اخبارعلمی

جواب پرسش و فعالیت‌های تکمیلی صفحه ۹۰ آزمایشگاه علوم تجربی دهم

گام به گام پرسش صفحه 90 آزمایشگاه علوم تجربی دهم - فصل (3) آزمایش‌های دستورالعملی

جواب پرسش و فعالیت‌های تکمیلی صفحه ۹۰ آزمایشگاه علوم تجربی دهم ؛ پاسخ پرسش صفحه 90 کتاب آزمایشگاه علوم تجربی (1) پایه دهم دوره دوم متوسطه از فصل سوم «آزمایش‌های دستورالعملی» را در ادامه در بخش آموزش و پرورش ماگرتا برای شما دانش‌آموز عزیز قرار داده‌ایم.

بعدی: پاسخ پرسش و فعالیت‌های تکمیلی صفحه ۹۲ آزمایشگاه علوم تجربی دهم

جواب پرسش و فعالیت‌های تکمیلی صفحه ۹۰ آزمایشگاه علوم تجربی دهم

پاسخ پرسش صفحه ۹۰ آزمایشگاه علوم تجربی دهم

۱- حجم گاز نوشابه را به طور تقریبی حدس بزنید. اگر شرایط آزمایش را شرایط استاندارد فرض کنیم، با استفاده از جرم به دست آمده، حجم گاز نوشابه را حساب کنید. حجم واقعی گاز نوشابه با حدس شما چه میزان اختلاف داشت؟

✅ پاسخ: دانش‌آموزان اغلب تصور می‌کنند که حجم گاز موجود در یک قوطی ۳۰۰ میلی‌لیتری نوشابه بسیار کمتر از ۱۰۰ میلی‌لیتر است. با این حال، این تصور چندان دقیق نیست. مقدار گاز حل شده در نوشابه‌های گازدار به عوامل مختلفی مانند شرایط نگهداری و مدت زمان گذشت از تولید تا مصرف بستگی دارد و یک مقدار ثابت نیست. با وجود این، معمولاً حجم گاز درون یک نوشابه گازدار حدود ۳ تا ۵ برابر حجم خود نوشابه است. به عبارت دیگر، اگر یک قوطی ۳۰۰ میلی‌لیتری نوشابه داشته باشیم، ممکن است تا حدود ۱۵۰۰ میلی‌لیتر گاز در آن حل شده باشد. من حدس می‌زدم حجم گاز حدودا ۱۸۵۰ میلی‌ لیتر است.

۲- با استفاده از یک بادکنک و مقداری نمک، حجم تقریبی گاز نوشابه را اندازه گیری کنید.

✅ پاسخ: با ۳ روش می‌توان حجم گاز تقریبی نوشابه را به دست آورد.

روش اول: با قرار دادن یک بادکنک در مسیر خروجی CO۲ و قرار دادن این بادکنک حاوی گاز CO۲ در داخل آب (یک استوانه مدرج)، می‌توان حجم گاز را اندازه گرفت.

روش دوم: برای اندازه‌گیری حجم گاز داخل یک بادکنک، ابتدا مقداری نمک درون بادکنک ریخته و آن را با نخ محکم به درب یک بطری نوشابه وصل کنید. سپس، بطری را به صورت عمودی نگه دارید تا نمک وارد نوشابه شده و واکنش شیمیایی تولید گاز را آغاز کند. پس از آنکه نوشابه به خوبی تکان داده شد و گاز آن کاملاً خارج شد، بادکنک را با دقت از درب بطری جدا کرده و درب بطری را ببندید. در این مرحله، با اندازه‌گیری شعاع بادکنک و استفاده از فرمول محاسبه حجم کره، می‌توان حجم گاز داخل بادکنک را به دست آورد. می‌توان با افزودن محلول سدیم کلرید غلیظ توسط بورت به نوشابه و یک لوله رابط و تشتک پر از آب گاز موجود در نوشابه را درون یک بورت جمع‌آوری و حجم دقیق آن اندازه‌گیری نمود.

روش سوم: با قرار دادن بادکنک در یک ظرف پر از آب و اندازه‌گیری حجم آبی که از ظرف بیرون می‌ریزد. این حجم دقیقاً برابر با حجم گاز داخل بادکنک خواهد بود.

نکته: دانش آموز عزیز مطالب این صفحه صرفا جنبه کمک آموزشی دارد و شما برای استفاده از آن ها باید یک بار خودتان تمامی سوالات این صفحه را حل کنید سپس اگر مشکلی داشتید از این مطالب کمک بگیرید.

قبلی: جواب پرسش و فعالیت‌های تکمیلی صفحه ۸۸ آزمایشگاه علوم تجربی دهم

به پایان جواب پرسش و فعالیت‌های تکمیلی صفحه ۹۰ آزمایشگاه علوم تجربی دهم، رسیدیم. جهت مشاهده پاسخ سایر پرسش‌های کتاب، کافیست آن را به همراه عبارت «ماگرتا» در گوگل جست کنید و یا از قسمت دیدگاه همین مطلب با ما در ارتباط باشید.

موسوی پوران

هم‌بنیانگذار مجله ماگرتا ، زندگی ۲۴ ساعته روی خط آنلاین دهکده جهانی وب . تحلیلگر و متخصص تولید محتوای با ارزش و با کیفیت هستم و ۸ سالی می شود که وارد دنیای دیجیتال شدم. مدیر تیم تحقیق و توسعه شرکت هستم. بالاترین لذت برای من انجام کار تیمی ست.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

19 − 2 =