ترس از صحبت کردن در جمع ،چگونه بر آن غلبه کنیم ؟
نکاتی کلیدی برای صحبت کردن در جمع
- دلایل ترس از صحبت کردن در جمع
- راهکار های کاهش اضطراب
- مهارت های اصلی
- نتیجه گیری
ترس از صحبت کردن در جمع (گلاسوفوبیا) یکی از اصلی ترین ترس های انسان ها و حسی کاملا طبیعی می باشد که ما بارها این را تجربه کردهایم و بزرگترین علل آن داشتن انتظارات غیرواقعی فرد از خودش و اضطراب می باشد.حتی بزرگترین سخنرانان دنیا نیز در اولین سخنرانیهای خود اضطراب داشتهاند. اما این مشکل وقتی برای ما جدی می شود که به آن در محیط اجتماعی و کسب و کار نیاز پیدا کنیم زیرا داشتن همین ویژگی در خیلی از مواقع موجب پیشرفت یا ترقی ما می شود. با ما در ماگرتا همراه باشید تا کمی مهارتهای اجتماعیتان را ارتقا دهید.
نشانه ها
برای این که متوجه شوید که آیا شما هم این مشکل را دارید کافیست موارد زیر را در خود جست و جو کنید :
- نمی توانم با دیگران هنگام صحبت ارتباط چشمی برقرار کنم.
- هنگام صحبت کردن زیاد لبخند می زنم.
- وقتی که صحبت می کن سرم را پایین نگه می دارم.
- مسلط و رسا صحبت نمی کنم.
- دست ها و پاهایم را ضربدری می کنم.
دلایل ترس از صحبت کردن در جمع
بزرگترین سخنرانان کسانی هستند که اغلب در جمعها حاضر میشوند و برای اطرافیانشان صحبت میکنند. صحبت کردن در اجتماع باعث می شود که این ترس را فراموش کرده و نگران این نباشید که دیگران چطور شما را قضاوت می کنند.
بسیاری از افرادی که از صحبت کردن در جمع هراس دارند، برای تمرین آن برنامه ریزی نمیکنند. بنابراین، درهنگام تمرین هم اضطراب دارند و بهسختی تلاش میکنند تا از آن دوری کنند. متأسفانه این افراد اشتباهات بیشتری مرتکب میشوند و درنهایت خودشان را بهشدت قضاوت میکنند.
مشکل بعدی نبود اعتماد به نفس است. مطالعات نشان دادهاند که داشتن روابط دوستانهی قوی، باعث تقویت اعتماد به نفس افراد میشود. برخی افراد انتظار دارند اطرافیانشان بهطور کامل از آنها حمایت کنند بنابراین هنگامی که حس میکنند تحت حمایت کامل آنها قرار ندارند اضطراب زیادی میگیرند. درمقابل، افرادی که میدانند دوستانشان بدون توجه به عملکردشان و تنها بهخاطر خودشان در کنار آنها هستند، اعتماد به نفس بالاتری دارند.
یک اشتباه بزرگ !
حفظ کردن دقیق متن سخنرانی و تلاش برای تکرار کلمه به کلمهی آن، باعث میشود که در طول سخنرانی، انرژی زیادی از شما گرفته شود.همچنین اگر یک کلمه یا جملهی خاص را فراموش کنید ، دیگر تسلط کافی بر سخنرانی نداشته و باعث افزایش شدید اضطراب می شود که خود اضطراب، خودش را بازتولید میکند و لحظه به لحظه، تسلط شما بر خود و سخنرانیتان کاهش خواهد داد.
راهکار های کاهش اضطراب
شروع مقتدرانه
مهم نیست که برای چه کسانی و در کجا صحبت میکنید، باید صحبتتان را با قدرت آغاز کنید. آهسته حرف زدن از همان ابتدای کار، اشتباهی بزرگ است. بنابراین از همان اول با صدای بلند، رسا و پرانرژی صحبت کنید. این کار اعتمادبهنفستان را بالا میبرد و اجازه نمیدهد تا رفتارهای منفی در شما شکل بگیرد.
کم رویی را بگذارید کنار
اگر خجالتی هستید، بهجای فرار کردن با آن مقابله کنید و آنقدر تمرین کنید تا احساس کم رویی کاملا از بین برود. بهترین تمرین ها برای مقابله با کم رویی آواز خواندن با صدای بلند در بین مردم و پوشیدن لباسهای عجیبوغریب در جمع می باشد. اگر میخواهید بر کم روییتان غلبه کنید باید بهدنبال انجام چنین فعالیتهایی بروید.
ورزش منظم
تمرینات ورزشی علاوه بر اینکه برای آرامش ذهن مفید هستند، اعتماد به نفس را نیز افزایش میدهند و تقریبا احساس اضطراب را از بین میبرند.
تا جایی که راه داره تمرین کنید
آنقدر تمرین کنید تا موضوعِ صحبت ملکهی ذهنتان شود. بااینحال اگر پس از تمرین احساس کنید که بهطور کامل به موضوع مسلط نیستید و نگران فراموش کردن مطالب باشید، همین نگرانی درهنگام صحبت کردن کار دستتان خواهد داد. قرار گرفتن در محیط (بهویژه در سخنرانیها)، اضطراب را تشدید میکند و حتی ممکن است رشتهی صحبت از دستتان در برود. آنقدر تمرین کنید تا جایی که دیگر کلمات خودبهخود بر زبانتان جاری شوند.
مهارت های اصلی
در ابتدا کافیست خودتان باشید
انسان ها با هم متفاوتند و این تفاوت دلیل خوبی هم دارد زیرا همین این تفاوتها جذابیت را به وجود می آورد و انسان ها به هم جذب و کنجکاو می شوند. شما به اندازه خودتان جالب و جذاب هستید و تنها با خودتان بودن است که میتوانید مخاطب خود را جذب کنید.پس هیچ وقت سعی نکنید از کسی مو به مو تقلید کنید.
همیشه موقعیت سنج باشید
خیلی از ایده ها و صحبت ها بخاطر انتخاب نا صحیح موقعیت بیان آن شکست میخورند. پس لطفا مخاطب خودتونو بشناسید و موقعیت را درک کنید.اگر زمان بازگو کردن ایده شما نرسیده پس سعی کنید موقعیت خود را خراب نکنید.
در مورد مخاطب یا مخاطبین خود اطلاعاتی داشته باشید
اگر مخاطب شما اطرافیان نزدیک شما هستند پس این برای شما خیلی ساده خواهد بود. اما اگر برای جمع ناشناسی سخنرانی میکنید شرایط عوض می شود. برای صحبت کردن در جمع شما باید مخاطبین خود را به خودتان هم ایده کنید که کلید آن صحبت کردن در مورد علاقه جمع با یک ارائه قوی می باشد. .یادتان باشد که کل هدف یادگیری مهارت های صحبت کردن در جمع برای انتقال فکر یا ایده ای از ذهن شما به مخاطب است.
اطلاعات جامع از موضوع داشته باشید
وقتی شما اطلاعات زیاد در مورد یک موضوع مورد بحث در جمع داشته باشید. ذهن شما میتونه برای شما خلاقیت بوجود بیاره تا شما بتوانید در شرایط مختلف از اطلاعات خود استفاده کنید. اگر در جمعی هستید که شما اطلاعاتی در مورد موضوع مورد بحث ندارید، پس بهتر است سکوت کنید . در این شرایط سعی کنید که از صحبت دیگران یاد بگیرید و ازش استفاده کنید. وقتی ذهن شما کنجکاو شود بهترین شرایط برای یادگیری شما بوجود خواهد آمد.
آرامش ذهنی داشته باشید
استرس، خستگی، عصبانیت، ناراحتی و …. همه باعث ترشح هرمون های مختلف در بدن می شوند که این هرمون ها تاثیرات مختلفی بر روی مهارت های صحبت کردن در جمع می گذارد.هیچ چیزی بدتر از این نیست که شما برخورد بدی با مخاطب داشته باشید. سعی کنید در تمامی شرایط آرامش خودتونو حفظ کنید.
به خودتان اعتماد کنید
اعتماد به نفس مثل یک انرژی نامرعی ولی قابل حس کردن میمونه.اعتماد به نفس فقط با پشتوانه کافی میتونه تاثیر مثبت داشته باشه. یادتون باشه دانش و اعتماد به نفس با هم ارتباط مستقیم دارند.درسته اعتماد به نفس خودش یکی از مهارت های صحبت کردن در جمع هستش. به خودتون اعتماد کنید!
در پایان
همیشه به اندازه صحبت کنید همه ی ما دوست داریم که نه کم حرف باشیم و نه پر حرف اما واقعیتی که وجود دارد این است که استاندارد خاصی برای صحبت کردن وجود ندارد و ما نمی توانیم بگوییم که اندازه کافی برای حرف زدن، ۲ یا ۳ جمله یا بیشتر می باشد. به اندازه حرف زدن، تماماً به موقعیت و شرایط موجود بستگی دارد.