اخبارعلمی

جواب فصل هفتم علوم نهم آثاری از گذشته زمین ✔️ صفحه ۷۴ تا ۸۲

گام به گام پاسخ نامه و حل پرسش ها و فعالیت های صفحه 74 ، 75 ، 78 ، 79 ، 81 و 82 درس فصل 7 هفتم کتاب علوم تجربی پایه نهم

جواب فصل 7 هفتم علوم نهم ؛ در این مقاله پاسخ و جواب جمع آوری اطلاعات ، خود را بیازمایید ، فکر کنید ، گفت و گو کنید و فعالیت های صفحه ۷۴ ، ۷۵ ، ۷۸ ، ۷۹ ، ۸۱ و ۸۲ درس فصل ۷ هفتم آثاری از گذشته زمین کتاب علوم تجربی نهم متوسطه اول را قرار داده ایم. در ادامه با بخش آموزش و پرورش ماگرتا همراه ما باشید.

بعدی: پاسخ فصل هشتم علوم نهم

جواب فصل هفتم علوم نهم

جواب جمع آوری اطلاعات صفحه ۷۴ فصل ۷ علوم نهم

درباره علل انقراض دایناسورها، شرایط محیط زیست و زمان حیات آنها اطلاعات جمع آوری کنید و نتیجه را به صورت روزنامه دیواری، ارائه نمایید.

پاسخ: زمان حیات: دایناسورها بیش از 160 میلیون سال از حدود 230 میلیون سال پیش (قبل از دوره تریاس) تا حدود 65 میلیون سال پیش (اواخر کرتاسه) بر زمین حکومت کردند.

شرایط محیط زیست: در زمان حیاط دایناسورها آب و هوای کره زمین گرم و ملایم بوده است و اکسیژن هوا حدود 35 درصد بود.

علل انقراض: برخی فسیل شناسان بر این باورند که برخورد شهاب سنگ های متعدد بر روی زمین، آتشفشان های مهیب و قدرتمند شبه قاره هند و در نهایت تغییرات آب و هوایی در پایان دوره کریتاسیوس، همگی در انقراض دایناسورها نقش داشته اند.

جواب خود را بیازمایید صفحه ۷۵ فصل هفتم علوم نهم

در کدام سنگ‌های زیر، احتمال وجود فسیل وجود دارد؟ دلیل خود را بنویسید.

جواب خود را بیازمایید صفحه 75 فصل هفتم علوم نهم

پاسخ: تصویر الف. چون به دلیل لایه لایه بودن رسوبی است و سنگ های رسوبی محل تشکیل فسیل می باشند. اما تصویر ب شبیه سنگ های آذرین می باشد که این سنگ ها با فشار بالا تشکیل می شوند و در نتیجه فسیلی در این نوع سنگ ها تشکیل نمی شود.

پاسخ فکر کنید صفحه ۷۵ فصل هفتم علوم نهم

به نظر شما تنوع و تعداد فسیل‌ها در محیط‌های دریایی بیشتر است یا بیابان‌ها؟ چرا؟

پاسخ: در محیط های دریایی – زیرا در دریاها جسد جاندارها با فاصله در زیر رسوبات قرار گرفته و تجزیه نمی شود و فسیل می شود ولی در بیابان جاندار در سطح خشکی قرار گرفته و خشک و تجزیه می شود.

جواب فکر کنید صفحه ۷۸ فصل هفتم علوم نهم

تنه درخت فسیل شده را با تنه آن قبل از فسیل شدن، از نظر شکل ظاهری و ترکیب مواد سازنده مقایسه کنید.

پاسخ: از نظر شکل ظاهری تغیری نمی کند فقط جنس آن عوض شده است. به طوری که رنگ قهوه‌ای تنه درخت به رنگ های خاکستری و سفید تغییر می یابد.

اما از نظر ترکیب مواد سازنده در درخت فسیل شده مواد محلولی مانند سلیس و کلسیم کربنات (مواد آهکی) به صورت جانشینی وارد بخش های سلولزی درخت شده است.

پاسخ دیگر: مقایسه تنه درخت فسیل شده و تنه درخت قبل از فسیل شدن:

۱. شکل ظاهری

  • تنه درخت قبل از فسیل شدن:
    • تنه درختان زنده معمولاً دارای بافت نرم و انعطاف‌پذیر هستند. پوست درخت صاف یا خشن است و رنگ‌های مختلفی دارد که بسته به نوع درخت متفاوت است. همچنین، ممکن است نشانه‌هایی از رشد سالانه، شاخه‌ها و برگ‌ها را داشته باشد.
  • تنه درخت فسیل شده:
    • وقتی درخت فسیل می‌شود، شکل ظاهری آن تغییر می‌کند. تنه فسیل شده معمولاً سخت و سنگی است و ممکن است رنگ‌های تیره‌تری داشته باشد. بافت آن به دلیل فرآیندهای شیمیایی که طی میلیون‌ها سال اتفاق می‌افتد، خشک و سفت می‌شود. همچنین، جزئیات بافت چوبی ممکن است به خوبی حفظ شود، ولی دیگر نشانه‌هایی از زندگی مانند برگ‌ها یا شاخه‌ها وجود ندارد.

۲. ترکیب مواد سازنده

  • تنه درخت قبل از فسیل شدن:
    • ترکیب شیمیایی تنه درختان زنده شامل سلولز، لیگنین و آب است. این مواد به ساختار نرم و انعطاف‌پذیر درخت کمک می‌کنند و به آن اجازه می‌دهند تا رشد کند و با محیط خود سازگار شود.
  • تنه درخت فسیل شده:
    • در فرآیند فسیل شدن، مواد آلی موجود در تنه درخت به تدریج جای خود را به مواد معدنی می‌دهند. این فرآیند به نام “معدنی شدن” شناخته می‌شود و باعث می‌شود که ترکیب شیمیایی تنه تغییر کند. بنابراین، تنه فسیل شده عمدتاً از سیلیکات‌ها یا کربنات‌ها تشکیل شده است که آن را سخت و مقاوم می‌کند.

نتیجه‌گیری

در نهایت، می‌توان گفت که تنه درخت فسیل شده و تنه درخت قبل از فسیل شدن از نظر شکل ظاهری و ترکیب مواد سازنده تفاوت‌های زیادی دارند. این تفاوت‌ها نشان‌دهنده تغییرات شگرفی هستند که طی میلیون‌ها سال بر اثر عوامل طبیعی و شیمیایی بر روی موجودات زنده اتفاق می‌افتد. این مقایسه به ما کمک می‌کند تا بهتر بفهمیم چگونه زندگی و مرگ موجودات زنده می‌تواند بر روی زمین تأثیر بگذارد.

جواب جمع آوری اطلاعات صفحه ۷۸ فصل هفتم علوم نهم

با جست‌وجو در اینترنت تصویر نمونه‌هایی از فسیل جانداران مختلف تهیه و در کلاس ارائه کنید.

پاسخ: تصاویر زیر نمونه هایی از فسیل جانداران مختلف می باشند:

جواب جمع آوری اطلاعات صفحه 78 فصل هفتم علوم نهم
جواب جمع آوری اطلاعات صفحه 78 فصل هفتم علوم نهم

جواب فعالیت صفحه ۷۹ فصل هفتم علوم نهم

نمونه‌هایی از صدف جانداران را تهیه کنید و با استفاده از خمیر بازی یا هر نوع مادهٔ دیگری قالب داخلی و خارجی آنها را بسازید و نمونهٔ دیگری از قالب داخلی و خارجی را طراحی نمایید.

پاسخ: صدف ها را می توانید در اطراف ساحل دریاها یا رودخانه ها پیدا کنید و قالب آنها را با استفاده خمیر بازی بسازید.

پاسخ فعالیت صفحه ۸۱ فصل هفتم علوم نهم

در شکل زیر اگر در لایه B فسیل راهنمایی به سن ۲۵۰ میلیون سال و در لایهٔ D فسیل‌هایی با سن ۲۰۰ میلیون سال وجود داشته باشد:

پاسخ فعالیت صفحه 81 فصل هفتم علوم نهم

الف) سن تقریبی لایه‌های C و E چقدر است؟

پاسخ: سن لایه ی C بین 200 تا 250 میلیون سال است. و سن لایه ی E از کمتر از 200 میلیون سال است.

ب) سن رگهٔ آذرین F را با سایر لایه‌ها مقایسه کنید.

پاسخ: رگه F چون لایه های رسوبی دیگر را قطع کرده است، از همه لایه ها جوان تر است.

پاسخ فکر کنید صفحه ۸۲ فصل ۷ علوم نهم

در علوم هشتم با سنگ های تبخیری آشنا شدید. به نظر شما این سنگ‌ها در چه نوع آب و هوایی تشکیل شده‌اند؟

پاسخ: سنگ های تبخیری در مناطق گرم و خشک تشکیل می شوند مثل استان سمنان و قم

معادن سنگ نمک و سنگ گچ موجود در استان سمنان که در گذشته تشکیل شده‌اند، بیانگر چه نوع آب و هوایی‌اند؟ چگونه به این نتیجه رسیدید؟

پاسخ: آب و هوای گرم و خشک زیرا در چنین آب و هوایی سنگ گچ تشکیل می شود. چون امروزه نیز سنگ گچ در این نوع آب و هوا تشکیل می شود. (چون حال کلیدی برای گذشته است)

جواب گفت و گو کنید صفحه ۸۲ فصل هفتم علوم نهم

امروزه مرجان‌ها در چه نوع محیطی از نظر عمق دریا و دمای آب زندگی می‌کنند؟ به نظر شما وجود فسیل مرجان در لایه‌های رسوبی کوهستان، بیانگر چه محیطی در گذشته است؟ دربارهٔ این موضوع با یکدیگر گفت‌وگو کنید.

پاسخ: مرجان ها در عمق کم و آب های گرم با دمای بین 25 تا 35 درجه سلسیوس زندگی می کنند. مثل دریای خلیج فارس در اطراف جزایر قشم و کیش

قبلا در آنجا منطقه دریایی گرم و کم عمق بوده که در اثر عوامل کوهزایی و پس از چین خوردگی به شکل کوه از آب بیرون آمده اند.

پاسخ دیگر: زندگی مرجان‌ها در محیط‌های دریایی:

مرجان‌ها معمولاً در آب‌های گرم و کم‌عمق زندگی می‌کنند. عمق مناسب برای رشد آن‌ها معمولاً بین ۱ تا ۵۰ متر است، اما بیشتر مرجان‌ها در عمق‌های کمتر از ۳۰ متر یافت می‌شوند. این عمق به این دلیل است که مرجان‌ها نیاز به نور خورشید دارند تا بتوانند با همزیستی با جانداران میکروسکوپی به نام “زوالثی” (zooxanthellae) فتوسنتز کنند و انرژی لازم را تولید کنند.

دمای آب نیز برای مرجان‌ها بسیار مهم است. آن‌ها معمولاً در دماهای بین ۲۳ تا ۲۹ درجه سانتی‌گراد بهترین رشد را دارند. اگر دما از این محدوده خارج شود، مرجان‌ها دچار استرس می‌شوند و ممکن است دچار پدیده‌ای به نام “سفید شدن” شوند که به معنای از دست دادن زوالثی‌ها و در نهایت مرگ مرجان است.

وجود فسیل مرجان در لایه‌های رسوبی کوهستان:

حال بیایید درباره وجود فسیل مرجان در لایه‌های رسوبی کوهستان صحبت کنیم. اگر ما فسیل‌های مرجان را در کوهستان پیدا کنیم، این نشان‌دهنده این است که آن منطقه در گذشته‌ای دور، زیر آب بوده و یک محیط دریایی گرم و کم‌عمق داشته است.

این موضوع می‌تواند به ما بگوید که زمین‌شناسی منطقه تغییر کرده و سطح زمین بالا آمده است. همچنین، وجود فسیل‌های مرجان نشان‌دهنده تنوع زیستی غنی در آن زمان و شرایط ایده‌آل برای زندگی مرجان‌ها بوده است.

نتیجه‌گیری: بنابراین، مرجان‌ها به عنوان موجوداتی حساس به شرایط محیطی، نشان‌دهنده تغییرات اقلیمی و زمین‌شناسی هستند. بررسی فسیل‌های آن‌ها می‌تواند اطلاعات زیادی درباره تاریخ زمین و تغییرات محیطی به ما بدهد. امیدوارم این موضوع برایتان جالب بوده باشد! اگر سوال یا نظری دارید، خوشحال می‌شوم بشنوم.

قبلی: پاسخ فصل ششم علوم نهم

توجه: شما دانش آموز پایه نهم متوسطه اول می توانید برای دسترسی سریع و آسان تر به پاسخ نامه فعالیت های کتاب علوم تجربی نهم ، در انتهای عنوان خود عبارت «ماگرتا» را نیز در گوگل جستجو کنید.

در انتها امیدواریم که مقاله جواب فعالیت های فصل7 هفتم آثاری از گذشته زمین کتاب علوم نهم متوسطه اول ، برای شما دانش آموزان عزیز مفید بوده باشد و توانسته باشید تا از آن استفاده و بهره برده باشید. 😊

زنجیران

هم‌بنیانگذار ماگرتا ، عاشق دنیای وب و ۷ سالی ست که فعالیت جدی در حوزه اینترنت دارم. تخصص من تولید محتوایی‌ست که مورد نیاز مخاطبان است. مدیر ارشد تیم شبکه های اجتماعی سایت هستم. به قول ماگرتایی‌ها وقت بروز شدنه !

‫۱۰ دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

پنج × 3 =