما دارد.
فواید و مزایای چای ترش بی شمار است و ما در اینجا به اختصار چند نمونه از آنها را برای شما عزیزان گردآوری کردیم.
در ادامه مطالب و عوارض و مضرات چای ترش خواهیم پرداخت.
مضرات چای ترش برای بدن و افراد خاص
این ماده برای افرادی که به بیماری سرطان مبتلا هستند و با آن دست و پنجه نرم میکنند میتواند دارای ضرر و عوارض باشد.
یعنی اگر افرادی تحت شیمی درمانی، پرتو درمانی و یا لیزر درمانی هستند، حتما باید از خوردن چای ترش اجتناب به عمل آورند.
چون به دلیل تاثیر بر سلولهای سرطانی پوست و مغز باعث مشکلاتی در تداخل با داروهای سرطان شود.
این چای میتواند دارای اثر توهم زایی بر افراد باشد.
بسیار از افراد بعد استفاده و خوردن آن ممکن احساس سبکی بسیار و یا حتی مستی کنند.
پس حتما توجه داسته باشید که در مواقع خطر زا همچون مواقعی که پشت فرمان در حال رانندگی هستید از این چای ننوشید.
چای ترش به دلیل اینکه سزح استروژن را کاهش میدهد، میتواند اثر مستقیمی روی توانایی تولید مثل داشته باشد. پس اگر باردار هستید و یا در حال برنامهریزی برای بارداری هستید از این چای استفاده نکنید، چون پایین آمدن کیفیت استروژن باعث ایجاد مشکلاتی در بارداری خواهد شد.
همچنین مصرف بیش از اندازه از چای ترش در هنگام بارداری باعث کم شدن اشتهای فرد و مواجهه با سوء تغذیه میشود.
همچنین افرادی که از قرصهای ضد بارداری استفاده میکنند و یا خانمهای یائسه که تحت هورمون درمانی هستند، از چای ترش استفاده نکنند و اکیداً ممنوع است.
امکان این وجود دارد که افرادی با خوردن چای ترش دچار حساسیتهایی همچون تب و یا قرمز شدن چشم شوند.
همچنین بخوانید : خواص سماق و ماست
از خواص چای ترش درست استفاده کنید
*هر ماده دارویی و گیاهی علاوه بر اصرات مثبت و خاصیتهایی که دارد ممکن است دارای عوارض و مشکلات جبران ناپذیر نیز بشود. به همین دلیل با توجه به خاصیتها و حتی مضراتی که در قسمت بالا به آنها اشاره کردیم، دربارهی استفاده و یا عدم استفاده این چای تصمیم بگیرید.
همچنین در هنگام مصرف بیش از اندازه و زیاد از حد چای ترش ننوشید و تعادل در خوردن این ماده را بهم نزنید. زیرا ممکن است که به عوارض آن دچار شوید. به همین دلیل در این مقاله سایت ماگرتا سعی کردیم، مهمترین خواص و مضرات این نوع چایی را به شما بگوییم تا با آگاهی کامل از خواص این چایی استفاده نمایید.
اگر شما نیز از خواص چای ترش بهره بردید و یا از عوارض آن ضربه دیده اید، در قسمت نظرها، تجربیات خود را با ما به اشتراک بگذارید تا دیگر عزیزان از تجربیات شما بهره لازم و کافی را ببرنند.