برای درمان خانگی ترش کردن معده و خوب شدن آن چی بخوریم؟ ممکن است برای شما هم اتفاق افتاده باشد که در محل کار یا در منزل احساس کنید که معده ی شما دچار سوزش های اذیت کننده ای شده است و کمی حالت تهوع دارید. برای این حل مشکل شما نیازمند به رعایت کردن یک سری توصیه های غذایی و رفتاری می باشید.
ترش كردن معده چيست
ترش کردن معده یکی از مشکلات نسبتا شایع دستگاه گوارش محسوب می شود. این مجموعه علائم به ظاهر ترسناک و مهیبی که شما در بدن خود احساس می کنید، معمولاً به صورت موقتی است و طی مدت زمان دو روز برطرف می شود.
✅ توجه داشت باشید که انواع نشانه های بدن و بیماری ها را باید جدی گرفت و سریعا به پزشک مراجعه کرد. اگر بالای 50 سال هستید حتما احتیاط بیشتری به خرج دهید.
ترش کردن معده با چه علائمی همراه می باشد؟
ترش کردن معده معمولاً در قسمت دستگاه گوارش فوقانی، اثراتی را بر جای می گذارد و ممکن است باعث ایجاد علائمی مانند نارسایی، تهوع، سوء هاضمه، ایجاد گاز در شکم، نفخ یا احساس طعم فلزی ترش مانند در دهان شود.
علت ترش کردن مداوم معده
دلایل ایجاد عارضه ترش کردن معده چیست؟ برخی از دلایل ایجاد این عارضه بیماری شکل عبارتند از:
- رفلاکس اسیدی
- گاستریت یا التهاب معده
- زخم پپتیک
- گاستروانتریت (نوعی بیماری که موجب اسهال و استفراغ می شود)
- سوء هاضمه شدید
چه عواملی ما را در معرض خطر ترش کردن معده قرار می دهد؟
پرخوری و همچنین مصرف زیاد غذاهای پرادویه و بسیار چرب، نوشیدن چای و قهوه، مصرف نوشیدنی های گازدار، روند خواب نامنظم، و همچنین تغذیه و خوردن غذا به صورت گاه و بی گاه و به شکل نامنظم (ریزه خواری)، می تواند شما را در معرض خطر عارضه ترش کردن معده قرار دهد.
برای درمان ترش کردن معده، یک سری داروها و درمان های خانگی مؤثر و بسیار آسان برای پیگیری وضع ممکن وجود دارد. این روش های درمانی خانگی، نفخ، ناراحتی معده و درد ناشی از ترش کردن معده را در فرد تسکین خواهند داد. حالا می خواهیم با معرفی 10 خوراکی، به درمان خانگی ترش کردن معده بپردازیم.
جلوگیری از ترش كردن معده
✅ اگر دچار این مشکل هستید و دنبال راهکار فوری و خانگی هستید، به خواندن ادامه ی مقاله بپردازید:
1. درمان خانگی ترش کردن معده با سرکه سیب
شما می توانید مشکل ترش کردن معده خود را با استفاده از سرکه سیب درمان کنید. این امر باعث تسکین سریع نفخ، گاز و گرفتگی بیش از حد آن ناحیه می شود.
آنزیم های موجود در سرکه ی سیب برای بهبود سلامت گوارش مفید هستند. علاوه بر موارد ذکر شده، طبیعت اسیدی آن به از بین بردن باکتری های مضر در دستگاه گوارش کمک می کند و pH معده را به یک حالت نرمال باز می گرداند.
طرز تهیه شربت سرکه سیب:
1.1- یک قاشق غذاخوری سرکه سیب خام و صاف نشده را در یک لیوان آب گرم با قاشق غذاخوری مخلوط کنید.
2.1- در صورت تمایل مقداری عسل خام را به آن اضافه کنید.
3.1- قبل از هر وعده غذایی آن را بنوشید تا از ترش کردن معده جلوگیری شود.
سرکه سیب یک راهکار درمان خانگی برای ترش کردن معده است و بسیار موثر می باشد. از سرکه سیب صنعتی استفاده نکنید و حتما نوع خانگی آن را تهیه نمایید. زیرا نوع صنعتی آن حاوی مواد افزودنی است و کارایی آن را کم می کند.
2. زنجبیل؛ موثر برای درمان ترش کردن معده
یکی دیگر از داروهای عالی خانگی برای ترش کردن معده، زنجبیل است. این ماده به کاهش نفخ، گاز و حالت تهوع کمک می کند. ترکیبات موجود در زنجبیل که به گینگرول معروف هستند، به کاهش التهاب و سوزش معده کمک شایانی می کنند. همچنین زنجبیل، موجب تحریک شیره های گوارشی و آنزیم ها، که به روند هضم غذا کمک می کنند، می شود.
وقتی از عارضه ترش کردن معده رنج می برید، چای زنجبیل می تواند به آرامش معده شما کمک کند.
روش های درست کردن چای زنجبیل برای درمان خانگی ترش کردن معده:
برای تهیه این چای، 1 قاشق چای خوری زنجبیل رنده شده تازه را در یک فنجان بریزید و سپس مقداری آب جوش در داخل فنجان بریزید. روی آن را بپوشانید و بگذارید حدود 10 دقیقه بماند تا خواص آن وارد آب جوش شود و سپس آن را صاف کنید. این دمنوش بسیار مفید را 20 دقیقه قبل از هر وعده غذایی بنوشید.
یک راهکار دیگر هم داریم و آن اضافه کردن 2 قاشق چای خوری زنجبیل و 1 قاشق چای خوری عسل در یک فنجان آب گرم است و می توانید این نوشیدنی را روزی دو بار بنوشید.
گزینه سوم؛ اضافه کردن یک دوم قاشق چای خوری پودر زنجبیل خشک به 1 فنجان باتر میلک است. این مواد را به خوبی مخلوط کنید و هر روز چند بار این معجون را بنوشید.
3. جوش شیرین
همانطور که این ماده یک آنتی اسید طبیعی است، جوش شیرین اسید معده را که باعث سوزش سر دل و سوء هاضمه می شود، خنثی می کند و به نوبه خود باعث تسکین سریع علائم ترش کردن معده می شود.
1- یک دوم قاشق چای خوری جوش شیرین را به نصف لیوان آب اضافه کرده و هم بزنید.
2- این محلول را بنوشید تا اسید موجود در معده شما خنثی شود.
✅ در صورت لزوم هر 4 ساعت نوشیدن این معجون را تکرار کنید.
4. نان تست سوخته
سوختگی های موجود بر روی نان تست به جذب سموم موجود در دستگاه گوارش شما که باعث ایجاد عارضه ترش کردن معده می شود، کمک می کند. با جذب شدن سموم یا توکسین ها، احساس بهتری خواهید داشت.
2 قطعه نان تست گندم که سوخته شده است را داخل بشقاب بگذارید و آن ها را به آرامی میل کنید. می توانید نان را به همراه مقداری شیر سرد، آب یا یک فنجان چای سبز میل کنید.
✅ توجه: از خوردن نان تست سفید خودداری کنید، زیرا این نان می تواند برای باکتری های روده شما مضر باشد.
5. رازیانه مصرف کنید. درمانی عالی برای رفع ترش کردن معده شما
رازیانه می تواند به جلوگیری از مشکلات دستگاه گوارش و سالم نگه داشتن میکروبیوم روده شما کمک کند. میکروبیوم نوعی میکروب مفید است که وجود آن برای بدن شما لازم است. همچنین این ماده دارای خواص ضد اسپاسم می باشد. به این معنی که می توانید از شر هر نوع درد معده ای تسکین یابید. حتی گازهای معده و حالت تهوع ناشی از ناراحتی معده را نیز کاهش می دهد.
می توانید برای خود دمنوش رازیانه درست کنید.
2 قاشق چای خوری تخم رازیانه را کمی خرد کنید و آن را به 2 فنجان آب اضافه کنید. مواد را به جوش بیاورید، سپس آن را از روی حرارت بردارید و بگذارید 5 دقیقه بماند. حالا چای یا دمنوش را صاف کنید و همچنان که گرم است، آن را بنوشید.
گزینه ی دیگر؛ برشته کردن آن، رنده کردن و همچنین الک کردن چند قاشق غذاخوری دانه رازیانه است. یک دوم قاشق چای خوری از این پودر را بعد از خوردن وعده غذایی خود، به همراه آب میل کنید.
6. آب آلوئه ورا بنوشید
آلوئه ورا، سرشار از خواص ضد التهابی است و به تسکین التهاب و سوزش معده و روده شما کمک می کند. همچنین، از آنجایی که این ماده یک ملین بسیار موثر است، مصرف و نوشیدن آن برای روند هضم غذا مفید است.
طرز تهیه آب یا شربت آلوئه ورا:
2 قاشق غذاخوری ژل آلوئه ورا تازه استخراج شده را با 1 لیوان آب یا آب پرتقال بدون شکر در داخل مخلوط کن یا شیکر بریزید و سپس دستگاه را روشن کنید تا مواد یکدست شود. لازم است که روزانه یکبار آب آن را بنوشید تا علائم شما بهبود یابد.
7. مصرف چای بابونه برای درمان خانگی ترش کردن معده
ماهیت ضد التهابی این چای به عضلات معده کمک می کند تا آرام گیرند. این عامل می تواند باعث کاهش درد و بهبود روند هضم غذا شود. همچنین باعث کاهش اسیدیته معده نیز می شود.
طرز تهیه دمنوش بابونه:
1 الی 2 قاشق چای خوری گل بابونه خشک را درون یک فنجان بریزید و سپس آب جوش را داخل آن بریزید. روی آن را بپوشانید و بگذارید در مدت زمان 5 دقیقه داخل آب جوش بماند. سپس محلول را صاف کنید، کمی عسل به آن اضافه کنید و آن را بنوشید.
روش دیگر، اگر از چای کیسه ای بابونه استفاده می کنید، آب جوش را روی کیسه چای بریزید، درب آن را بپوشانید و بگذارید در مدت زمان 5 دقیقه داخل لیوان بماند. چای کیسه ای را جدا کرده، مقداری عسل به آن اضافه کنید و چای را بنوشید.
8. ذغال فعال خوراکی
ذغال فعال می تواند اسیدها و گازهای مضر موجود در روده شما که بر روی هم انباشته شده اند را خیس کند. این کار به نوبه خود؛ باعث تسکین سوء هاضمه، گاز و نفخ معده می شود.
یک ساعت قبل از خوردن هر وعده غذایی، 1 کپسول ذغال فعال را با یک لیوان آب میل کنید. بعد از اتمام غذا، یک لیوان دیگر، آب بنوشید.
مورد دیگری که می توانید انجام دهید این است که یک دوم قاشق چای خوری پودر زغال فعال را در یک لیوان آب مخلوط کرده و آن را قبل از خوردن هر وعده غذایی میل کنید. اگر فکر می کنید که دچار حساسیت یا آلرژی می شوید، قبل از مصرف با پزشک خود مشورت کنید.
9. موز
موز نوعی ماده غذایی است که هر زمان که از ترش کردن معده یا سایر مشکلات مربوط به معده رنج می برید، می توانید آن را نوش جان کنید. ترکیبات موجود در موز دیواره های روده را آرام می کنند و تحریک اسید معده را به حداقل می رسانند. علاوه بر موارد ذکر شده، مقادیر بالای پتاسیم موجود در موز به عنوان یک آنتی اسید طبیعی عمل می کند، بنابراین pH معده را خنثی می کند.
قبل یا بعد از غذا حتما یک موز بخورید. شما می توانید روزانه 2 الی 3 موز میل کنید. برای اینکه بهترین نتیجه ی ممکن را دریافت کنید، قبل از خوردن آن، مقداری پودر دارچین بر روی موز بپاشید.
10. برای درمان خانگی ترش کردن معده ماست مصرف کنید
مصرف ماست حالت ملایمی را درون معده ی شما ایجاد می کند و هضم آن آسان است. به علاوه، میزان انرژی و تغذیه کافی را برای بدن شما فراهم می کند.
ماست حاوی ترکیبات فعال و زنده می باشد و به ویژه برای رفع مشکلات گوارشی بسیار مفید است. زیرا به تعادل باکتری های روده برای هضم غذا کمک می کند.
نکاتی پایانی برای عدم ابتلا به ترش کردن معده
از خوردن غذاهایی که چربی و تند هستند، خودداری کنید.
از خوردن وعده های غذایی حجیم و سنگین خودداری کنید. چند بار در روز وعده های غذایی کوچک را میل کنید و مصرف آن ها را در برنامه ی غذایی خود بگنجانید.
با سرعت کمتری غذا بخورید و سعی کنید که غذای خود را کاملاً بجوید.
قبل از خواب،1 الی 2 ساعت، بعد از خوردن وعده غذایی صبر کنید تا خوب هضم شود و خللی در خواب شما ایجاد نکند.
مقادیر زیادی آب در طول روز بنوشید تا سیستم گوارشی شما به درستی کار کند.
هر روز 7 الی 8 ساعت خوب بخوابید تا بدن شما طراوت و تازگی خودش را حفظ کند.
از کشیدن سیگار به طور کامل خودداری نمایید و یا مصرف آن را کاهش دهید.
این راهکارهای درمانی که برای شما ذکر کردیم موقتی است. اگر پس از دو روز مشکل شما حل نشد، حتما به پزشک مراجعه نمایید.