سبک زندگی

طرز تهیه شربت خاکشیر و تخم شربتی با زعفران ؛ معجزه ای در سلامتی

شربتی شیرین و معطر با طعم خاص خاکشیر و تخم شربتی، به همراه رنگ و بوی بی‌نظیر زعفران

شربت خاکشیر و تخم شربتی با زعفران یکی از شیرینی‌های سنتی ایرانی است که در فصل بهار و تابستان به عنوان نوشیدنی خنک‌کننده محبوب استفاده می‌شود. این شربت با ترکیبی از خاکشیر، تخم شربتی، آب، برگ زعفران و شکر تهیه می‌شود.

خاکشیر باعث ایجاد طعم و مزه‌ای شیرین و خوشمزه در شربت می‌شود، در حالی که تخم شربتی برای افزایش رنگ و مزه شیرینی استفاده می‌شود. اضافه کردن برگ زعفران نیز به شربت عطر و طعمی خاص و بی‌نظیر می‌بخشد. معمولاً این شربت به صورت خنک و با یخ سرو می‌شود و به همراه ترشی خیار و لیمو تازه سرو می‌گردد.

این شربت به دلیل خواص خنک‌کننده و مطبوع خود، در فصول گرم سال مورد استفاده قرار می‌گیرد و به عنوان یکی از نوشیدنی‌های سنتی و بومی ایران، در بسیاری از مراسم و جشن‌های مختلف مورد استفاده قرار می‌گیرد. در ادامه با بخش طرز تهیه ماگرتا همراه ما باشید.

طرز تهیه شربت خاکشیر و تخم شربتی با زعفران

مواد لازم برای تهیه خاکشیر و تخم شربتی با زعفران

  • تخم شربتی: چهار قاشق غذاخوری
  • شکر: دو پیمانه
  • آب: به مقدار لازم
  • لیموی تازه : ۴ عدد
  • خاکشیر: شش قاشق غذاخوری
  • گلاب: 1/2 پیمانه
  • لیموی تازه: به میزان دلخواه
  • زعفران دم شده: به میزان دلخواه

مراحل تهیه‌ شربت خاکشیر و تخم شربتی با زعفران

مرحله اول : خاکشیر را بشویید.

بیشتر خاکشیرهای بسته بندی شده در بازار پاک شده است، اما برای اطمینان، خاکشیر را در یک ظرفی بریزید، چند لیوان آب اضافه کنید تا برگ ها و خاشاک آن بالا بیاید، سپس آب را دور بریزید و چند بار تکرار کنید تا تمام و کاملا تمیز شود.

مرحله دوم : تهیه شربت

شکر را با نصف لیوان آب گرم کنید تا کاملا حل شود. سپس گلاب را اضافه کنید و بگذارید کمی بجوشد. سپس گاز را خاموش کنید. اجازه دهید مایع غلیظ کاملا خنک شود.

مرحله سوم : ترکیب شربت ها

در دو پارچ جداگانه از مایعی که آماده کرده اید و کمی آب 2 لیوان شربت درست کنید. ابتدا آب و شکر را اضافه کنید تا اندازه گیری شود. خاکشیر را در یک ظرف بریزید و شربت تخم شربتی را که آماده کرده اید در ظرف دیگر بریزید. به هر کدام کمی آب لیمو اضافه کنید. در صورت تمایل می توانید زعفران دم شده را به آنها اضافه کنید.

مرحله آخر : نگهداری در یخچال

بگذارید در یخچال خنک شود. هنگام سرو، خاکشیر را هم زده و نصف لیوان شربت خاکشیر را بریزید، سپس شربت تخم شربتی را بریزید تا لیوان پر شود.

شربت خاکشیر و تخم شربتی زعفرانی

نکات طلایی هنگام درست کردن شربت خاکشیر و تخم شربتی زعفرانی

  • برای هر دو روش می توانید از مخلوط گلاب و عرق بیدمشک یا کاستی یا بهار نارنج استفاده کنید.
  • شربت به دست آمده را می توانید در یخچال نگهداری کنید.
  • کمی تخم شربتی را بشویید و به شربت خاکشیر اضافه کنید.
  • هر چه زعفران غلیظ تر باشد شربت خوش رنگ تر می شود.
  • اگر شربت را چند ساعت قبل از سرو درست کنید و در یخچال نگهداری کنید، بو و طعم بهتری دارد.
  • می توانید عسل را با شکر جایگزین کنید.
  • می توانید مقدار شکر را به دلخواه کم یا زیاد کنید.
  • پس از شستن می توانید خاکشیر را در قالب یخ بریزید و در فریزر نگهداری کنید و هر تابستان قالب یخ را خارج کنید.

امیدواریم مطالب گفته شده مورد استفاده شما عزیزان قرار گرفته باشد؛ در صورت داشتن سوال، پیشنهاد یا هر موردی در رابطه مطلب طرز تهیه شربت خاکشیر و تخم شربتی با زعفران، از طریق بخش دیدگاه اقدام نمایید تا ماگرتا به شما پاسخ بدهد.

طهرانی

بنیانگذار مجله اینترنتی ماگرتا و متخصص سئو ، کارشناس تولید محتوا ، هم‌چنین ۱۰ سال تجربه سئو ، تحلیل و آنالیز سایت ها را دارم و رشته من فناوری اطلاعات (IT) است . حدود ۵ سال است که بازاریابی دیجیتال را شروع کردم. هدف من بالا بردن سرانه مطالعه کشور است و اون هدف الان ماگرتا ست.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

2 × پنج =