زندگینامهفرهنگ و هنر

تحقیق درباره زندگینامه محتشم کاشانی + آثار و اشعار او

مقاله دانش آموزی درباره آثار و اشعار شمس الشعرای کاشانی شاعر بزرگ ایرانی

تحقیق درباره محتشم کاشانی که نام او کمال الدین علی بود، او در سال ۹۰۵ قمری در کاشان به دنیا آمد و در دوره صفویان و زمان پادشاهی شاه طهماسب یکم صفوی، زندگی می کرد. برای مشاهده اطلاعات بیشتر با بخش تحقیق ماگرتا همراه باشید.

مطلب پیشنهادی: تحقیق در مورد محمد تقی ملک الشعرا بهار

تحقیق درباره زندگینامه محتشم کاشانی

تحقیق درباره محتشم کاشانی

محتشم کاشانی به لقبی چون شمس الشعرای کاشانی معروف بود. همچنین محتشم یکی از مهم‌ترین شاعران مرثیه سرای شیعه می‌باشد. کاشانی تقریبا کل دوران زندگی خود را در کاشان سپری کرد و علاقه زیادی به شهر کاشان و مردمانش داشت. شغل اصلی او بزازی و شعربافی بود که یکی از صنایع دستی اصیل ایرانی می‌باشد.

محتشم در دوران نوجوانی مطالعاتی همچون علوم، دینی و ادبی زمان خود را آموزش می‌دید و تحقیق در مورد اشعار شاعران قدیم ایران را انجام می‌داد. او توانست در جوانی به دربار شاه طهماسب راه پیدا کند و به لطف شاه چندی بعد برای اشعار زیبایش در دسته شاعران معروف جای گرفت.

آثار محتشم کاشانی

بعد از مرگ کاشانی اشعار او توسط یکی از شاگردانش در هفت کتاب جمع آوری شد، که این اشعار حاوی غزل‌ها، سرودها، قطعه‌ها، چهارتایی، دوتایی‌ها، ترکیب بندی محتشم می‌باشد. یکی از زیباترین اشعار او این است:

ای محتشم از دهرت همسایه مجنون کرد
خوش باش که جا در عشق پهلوی کسی داری

کارهای محتشم کاشانی

او در خانواده ای بزرگ شد که بسیار ثروتمند بودند و مثل پدرش در اول جوانی به شغل بزازی مشغول بود. در همان دوران جوانی کار بازرگانی را انجام داد و پس از آن با توجه به علایقش شاعر شد. محتشم کاشانی از طرف صدقی استرآبادی، روش شاعری را آموزش دید؛ همچنین او با شاعران هم دوره خود در ارتباط بود و نامه نگاری می‌کرد.

کاشانی به تدریج در سبک اشعار مذهبی و امامان شیعه به یکی از بزرگ‌ترین شاعران ایران تبدیل شد. او اولین شعر مذهبیش را در وفات غم برادرش سرود و بعد از آن در باب واقعه کربلا، عاشورای حسینی، و مصیبت‌های گوناگون نغمه سرایی کرد.

شیوه‌های مختلف اشعار محتشم کاشانی

با توجه به دوره محتشم کاشانی که همزمان با شروع سبک اصفهانی، معروف به سبک هندی بوده، هیچ اثری از او به این سبک‌ها وجود ندارد. او غزل‌هایی به شیوه وقوع در دو رساله و نقل عشاق خود را دارد و از روش‌های بابا فغانی شیرازی، عبدل رحمان جامی، و وحشی بافقی در اکثر غزل های خود استفاده کرد که ارتباط زیادی با سبک عراقی دارد. یکی از الگوهای سبک عراقی در زبان پارسی ترکیب بندی عاشورایی محتشم کاشانی می‌باشد.

مزار محتشم کاشانی

کاشانی در سال 996 هجری قمری در شهر کاشان فوت کرد، به همین دلیل آرامگاهی برای او ساختند. مقبره محتشم کاشانی از سنگ مرمرین ساخته شده است، گنبد آن فیروزه‌ای شکل و کاشی کاری شده است، اطراف دیوار بقعه آجری می باشد. روی سنگ قبر و دیوار مقبره کاشانی اشعار زیبایش را حکاکی کرده‌اند و برای فراموش نکردن محتشم کاشانی و بازید آثار و اشعار آن هر ساله مراسمی برگزار می‌کنند.

مقالات پیشنهادی:
تحقیق درباره نیما یوشیج
و
تحقیق درباره دکتر محمد مصدق

✅ به پایان تحقیق درباره زندگینامه محتشم کاشانی رسیدیم، شما چه اطلاعاتی در مورد ای شاعر بزرگ دارید؟ نظرتان را در بخش دیدگاه با ما به اشتراک بگذارید.

موسوی پوران

هم‌بنیانگذار مجله ماگرتا ، زندگی ۲۴ ساعته روی خط آنلاین دهکده جهانی وب . تحلیلگر و متخصص تولید محتوای با ارزش و با کیفیت هستم و ۸ سالی می شود که وارد دنیای دیجیتال شدم. مدیر تیم تحقیق و توسعه شرکت هستم. بالاترین لذت برای من انجام کار تیمی ست.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

12 − هفت =