سبک زندگیسلامت

ویروس کرونا چیست؟ علائم و راه های پیشگیری از بیماری Corona

همه چیز درباره ویروس کرونا و علائم و شیوع آن در ایران و جهان

همه چیز درباره ویروس کرونا : ویروس کرونا یکی از انواع ویروس هایی است که می‌توانند سیستم تنفسی را در انسان و سایر پستانداران تحت تاثیر قرار دهند.خانواده ویروس کرونا همیشه از گونه‌ حیوانی به گونه دیگری منتقل شده است.

این ویروس برای انتقال آسان‌تر ممکن است تکامل پیدا کند و موجب بیماری‌ سخت‌تری شود.کرونا ویروس‌ها، خانواده بزرگی از ویروس‌ها هستند که از ویروس سرماخوردگی معمولی تا عامل بیماری سارس را شامل می‌شود.

کرونا ویروس ها در سال ۱۹۶۵ کشف شدند و مطالعه بر روی آن‌ها تا به‌طور مداوم تا اواسط دهه ۱۹۸۰ ادامه داشت. ساختار کروناویروس‌ها نیز دارای یک ژنوم RNA معمولی است. افرادی که هم‌زمان دارای بیماری دیگری باشند و کودکان مبتلا به بیماری‌های قلبی، بیشتر در معرض خطر ابتلا به کروناویروس‌ها هستند. با بخش سلامت ماگرتا همراه باشید.

ویروس کرونا
ویروس کرونا

ویروس کرونا چیست و تاریخچه آن

کرونا ،نوعی از ویروس ها هستند که به طور معمول بر دستگاه تنفس پستانداران، از جمله انسان، تأثیر می گذارند. آنها با سرماخوردگی، پنومونی و سندرم حاد تنفسی شدید (SARS) همراه هستند و همچنین می توانند روی روده تاثیر بگذارند.

ویروس کرونا ،در سال 1937 از ویروس برونشیت عفونی در پرندگان کشف شد. این ویروس ها ،مسئول 15 تا 30 درصد از سرده های رایج هستند و در طول 70 سال گذشته، دانشمندان دریافته اند که ویروس کرونا می تواند موش ها، سگ ها، گربه ها، بوقلمون ها، اسب ها، خوک ها و گاو را آلوده کند. مقاله MNT بر روی انواع مختلف ویروس کرونا انسانی، علائم آنها، نحوه انتقال آنها و دو بیماری خطرناک مشتق از آن :SARS و MERS تحقیق کرده است.

براساس گزارشات اولین مورد بیماری در سپتامبر 2012 در مردی 60 ساله در عربستان سعودی کشف شد که به مرگ بیمار انجامید . این مرد چند روز قبل از آن به دبی سفر کرده بود و دومین مورد در مردی 49 ساله در قطر که او نیز در گذشت و کشف بیماری اولین بار در آزمایشگاه Health Protection Agency’s در Colindale لندن به تایید رسید .

پیشنهاد شده است که این بیاری به نام سندرم نارسایی تنفسی خاورمیانه یا Middle East respiratory syndrome coronavirus که با اختصار MERS-CoV نامگذاری شود .

ویروس کرونا به عنوان عامل این بیماری به سیستم تنفسی حمله می کند و به تدریج این سیستم را از کار می اندازد و از علائم این بیماری می توان به سرفه، تب شدید که به التهاب ریه و نارسایی کلیه منجر می شود، اشاره کرد.

ساختار ویروس کرونا
ساختار ویروس کرونا

اما در اوایل ژانویه سال 2020 ، سازمان بهداشت جهانی نوع جدیدی را شناسایی کرد: کروناویروس 2019 (2019-nCoV) در چین. در اواخر ژانویه ، 300 مورد تأیید شده در چین وجود داشت و تعداد کشته شدگان که هنوز هم در تک رقم ها بودند ، اما در حال افزایش است. و با وجود غربالگری در فرودگاه ، یک مسافر اولین ویروس را به ایالات متحده آورده بود.

غالباً یک ویروس کرونا باعث علائم عفونت تنفسی فوقانی مانند آبریزش بینی ، سرفه و گلو درد می شود. شما می توانید آنها را با استراحت و داروهای بدون نسخه درمان کنید . ویروس کرونا همچنین می تواند باعث عفونت گوش میانی در کودکان شود. دوره نهفتگی ویروس کرونا می تواند از یک تا 14 روز طول بکشد و ویروس در طی این دوره می تواند عفونی شود.

انواع ویروس کرونا

انواع مختلف ویروس های کرونا انسانی موجب انواع مختلف بیماری میشود در حال حاضر شش نوع شناخته شده از ویروس کرونا وجود دارد که می تواند انسان را آلوده کند.

انواع متداول عبارتند از:

  1. 229E (آلفا کروناویروس)
  2. NL63 (آلفا کروناویروس)
  3. OC43 (قرنطینه ویروس بتا)
  4. HKU1 (کرونا ویروسی بتا)

علائم ویروس و نشانه های بیماری کرونا

علائم سرماخوردگی و یا آنفولانزا معمولا از دو تا چهار روز پس از عفونت ویروس کرونا اتفاق می افتد و معمولا خفیف است.

علائم عبارتند از:

از علایم اصلی این بیماری، تب، سرفه، تنگی نفس و مشکلات حاد تنفسی است و بیمار ممکن است سرفه های چند روزه بدون دلیل نیز داشته باشد. در موارد حاد مشکلات گوارشی نظیر اسهال، نارسایی حاد تنفسی، اختلالات انعقادی و نارسایی کلیه نیز گزارش شده است. در بیشتر موارد ، شما نمی دانید که آیا یک ویروس کرونا یا ویروس سرماخوردگی دارید.

علائم ویروس کرونا
علائم ویروس کرونا
  1. عطسه کردن
  2. آبریزش بینی
  3. خستگی
  4. سرفه
  5. در موارد نادر، تب
  6. گلو درد
  7. و آسم را تشدید می کند.
  8. بر خلاف رینوویروس، علت دیگر سرماخوردگی، ویروس کورونا انسانی در آزمایشگاه به آسانی قابل کشت نیست.

شما می توانید آزمایشاتی ، از جمله نمونه برداری از مخاط بینی و گلو و خون را انجام دهید ، تا بدانید که آیا سرماخوردگی شما ناشی از کرونا ویروس ایجاد شده است. نتایج آزمایش باعث تغییر در نحوه علائم شما نمی شود ، که به طور معمول در چند روز از بین می روند.

اما اگر یک عفونت کرونا ویروس به دستگاه تنفسی تحتانی (نای و ریه ) سرایت کند ، می تواند به خصوص در افراد مسن ، افراد مبتلا به بیماری قلبی یا افرادی که دارای سیستم ایمنی ضعیف هستند ، باعث ذات الریه شود .

درمان و پیشگیری از ابتلا به کرونا

ویروس کرونا انسانی را به راحتی نمی توان در محیط آزمایشگاه کشت کرد، بر خلاف ویروس رینو، که یکی دیگر از عوامل سرما خوردگی معمولی است و به راحتی قابل کشت در محیط آزمایشگاه است. همین امر باعث شده است که به سختی بتوان تاثیر ویروس کرونا بر اقتصادهای بین المللی و سلامت عمومی را اندازه گیری کرد.

هیچ راهی برای درمان ویروس کرونا وجود ندارد، بنابراین تنها راه درمانی پیش روی تان وجود دارد، این است که از خودتان مراقبت کنید و چند مورد از داروهای بدون نسخه را تهیه کنید. این دست داروها و نکات مراقبتی که باید به آن ها توجه کنید شامل موارد زیر است:

  • استراحت کنید و بیش از حد به خودتان فشار نیاورید.
  • به مقدار کافی آب بخورید.
  • سیگار کشیدن را ترک کنید و در محل های آلوده باقی نمانید.
  • می توانید از قرص های استامینوفن، ایبوپروفن یا ناپروکسن را برای کم کردن درد و تب استفاده کنید.
  • دستگاه تصفیه کننده هوا را در خانه قرار دهید.
  • برای این که مشخص شود ویروس کرونا (در حقیقت نوع ویروسی که در بدن است( در بدن انسان وجود دارد، از مایع دستگاه تنفسی، مثل موکوس از بینی، باید نمونه برداری آزمایش انجام شود. انجام آزمایش خون هم راه حل دیگری است.
ویروس کرونا در جهان

واکسنی برای محافظت در برابر این خانواده از ویروس‌ها وجود ندارد، حداقل هنوز وجود ندارد. آزمایش برای واکسن MERS در حال انجام است. انستیتوی ملی بهداشت آمریکا در حال کار بر روی واکسن علیه ویروس جدید است، اما ماه‌ها طول می‌کشد تا کارآزمایی‌های بالینی انجام شود و بیش از یک سال زمان می‌برد تا وارد بازار شود.

ممکن است با دوری از افراد بیمار، بتوان تا اندازه‌ای خطر ابتلا به این ویروس را کاهش داد. همچنین از تماس دست‌ها با چشم، بینی و دهان باید خودداری شود. شستن دست‌ها با آب صابون، حداقل به مدت 20 ثانیه هم از جمله توصیه‌های متخصصان برای پیشگیری از ابتلا به این ویروس است.

ویروس سارس چیست؟ و چه ارتباطی با کرونا دارد

در انسان گونه‌ای از خانواده کرونا که به «ویروس سارس» (SARS-CoV) معروف است، عامل ایجاد بیماری مسری و خطرناکی به نام «سندرم تنفسی حاد» (Severe Acute Respiratory Syndrome) یا سارس به شمار می‌آید.

یک بیماری خطرناک و مسری که کرونا ویروس نوع SARS-CoV در آن نقش دارد، سندروم تنفسی حاد {SARS} است. با پیشرفت این بیماری، فرد به بیماری ذات الریه مبتلا می شود که بسیار خطرناک و کشنده است.

این ویروس دستگاه تنفسی انسان را مورد حمله قرار می‌دهد و آخرین بار در سال ۲۰۰۲ به طور گسترده در جمعیت‌های مختلف انسانی شیوع پیدا کرد. در نوامبر ۲۰۰۲ در شهر گوانگ دونگ چین اولین مورد ابتلا به این بیماری گزارش شد. پس از آن این بیماری به هنگ‌کنگ گسترش یافت و از آنجا به سراسر جهان منتقل شد.

ویروس SARS-CoV یک گونه منحصر به فرد از خانواده کرونا است که می‌تواند برخلاف سایر ویروس‌های این خانواده دستگاه تنفسی فوقانی و تحتانی را به همراه دستگاه گوارش مورد حمله قرار دهد.

این ویروس برای اولین بار از استان جنوبی چین، گوانگ دونگ، در ماه نوامبر سال ۲۰۰۲ آغاز شد و با گذشت زمان به هنگ کنگ رسید. از آن به بعد، این ویروس به سرعت به تمام کشورها منتقل شد و شهروندان ۳۷ کشور دنیا را آلوده کرد.

ویروس SARS-CoV یک ویروس کاملا خاص است. زمانی که به بدن انسان وارد می شود، مجرای بالایی و پایینی دستگاه تنفس را آلوده کرده و باعث بروز گاستروانتریتیس {در این بیماری خطرناک، روده و شکم بیمار متورم می شود} می شود.

ویروس سارس و کرونا
ویروس سارس و کرونا

بیماری مرس {MERS}

در بیماری مرس، کرونا ویروس خطرناک نوع MERS-CoV نقش دارد که برای اولین بار در سال ۲۰۱۲ مشاهده شد. این بیماری خطرناک تنفسی برای اولین بار از کشور عربستان سعودی آغاز شد و پس از آن به سایر کشورهای دنیا منتقل شد. این ویروس به کشور ایالات متحده آمریکا نیز رسید و بزرگ ترین رخداد و تلفات این بیماری در سال ۲۰۱۵ در کره جنوبی اتفاق افتاد.

از جمله نشانه های بیماری مرس می توان به بروز تب، تنگی نفس و سرفه کردن اشاره کرد. این ویروس از طریق ارتباط با افراد مبتلا شده به ویروس منتقل می شود. البته قابل ذکر است که بگوییم بیشتر مواردی که به این ویروس مبتلا بوده اند، از منطقه پنینسولا عربی به دیگر کشورها سفر کرده بودند.

از افرادی که به این ویروس مبتلا می شوند، بین ۳۰ تا ۴۰ درصد همگی جان خود را از دست می دهند.

سرایت ویروس کرونا به انسان و سرعت انتقال کرونو

در همان ابتدای ماه دسامبر سال گذشته میلادی که ویروس کرونا در انسان شناسایی شد، مقامات چینی گفتند این ویروس از انسان به انسان منتقل نمی‌شود. اما در حال حاضر مواردی از انتقال این ویروس از انسان به انسان، شناسایی شده است. پیتر هوربی، استاد از دانشگاه آکسفورد، می‌گوید: “واضح است که این بیماری از انسان به انسان منتقل می‌شود. اما سوال حیاتی این است که چقدر انتقال آن آسان است.”

ویروس سارس را انسان‌ها به هم می‌دهند اما ویروس مرس به سختی از انسان به انسان منتقل می‌شود و تنها از راه تماس مستقیم. ویروس جدید موجب عفونت ریه می‌شود و با سرفه و عطسه همراه است و احتمالا از همین راه هم سرایت می‌کند.

کشف این موضوع هم بسیار مهم است که کدام افراد در برابر این ویروس آسیب‌پذیرتر هستند. هنوز مشخص نیست که این ویروس در چه دوره‌ای بعد از انتقال، موجب عفونت می‌شود، قبل از بروز علائم آن در بدن یا هنگامی که علائمش در بدن شدید شد.

به نظر می‌آید شمار مبتلایان به ویروس کرونا در یک هفته از 40 به 440 نفر رسیده است. اما در حقیقت بسیاری از موارد تازه مبتلا به این ویروس، از چند روز قبل بیمار شده بودند و با تاخیر شناسایی شدند. اطلاعات کمی درباره نرخ رشد این اپیدمی وجود دارد. اما متخصصان معتقدند که شمار بیماران مبتلا به این ویروس احتمالا بالاتر از موارد ثبت‌شده است. تاکنون مواردی از ابتلای به این بیماری در تایلند، کره جنوبی، ژاپن، تایوان، استرالیا و ایالات متحده هم مشاهده شده است.

این بیماری نخستین بار در شهر ووهان چین بروز کرد و تمام مبتلایان به آن در کشورهای مختلف کسانی بوده‌اند که پیشتر به این شهر سفر کرده بودند. اما این نگرانی وجود دارد که این ویروس توسط میلیون‌ها نفر که برای جشن سال نو میلادی در چین سفر می‌کنند،‌ در اواخر ماه جاری میلادی، همه‌گیر شود.

کاریکاتور ویروس کرونا در ایران
کاریکاتور ویروس کرونا در ایران

ویروس کرونا در ایران

مسافران هر کشوری که به چین سفر کرده‌اند، در معرض این ویروس قرار داشته‌اند و همانند کشورهای تایلند، کره‌جنوبی، ژاپن، تایوان، استرالیا و آمریکا که افراد مبتلا به ویروس کرونا شناسایی شده‌اند، ممکن است در ایران نیز مبتلایان به ویروس کرونا شناسایی شوند.

همسایگی ایران با افغانستان خطر شیوع کرونا در ایران را افزایش داده است. افغانستان برای جلوگیری از شیوع کرونا درخواست کمک بین‌المللی کرده است. تب، سرفه و تنگی نفس، اسهال، نارسایی کلیه و انعقاد خون از جمله علائم آلودگی به این ویروس است.کرونا تاکنون 41 نفر را قربانی کرده است.

اما با توجه به آماده باش کامل در مرزها برای مقابله با کرونا ویروس و همچنین تمهیدات سازمان هواپیمایی کشوری بابت جلوگیری از ورود بیماری «کرونا» به کشور، امیدواریم که این ویروس وارد کشور نشود.

در فرودگاه بین‌المللی امام خمینی هم مسافران چین معاینه می‌شوند تا ویروس در کشور منتشر نشود.اما با توجه به هشدار افغانستان از خطر انتشار کرونا در این کشور شیوع کرونا از طریق مرزهای زمینی هم امکان‌‌پذیر است.

در کشور ما نیز با نظارت و راهبری معاونت بهداشتی و مرکز مدیریت بیماری های واگیر در تمام پایانه‌های مرزی کشور به ویژه فرودگاه‌ها و بنادر بین‌المللی، پایگاه‌های مراقبت‌های بهداشتی مرزی با حضور تیم‌های متشکل از کارشناسان و متخصصان بهداشت و مبارزه با بیماری‌ها فعال هستند و با تجهیزات مناسب، هرگونه مورد مشکوک ورودی به کشور را تحت غربالگری و مراقبت‌های لازم قرار می‌دهند.

با شناسایی احتمالی هر مورد مشکوک به بیماری و یا افراد دارای علائم، فرد مورد نظر تحت تدابیر بهداشتی خاص قرار و بررسی‌ها و درمان‌های لازم صورت می‌گیرد. این اصل نه فقط برای این ویروس و این بیماری، بلکه سال‌های سال است در کشور برای پیشگیری و کنترل بیماری های واگیر به ویژه بیماری های نوپدید جریان دارد. چنانکه در ایام اربعین حسینی، ورود اتباع از مرزهای شرقی و غربی و در دیگر روزهای سال حسب مورد و هشدارها تحت مراقبت قرار می‌گیرند.

نظام آزمایشگاهی کشور به صورت فعال هرگونه نمونه به دست آمده آزمایشگاهی از طریق واحدهای بهداشتی درمانی را بلافاصله مورد سنجش قرار می‌دهد و نتایج آن برای اقدامات بعدی به مراجع ذی‌صلاح ارسال می‌شود. این اقدامات براساس پروتکل‌های فنی و علمی است و ساختار بیماریابی، کنترل و پیشگیری از بیماری‌های کشور در منطقه خاورمیانه شرایط مطلوبی دارد.

کرونا در ایران؛ تایید ابتلا ۵ نفر در قم

با تایید ابتلا و مرگ دو نفر در شهر قم به خاطر ابتلا به ویروس کرونا، و تایید سه مورد دیگر ابتلا در قم و اراک، علی ربیعی، سخنگوی دولت ایران از تشکیل “ستاد پیشگیری و مقابله با کرونا” در وزارت بهداشت ایران خبر داد.

آقای ربیعی روز پنجشنبه اول اسفند، ۲۰ فوریه در توییتی نوشت که به درخواست رئیس جمهور ایران این ستاد با حضور وزرای بهداشت، کشور، گردشگری، راه و شهرسازی، سخنگوی دولت ونماینده ستاد کل نیروهای مسلح تشکیل می‌شود و “سایر دستگاه‌های اجرایی بنا به ضرورت در جلسه شرکت می‌کنند.”

سخنگوی دولت ایران می‌گوید که دولت از ابتدای شیوع کرونا در چین این موضوع را “بررسی و تصمیمات و اقدامات مقتضی” را انجام داده ولی “اکنون که علائمی مشاهده شده نیازمند اقدامات جامع‌تر و همکاری همه شهروندان هستیم.”

او از همه شهروندان خواست که به توصیه‌های وزارت بهداشت توجه کنند.

با گذشت چند ساعت از اعلام خبر اولیه کشف موارد مشکوک به کرونا در قم، رییس دانشگاه علوم پزشکی قم با تایید فوت دو نفر در قم بر اثر بیماری کرونا، بر ضرورت توجه مردم نسبت به رعایت بهداشت فردی تاکید کرد.

دکتر محمدرضا قدیر در خصوص شیوع بیماری کرونا اظهار کرد: ما شاهد یک پیک بیماری‌های تنفسی ظرف سه چهار روز اخیر بودیم و در بررسی‌های صورت گرفته دو مورد منجر به فوت شد و آزمایشات اولیه مشخص شد که این دو نفر از نظر کرونا مثبت هستند ولی هنوز نتیجه تست‌های ژنتیک اعلام نشده است.

وی بیان کرد: قرار بر این بود با مردم صادق باشیم و همین که برای خودمان نتایج آزمایشات اولیه مشخص شد مساله را به مردم اطلاع دادیم؛ بیمارستان (کامکار) به عنوان مرکز بیماران ویروسی در نظر گرفته شده و یک بیمارستان (نکویی – فرقانی) نیز قرار است که پشتیبان باشد.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی قم با اشاره به اینکه مردم باید آرامش داشته باشند اظهار کرد: مردم دست‌های خود را مرتبط شستشو کرده و از حضور در اجتماعات پرهیز کنند و نسبت به رعایت نکات بهداشتی اهتمام داشته باشند تا بتوانیم این بیماری را کنترل کنیم.

وی گفت: مردم نگران تامین ماسک نباشند؛ البته مردم بدانند وقتی که در معرض بیماری نیستند نیازی به ماسک ندارند چرا که خود ماسک می‌تواند عامل عفونت باشد.

وی با بیان اینکه مردم نگران تامین ماسک نباشند یادآور شد: مردم بدانند وقتی که در معرض بیماری نیستند نیازی به ماسک ندارند چرا که خود ماسک می‌تواند عامل عفونت باشد.

قدیر با بیان اینکه دپوی ماسک به اندازه لازم وجود دارد یادآور شد: وضعیت از سوی وزیر بهداشت و معاونان این وزارتخانه در حال بررسی است و امیدواریم بتوانیم در اسرع وقت این بیماری را در قم کنترل کنیم.

طهرانی

بنیانگذار مجله اینترنتی ماگرتا و متخصص سئو ، کارشناس تولید محتوا ، هم‌چنین ۱۰ سال تجربه سئو ، تحلیل و آنالیز سایت ها را دارم و رشته من فناوری اطلاعات (IT) است . حدود ۵ سال است که بازاریابی دیجیتال را شروع کردم. هدف من بالا بردن سرانه مطالعه کشور است و اون هدف الان ماگرتا ست.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

3 × چهار =