لازانیا یکی از غذاهای سریع و خوشمزه مربوط به کشور ایتالیا می باشد که از لایه های ۳ گانه ورق پاستا تهیه شده است. نام دیگر لازانیا خمیر بزرگ است. شاید برایتان جالب باشد که چرا خمیر بزرگ؟
همان طور که مشخص است ورقه های لازانیا یک سری برگ های بزرگ از پاستا است که روی هر کدام به صورت ورقه ورقه مواد ریخته می شود واین ورق های پاستا روی آنها گذاشته می شود.
یعنی یک لایه همان برگ بزرگ پاستا و یک لایه مواد سس گوشت و یا مایه ماکارونی و مجدد همین روند تا ۳ الی ۴ لایه ادامه پیدا می کند تا مرحله آخر آخرین ورقه لازانیا گذاشته می شود و پنیر و سس معروف لازانیا یعنی سس بشامل روی آن ریخته می شود.
محمد بوراک ؛ سرآشپز جوان ترکیهای
«محمد بوراک»؛ سرآشپز جوان ترکیهای با نمایشهای شگفت انگیزش بیش از 8 میلیون فالوور دارد.
این آشپز ترکیهای که نامش « محمد بوراک اوزدمیر » Muhammed Burak Özdemir است در سال ۱۹۹۴ میلادی به دنیا آمد او همیشه لبخند به لب دارد و با مهمانان رستورانش از لحظه ورود تا بدرقه با لبخند برخورد میکند.
وی شغل آشپزی را در شانزده سالگی آغاز کرد و عشق به آشپزی را از خانواده و اجدادش به ارث برده است. پدر و مادربزرگش در گذشته در منطقه “آکسارای” استانبول رستوران داشتند. سپس شعبههای دیگری هم در شهرهای دیگر زدند از جمله در منطقه “تقسیم” که بوراک چند فیلم از این رستورانها را در فضای مجازی منتشر کرده است.
بوراک در پخت کباب ترکی و تهیه شیرینی «کنافه با پنیر» شهرت زیادی دارد.
مواد لازم برای تهیه لازانیا
- گوشت چرخ کرده : نیم کیلو
- پیاز : دو عدد متوسط
- رب گوجه : ۴-۵ قاشق غذاخوری
- فلفل دلمه : 1عدد
- لازانیای نیمه آماده : یک بسته
- پنیر موزارلا : نیم کیلو
- پنیر پارمزان : به مقدار لازم
- سس بشامل : دو پیمانه
- ادویه لازانیا که داخل بسته است
- نمک : به مقدار لازم
- فلفل : به مقدار لازم
مراحل دستور پخت لازانیا
زمان مورد نیاز: 40 دقیقه
طرز تهیه لازانیا :
- گام اول
ابتدا پیاز رو خرد میکنیم و با کمی روغن و زردچوبه تفت میدهیم. آنقدری که سبک و طلایی شود.
- گام دوم
گوشت را به پیاز ها اضافه میکنیم و مجددا با حرارت خیلی ملایم تفت میدهیم.
- گام سوم
رب را در ظرفی جداگانه در کمی روغن تفت می دهیم و به گوشت اضافه میکنیم.
- گام چهارم
فلفل دلمه ای را با پیاز تفت میدهیم .
- گام پنجم
سپس به رب و گوشت اضافه می کنیم.
- گام ششم
ظرفی را که اندازه مناسبی دارد و طاقت دمای فر را هم داشته باشد انتخاب میکنیم. کف و دیواره ها را کاملا چرب میکنیم.
- گاه هفتم
ابتدا یک لایه لازانیا را میچینیم و روی آن کمی پنیر میریزیم و بعد مواد گوشتی را اضافه میکنیم.
- گام هشتم
روی مواد گوشتی سس بشامل را پخش میکنیم و باز کمی پنیر روی سس میریزیم و لایه ی بعدی لازانیا را میچینیم.
- گام نهم
مراحل را آنقدر ادامه میدهیم که ظرف پر شود.
- گام دهم
روی لایه ی آخر لازانیا مواد گوشتی را کامل پخش میکنیم و روی آن را با پنیر ها میپوشانیم.
- گام یازدهم
مواد گوشتی را به مقدار کافی روی لازانیا ها بپوشانید که بعد از پخت گوشه ها خشک نشود.
- گام دوازدهم
در نهایت میگذاریم داخل فر با دمای ۲۰۰ درجه برای حدود ۴۰ دقیقه بپزد.
- گام سیزدهم
نوش جان ، از خوردن لازانیای خود لذت ببرید 🙂
مواد لازم سس بشامل لازانیا
- آرد : 2 قاشق غذاخوری
- کره : 2 قاشق غذاخوری
- شیر : 1.5 پیمانه
- نمک : به میزان لازم
- فلفل سیاه : به میزان لازم
طرز تهیه سس بشامل لازانیا
- مرحله 1 : ابتدا باید کره را داخل یک ظرف مناسب، روی حرارت قرار دهید تا ذوب شود.
- مرحله 2 : به کره ذوبشده، آرد سفید اضافه کنید و مواد را باهم خوب مخلوط کنید.
- مرحله 3: به همزدن ادامه دهید تا جایی که حبابهای ریز ظاهر شده و مواد حالت خمیر یکدست پیدا کنند اما مواظب باشید نسوزند و تیره نشوند.
- مرحله 4: شیر را اضافه کرده و خوب هم بزنید تا گلولههای آرد باز شوند.
- مرحله 5: صبر کنید تا سس به جوش آمده و به غلظت برسد.
- مرحله 6: کمی نمک و فلفل سیاه اضافه کرده و کمی بچشید و درصورت نیاز بازهم اضافه کنید.
- مرحله 7: حرارت را کاملا کم کنید و اجازه دهید حدود 2-3 دقیقه مواد با هم بجوشند.
- مرحله 8: در این مرحله، ظرف را از روی حرارت بردارید و اجازه دهید دمای سس پایین بیاید.
نظر شما درباره لازانیا با سس بشامل چیست ؟ آیا آن را درست کرده اید ؟ تجربیات لازانیایی خودتان را با ما در قسمت دیدگاه کامنت کنید 😉