سوالات متن درس هفتم کاروفناوری ششم با جواب
نمونه سوال و جواب متن و پرسش های تشریحی و تعریف کنید و نقطه چین درس 7 هفتم کتاب کار و فناوری پایه ششم ابتدایی با جواب
سوالات متن درس هفتم کاروفناوری ششم با جواب ؛ در این مقاله پاسخ و جواب نمونه سوال های تشریحی و تعریف کنید و جای خالی مهم امتحانی متن درس ۷ هفتم تهیهی غذا (سالاد سبز) کتاب کار و فناوری کلاس ششم دبستان را قرار داده ایم. در ادامه با بخش آموزش و پرورش ماگرتا همراه ما باشید.
همچنین بخوانید: سوالات متن درس به درس کار و فناوری ششم دبستان

همچنین بخوانید: جواب درس هفتم کار و فناوری ششم
نمونه سوال های امتحانی متن درس 7 هفتم کاروفناوری ششم با جواب
سوالات تشریحی و کوتاه
۱) مراحل برش نواری کاهو را توضیح دهید.
پاسخ: کاهو را برگ برگ کنید.
برگهای کاهو را بشویید و خشک کنید.
قسمت مرکزی برگهای کاهو را جدا کنید.
تعدادی از برگها را روی هم قرار دهید و آنها را لوله کنید.
انگشتهای خود را بهصورت خم شده روی کاهوها بگذارید و نوک چاقو را روی تختهی برش قرار دهید.
انتهای چاقو را به آرامی به پایین حرکت دهید و کاهوها را برش بدهید.
بدون اینکه نوک چاقو را از تختهی برش جدا کنید، دوباره انتهای چاقو را بالا ببرید.
مراحل ۶ و ۷ را تکرار کنید تا تمام کاهوهای لوله شده به شکل نوارهایی باریک درآیند.
۲) چگونه میتوان خیار را پوست گرفت؟
پاسخ: خیار را بشویید.
پوستگیر را به روش صحیح در دست بگیرید.
خیار را به صورتی در دست بگیرید که انگشتهای شما در مسیر حرکت پوستگیر نباشند.
{تیغهی پوستگیر را از بالا روی پوست خیار حرکت دهید تا پوست جدا شود.
کار پوستگیری را تا انتها ادامه دهید.
انتهای خیار را جدا کنید.
۳) مراحل برش خلالی هویج را توضیح دهید.
پاسخ: هویج را بشویید.
آنرا پوست بگیرید.
یک برش به طول چهار سانتیمتر از آن جدا کنید.
در یک طرف هویج، برای ثابت نگه داشتن آن، یک لایه برش نازک بدهید.
سمت برش خورده را روی تخته برش قرار دهید.
هویج را بهصورت ورقههایی به ضخامت دو میلیمتر، برش طولی یکنواخت بدهید.
چند برش را روی هم قرار داده، به صورت نوارهایی به ضخامت دو میلیمتر، برش طولی یکنواخت بدهید.
برشهای خلالی آماده هستند.
۴) چگونه میتوان سس سالاد تهیه کرد؟
پاسخ: آب لیمو را بگیرید.
آب لیمو، روغن زیتون، نمک، فلفل و شکر را به سس خردل اضافه کنید.
مواد را با همزن دستی یا چنگال، کاملاً مخلوط کنید تا یکدست شود.
۵) چگونه میتوان سالاد آماده کرد؟
پاسخ: مواد مورد نیاز برای تهیهی سالاد را روی میز کار خود آماده کنید.
کاهو، کرفس، هویج، تربچهی خلالی شده و جوانه را در ظرفی مخلوط کنید.
در ظرف دیگری فلفل دلمهای، گوجه فرنگی و خیار را، که نگینی خرد شدهاند، مخلوط کنید.
سس آماده شده را روی سبزیجات خلالی شده بریزید و مخلوط کنید.
کف بشقاب، برگ اسفناج یا کاهو قرار دهید.
مخلوط سبزیجات خلالی شده را روی برگها بریزید.
مخلوط سبزیجات نگینی شده را روی آنها بریزید.
۶) چرا باید در هنگام استفاده از چاقو نکات ایمنی را رعایت کنیم؟
پاسخ: برای جلوگیری از آسیب دیدن انگشتها و دستها.
۷) چگونه میتوان برش نگینی انجام داد؟
پاسخ: ابتدا مقداری برش خلالی آماده کنید.
برشهای خلالی را بهطور منظم روی هم بگذارید و انگشتها را روی آنها قرار دهید، بهطوریکه نوک آنها جلو نباشند.
نوک چاقو را روی تختهی برش قرار دهید.
انتهای چاقو را بالا ببرید و به آرامی بهسمت پایین و عمود بر برشهای خلالی حرکت دهید.
بدون جدا کردن نوک چاقو از تختهی برش، مرحلهی (۴) را تکرار کنید.
برشهای نگینی آماده هستند.
۸) چرا باید سالاد را بلافاصله پس از تهیه مصرف کرد؟
پاسخ: تا خواص و ویتامینهای آن حفظ شود.
۹) چگونه میتوان از ضایعات میوهها و سبزیها استفاده کرد؟
پاسخ: میتوان از آنها برای گیاهان، کود گیاهی (کُمپوست) تهیه کرد.
۱۰) چرا بهتر است از بشقابها و چنگالهای فلزی بهجای لوازم یکبار مصرف استفاده کرد؟
پاسخ: برای حفظ محیط زیست.
۱۱) سالادها از چه چیزی تهیه میشوند؟
پاسخ: از سبزیجات و میوههای خام
۱۲) بریدن مواد غذایی به اشکال و اندازههای یکسان به دو دلیل دارای اهمیت است. نام ببرید.
پاسخ: ۱- اطمینان از پخت یکنواخت مواد
۲- زیباتر کردن ظاهر خوراک
۱۳) در خرید خیار باید به چه نکاتی توجه شود؟
پاسخ: کاملا سبز، براق، سفت و بدون چروک باشد.
۱۴) در خرید گوجه فرنگی باید به چه نکاتی توجه شود؟
پاسخ: روی پوست گوجه فرنگی تیرگی، لکه و چین و چروک وجود نداشته باشد.
۱۵) در خرید کاهو باید به چه نکاتی توجه شود؟
پاسخ: ساقهی کاهو کوتاه و نازک باشد. برگ ها نازک باشند، وسط کاهو شته یا آفت وجود نداشته باشد.
۱۶) در خرید هویج باید به چه نکاتی توجه شود؟
پاسخ: سفت و قلمی باشد، شکاف یا ترک نداشته باشد. هر چقدر رنگ هویج نارنجی تر باشد، مغذیتر است.
۱۷) از چه چیزی میتوان برای تهیه کود گیاهی، استفاده کرد؟
پاسخ: از ضایعات میوهها و سبزیهای خام، میتوان برای تهیه کود گیاهی، استفاده کرد.
۱۸) اگر سس سالاد خیلی زود اضافه شود، چه اتفاقی میافتد؟
پاسخ: سالاد آب میاندازد.
۱۹) بریدن مواد غذایی به اشکال و اندازههای یکسان، به چه دلیلی مهم است؟
پاسخ: اطمینان از پخت یکنواخت مواد و زیباتر کردن ظاهر خوراک
۲۰) کمپوست چیست؟
پاسخ: کودگیاهی
۲۱) در چه صورتی سبزیها، منبعی خوب از آب هستند؟
پاسخ: تازه مصرف شود.
۲۲) از کدام سبزیجات، در سسها استفاده نمیشود؟
پاسخ: بادمجان و کدو تنبل
۲۳) سالادها معمولا از چه چیزی تهیه میشود؟
پاسخ: از سبزیجات و میوههای خام تهیه میشود و دارای ویتامینها، املاح و بافت سلولزی فراوانی هستند.
۲۴) چه چیزی مهمترین منبع ویتامینها و املاح به شمار می روند؟
پاسخ: سبزیها مهمتر هستند.
۲۵) چرا سبزیها باید به صورت خام مصرف شوند؟
پاسخ: زیرا پختن سبزی به ویژه اگر به مدت طولانی باشد، موجب میشود ویتامینهای آن از بین برود.
۲۶) بریدن مواد غذایی به اشکال و اندازههای یکسان به دو دلیل دارای اهمیت است، آن را بنویسید.
پاسخ: اطمینان از پخت یکنواخت مواد – زیباتر کردن ظاهر خوراک
۲۷) آیا ضایعات میوهها و سبزیهای خام قابل بازگشت به طبیعتاند؟ توضیح دهید.
پاسخ: بله، چون خیلی زود پوسیده و تجزیه میشوند و می توان از بیشتر آنها برای گیاهان کود گیاهی تهیه کرد.
۲۸) از آب استفاده شده برای شست و شوی سبزیجات میتوانیم برای چه چیزی استفاده کنیم؟
پاسخ: برای آبیاری گلدان و باغچهها میتوانیم استفاده کنیم.
۲۹) چرا برای پوست گرفتن مواد غذایی استفاده از ابزار پوست گیر بهتر از چاقو است؟
پاسخ: چون سرعت کار را بالا میبرد و احتمال آسیب دیدن انگشتها نیز کمتر میشود.
۳۰) سس برای چه چیزی به کار میرود؟
پاسخ: سسها برای تکمیل طعم غذا یا سالاد مورد استفاده قرار میگیرد و برای تهیه آنها باید دقت کرد تا کیفیت و طعم مطلوبی داشته باشد.
۳۱) برای طعم و عطر سس باید چه کنیم؟
پاسخ: در هنگام تهیه آنها از سبزیهای معطر مانند جعفری، کرفس، فلفل دلمهای، چند حبه سیر و …….. باید استفاده کنیم.
سوالات جای خالی
۱) سالادها معمولاً از ________ و ________ خام تهیه میشوند.
پاسخ: سبزیجات، میوهها
۲) سبزیها مهمترین منبع ________ و ________ هستند.
پاسخ: ویتامینها، املاح
۳) برای برش نواری کاهو، ابتدا باید برگهای کاهو را ________ و ________ کنید.
پاسخ: بشویید، خشک کنید
۴) برای پوستگیری خیار، از ________ استفاده میشود.
پاسخ: پوستگیر
۵) برای برش خلالی هویج، ابتدا باید آن را ________ کنید.
پاسخ: پوست بگیرید
۶) برای تهیهی سس سالاد، از ________ ، ________ ، ________ ، و ________ استفاده میشود.
پاسخ: آب لیمو، روغن زیتون، نمک، فلفل، شکر
۷) برای آماده کردن سالاد، سبزیجات خلالی شده را با ________ مخلوط میکنند.
پاسخ: سس
۸) برای حفظ محیط زیست، بهتر است از ________ و ________ فلزی بهجای لوازم یکبار مصرف استفاده کنید.
پاسخ: بشقابها، چنگالها
۹) برای برش نگینی، ابتدا باید برشهای ________ آماده کنید.
پاسخ: خلالی
۱۰) برای جلوگیری از آسیب دیدن انگشتها، هنگام استفاده از چاقو، نوک انگشتها باید ________ باشد.
پاسخ: عقبتر از بند اول
۱۱) سالاد ها از ________ و ________ تهیه می شوند.
پاسخ: سبزیجات – میوههای خام
۱۲) ________ در کیسه ی سبزیجات و به دور از رطوبت و در محیطی خنک نگه داری شود.
پاسخ: خیار
۱۳) ________ باید در دمای محیط نگه داری شود.
پاسخ: گوجه فرنگی
۱۴) هویج باید ________ و ________ باشد، شکاف یا ترک نداشته باشد.
پاسخ: سفت – قلمی
۱۵) وقتی سبزیها تازه مصرف شوند منبعی خوب از ________ هستند.
پاسخ: آب
۱۶) حتی الامکان سبزیها باید به صورت ________ مصرف شوند.
پاسخ: خام
۱۷) با تغییر اندازهی برشهای خلالی و مربعی، میتوان ________ به اندازههای مختلف تهیه کرد.
پاسخ: برشهای نگینی
۱۸) ________، تاثیر غیر قابل انکاری در رشد و نمو گیاهان دارد.
پاسخ: کودگیاهی
۱۹) برای تغذیه یک ________، هیچ چیزی بهتر از بقایای کود شده گیاهان نیست.
پاسخ: گیاه
سوالات چهار گزینهای
۱) سالادها معمولاً بهعنوان چه چیزی مصرف میشوند؟
الف) پیش غذا
ب) همراه غذا
ج) غذا
د) همهی موارد
پاسخ: د) همهی موارد
۲) برای برش نواری کاهو، از کدام ابزار استفاده میشود؟
الف) چاقو
ب) پوستگیر
ج) همزن
د) قاشق
پاسخ: الف) چاقو
۳) برای پوستگیری خیار، از کدام ابزار استفاده میشود؟
الف) چاقو
ب) پوستگیر
ج) همزن
د) قاشق
پاسخ: ب) پوستگیر
۴) برای برش خلالی هویج، از کدام ابزار استفاده میشود؟
الف) چاقو
ب) پوستگیر
ج) همزن
د) قاشق
پاسخ: الف) چاقو
۵) برای تهیهی سس سالاد، از کدام مواد استفاده نمیشود؟
الف) آب لیمو
ب) روغن زیتون
ج) نمک
د) شکر
پاسخ: د) شکر
۶) برای آماده کردن سالاد، سبزیجات خلالی شده را با چه چیزی مخلوط میکنند؟
الف) سس
ب) آب
ج) روغن
د) نمک
پاسخ: الف) سس
۷) برای حفظ محیط زیست، بهتر است از کدام لوازم استفاده کنید؟
الف) بشقابها و چنگالهای فلزی
ب) بشقابها و چنگالهای یکبار مصرف
ج) قاشقهای پلاستیکی
د) چاقوهای پلاستیکی
پاسخ: الف) بشقابها و چنگالهای فلزی
۸) برای برش نگینی، ابتدا باید چه نوع برشی آماده کنید؟
الف) نواری
ب) خلالی
ج) پوستگیری
د) مخلوط
پاسخ: ب) خلالی
۹) برای جلوگیری از آسیب دیدن انگشتها، هنگام استفاده از چاقو، نوک انگشتها باید چه وضعیتی داشته باشند؟
الف) جلوتر از بند اول
ب) عقبتر از بند اول
ج) همسطح با بند اول
د) هیچکدام
پاسخ: ب) عقبتر از بند اول
۱۰) برای تهیهی سس سالاد، از کدام مواد استفاده میشود؟
الف) آب لیمو، روغن زیتون، نمک، فلفل
ب) آب لیمو، روغن زیتون، نمک، شکر
ج) آب لیمو، روغن زیتون، نمک، فلفل، شکر
د) آب لیمو، روغن زیتون، نمک، فلفل، شکر، سس خردل
پاسخ: د) آب لیمو، روغن زیتون، نمک، فلفل، شکر، سس خردل
نکته مهم: دانش آموزان عزیز، تنها به خواندن این سوالات اکتفا نکنید و حتما متن درس را هم به دقت مطالعه کنید.
سوال های متن درس قبلی: سوالات متن درس ششم کاروفناوری ششم
سوالات متن درس ۷ هفتم کاروفناوی ششم ابتدایی با جواب را در این مقاله مشاهده کردید. امیدوارم از آن استفاده کرده باشید و از صفحات دیگر ماگرتا دیدن نمایید. برای بهتر پیدا کردن جواب ها در آخر کلمات جستجو شده داخل گوگل کلمه ماگرتا را قرار دهید. همچنین سوالات خود را در بخش دیدگاه بنویسید. 😉


















