وسایل مورد نیاز پیاده روی اربعین ۱۴۰۳ چیست؟
لوازم مورد نیاز سفر اربعین کدامند ؟ فهرست کامل وسایل لازم برای پیاده روی اربعین
لوازم مورد نیاز سفر اربعین : سفر پیاده روی اربعین و دغدغه های مربوط به آن ، این روزها موضوع گپ و گفت خیلی از هموطنان ماست. برای آمادگی بیشتر زائران حسینی در این سفر معنوی، وسایل مورد نیاز مسافران در این سفر را لیست کرده ایم.
سفر اربعین در کنار تمام زیبایی هایش، شبیه هیچ سفری دیگری نیست و شرایط خاص خودش را دارد .اینجا سعی کردیم با توجه به تجربیات سال های قبل زائران و صحبتهای مسئولین و کارشناسان، مقاله ای برای آمادگی سفر اربعین آماده کنیم. با اخبار اربعین ماگرتا همراه باشید.
مطلب پیشنهادی : متن تسلیت اربعین حسینی
وسایل لازم برای پیاده روی اربعین
کوله پشتی : در جواب سوال چه وسایلی برای پیاده روی اربعین لازم است سعی کنید از کوله پشتی راحت و سبکی استفاده کنید که بندهای آن نازک نباشد و ستون فقرات شما را در طول مسیر اذیت نکند. رول دستمالکاغذی، مسواک، حوله شخصی، لیوان و کلاه آفتابگیر همراه داشته باشید. یک عدد کیسهخواب نیز به همراه داشته باشید تا در صورت مناسب نبودن و سرد بودن مکانها برای استراحت از شما در برابر خاک و سرما محافظت کند.
آب و هوا : یادتان باشد به آبوهوا اعتمادی نیست! پس لباس گرم بیرون از کوله همراه داشته باشید که آن را بپوشید یا روی دست بگیرید. لباسهای گرمتان را حتیالامکان طوری انتخاب کنید که دکمه یا زیپ داشته باشد و قابلیت کم یا زیاد کردن لباسهایتان را در طول مسیر داشته باشید.
داروهای مورد نیازتان : برای ۱۰ روز را همراه داشته باشید. کفش راحت و سبک بپوشید. بههیچوجه برای پیادهروی اربعین کفش نو تهیه نکنید یا حداقل آن را از یک ماه قبل بپوشید و یک و نیم تا دو ساعت در روز با آن پیادهروی کنید. کفشی را انتخاب کنید که کفی مناسب داشته باشد و عرق نکند. در غیر این صورت ممکن است کوفتگی عضلانی و تاول در پاها شما را اذیت کند.
میتوانید یک قرآن، دعا و زیارت جیبی و یا مداحی موردعلاقهتان را همراه داشته باشید. البته بهتر است اینها را در موبایل خود داشته باشید تا در حال پیادهروی بتوانید گوش دهید یا بخوانید.
خوراکی های همراه : از بین خوراکی های همراه، آجیل و نانهای خشک سبوس دار به سیستم گوارشی خیلی کمک میکنند. کشمش، میوههای خشک، نخودچی و شکلات به همراه داشته باشید. شکلات شیرین باعث ایجاد تشنگی میشود اما شکلات تلخ انتخاب خوبی برای یک پیادهروی طولانی است. در واقع شکلات تلخ برای تامین انرژی بسیار مفید است.
مناسبترین وسیله و راه را انتخاب کنید : برای پیادهروی اربعین میتوانید مسیر نجف به کربلا یا بغداد به کربلا را انتخاب کنید. برای سفر هوایی، از شهرهای تهران، اهواز، اصفهان، مشهد، ساری، کرمان، شیراز و تبریز پرواز مستقیم به نجف و بغداد وجود دارد. برای سفر زمینی، میتوانید از مرز مهران، شلمچه و چزابه حرکت کنید. البته ممکن است ساعات زیادی منتظر بمانید. پس برای اقامت در مرز آمادگی داشته باشید.
ازآنجاییکه مسیر کمکم شلوغ میشود، بهمحض زیارت حرم حضرت علی (ع) پیادهروی را شروع کنید. موکبها (به زبان عربی همان هیئت) محل استراحت زائران در مسیر هستند، سرویس بهداشتی و محل استراحت دارند و صلواتی از شما پذیرایی میکنند. فاصله هر موکب تا موکب بعدی ۵۰ متر است.
لوازم ضروری دیگر
علاوه بر موارد ذکر شده، برخی لوازم دیگر نیز برای پیادهروی اربعین ضروری هستند.
- کوله پشتی: یک کوله پشتی مناسب با اندازه مناسب برای حمل وسایل ضروری
- پاور بانک: برای شارژ تلفن همراه
- چراغ قوه
- چاقو چندکاره
- سوت
- کارت شناسایی و پاسپورت
- پول نقد و کارت بانکی
- داروهای عمومی (مسکن، ضد اسهال، ضد تهوع)
- کیسه خواب (در صورت نیاز)
- زیرانداز (در صورت نیاز)
امنیت عراق و نحوه محافظت از وسایل
در کشور عراق هیچکس پاسخگوی حوادثی نظیر سرقت، زورگیری نیست، بهتر است همراه موکب خود باشید و از رفتن به بیراههها و مناطق خارج از مسیر، مخصوصاً در هنگام شب اجتناب کنید. در زمان خوابیدن نیز حواستان به وسایل شخصی مثل کولهپشتی، گذرنامه و تلفن همراهتان باشد.
زیرا با مفقود شدن یا سرقت شدن گذرنامه دیگر امکان خروج از مرز عراق و بازگشت به ایران برایتان سخت خواهد بود. حتماً همراه با جمع حرکت کنید و به هرکسی بهغیراز کاروان خود اعتماد نکنید، چندی پیش افرادی با لباس پلیس عراق قصد سرقت از زائران را داشتند، پس فریب پلیسهای قلابی را نخورید و مراقب باشید. بهتر است برای جلوگیری از سرقت، پول زیاد به همراه نداشته باشید تا با خیال آسوده شب را بخوابید.
با توجه به درگیریهای مستمر بین نیروهای نظامی عراق با گروههای تکفیری و احتمال بمبگذاری در مناطق مختلف مانند سامرا، بههیچوجه سفر به این شهر توصیه نمیشود. کیف کمری، کرم ضد سوختگی، چند عدد چسب زخم، جوراب اضافه، شارژر تلفن همراه، گذرنامه، دستمالکاغذی را حتماً همراه خود داشته باشید.
به دلیل خنکی غیر قابل پیشبینی فصل پاییز نیز حتماً لباس گرم بردارید. همراه داشتن دستکش و کلاه هم از ضروریات است. سعی کنید از کولهپشتی راحت و سبکی استفاده کنید تا به کتف و ستون فقراتتان آسیب وارد نکند.
رول دستمالکاغذی، مسواک، حوله شخصی، لیوان و کلاه آفتابگیر همراه داشته باشید. یک عدد کیسهخواب نیز به همراه داشته باشید تا در صورت مناسب نبودن و سرد بودن مکانها برای استراحت از شما در برابر گردوخاک و سرما محافظت کند.
نحوه پیاده روی اربعین
در وسایل ضروری برای پیاده روی اربعین چند روز قبل از سفرتان بهتر است نرمش و پیادهروی به مدت یک ساعت روزانه را شروع کنید. روزانه شیر مصرف کنید تا بدنتان در مقابل ویروسهای احتمالی مقاوم باشد. در طی سفر نیز همراه داشتن ماسک تنفسی، عینک آفتابی و کلاه از ضروریات است. بعد از مدتی پیادهروی پاها را در آب سرد گذاشته و ماساژ دهید.
خوردن سیب را فراموش نکنید. خرما و مویز را طی این سفر دوست خود بدانید. اما بهتر است پنیر را از وعدههای غذایی خود حذف کنید، به دلیل افزایش اسید اوریک در زمان پیاده دچار درد در ناحیه مچ و انگشتان میشوید.
مرتب به پاهای خود ماساژ دهید. همچنین برای راحت طی کردن مسیر، استفاده از چوبدستی یا عصا نیز توصیه میشود. بهتر است بعد از سفر جهت پاکسازی دستگاه گوارش مسهل بنوشید.
اطلاعات مورد نیازی که باید بدانیم :
مسافت خروجی شهر نجف تا کربلا: هشتاد کیلومتر
مدت زمان پیادهروی: حدود سه روز و دو شب
میزان پیادهروی روزانه: هفت الی هشت ساعت
بهترین زمان پیاده روی: بعد از نماز صبح تا قبل اذان مغرب
بهترین روز حرکت از نجف: عصر شانزدهم یا صبح هفدهم صفر
چگونگی طی کردن: این مسیر را هم بصورت پیاده و هم با ماشین میتوانید طی کنید
وسایل و دانستنی های مورد نیاز سفر پیاده روی اربعین
طول مسیر نجف تا کربلا ۸۲ کیلومتر است که بین دو تا ۵ روز طول میکشد. مسیر پیادهروی از شارع الرسول شروع میشود و در عمود ۱۸۰ النجف، پیادهروی در شهر نجف تمام میشود. بعد از آن دوباره پیادهروی را از عمود ۱ در جاده نجف به کربلا شروع میکنید و تا حرم حضرت عباس (ع)، ۱۴۵۲ عمود در پیش دارید.
حتماً بعد از نماز صبح پیادهروی را شروع کنید و بین ساعت ۳-۵ موکبی را برای استراحت شبانه پیدا کنید. اگر انفرادی میروید تا قبل از ۱۰-۱۱ صبح حرکت کنید چون مسیر هم در این ساعتها خلوتتر است.
ضمناً اگر میخواهید تماس تلفنی داشته باشید بهتر است این کار را قبل از طلوع آفتاب انجام دهید. احتمالاً به دلیل ترافیک بالای شبکه، در طول روز با مشکل بر خواهید خورد.
اگر گم شدید : امکان گم کردن همراهانتان در طول مسیر وجود دارد؛ بنابراین با توجه به آنتن ندادن موبایلتان در بعضی نقاط همچنین به دلیل ترافیک بالای شبکه از همان ابتدای مسیر شماره عمودها (ستونها) را انتخاب کنید که اگر همراهانتان را گم کردید، زمان رسیدن به آن عمود توقف کنند. فقط حواستان باشد شمارههای رند خیلی شلوغ است و تجمع افراد زیاد است.
اگر درنهایت با همه تدابیر همسفرانتان را گم کردید، بهتر است آخرین جایی که برای قرار با آنها در نظر میگیرید، ستاد عتبات عالیات ایران در جوار حرم امام حسین (ع) باشد که آدرس این مکان را بیشتر کسبه اطراف حرم میدانند.
مواظب سلامتی خودتان باشید: حتماً بعد از دو ساعت راه رفتن، نیم ساعت استراحت کنید. بیشتر خادمین موکبها آموزش ماساژ دیدهاند، ولی اگر دچار گرفتگی عضلانی میشوید، حتماً قرص متاکارمابول همراه داشته باشید.
وعدههای غذایی را بهموقع مصرف کنید تا دچار افت قند نشوید. در طول مسیر موکب دارها به بهترین شکل از شما پذیرایی میکنند! سعی کنید مایعات زیاد بخورید: چایی، آب، فرنی، سوپ و …این باعث میشود که عفونتهای بدن دفع شود.
چند نکته برای خانمها: به خانمها توصیهشده که در این مراسم مسائل امنیتی را رعایت کنند و از مسیرهای اصلی فاصله نگیرند تا جایی که ممکن است از ویزای فردی استفاده نکنند و «مجردی» به پیادهروی نروند.
امسال تعدادی موکب فرهنگی برای بانوان پیشبینیشده است: یکی در نجف و در شارعالرسول و دیگری در کربلا در مجاورت هتل جواهر. بهتر است با پارچه مشکی نرم و مستطیل شکل چیزی شبیه پوشیه درست کنید و کش بیندازید تا در طول مسیر صورتتان را از سرما و گردوغبار محافظت کند. بهتر است از چادری استفاده کنید که امکان انداختن کوله با آن وجود داشته باشد. انواع چادرهای لبنانی و ملی مناسب است.
بچهها را همراه ببریم یا نه؟! شاید حضور بچهها در این سفر در نگاه اول مشکل به نظر برسد، اما خیلیها با کودک زیر پنج سال یا حتی چندماهه در پیادهروی اربعین شرکت کردهاند. شاید بد نباشد چند نکته را بدانید.
اول اینکه از ابتدا با خود تکرار کنید: «من در این سفر به نیت خدمت به کودکان امام حسین (ع) قرار است خادم زائر کوچک و معصوم امام حسین (ع) باشم.» حتماً بازی و خوراکیهای دوستداشتنی کودکتان را همراه داشته باشید. صبور باشید! ممکن است او زودتر از موعد خسته یا گرسنه شود یا نیاز به چیزی پیدا کند که لازم باشد توقف کنید.
اگر با گروه یا کاروانی هستید سعی کنید با گروهی باشید که اعضا مثل شما کودک داشته باشند و اگر چنین گروهی در کاروان شما نبود، آدرس و نقشه دقیق محل اسکان در کربلا را بگیرید و از آنها جدا شوید تا دغدغه عقب ماندن شما را آزار ندهد.
اگر با کاروانی هستید که باید در روز خاصی در کربلا باشید سفر خودتان را به نحوی مدیریت کنید تا در آن تاریخ به کربلا برسید. به این نحو که در ابتدا با سوار شدن ماشین خودتان را تا یک عمودی که محاسبه کردید بروید و از آنجا پیادهروی خودتان را آغاز کنید (البته در طول مسیر هم میتوانید سوار ماشین شوید ولی در اواسط و انتهای مسیر یافتن ماشین یک مقدار سختتر است.)
شماره های مهمی که ممکن است به آنها نیاز پیدا کنید:
* اورژانس : ۱۰۴
* افراد گمشده : ۰۷۸۰۱۳۰۰۵۶۱
* احکام شرعی : ۰۷۸۱۴۶۵۱۳۵۳
* اداره مرکزی : ۰۷۸۰۱۰۰۴۷۵۸
برای زائران کوچک و کودکان چه وسایلی برای سفر اربعین ببریم ؟
اگر میخواهید با بچهها پیادهروی اربعین را تجربه کنید باید حواستان باشد که شرایط سفر را با توجه به شرایط کودک خود هماهنگ کنید. اگر تصمیم گرفتهاید همراه کودک خردسالتان به این سفر بروید، باید تمام جوانب و مشکلاتی که ممکن است برایتان بهوجود آید را قبل از آغاز سفر در نظر بگیرید.
شما باید وسایل بیشتری با خود بردارید تا هم خودتان و هم کودکتان شرایط بهتری داشته باشد. فراموش نکنید که باید صبر و تحملتان را در این سفر، از قبل بیشتر کنید و برای بازی با کودکتان زمان و وقت بگذارید.
اگر کودک شما زیر ۶ سال سن دارد، حتی اگر طاقت نشستن طولانی در کالسکه را ندارد، کالسکه را با خودتان ببرید. در طول پیادهروی میتوانید وسایلتان را به دستههای کالسکه آویزان کنید، پس حتما از سلامت چرخها و میلههایش مطمئن باشید.
کاور یا روکش بارانی کالسکه را نیز حتما ببرید. علاوه بر آن گردوخاک فراوانی در برخی نقاط پیادهروی وجود دارد، کاور کالسکه را کامل بکشید تا کودکتان اذیت نشود. اگر کالسکه خراب شد، نگران نباشید، در طول مسیر افرادی هستند که صلواتی کالسکهتان را روبهراه میکنند.
یک پارچه یا چفیه بزرگ نخی به همراه داشته باشید. روزها مخصوصا نزدیک ظهر که هوا گرم میشود، آن را کمی خیس کنید و روی کالسکه بیندازید تا آفتاب و گرما فرزندتان را بیتاب و خسته نکند.
حتما چند ماسک بهداشتی همراه خود داشته باشید. هرچند احتمالا کودکان تحمل نگه داشتن ماسک بر دهان و بینی را بیشتر از ۱۵دقیقه ندارند، ولی زمانی که گردوخاک بلند میشود، همان ۱۵دقیقه نیز سودمند است.
در طول مسیر چادرهای هلالاحمر وجود دارد ولی برای مواقع اضطراری داشتن کمی دارو کمکتان میکند. مثل شربت استامینوفن و سرماخوردگی کودکان یا قطره برای رفع تب یا اسهال، پماد سوختگی هم همراه داشته باشید.
اگر کودکتان پوشک میشود، به مقدار کافی پوشک بردارید. البته آنجا پوشک پیدا میشود ولی بهتر است پوشکی که از قبل امتحان کردهاید استفاده کنید تا از سوختگی یا مشکلات احتمالی جلوگیری کنید.
اگر فرزندتان راه میرود، حتما علاوه بر کفش، یک دمپایی برایش بردارید. این سفر طولانی است و فرزندتان اگر تمام راه کفش داشته باشد، اذیت میشود. علاوه بر این، موقع استفاده از سرویس بهداشتی یا اسکان در موکبها پوشیدن یا درآوردن دمپایی راحتتر است.
شبها و سحرها تا حدود ساعت ۹ صبح، هوا سرد است. لباس گرم مثل کاپشن، شال گردن، دستکش و کلاه را فراموش نکنید.
حتما یک پتوی کوچک هم بردارید تا وقتی کودکتان در کالسکه است رویش بیندازید و یا عنوان پوشش از سرما، روی خود کالسکه بیندازید طوری که محوطه داخلی کالسکه را بپوشاند.
میتوانید یک کیسه آب گرم هم داشته باشید و با احتیاط از آن برای گرم نگه داشتن فضای داخل کالسکه استفاده کنید.
درصورتی که مشکلی مانند بیماری یا کمتوان شدن برای خودتان یا فرزندتان بهوجود آمد، به هیچ وجه اصرار به ادامه راه بهصورت پیاده نداشته باشید. در کنار جاده میتوانید سوار ماشین شوید و در ورودی شهر کربلا منتظر همسفرانتان بمانید.
اگر کودکتان غذاخور است، حتما قاشق و چنگال کوچکی همراه خود ببرید. یک ظرف غذای دردار هم بردارید تا اگر در زمان ناهار یا شام، کودکتان میل به خوردن نداشت، مقداری از غذا را نگه دارید و هر زمانی کودکتان گرسنه شد، به او بدهید.
خوراکیهایی که خوب است برای کودکتان ببرید
- بهتر است برای روزهای پیادهروی برای کودکتان مقداری خوراکی همراه داشته باشید. خوراکیهای مختلفی مانند ذرت بوداده، آبنبات چوبی، نخودچی کشمش، گندمک و برنجک، چوبشور، پاستیل، بیسکوییتهای کوچک که کمحجم هستند تهیه و در بستههای کوچک تقسیمشان کنید. این کار باعث میشود در دفعات مختلف به کودکتان، خوراکیهای مختلفی دهید که برایش جذابیت دارد و اگر هم کودکی در کنارتان بود، از آن بستهها به او نیز بدهید. حتی میتوانید خوراکیها را به نیت نذری بدهید تا هم ثواب کنید هم کودکان دیگر را خوشحال کنید و هم فرزند خودتان بخشش را یاد بگیرد.
- یک زیرانداز کوچک داشته باشید تا زمانهایی که فرزندتان میخواهد غذا یا خوراکی بخورد، زیرش پهن کنید تا فرش و فضای موکب کثیف نشود. میتوانید از یک چفیه یا چند تکه سفره یکبار مصرف استفاده کنید.
- بهتر است کمی سنجد هم داشته باشید برای زمانهایی که کودکتان اسهال میشود و همچنین کمی برگه زرد آلو یا آلو و انجیر خشک و لواشک برای زمانهایی که دچار یبوست میشود.
- در طول مسیر پیادهروی میوههای مختلفی مثل موز، پرتقال، سیب یا آبمیوه به زائران داده میشود. حتما هر روز به کودکانتان میوه شسته دهید. بعضی از موکبها هم شیر داغ توزیع میکنند و میتوانید از آن به بچهها بدهید.
اسباب بازی هایی که خوب است با خود در سفر اربعین داشته باشید :
- مقداری اسباببازی همراه خود داشته باشید تا فرزندتان با آنها سرگرم باشد. سعی کنید اسباببازیهای کمحجم و سبک با خودتان ببرید. زمان انتخاب اسباببازی این احتمال را بدهید که ممکن است آنها را گم کنید یا جا بگذارید، پس چیزی انتخاب کنید که با از دست دادنش، زیاد ناراحت نشوید.
- میتوانید یک بسته نی با خودتان داشته باشید. هم برای نوشیدن مایعات از آنها استفاده کنید، هم بعضیهایشان را برای بازی کودکتان کنار بگذارید؛ مثلا با قرار دادن نیها کنار هم، برایش تصویر بسازید.
- اصولا حل اختلاف بین بچهها درباره اسباببازی، کار سختی است. بهتر است اسباببازیای به همراه داشته باشید که بشود چند بچه با هم بازی کنند؛ مثلا بادکنک یا توپ بادی که هم کمحجم است و میتوانید هر بار بادش را خالی کنید و هم چند بچه میتوانند با هم بازی کنند. یا میتوانید از بازیهای سنتی مثل لیلیحوضک یا اتلمتلتوتوله کمک بگیرید و خودتان همراه بچهها شوید و لحظاتی آنها را سرگرم کنید.
- کتاب را فراموش نکنید. مخصوصا اگر کودکتان عادت دارد قبل از خواب برایش کتاب بخوانید. کتابهایی که تصاویر زیاد و رنگارنگی دارند، برای بچهها جذابتر هستند.
- اگر با کاروان به این سفر میروید و میدانید بچههای دیگری نیز در کاروان هستند، میتوانید با والدین آنها هماهنگ کنید تا هرخانواده یک نوع اسباببازی بیاورد.
مطلب پیشنهادی : عکس پروفایل اربعین حسینی
و نکته آخر اینکه ثبت نام در سامانه سماح فراموش نشود. در این مطلب لوازم و وسایل مورد نیاز پیاده روی اربعین را به طور کامل توضیح داده ایم. ما را از دعای خیرتان بی بهره نگذارید.
خیلی عالی و کاربردی، ممنون از شما
عالی و مفید انشاءالله سال دیگه راه باز شه