معرفی گوگل پیکسل 4 و پیکسل 4 ایکس ال به همراه محصولات دیگر گوگل : به گزارش بخش الکترونیک و دیجیتال ماگرتا ، دقایقی پیش شرکت بزرگ گوگل – Google در جریان مراسم خود ، از دو گوشی جدید گوگل پیکسل 4 – Google Pixel 4 و پیکسل 4 ایکس ال – Google Pixel 4 XL به همراه محصولات جدید دیگرش رونمایی کرد.
گوگل در این مراسم علاوه بر رونمایی از دو گوشی پرچم دار جدیدش از پیکسل بادز 2 ، گوگل پیکسل بوک Go و اسپیکر هوشمند گوگل نست مینی رسما پرده برداشت.
در ادامه برای آشنایی با مشخصات دو گوشی گوگل پیکسل 4 و پیکسل 4 ایکس ال و سایر محصولات معرفی شده گوگل ، با ماگرتا همراه باشید.
مشخصات دو گوشی گوگل پیکسل 4 و پیکسل 4 ایکس ال
طراحی گوشی های گوگل پیکسل 4 :
برخلاف بیشتر پرچمداران جدید، گوشیهای پیکسل ۴ از لحاظ طراحی تقریبا هیچ حرفی برای گفتن ندارند و از جهاتی طراحی آنها تا حد زیادی قدیمی محسوب میشود. بهعنوان مثال در بخش فوقانی نمایشگر حاشیهی ضخیمی وجود دارد که توجیه گوگل برای این مشخصه، تعبیه چندین سنسور مختلف در این بخش است. در پنل پشتی هم شاهد برجستگی مربع شکل هستیم که دوربین دوگانه را در خود جای داده است.
طراحی بخش پشتی دستگاه که از جنس شیشه است را نمیتوان چندان جذاب دانست. ماژول دوربین دوگانه قرار گرفته در گوشه سمت چپ و بالای دستگاه بیش از حد بزرگ است. در بخش پایینی نیز میتوانیم حرف G لوگوی گوگل را مشاهده کنیم. کلیدهای سخت افزاری پاور و تنظیم حجم صدا در لبه سمت راست گوشی قرار گرفته است. قاب مورد استفاده برای
براساس اطلاعات رسمی، مدل معمولی پیکسل ۴ گوگل دارای ابعادی معادل ۱۴۷/۱ در ۶۸/۸ در ۸.۲ میلیمتر و وزنی معادل ۱۶۲ گرم است. این درحالی است که مدل XL ابعادی معادل ۱۶۰/۴ در ۷۵/۱ در ۸/۲ میلیمتر و وزنی معادل ۱۹۳ گرم دارد. گوشیهای خانوادهی پیکسل ۴ در پنل پشتی و جلویی از شیشهی محافظ گوریلا گلس ۵ استفاده میکنند؛ در بین این دو پنل، شاهد فریمی آلومینیومی هستیم.
گوشیهای جدید گوگل از دو سیمکارت (نانو سیم و سیمکارت الکترونیکی) پشتیبانی میکنند و بهلطف بهرهمندی از گواهی IP68 مقاومت بسیار خوبی در برابر نفوذ آب و گردوغبار دارند. در واقع پیکسل ۴ و پیکسل ۴ ایکسال میتوانند در عمق ۱/۵ متری آب تا حداکثر ۳۰ دقیقه باقی بمانند و هیچ مشکلی برایشان پیش نیاید.
صفحه نمایش گوشی های گوگل پیکسل 4 :
پیکسل 4 از نمایشگر 5.7 اینچی بهره می برد و مدل ایکس ال به نمایشگر 6.3 اینچی مجهز شده. رزولوشن نمایشگر هم اندکی متفاوت است؛ 1080p در مدل کوچکتر و 1440p در پیکسل 4 ایکس ال. هر دو نمایشگر نرخ رفرش 90 هرتزی دارند.
البته در بیشتر شرایط تصویر به طور خودکار با نرخ 60 هرتز نمایش داده می شود تا دوام باتری بهبود یابد و به لطف قابلیت «Ambient EQ» هم دمای رنگ نمایشگر با توجه به نور محیط تنظیم می شود.
در بالای نمایشگر هیچگونه برشی مشاهده نمیشود و تنها شاهد استفاده از زوایای منحنی در چهارگوشه نمایشگر هستیم. حاشیههای اطراف نمایشگر برای یک پرچمدار در سال 2020 و حتی 2019 کمی زیاد است.
قابیلت جدید Smooth Display میتواند نرخ بازسازی تصویر را با توجه به نوع کارایی دستگاه تغییر دهد. به این ترتیب زمانی که استفاده خاصی از نمایشگر نمیشود به منظور حفظ شارژ باتری نرخ بازسازی یا همان تازهسازی تصویر به 60 هرتز کاهش پیدا میکند.
نمایشگر مورد استفاده در این دو مدل از HDR پشتیبانی میکنند و ویژگی Always On را نیز به همراه دارد. همچنین ویژگی جدید Ambient EQ میتواند اشباع رنگی را با توجه به نور محیط اطراف تنظیم کند.
دوربین گوشی های گوگل پیکسل 4 :
بدون شک همچون سالهای گذشته دوربین مورد استفاده در پرچمداران گوگل مهمترین بخش آنها است. در هر دو عضو خانواده پیکسل 4 از یک ماژول دوگانه به عنوان دوربین اصلی استفاده شده است.
این ماژول از یک سنسور 12 مگاپیکسلی اصلی با گشودگی دیافراگم f/1.7 و یک سنسور 16 مگاپیکسلی تلهفوتو با دیافراگم f/2.4 تشکیل شده است؛ فاصله کانونی این سنسور دو برابر نمونههای معمولی نیست، اما استفاده از Super Resolution Zoom موجب میشود قابلیت زوم به بیش از 2 برابر افزایش پیدا کند. البته یک سنسور سوم را نیز در بخش پشتی دستگاه مشاهده میکنیم که در اصل یک دوربین نیست و تنها به جمعآوری اطلاعات مربوط به عمق میدان برای ثبت تصاویر بوکه میپردازد.
هر دو دوربین مجهز به لرزشگیر اپتیکال و دیجیتال هستند و فوکوس خودکار آنها هم مبتنی بر تکنولوژی تشخیص فازی Dual Pixel است. بهلطف دوربین تلهفوتو، حالا کاربران میتوانند بیش از پیش با استفاده از قابلیت Super-res zoom بر سوژههای موردنظر زوم کنند. علاوه بر حالت شب دوربین، حالا شاهد قابلیت مختص عکاسی از آسمان شب هستیم.
بار دیگر، گوگل توجه ویژهای به نرمافزار دوربین نشان داده است. بهلطف تکنولوژی یادگیری ماشینی، قبل از اینکه عکسی ثبت کنید میتوانید پیشنمایش مربوط به قابلیت HDR+ را مشاهده کنید. مشخصه Dual exposure هم به کاربر اجازه میدهد حین عکاسی روشنایی و سایهها را بهصورت جداگانه تنظیم کنند که به لطف این مشخصه، در شرایط نوری مختلف میتوان عکسهای جذابتری را ثبت کرد.
در ضمن به دلیل وجود دوربین تلهفوتو، دقت و کیفیت حالت پرتره هم بهبود یافته است. همچنین باید بگوییم که حالا برای اشیاء بزرگتر هم میتوانید از حالت پرتره استفاده کنید تا عکس موردنظر بهلطف مات شدن پس زمینه، جذابیت دوچندانی پیدا کند.
همچنین از جمله قابلیتهای مهم دوربین موجود در گوگل پیکسل میتوان به حالت تصویربرداری نجومی و اکسپوژر دوگانه اشاره کرد. قابلیت تصویربرداری نجومی یا astrophotography این امکان را به شما میدهد بتوانید از آسمان شب و اجرام فضایی تصویربرداری کنید.
از نظر فیلمبرداری، با دوربین اصلی میتوانید ویدیوهای ۴K با سرعت ۳۰ فریم بر ثانیه یا ویدیوهای ۱۰۸۰p با سرعت ۱۲۰ فریم بر ثانیه ضبط کنید. گوشیهای پیکسل معمولا در زمینهی فیلمبرداری حرف زیادی برای گفتن ندارند و ظاهرا این بار هم شاهد تکرار این موضوع هستیم.
در بخش دوربین سلفی نیز از یک سنسور 8 مگاپیکسلی با زاویه دید 90 درجه استفاده شده است. دوربین سلفی موجود در این تلفن هوشمند از قابلیتی به نام موشن سنس استفاده میکند که امکان تشخیص حرکات کاربر به رادار سالی به همراه دارد. به این ترتیب کاربر قادر خواهد بود برخی از عملکردها را تنها به وسیله ژستهای حرکتی و بدون نیاز به لمس نمایشگر به انجام برساند.
حسگرهای گوشی های گوگل پیکسل 4 :
گوگل در حاشیهی بالایی گوشیهای جدیدش حسگرهای ویژهای را جای داده است که قابلیت جدیدی را با نام موشن سنس (Motion Sense) که مبتنی بر ژستهای حرکتی است، به این گوشی اضافه میکنند. موشن سنس امکان کنترل گوشیهای خانوادهی پیکسل ۴ را از طریق ژستهای حرکتی و بدون نیاز به لمس صفحهنمایش، فراهم میکند. قابلیت موشن سنس پیکسل ۴ و ۴ ایکسال از فناوری ویژهی گوگل با نام پروژهی Soli بهره میگیرد.
بهلطف موشن سنس خواهید توانست بدون لمس گوشی به کنترل پخش موسیقی بپردازید یا بهراحتی از طریق حرکت دادن دستتان در نزدیکی نمایشگر، تماسهای ورودی را رد کنید. براساس ادعای گوگل، پردازشهای مربوط به موشن سنس بهصورت محلی در خود گوشی اتفاق میافتند. در ضمن کاربر هر زمان که بخواهد، میتواند موشن سنس را غیرفعال کند.
حسگرهای بخش بالایی نمایشگر پیکسل ۴ و ۴ ایکسال، قابلیت دیگری را نیز به این گوشی میدهند. در واقع گوگل در پیکسل ۴، فناوری اختصاصی تشخیص چهرهی خودش را برای رقابت با فیس ID اپل معرفی کرده است. گوگل مدعی است که فناوری تشخیص چهرهی پیکسل ۴، سریعترین فناوری تشخیص چهره در بین گوشیهای هوشمند بهشمار میآید.
سخت افزار و نرم افزار گوشی های گوگل پیکسل 4 :
گوشیهای پیکسل ۴ همانطور که انتظارش را داشتیم از سیستمعامل اندروید ۱۰ بهره میگیرند. این گوشیها برای پردازش وظایف مختلف از تراشهی اسنپدراگون ۸۵۵ کوالکام استفاده میکنند؛ اسنپدراگون ۸۵۵ یک سیستم-روی چیپ هشت هستهای بهشمار میآید.
در واقع این تراشه دارای هشت هستهی کرایو ۴۸۵ است که یک مورد از آنها با فرکانس پردازشی ۲/۸۴ گیگاهرتز، سه مورد از آنها با فرکانس پردازشی ۲/۴۲ گیگاهرتز و چهار مورد دیگر از آنها با فرکانس پردازشی ۱/۷۸ گیگاهرتز فعالیت میکنند. در ضمن اسنپدراگون ۸۵۵ از پردازندهی گرافیکی آدرنو ۶۴۰ (Adreno 640) برای پردازش وظایف گیمینگ بهره میگیرد.
باتری گوشی های گوگل پیکسل 4 :
میزان باتری در نظر گرفته شده برای گوشی گوگل پیکسل ۴ که نمونه کوچکتر این سری است تنها ۲۸۰۰ میلیآمپر ساعت است. این در حالی است که در پیکسل ۴ ایکس ال از یک باتری با حجم ۳۷۰۰ میلی آمپر ساعتی استفاده میشود. هر دو گوشی از فناوری شارژ سریع 18 واتی به نام Power Delivery استفاده میکنند. همچنین امکان استفاده از شارژ بیسیم Qi در این دو مدل فراهم شده است.
قیمت و زمان عرضه گوشی های گوگل پیکسل 4 :
پیکسل 4 و مدل ایکس ال در رنگ های سفید، مشکی و یک مدل خاص نارنجی از دوم آبان ماه به دست خریداران می رسد و البته پیش فروش آنها از امروز آغاز شده است. قیمت مدل های مختلف این گوشی ها به ترتیب زیر است:
- پیکسل 4 مدل 64 گیگابایتی، 799 دلار
- پیکسل 4 مدل 128 گیگابایتی، 899 دلار
- پیکسل 4 ایکس ال مدل 64 گیگابایتی، 899 دلار
- پیکسل 4 ایکس ال مدل 128 گیگابایتی، 999 دلار
ایرباد بیسیم پیکسل بادز 2 – Pixel Buds 2
در رویداد محصولات جدید گوگل در شهر نیویورک ، این شرکت از نسل جدید هدفون بیسیم خود با نام پیکسل بادز رونمایی کرد. قاب پیکسل بادز به ایرپادز اپل و فری بادز ۳ هواوی شباهت دارد، اما طراحی هدفونها جدید و متفاوت است.
بزرگ ترین تفاوت پیکسل بادز 2 با نسل قبلی حذف شدن سیم اتصال دو گوشی است و به غیر از این مورد تفاوت چندانی در ظاهر با نسل قبلی مشاهده نمی شود. قاب نسل جدید نیز در مقایسه با قاب صاف نسل قبلی، ظاهری تخم مرغی شکل و بزرگ تری دارد.
پیکسل بادز 2 بهگونهای طراحی شده است که کاملا درون گوش قرار میگیرد. گوگل ادعا میکند این محصول امکان اتصال به بلوتوث در بردهای بالا را دارد و امکان استفاده از آن در محیط داخلی تا سه اتاق و در محیط باز به اندازه یک زمین فوتبال وجود دارد. پیکسل بادز 2 در برابر نفوذ آب مقاوم است، بنابراین گزینه مناسبی برای استفاده حین تمرینات ورزشی محسوب میشود.
پیکسل باد جدید امکان استفاده از دستیار گوگل گوشی هوشمندتان را برای شما حفظ میکند؛ یعنی میتوان با فرمانهای صوتی پخش موسیقی را به کنترل درآورد، ترجمه کرد و عملکردهای دیگری که از دستیار گوگل انتظار میرود انجام داد. گوگل میگوید: «بهلطف این امکان، برای استفاده و کنترل ایرباد نیاز نیست گوشی را در دست بگیرید؛ فقط کافی است بگویید «Hey Google» و با کمک دستیار گوگل میتوانید به کارتان ادامه دهید.»
قابلیت دیگر این هدفون تنظیم حجم صدا متناسب با محیط است و به صورت خودکار هنگامی که در محیطهای شلوغ قرار بگیرید این امکان وجود دارد که حجم صدا افزایش پیدا کرده و در عین حال در محیطهای آرام نیز برای جلوگیری از آسیب دیدن گوشها، صدا به صورت مناسبی کاهش پیدا خواهد کرد.
همچنین این هدفون میتواند تا 5 ساعت شارژدهی باتری داشته باشد و اگر از بدنه نگهدارنده آن استفاده کنید میتوانید عمر باتری آن را تا 24 ساعت شارژ افزایش دهید.
پیکسل بادز به لطف ابعادی کوچکتر از رقبا، به خوبی درون گوش جای میگیرد و با طراحی ارگونومیک خود، امکان حذف نویز را فراهم میکند. همچنین، روزنه خاصی که در این گوشیها تعبیه شده است باعث میشود صدا بهطور فراگیر پخش شود و با توجه به میزان نویزی که کاربر را احاطه کرده است، میزان صدا را با کمک نرم افزار تنظیم میکند. بنابراین، هیچ نیازی به لمس گوشی یا کلیدهای تنظیم صدای آن توسط کاربر نخواهد بود.
پیکسل بادز 2 در رنگهای سفید، نارنجی (Oh So Orange)، سیز و مشکی به فروش خواهد رسید. این هدفون از بهار سال 2020 میلادی و با قیمت 179 دلار در دسترس خواهد بود
لپ تاپ گوگل پیکسل بوک گو – Pixelbook Go
گوگل سالها به توسعهی سیستمعامل کروم پرداخته است تا تجربهی جدیدی برای کاربران کامپیوترهای شخصی به ارمغان بیاورد؛ تجربهای که اندروید در آن شکست خورد. با این حال چند سالی است (از سال ۲۰۱۷ و معرفی پیکسلبوک) که غول دنیای فناوری خود دست بهکار شده است و اقدام به توسعه و تولید کامپیوتر و تبلتهای مجهز به کرومبوک میکند.
پس از عرضهی پیکسل بوک، اکنون نوبت به دستگاهی است که با قیمت اقتصادیتر، امکان تجربهی سیستمعامل کروم و اکو سیستم گوگل را برای تعداد بیشتری از کاربران به ارمغان بیاورد.
گوگل پیکسل بوک گو محصولی است که برای استفاده افراد مختلف با سلایق متنوع طراحی شده است. این لپتاپ زیبا در جلوی دستگاه رنگ مشکی ماتی دارد که در پایین دستگاه نیز طراحی شیاردار خاصی برای آن انتخاب شده که تا پیش از این در دسته محصولات لپتاپ کمتر شبیه به آن را دیده بودیم.
با نگاهی اجمالی به پیکسلبوک گو، طراحی خاص این دستگاه بهخصوص در بخش زیرین آن خودنمایی میکند. بهگفتهی گوگل به لطف این زبان طراحی و تعبیهی این لایهی مخملی (موجی) شکل کمک زیادی به قرارگیری دستگاه در محیطهای مختلف میکند. گوگل تلاش زیادی برای بهبود ارگونومی و قابلیت حمل پیکسلبوک گو به کار برده است و در همین راستا این لپتاپ تنها ۱۳ میلیمتر ضخامت و ۹۰۰ گرم وزن دارد.
بدنهی فلزی دستگاه نیز کمک زیادی به افزایش عمر و کیفیت ساخت آن میکند تا نگرانی از جابجایی همیشگی آن نداشته باشید. صفحه کلید با نور پسزمینه، حاشیههای اندک نمایشگر، اسپیکرهای دوگانه و رنگ مشکی و صورتی از دیگر ویژگیهای طراحی این دستگاه به شمار میروند.
پیکسلبوک گو ویژگی اضافه خاصی دارد که در حال حاضر فقط روی یک کرومبوک دیگر دیده میشود: نمایشگر ۱۳.۳ اینچی 4K Ultra HD موسوم به صفحه نمایش مولکولی. اگرچه وجود نمایشگری با کیفیت 4K روی کرومبوکها کمی عجیب به نظر میرسد، ولی با توجه به این که سرویس استیدیا به زودی عرضه میشود، طرفداران گیمینگ ابری میتوانند نگاه ویژهای به این دستگاه داشته باشند. نسبت تصویر پیکسلبوک گو ۱۶:۹ است در حالی که محصولات قبلی این شرکت از نسبت تصویر ۳:۲ استفاده میکردند.
پیکسل بوک گو از سیستم عامل کروم او اس استفاده میکند. این محصول به نمایشگری لمسی مجهز شده است اما بر خلاف Pixelbook معرفی شده در سال 2017به یک لولا با قابیلت خم شدن 180 درجهای مجهز نشده است.
سختافزار این لپ تاپ شامل رنج مختلفی از پردازندههای اینتل میشود. کاربران میتوانند بسته به نیاز خود، پردازنده Core i5، Core m3 و یا Core i7 را انتخاب کنند.
شاید مهمترین ویژگی پیکسل بوک Go را بتوان در میزان حافظه رم ارائه شده آن دانست. کاربران برای اولین بار میتوانند تا ۱۶ گیگابایت رم را برای این لپ تاپ انتخاب کنند تا به همراه پردازنده Core i5 شاهد لپ تاپ میانرده قدرتمندی باشیم.
علاقهمندان به پیکسل بوک Go میتوانند از بین فضای ذخیرهسازی ۶۴، ۱۲۸ و ۲۵۶ گیگابایتی برای حافظه SSD خود انتخاب کنند. نمایشگر این لپ تاپ نیز در اندازه ۱۳.۳ اینچی و دو رزولوشن ۱۰۸۰P و 4K خواهد بود که برخلاف دیگر پیکسل بوکهایی که گوگل پیشتر معرفی کرده بود، از نسبت صفحه ۱۶ به ۹ استفاده میکند.
یکی از نکات قابل توجه این لپتاپ طراحی خاص کیبورد آن است که به صورت بسیار بی صدا کار خواهد کرد و هنگامی که این کرومبوک را به صورت کامل شارژ کنید میتواند تا 12 ساعت شارژدهی در سفرها و بدون نیاز به شارژ مجدد در استفاده معمولی را در اختیار شما قرار دهد.
یک وبکم ۲ مگاپیکسلی با قابلیت فیلمبرداری ۱۰۸۰p با نرخ ۶۰ فریم بر ثانیه نیز برای تماسهای تصویری در این لپ تاپ تعبیه شده است. نام جالب این دوربین Duo است که به نوعی اشاره به سرویس تماس تصویری گوگل دارد.
این لپتاپ از دو پورت USB نوع C و یک پورت 3.5 میلیمتری هدفون استفاده میکند. از جمله دیگر قابلیتهای این لپتاپ میتوان به وایفای، بلوتوث و چیپست Titan C اشاره کرد. در بخش جلویی آن میتوانیم دو بلندگو و دو میکروفون را مشاهده کنیم.
قیمت پیکسلبوک گو از ۶۴۹ دلار شروع شده و تا ۷۹۹ دلار افزایش پیدا میکند. این دستگاه از همین حالا برای پیشخرید در دسترس قرار گرفته و اگرچه فعلا فقط رنگ سیاه آن موجود است، اما احتمالا بهزودی رنگ صورتی آن هم وارد بازار میشود.
نظر شما دوستان درباره دو گوشی جدید پیکسل 4 و پیکسل 4 ایکس ال و سایر محصولات گوگل چیست؟