نقد و بررسی Honor 20 Lite + مشخصات و قیمت آنر 20 لایت
نقد و بررسی تخصصی تمام مشخصات گوشی میان رده آنر ۲۰ لایت هواوی
نقد و بررسی گوشی آنر ۲۰ لایت و مشخصات و قیمت Honor 20 Lite ؛ گوشی میان رده و مقرون به صرفه آنر 20 لایت نسخه ارزان Honor 20 است و برای کسانی عرضه شده که توان مالی بالایی ندارند و به دنبال یک گوشی هوشمند با قابلیت های گوشی های پرچمدار هستند و به نوعی جانشین ارزان تر گوشی Huawei P30 Lite می باشد.
از این رو قصد داریم تا در این مقاله از بخش الکترونیک و دیجیتال ماگرتا به نقد و بررسی تخصصی گوشی آنر 20 لایت بپردازیم. پس در ادامه برای آشنایی با تمام قسمت های این گوشی میان رده با ماگرتا همراه باشید.
- نقد و بررسی آنر ۲۰ لایت از نظری طراحی و ساخت
- نقد و بررسی آنر 20 لایت از نظر صفحه نمایش و نمایشگر
- نقد و بررسی Honor 20 Lite از نظر رابط کاربری و امنیت
- نقد و بررسی آنر ۲۰ لایت از نظر سخت افزار و عملکرد
- نقد و بررسی Honor 20 Lite از نظر باتری و شارژدهی
- نقد و بررسی آنر 20 لایت از نظر دوربین اصلی و سلفی
- جمع بندی و کلام آخر ؛ آیا با این اوصاف Honor 20 Lite ارزش خرید دارد؟
نقد و بررسی آنر ۲۰ لایت از نظری طراحی و ساخت
اگر به دنبال یک گوشی با قاب فلزی یا شیشه ای هستید، باید بگوییم که Honor 20 Lite دارای فرم و قاب پشتی پلاستیکی با طرحی زیبا که دارای شیب رنگ صاف و بنفش به رنگ آبی ادغام شده است. در این قاب پلاستیکی می توان دوربین اصلی سه گانه و حسگر اثر انگشت را مشاهده کرد.
جنس بخش جلویی گوشی نیز از جنس شیشه است و به عنوان یک گوشی میان رده صفحه نمایش آن از حاشیه های بسیار کمی برخوردار است و بالای آن در یک ناچ قطره ای دوربین سلفی آنر 20 لایت قرار گرفته است.
در لبه پایینی گوشی اسپیکر، میکروفون صدا، جک هدفون 3.5 میلی قرار گرفته است که با وجود آن نیازی به استفاده از آداپتور رابط یا هدفون های بی سیم نیست. اما متاسفانه این گوشی از سوکت شارژ microUSB بهره می برد و در این دوره زمانی که تمام گوشی ها از USB-C بهره می برند، یک نقطه ضعف اساسی می باشد.
بلندگوی صدا این گوشی نیز بالای گوشی بین صفحه نمایش و فرم قرار گرفته و کلیدهای ولوم و پاور آن نیز در لبه سمت راست حضور دارند و لبه سمت چپ المانی قرار نگرفته است.
وزن این گوشی 164 گرم می باشد و ابعاد نیز 154.8 در 73.6 در 8 میلی است که آن خوش دست می کند. به طور کلی از نظر طراحی و ساخت در حد یک گوشی میان رده و قیمتش از کیفیت خوبی برخوردار است و تنها ضعف آن استفاده از درگاه میکرو USB می باشد.
نقد و بررسی آنر 20 لایت از نظر صفحه نمایش و نمایشگر
گوشی آنر ۲۰ لایت از یک صفحه نمایش نسبتا خوب و بزرگ با حاشیه های کم برخوردار است و کیفیت آن نیز در حد قیمت و ارزش آن می باشد. در بالای این صفحه نمایش یک شکاف یا ناچ قطره ای قرار گرفته که محل دوربین جلویی و سلفی می باشد.
اندازه این نمایشگر 6.21 از نوع LTPS IPS LCD با نسبت 19.5:9 می باشد و رزولوشن فول اچ دی پلاس (1080 در 2340) را ارائه می دهد که آن به یک نمایشگر ایده آل برای یک گوشی میان رده در این رنج قیمت تبدیل می کند.
در مقایسه با صفحه نمایشگر Honor 20 Pro، زاویه مشاهده این صفحه نمایش به همان اندازه خوب است. روشنایی بالایی دارد و رزولوشن آن نیز 1080 در 2340 می باشد. به طور کلی شما واقعا یک تجربه بسیار مشابه با پول کمتری را به دست میآورید.
با این حال، تفاوتهای جزئی وجود دارد. تصویر نمایش داده شده توسط Honor 20 Pro به واقعیت نزدیکتر می باشد، و آن را برجستهتر میکند. رنگ سفید نیز در آن بهتر نمایش داده می شود و کالیبراسیون رنگ آن به مراتب بهتر است.
در تنظیمات نمایشگر این گوشی چندین مود (حالت) در دسترس می باشد که ما پیشنهاد می کنیم از همان حالت “standard” استفاده کنید، زیرا نمایش رنگ ها و المان ها در آن در حد اندازه و کافی می باشد.
حالت “Vivid” نیز به سبک OLED می باشد و تصاویر را با غلظت بالایی به نمایش می گذارد که از واقعیت به دور است، حتی با وجود این که این یک صفحه LCD است. پس به طور کلی این یک صفحه نمایش عالی برای یک گوشی مقرون به صرفه است و نمی توان از آن ایرادی گرفت.
نقد و بررسی Honor 20 Lite از نظر رابط کاربری و امنیت
گوشی میان رده آنر ۲۰ لایت از رابط کاربری EMUI 9 برپایه اندروید 0.9 بهره می برد که آپدیت اندروید 10 را دریافت نکرده است. این رابط کاربری برخلاف One UI سامسونگ دارای منوی مجزا برای اپلیکیشن های نصب شده بر گوشی نیست. به طوری که صفحه اصلی و اپلیکیشن ها یکی می باشد که اگر به آن عادت ندارید، براحتی با نصب یکی تم به مورد دلخواه خود دست پیدا کنید.
به غیر از برنامه های سفارشی از پیش نصب شده، گوشی هوشمند Honor همچنین با AppGallery و HiCare و نرم افزار رایانه شخصی HiSuite از Huawei همراه است. تمرکز برنامه اول روی برنامه های پیشنهادی هواوی است ، برنامه دوم ویژگی های پشتیبانی مختلفی را ارائه می دهد.
سرانجام برنامه HiSuite ویژگی های هماهنگ سازی و بروزرسانی را ارائه می دهد ، که می توانند از رایانه شخصی به تلفن هوشمند متصل شوند. برنامه های از پیش نصب شده فقط از طریق تنظیمات غیرفعال می شوند و حذف آنها امکان پذیر نیست.
از نظر امنیت گوشی آنر 20 لایت از حسگر انگشت در قاب پشتی بهره می برد که در مکان خوبی قرار دارد و عملکرد آن در تست های انجام شده بدون مشکل بود و از سرعت قابل برخوردار بود که در نوع خود عالی می باشد.
نقد و بررسی آنر ۲۰ لایت از نظر سخت افزار و عملکرد
ما احساسات متفاوتی در مورد عملکرد Honor 20 Lite داریم. این دستگاه بر روی چیپست Kirin 710 از شرکت تابعه هواوی HiSilicon اجرا می شود، که همان CPU Kirin 710 است که در Honor 10 Lite 2018 استفاده شده است.
اگرچه این دو گوشی فقط شش ماه از هم فاصله دارند، اما این مساله هنوز فقدان پیشرفت را نشان میدهد، که زمانی که فکر میکنید از ما خواسته میشود 25 درصد بیشتر برای گوشی جدیدتر پرداخت کنیم، کمی مشکل است.
گفته می شود Kirin 710 یک چیپست توانا می باشد و در کنار 4 گیگابایت حافظه رم و 128 گیگابایت حافظه داخلی قرار گرفته که نسبت به آنر 10 لایت پیشرفت کرده است.
آزمون های بنچمارک Geekbench 4 ما نمره متوسط چند هسته ای 5404 را نشان می دهد که در میان بازار گوشی های میان رده بسیار مناسب است و به عنوان مثال از گوشی 4،877 Moto G7 Plus پیشی گرفته است.
پردازنده این گوشی در دنیای واقعی هم اجر کننده قوی می باشد. ما توانستیم Asphalt 9 را با تنظیمات گرافیکی بالا اجرا کنیم و گهگاه با لگ های جزئی روبرو می شدیم و همچنین توانستیم بازی شوتر و آنلاین Guns of Boom را در نرخ 60 فریم در ثانیه بازی کنیم.
برای همه اشکالاتی که در رابط کارری EMUI وجود دارد، گشت و گذار در فهرست های Honor 20 Lite یک تجربه دائماً روان و بدون مشکل است. گوشی به سرعت قفل می شود، بدون مشکل برنامه های باز شده را در حافظه خود نگه می دارد و اجرا می کند و تنها فقط با مکث لحظه ای وارد برنامه دوربین می شود.
نقد و بررسی Honor 20 Lite از نظر باتری و شارژدهی
در اینجا آنر از همان باتری 3400 میلی آمپر ساعتی آنر ۱۰ لایت در این گوشی استفاده کرده است که خب پیشرفتی دیده نمی شود، ولی همین مقدار هم کفایت می کند و آنچنان اذیت کننده نیست. به هر حال بهتر بود شاهد یک باتری 4000 میلی آمپر ساعتی در آنر 20 لایت باشیم.
در یک تست یک ویدیوی 90 دقیقه ای را با روشنایی کامل در این گوشی پخش کردیم که در پایان آن 17 درصد از شارژ باتری را کاهش داد که مقدار نسبتا معمولی و خوبی می باشد، ولی آنچنان اعجاب انگیز عمل نکرد.
به طور کلی باتری این گوشی یک روز کامل را برای استفاده معمولی عادی یک کاربر را پاسخگو می باشد و چه بسا اگر استفاده آن کمتر باشد می توان روز دوم را نیز بدون شارژ دوباره از این گوشی استفاده کرد.
اما کاربرانی که استفاده سنگین دارند و به انجام بازی های گرافیکی مختلف می پردازند با بعد گذشت نصف روز گوشی Honor 20 Lite را به کابل برق شارژ برسانند.
نقد و بررسی آنر 20 لایت از نظر دوربین اصلی و سلفی
گوشی میان رده Honor 20 Lite مانند اکثر گوشی های مقرون به صرفه حال حاضر بازار از ترکیب دوربین سه گانه در قاب پشتی خود بهره می برد.
در این مجموعه دوربین یک لنز 24 مگاپیکسلی اصلی واید با دیافراگم f/1.8، یک لنز فوق عریض (اولترواید) 8 مگاپیکسلی با دیافراگم f/2.2 و یک لنر سنجش عمق 2 مگاپیکسلی تعبیه شده است. البته این سنسور از نوع ToF که در Honor View 20 دیده می شد نیست، بلکه تنها سنسوری است که در خلق تصاویر Aperture و Portrait به دستگاه کمک می کند.
بعد از استفاده از Honor 20 Lite برای ثبت چند عکس در فضای باز و نور روز، از نتایج به دست آمده بسیار راضی بودیم. محدوده داینامیک تصاویر در سطحی بود که محصولات بالا رده هواوی و Honor ارائه می دهند، سرعت واکنش دستگاه بالا بود و حتی تصاویر در فضای بسته هم کیفیت بالا و کنتراست بسیار خوبی داشت.
تصاویر 24 مگاپیکسلی آن، نسبت به تصاویر 12 مگاپیکسلی Honor 20 Pro جزئیات کمتری داشت. با اضافه شدن پیکسل ها، جزئیات ریز کمتر به نمایش در آمدند و در کل باید بگوییم که مدل پرو تصاویر بهتری ثبت می کرد که البته جای تعجبی ندارد.
همچنین آنر 20 لایت از حالت Night Mode نیز بهره می برد. این قابلیت بسته به نور محیط در 3 تا 7 ثانیه، چندین تصویر با نوردهی های متفاوت را ثبت می کند تا بتواند یک تصویر کلی روشن تر و با کیفیت بیشتر را ثبت کند.
تصاویر گرفته شده در این حالت روشن تر هستند اما کیفیت آن ها حتی به محصولات گران تر آنر نزدیک هم نمی شوند. تصاویر بسیار تاریک و فاقد وضوح هستند و الگوریتم های اصلاح رنگی که در مدل های گرانتر دیده می شود، در این تصاویر نیست.
با دوربین 8 مگاپیکسلی اولتراویدا (فوق عریض) آنر 20 لایت نیز بهتر در فضای باز یا مکان هایی با نور کافی عکسبرداری کنید، زیرا کیفیت تصاویر آن در شب چنگی به دل نمی زند و بسیار کم کیفیت می باشد.
ناگفته نماند که این گوشی به کمک دوربین تشخیص عمق می توانید تصاویر پرتره یا همان پس زمینه تار را به ثبت برساند که تصاویر نهایی جزئیات خوبی دارند و برش بین سوژه و پس زمینه در حد و اندازه خودش به خوبی صورت گرفته است.
در ادامه چند نمونه تصویر از دوربین های اصلی آنر 20 لایت را می توانید مشاهده کنید:
در بخش فیلمبرداری و ویدیو نیز، Honor 20 Lite چیز خاصی برای ارائه دادن ندارد. در این گوشی امکان ضبط فیلم های 4K با سرعت 30 فریم بر ثانیه در دسترس است و همچنین می توان به ضبط ویدیو های 1080p هم می توانند با سرعت 60 فریم در ثانیه پرداخت.
اما متاسفانه این گوشی در هنگام فیلمبرداری فاقد لرزشگیر می باشد و شما باید سعی کنید که دستان خود ثابت نگه دارید! به طوری که اگر با دست خالی باشید، لرزش هایی زیادی در تصویر خواهید دید.
به طور کلی در بخش دوربین اصلی آنر 20 لایت ارزش قیمتی که به آن پرداخت می کنیم را دارد و در برخی از موارد نیز کمی ناامید کننده ظاهر می شود. به علاوه نباید دوربین سلفی 32 مگاپیکسلی این گوشی را فراموش کنیم، دوربینی که در نوع خود تصاویر فوق العاده ای را ثبت می کند.
در شرایط نوری خوب این دوربین می تواند جزئیات صورت را به قدری خوب ثبت کند که اسمارت فون هایی با 3 برابر قیمت هم به سختی به آن می رسند. قابلیت حفظ این سطح از جزئیات و ثبت تصاویر روشن حتی در محیط های بسته و تاریک هم نکته ای فوق العاده است.
جمع بندی و کلام آخر ؛ آیا با این اوصاف Honor 20 Lite ارزش خرید دارد؟
به عنوان جمع باید بگوییم که آنر 20 لایت یکی از میان رده های معمولی با حاشیه کم نمایشگر در این رنج قیمت است. پخش پشتی آن طرحی از ترکیب رنگهای خاص آنر را به خود گرفته و بخش جلویی آن نیز از ترند روز پیروی کرده است. این گوشی در زمان نگارش این مقاله چیزی حدود 3.6 تا 4 میلیون تومان قیمت دارد.
اما از نظر قدرت پردازشی همان آنر 10 لایت می باشد و این مورد کمی نگران کننده می باشد، از باتری و شارژدهی نیز می توانست بهتر باشد، زیرا بهتر بود از یک باتری با ظرفیت بالاتری در آن استفاده می شد. اما ضعف عمده این گوشی استفاده از درگاه قدیمی microUSB می باشد.
- صفحه نمایش خوب و با کیفیت
- کیفیت تصاویر خوب در نور روز با دوربین اصلی
- دوربین سلفی بسیار خوب
- طراحی زیبا و شکیل
- استفاده از درگاه قدیمی microUSB
- عمر باتری نه چندان خوب
- عدم پشتیبانی از لرزشگیر در هنگام فیلمبرداری