تحقیق درباره زندگینامه حضرت ام البنین (علیها السلام)
بهترین مقاله درباره زندگی حضرت ام البنین برای دانش آموزان کلاسی و تمامی پایه ها
تحقیق درباره زندگی حضرت ام البنین: در این مطلب از بخش تحقیق ماگرتا میخواهیم درباره زندگی حضرت ام البنین مطالبی را بیان کنیم با ما همراه شوید.
تحقیق پیشنهادی : تحقیق درباره حضرت خدیجه (س)
حضرت ام البنین که بود؟
فاطمه بنت حرام که به اُمِّ البنین مشهور است از همسران حضرت علی(ع) و مادر حضرت عباس، عبدالله، جعفر و عثمان است که هر چهار تن فرزندان او در روز عاشورا به شهادت رسیدند و به دلیل اینکه او مادر چهار فرزند پسر بود او را اُمِّ البنین مینامند.
پدر این بانوی بزرگوار ابوالجمل حزام بن خالد از قبیله بنی کلاب و مادر او ثمامه دختر سهیل بن عامر بن مالک بود.
حضرت ام البنین پس از شهادت حضرت فاطمه(س) به همسری حضرت علی(ع) درآمد او زنی با شرافت و از خانواده ریشه دار بود و به فرزندان حضرت فاطمه (س) بسیار محبت میکرد، ثمره ازدواج با حضرت علی(ع) چهار فرزند بود که همه آنها در روز عاشورا به شهادت رسیدند.
ام البنین پس از شهادت فرزندانش همه روزه به بقیع میرفت و برای فرزندان خود مرثیههای بسیار سوزناکی میخواند و مردم مدینه نیز به نوبه و نوحه او گوش میدادند تا جایی که مروان بن حکم این دشمن اهل بیت نیز همواره با نوحه خوانی او گریه میکرد.
ازدواج حضرت ام البنین با حضرت علی(ع)
پس از شهادت حضرت فاطمه(س)، امام علی(ع) با برادرش عقیل مشورت کرد تا همسری اصیل انتخاب کند تا فرزندانی دلیر و جنگاور بیاورد و عقیل فاطمه بنت حزام را پیشنهاد کرد که با علی(ع) ازدواج کند.
در مورد زمان ازدواج امام علی(ع) با ام البنین اختلاف وجود دارد و تاریخ دقیقی برای آن مشخص نشده است همچنین در خصوص اینکه فاطمه بنت حزام همسر دوم یا سوم باشد اختلاف نظر است و براساس نقلهای تاریخی امام بعد از حضرت فاطمه(س) با نوه پیامبر(ص) ازدواج کرد و برخی براساس روایاتی از امام صادق(ص) معتقدند ام البنین اولین همسر امام بعد از حضرت فاطمه(س) بوده است.
در روایات آمده است بعد از گذشت مدتی از ازدواج آنها ام البنین به حضرت علی(ع) پیشنهاد کرد تا نام اصلی او فاطمه را صدا نزند تا حسنین(ع) با شنیدن نام فاطمه به یاد مادرشان نیفتند و به همین دلیل امام علی(ع) او را ام البنین مادر پسران نامیدند.
شخصیت حضرت ام البنین(س)
عالمان شیعه علاقه و فصاحت ام البنین به اهل بیت به ویژه امام حسین(ع) را ستوده است از او به نیکی و بزرگی یاد کردند و به گفته شهید ثانی ام البنین نسبت به خاندان پیامبر محبت شدیدی داشت و خود را وقف خدمت به آنان کرد.
اهل بیت نیز برای او احترام ویژه قائل بودند و در روزهای عید نزد او میرفتند باقر شریف قرشی گفته است در تاریخ زن مانند ام البنین دیده نشده که نسبت به فرزندان هووی خود محبتی خالصانه داشته باشد آنان را بر فرزندان خود مقدم بدارد.
سید محمد حسینی شاهرودی از مراجع تقلید شیعه و از شاگردان میرزای نائینی گفته است که من در مشکلات برای ام البنین صد صلوات میفرستم و حاجت میگیرم همچنین زنان ایرانی برای این بانوی بزرگوار احترام و ارزش زیادی قائلند و برای برآورده شدن حاجت خود به او توسل میکنند.
وفات حضرت ام البنین(س)
حضرت ام البنین در مدینه فوت کردند و در قبرستان بقیع به خاک سپرده شد، اما در خصوص سال و وفات ایشان منابعی در دسترس نیست البته برخی سال وفات او را ۶۴ هجری قمری میدانند.
تحقیقات پیشنهادی : تحقیق درباره امام حسین (ع)
و
تحقیق درباره امام حسن مجتبی (ع)
و
تحقیق درباره امام زمان (عج)
کلام آخر: به پایان تحقیق درباره حضرت ام البنین رسیدیم امید است از خوانش این مطلب لذت ببرید اگر در این خصوص نظر یا پیشنهادی دارید برای ما در بخش دیدگاه پیام بگذارید.