زندگینامهفرهنگ و هنر

تحقیق درباره شهید نواب صفوی ❤️ + زندگینامه و اقدامات مهم

مقاله درباره خصوصیات اخلاقی و مهم ترین اقدامات شهید نواب صفوی

تحقیق درباره زندگی و اقدامات شهید سید مجتبی نواب صفوی : وی روحانی شیعه و بنیانگذار و رهبر جمعیت فدائیان اسلام بود که اقدامات زیادی را در طول زندگی خود انجام داد. برای مشاهده اطلاعات بیشتر درباره این رهبر بزرگ در ادامه با بخش تحقیق ماگرتا همراه باشید.

مطلب پیشنهادی: تحقیق درباره شهید محمدجواد تندگویان

تحقیق درباره شهید نواب صفوی

زندگینامه شهید نواب صفوی

سید مجتبی میرلوحی نهرانی در سال ۱۳۰۳ در محله خانی آباد تهران متولد شد، او به نواب صفوی معروف است، ایشان درس‌های حوزوی مانند فقه و اصول، اصول سیاسی و اعتقادی، تفسیر قرآن را در تهران و در نجف آموخت.

پدر او روحانی بود اما به اجبار رضا شاه مجبور شد لباس روحانیت خود را در بیاورد و به وکالت عدلیه مشغول شود، پدر او روزی با علی اکبر داور وزیر وقت عدلیه درگیر شد و در پی ان به سه سال حبس محکوم شد پس از گذشت سه سال پدر نواب صفوی فوت شد و پس از ان سرپرستی سید جواد برعهده دایی او که در عدلیه کار می‌کرد قرار گرفت.

نواب صفوی تحصیلات ابتدایی را در مدرسه حکیم نظامی و دوره متوسطه را در مدرسه صنعتی آلمانی‌ها گذراند او در کنار یادگیری دورس جدید به تحصیل علوم حوزوی در مدرسه مروی و مسجد قندی خانی آباد پرداخت.

نواب صفوی پس از ایجاد ناآرامی های سیاسی برعلیه حکومت در مدرسه صنعتی به آبادان رفت و در شرکت نفت استخدام شد و پس از مدتی به طور مخفیانه از آنجا بیرون آمد و راهی حوزه علمیه نجف شد.

تحصیل او در نجف حدود سه سال و نیم طول کشید او در حین درس خواندن برای تامین زندگی خود کار می‌کرد و در این دوران از وجوهات شرعی استفاده نمی کرد.

از جمله استاد های نواب صفوی می‌توان به علامه امینی و سید حسین طباطبایی قمی و آیت الله شیخ محمد تهرانی اشاره کرد او در نزد این استادان فقه، اصول، مباحث اعتقادی و تفسیر قرآن آموخت.

خصوصیات اخلاقی شهید نواب صفوی

احترام گذاشتن به مادر: بنا بر گفته همسر نواب صفوی ایشان با ادب و احترام خاصی با مادرشان برخورد می‌کردند.

قدرت و جاذبه کلام: نواب صفوی برخورد اجتماعی فوق‌العاده‌ای داشت، قدرت بیان، حق گویی، افتادگی و یک رنگی خاصی داشتند و هر چه می‌گفتند به ان عملی کردند و اگر کسی به حرف‌های او گوش می‌کرد تحت تاثیر قرار می‌گرفت.

با اینکه در زندان برای او زندان بان‌های خشن و بد اخلاق می‌گذاشتند ولی رفتار، مناجات و نماز شب و ذکر مداوم او به گونه‌ای بود که زندان بان‌ها را نیز تحت تاثیر خود قرار می‌داد.

نماز خواندن: نماز او بسیار دلنشین بود، کار و تلاش او هرگز باعث نمی شد که از نماز شب و راز و نیاز با خدا غافل شود او می‌گفت هنگامی که صدای الله اکبر موذن را می‌شنوم دنیا در چشمانم رنگ می‌بازد و بی ارزش می‌شود و جز عظمت و قدرت خداوند چیزی را حس نمی کنم.

اقدامات شهید نواب صفوی

نواب از مبارزانی بود که علیه نابودی حکومت پهلوی کار های بسیاری انجام داده بود، هنگامی که احمد کسروی پا به میدان گذاشت او از نجف به ایران آمد تا با تفکرات او مبارزه کند.

مخالفت با اقدامات دکتر مصدق به دلیل عدم عمل به احکام اسلامی از جمله فعالیت‌های او بود که در پی آن به حبس محکوم شد. از آثار مهم نواب صفوی می‌توان به کتاب جامعه و حکومت اسلامی اشاره کرد. این رهبر بزرگ و برخی از یارانش در ۲۷ دی سال ۱۳۳۴ توسط رژیم پهلوی اعدام شدند.

همچنین بخوانید:
تحقیق درباره سردار شهید حسن طهرانی مقدم
و
تحقیق درباره شهید بهشتی

☑️ به پایان تحقیق درباره شهید نواب صفوی رسیدیم امید است این مطلب برای شما کاربران عزیز مفید باشد چنانچه در این خصوص نظری دارید حتما آن را برای ما بنویسید.

موسوی پوران

هم‌بنیانگذار مجله ماگرتا ، زندگی ۲۴ ساعته روی خط آنلاین دهکده جهانی وب . تحلیلگر و متخصص تولید محتوای با ارزش و با کیفیت هستم و ۸ سالی می شود که وارد دنیای دیجیتال شدم. مدیر تیم تحقیق و توسعه شرکت هستم. بالاترین لذت برای من انجام کار تیمی ست.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

سیزده − 13 =